2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
canım yüksek de çıkmıyor ki artık şekeeim söyledim bunu doktora olan olmuş zaten dedi
Olan olmuş diye bişey mi var nasıl konuşmuş bunlar seninle böyle? Ben burda senden daha çok sinirlendim. Senin son kontrollerinde yani kendi doktoruna gittiğinde kilosunun fazlalığı ile alakalı herhangi bişey söylemişler miydi sana ? Hafta olarak önde miydi mesela ? İnsülinden sonra düzelme olmamış mıydı hiç?

Merhaba benim de nstde birkaç kere 120ye düştü. Sizde durum nedir direk deselerasyon dediler mi?

884te kalmışım yine okuyamadım yetişemirem hamişlerim
Benimde yarın kontrolüm var
Vajina sol altta bazen ağrım var nedendir soracağım.
Bu arada kapı süsümüz ektedir

Bir Trakyalı olarak diyeceğiz ki; ziinebim de ziinebim

Eklentiler

• CBFBDF1E-261F-4E85-81D2-6E17671466CE.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 31
Kuzucum bu zamana kadar o kadar doktora gittin bu kadar kötü yorum almadın acilcinin yorumuna takılma lütfen. Bebiş önde olabilir bi sürü kişinin önde bu grupta zaten. Ve insülini kullanıyorsun ölçümleri yapıyorsun allahın izniyle bebişin de sen de sağlıklısınız. Sen hangi şehirdesin ? Ankaradaysan eğer perinatolog önereceğim. Bir perinatoloğa git bence inşallah benim gönlüm ferah Allah’ın izniyle bir şey çıkmayacak bebişinde. Bir de her doktorun ölçümü farklı çıkıyor. Ben 3 gün arayla bi kendi doktoruma bi başka doktora gitmiştim. Kendi doktorum her şeyi normal ölçerken gittiğim diğer doktor kafasını 2 hafta geride ölçmüştü. İki hafta bana zulüm oldu. 2 hafta sonra tekrar kontrole gittim bu sefer her şeyi normal ölçtü. Bebeğin duruşundan pozisyonundan bile farkediyor boyu kilosu.

Oturdum yatağa öylece bakıyorum, aklımda kırk tilki.... Yatsam yatamiyorum, kalksam kalkamıyorum, on dk da ikinci wc. ziyaretine gidip geldim, ne yapsam bilmiyorum...
sırtım belim ayaklarım ağrıdan kopuyor resmen. Sağa dönsem ağrı sola dönsem ağrı. Tam dalacağım çişim geliyor tuvalete kalkıyorum. Oturup ağlayacağım şimdi

Çocuğu için endişelenen bi anne için kurulacak cümleler bunlar (!!) ne kadar da anlayışlı(!) ve sevecen(!) doktorlarımız var maşallah zeval gelmesin

Kendini sıkma üzme sakın Allah'ın izniyle hiçbi şey olmayacak bebeğine sağlıkla gelecek, hepimizin bebişleri iri nerdeyse bakma sen onlara. 2 hafta önce beni doğurtacaktı acil nerdeyse

Acil doktorları maalesef böyle gitsen bi dert gitmesen bi dert hareketliymiş bak bunun için gittin öğrendin gerisini boşver

Valla bende merak ediyorum bakalım yengeç erkeği nasıl olacak
Terazi oğlum var o da aşırı anneci duygusal gibi ama çok da sinirli bilmiyorum iki sinirli oğlanla nasıl baş ederim kardeşi bari sinirli olmasın
Seninle konuştuktan sonra bana da önce masaj ve elle sağım mantıklı geldi canım o yüzden bende hazırlar eve bırakırım ihtiyaç olursa evden getirirler artık
Ben gebeliğimin başından beri günlük iki kahve fincanı Türk kahvesi içiyorum çay olunca açık çay 2-3 bardak içerim ama bir sıkıntı çıkmadı bu güne kadar şükür
Yengeç erkeği yaşayıp göreceğiz inşallah
Kaan zor bir isim ama Uras ile dengeler kendini diye düşünüyorum inşallah öyle olur
Büyük oğlum Sarper Deniz o mesela Sarperi daha çok taşıyor zor inatçı bir karakteri var bakalım doğsunlar yaşadıkça göreceğiz nasıl minik insanlar olacaklar
Bende sezeryan yaptım ama dediğim gibi öncesinde sancım vardı planlı değildi haliyle oksitosin üretimi de olduğu için sütüm direk gelmişti ama çoğu ebe emzirme danışmanı önce elle sağımı öneriyor
Bana sonda takıldı ama hastanede 1 gece kaldım hastanede 2 gece kalmanın sonda ile bir alakası yok sezeryan sonrası bağırsak hareketleri bozuluyor ve doktorlar genelde gaz çıkarmanı bekliyor taburculuk için
Ama ben hastane çantasını sıcak su torbası da koyacağım çünkü sezeryan sonrası sıcak duş alırken göğse sıcak su tutunca sütüm geldi diyen bir kaç arkadaşım oldu o yüzden orda torbaya sıcak su koyup kompres yapıp daha sonra elle sağım yaparım diye düşünüyorum
Yengeçler gerçekten çok duygusalmış herkes aynı şeyi söylüyor bakalım ben ne yapacağım iki duygusal erkek çocuğu ile
İkizleri de hiç bilmiyorum ya ama ihtimal vermiyorum ikizler olacağına benim oğlum muhtemelen yengeç olacak
Büyük oğlum da terazi olunca da şu an aşırı anneci büyüdükçe ne olur bakalım
Bakın yediğim sadece bu tam buğday makarna iki kaşık tavuk döner ve ayran . Şeker 164. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık aç gezicez heralde biz
Şekerin yüksek seyrediyorsa karbonhidrat minimum yemen lazım canım yani şöyle ki tam buğday olsa bile o da karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek her türlü şekerini yükseltecek.
Mesela bu tabaktaki makarna aşırı fazla geldi şekeri olan biri için onun yerine makarnanın yarım hatta 3te1 porsiyon düşürüp koca bir tabak az yağlı salata ekleyebilirsin öğününe
Bir de her öğüne protein ekle ama az yağlı olmasına dikkat et mesela bakliyat mı yiyorsun yanında bir kase yoğurt ye ama yoğurdu da yemekten önce tüket
Yemeğe proteinle başlamak da kan şekerindeki hızlı yükselmeleri etkiliyor
Sabahları önce yumurtanı ye mesela tereyağlı değil de haşlama yemeğe özen göster.
Yani yerinde olsam her öğüne salata ekler öğlen 1 kase yoğurt kesin yerim karbonhidratı kısıtlı tüketirim akşam da protein yediğin için şekerini daha dengede tutarsın.
Az kaldı inşallah son dönemeçe girdik biraz sık dişini bebeğini sağlıkla kucağına alana kadar sonra inşallah o kucağındayken doya doya yersin
Ben ilk gebeliğimde 36 haftalıkken 8 saatlik araba yolculuğu yapmıştık 2 saatte bir mola verip 20 dk kadar yürümüştüm ancak bu şekilde izin veriyor zaten doktorlar da çünkü son haftalarda aşırı hareketsizlik ödem ve pıhtılaşmaya neden olabilir deniyor.
Sık sık mola verip 15 dkda olsa yürü canım
Kızlar az önce klozette köpüklenme farkettim tansiyonum da 14 e 10 . Endişelenmeli miyim ilk defa böyle bişey oldu şekerim yüksek çıktı diye panik yapmıştım ondan olur mu acaba
Canım tansiyonun biraz yüksek bence yarın da ölçüp doktoruna haber vermelisin

Geçmiş olsun ama bence son dönemece girdik artık güvendiğiniz veya kendi doktorunuz dışındaki doktorların hele ki acildeki doktorların söylemlerini dikkate alıp kendinizi strese sokmayın
İyiyi düşünün iyi olsun bebeğinizi sağlıkla kucağına alacağınız zamanı hayal edin moralinizi yüksek tutun stres yapmamaya çalışın emin olun stres de çok etkiliyor bebişlerimizi şekeri tansiyonu

Yok bacım ilaç kullanmıyorum ben. Ama vicdan meselesi çok doğru Allahtan biz bunu kısa süreli yaşıyoruz. Bir ömür böyle olmak da var
Kızlar az önce klozette köpüklenme farkettim tansiyonum da 14 e 10 . Endişelenmeli miyim ilk defa böyle bişey oldu şekerim yüksek çıktı diye panik yapmıştım ondan olur mu acaba
Tansiyon+idrarda köpüklenme+el ayak yüzde ciddi odem.. bunlar idrarda protein kaçağı işaretleri olabilir. Doğuma yakın son haftalarda olma ihtimali yüksek. Tansiyonunu dengede tut en onemli şey o. Limonlu su düşürür. Yakında Dr kontrolün varsa söyle mutlaka a
Kalkmista olabilirler de buralara ugramiyorlardir bence, yoksa bu kadar dayanilmiyor tuvalet hissi gelince
Tabisi 4-5 kez kalktım. Gözler yarı kapalı wc ye gidip geldim. Her kalktığımda telefon alsam elime ışığından iyice uykum kaçar. Sadece namaz vakti bakıyom
esim diyor ki uyumadan yapsana hepsini kalkip duruyosun uyumadan girip pesine 3 kere daha kalkiyorum sanki benim elimde ayarlamak
Hea biz sorunluyuz. Bölüp taksit taksit yapmak hoşumuza gidiyor. Te Allah'ım

Annemin deyimiyle, o kendi pişirdiğini yesin.

Bu acil hekimlerindeki ukalalık beni illet ediyor. Yok buraya niye geldin ? Yok insulin kullanıp buraya gelmen doğru mu ? Oturup felsefi tartışalım. Vaktimiz bol, hangi durumda hangi hastaneye gitmem gerek. Bi sözlü yap beni. O halde bi de azar işitiyorsun.

2 dklık acil muayenesinde mi bebeğin çoktan etkilendiğini anlamış haşmetmeap ? Hemen erken doğacak falan yorumda bulunuyor. Bizi aylardır takip eden Dr lar bile böyle kesin konusmazken, birkaç saniye goren Dr un dediklerine takılma bacım. Ben acile gidip de bu büyük laflardan sonra aydınlanma yaşayan, bi fayda gören duymadım. Hepsi sonradan kendi dr una gidip “o öyle değilmiş, boşuna korkmuşuz” yazdı.

Nst kemeri çok sıkmayacak ama biraz sıkı olması lazım, bu bebeğin hareketlerini daha iyi algılamasını sağlıyor. Gereğinden gevşek olursa bebeğin hareketlerini objektif algılayamaz.

Nst gayet güzel
Sancın yok. Bebeğin kalp atışları normal. Bazal 140-160 arasında. En az iki defa olması gereken akselerasyonlar da görülüyor. Bebeğin gayet iyi. Sadece bugün tembel günündeymiş

Şekerden korkuyoruz. Ama sadece yediğimizden içtiğimizden çıkmıyor. Üzüntü ve stres de yükseltir. Koyverme kendini

Son düzenleme:
Ahhh ahhh! Ayakta durmaya mecali yokken, çocukları için dayanan kişi anne.

Ama sen bugün yaptığını bir daha yapma bak. O kadar yordun ki kendini, sonra yine sen çektin korkusunu vicdanını. Kendinden başka kimsen de yoksa, uçaklarda old gibi önce kendine takacaksın o maskeyi sonra çocuklarına

Geçmiş olsun bacım.

oda söylemişti doğumda ani kan şekeri düşüşü olur küveze alınır bebekm demişti ama bu dünkü kadar acımasız değildi

istanbuldayım canım inşaallah kötü bişey yoktur mesai saati açılsın hemen arayacam bikaç doktoru sabaha kadar rüyamda bile gördüm aynı konuları içime işlemiş tavrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…