- 2 Şubat 2025
- 215
- 484
- 18
- 27
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.901
Olan olmuş diye bişey mi var nasıl konuşmuş bunlar seninle böyle? Ben burda senden daha çok sinirlendim. Senin son kontrollerinde yani kendi doktoruna gittiğinde kilosunun fazlalığı ile alakalı herhangi bişey söylemişler miydi sana ? Hafta olarak önde miydi mesela ? İnsülinden sonra düzelme olmamış mıydı hiç?canım yüksek de çıkmıyor ki artık şekeeim söyledim bunu doktora olan olmuş zaten dedi
Kızlar selamlar nasılsınız , ben bugün bütün gün hastanedeydim hastaneden çıktıktan 2 gün sonra kontrole gel demişti servisteki doktorlar gittim muayene oldum ultrasonda iyi cıktı elhamdülillah kalbine odacıklara iyice baktı güzel normal ama nst lerim kötü geliyor 3 kez çektirdi hiç beğenmedi kalp atışlarında düşüşler oluyormuş deselerasyon mu ne . Benim kız da sağolsun hiç oynamıyo nst de tam bitiyor cıkıyorum tekmelemeye baslıyo onu da istemiyor doktor tabii valla aşırı yoruldum sıra al nst cekın doktora göster bi daha bi dahaSağlıkla hayırla bi 2 3 hafta geçseydi de kucagıma alsaydım diyorum artık
Kuzucum bu zamana kadar o kadar doktora gittin bu kadar kötü yorum almadın acilcinin yorumuna takılma lütfen. Bebiş önde olabilir bi sürü kişinin önde bu grupta zaten. Ve insülini kullanıyorsun ölçümleri yapıyorsun allahın izniyle bebişin de sen de sağlıklısınız. Sen hangi şehirdesin ? Ankaradaysan eğer perinatolog önereceğim. Bir perinatoloğa git bence inşallah benim gönlüm ferah Allah’ın izniyle bir şey çıkmayacak bebişinde. Bir de her doktorun ölçümü farklı çıkıyor. Ben 3 gün arayla bi kendi doktoruma bi başka doktora gitmiştim. Kendi doktorum her şeyi normal ölçerken gittiğim diğer doktor kafasını 2 hafta geride ölçmüştü. İki hafta bana zulüm oldu. 2 hafta sonra tekrar kontrole gittim bu sefer her şeyi normal ölçtü. Bebeğin duruşundan pozisyonundan bile farkediyor boyu kilosu.hepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
sırtım belim ayaklarım ağrıdan kopuyor resmen. Sağa dönsem ağrı sola dönsem ağrı. Tam dalacağım çişim geliyor tuvalete kalkıyorum. Oturup ağlayacağım şimdiOturdum yatağa öylece bakıyorum, aklımda kırk tilki.... Yatsam yatamiyorum, kalksam kalkamıyorum, on dk da ikinci wc. ziyaretine gidip geldim, ne yapsam bilmiyorum...
Gel kuzucugum sarılalım çekirdek falan citleriz hemsırtım belim ayaklarım ağrıdan kopuyor resmen. Sağa dönsem ağrı sola dönsem ağrı. Tam dalacağım çişim geliyor tuvalete kalkıyorum. Oturup ağlayacağım şimdi
Sarılalım arkadaşımmm. Şimdi kimse yok gibi ama birazdan tuvalete kalkmaya başlarlarGel kuzucugum sarılalım çekirdek falan citleriz hem
Kalkmista olabilirler de buralara ugramiyorlardir bence, yoksa bu kadar dayanilmiyor tuvalet hissi gelinceSarılalım arkadaşımmm. Şimdi kimse yok gibi ama birazdan tuvalete kalkmaya başlarlar
İnşallah canım dua ediyorumİnşallah sağlıkla geçecek ve güzelce gelecek evladın canım benim Böyle dua edelim böyle olsun insallah.Sıkma canını. Ne zaman gideceksin bir daha doktora kuzum?
Kaça düştüğünü görmedim ama doktor konuşurken bu deselerasyonları beğenmedim dedi güzel gelene kadar nst çekineceksin dedi ve gönderdiMerhaba benim de nstde birkaç kere 120ye düştü. Sizde durum nedir direk deselerasyon dediler mi?
Sarılalım arkadaşımmm. Şimdi kimse yok gibi ama birazdan tuvalete kalkmaya başlarlar
Çocuğu için endişelenen bi anne için kurulacak cümleler bunlar (!!) ne kadar da anlayışlı(!) ve sevecen(!) doktorlarımız var maşallah zeval gelmesinhepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
Valla bende merak ediyorum bakalım yengeç erkeği nasıl olacakGünaydın
Dün bu ikizler yengeç muhabbeti yapıldı bir erkek kuzenim ikizler avukat, çok fena çenesi var aşırı Zeki. Yeğenimerkek ve yengeç daha 10 aylık çok fena sinirden durmuyor , eşimin kardeşi erkek yengeç duygusal tarafını görmedim aşırı sinirli oluyorama annelerine düşkünler. Gözlemlerim bu yönde ve ben nedense ikizler olacağını düşünüyorum hatta dün avukat kuzenim 18 Haziran da doğacak dedi kardeşim de aynısını söyledi sanırım hazırlamam lazım kendimi bir çal çeneye
Seninle konuştuktan sonra bana da önce masaj ve elle sağım mantıklı geldi canım o yüzden bende hazırlar eve bırakırım ihtiyaç olursa evden getirirler artıkZaten başlangıçta zorlamamak lazım makineyle falan, hassas olacak ağrı acı yapacak, en güzeli göğüs masajı uyarılması için, ilk dk.dan pompayla falan zorlayınca daha çok acıtıyor sanki öyle kalmış aklimda, hemşire olmazsa son adım makine diye bırakmıştı süt sağma makinesi, her doğum yapana veriliyordu, benim de minik bı pompam.vardi öyle kullanmadan kaldılar, bende yıkayıp hazırlayıp bırakacağım
Ben gebeliğimin başından beri günlük iki kahve fincanı Türk kahvesi içiyorum çay olunca açık çay 2-3 bardak içerim ama bir sıkıntı çıkmadı bu güne kadar şükürKızlar kahve muhabbeti açılmışken kahve severlere birşey sormak istiyorum. Ben ilk 4 ay kahveden tiksindim içemedim sonrasındada yavaş yavaş cnm istemeye başladı haftada 1-2 falan. Son 1.5 aydırda rutin her gün içmeye başladım. Tercihim filtre kahveden yana genelde. Şimdi son kontroldede bebeğin gelişimi doktora göre 1-2 hafta geriydi ya bende acaba kahvedenmi diye bi sorguladım kendimi. Sadede gelecek olursam sorum şu: düzenli günde 1-2 kahve içenler bebeğinizin boy kilo gelişimi nasıl? Sizce kahve etki edermi? İştahımın önüne geçiyo bu arada. Çnkü tokluk hissi veriyor.
Yengeç erkeği yaşayıp göreceğiz inşallahBenim yengeç hem kadın hem erkek çok var etrafımda maalesef biraz da karakter meselesi tabi ama çoğu sinirli kadınlar daha duygusal oluyor benceikizler çok konuşur çok bilir aaa ismi ile yaşasın çok güzel Kaan yeğenimiz var 3 yaşında isminin hakkını veriyor, hükümdar han yani
Bende sezeryan yaptım ama dediğim gibi öncesinde sancım vardı planlı değildi haliyle oksitosin üretimi de olduğu için sütüm direk gelmişti ama çoğu ebe emzirme danışmanı önce elle sağımı öneriyorKuzenim sezaryen doğum yaptı sütü hemen gelmedi gelince de çok gelmedi. O yüzden mutlaka süt sağma mak. Vs götür diyor. Bebişi sarılık oldu beslenemediği için. Hatta yanında ufak bi mama da götür ne olur ne olmaz dedi. Normalde sezaryen sonrası sonda vs takılıyormuş iki gün kalınır diyorlar ama kuzenime sonda takılmadı ve bir gece yattı. Ben de de inşallah sonda takılmaz tek gece kalır çıkarım
Yengeçler gerçekten çok duygusalmış herkes aynı şeyi söylüyor bakalım ben ne yapacağım iki duygusal erkek çocuğu ileKızlar 3 senelik yengeç erkek annesi olmaktan çok memnunum açıkçasıkreşten almaya gittiğimde annemmm diye boynuma sarılır sürekli annecim seni çok seviyoyum demeler öpmeler kulağıma eğilip ı love you demeler kiminle olursa olsun sürekli beni görmek isteyip sonra oyununa geri dönmeler bana aşırı bağlı ve hep sevgi sözcükleri kullanıyor bunları ben de öğretmedim bi şekilde öğrenip bana karşı kullanıyor çok tatlı dilli ve sevgisini gösteriyor
İkizleri de hiç bilmiyorum ya ama ihtimal vermiyorum ikizler olacağına benim oğlum muhtemelen yengeç olacakBenim ilk oğlum ikizler. Bi çok duygusal bi cin gibi bi arkadaş canlısı bi bakıuosun odasına kapanmış gelmeyin diyo. Ama felaket bana düşkün ve mıç mıç bi oğlan. Ekstrasıda zeka konusunda feciii bi kafa yapıları varyani hep kötülemeyin ikizleri yaaa ben oğluşumdann memnunum. Bu bebişimde ya yengeç ya aslan olacak. Ben kendim yengecim. Aslan olma ihtimalini düşük görüyorum benve ben temmuzda doğururum ya
Şekerin yüksek seyrediyorsa karbonhidrat minimum yemen lazım canım yani şöyle ki tam buğday olsa bile o da karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek her türlü şekerini yükseltecek.Bakın yediğim sadece bu tam buğday makarna iki kaşık tavuk döner ve ayran . Şeker 164. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık aç gezicez heralde biz
Ben ilk gebeliğimde 36 haftalıkken 8 saatlik araba yolculuğu yapmıştık 2 saatte bir mola verip 20 dk kadar yürümüştüm ancak bu şekilde izin veriyor zaten doktorlar da çünkü son haftalarda aşırı hareketsizlik ödem ve pıhtılaşmaya neden olabilir deniyor.kızlar selaammm, gebeliğimin 31.ci haftasına gireceğim uzun yolculuk yapma ihtimalimiz var 8 9 saatlik ama içimde çok rahat değil. doktorum dinlenerek yürüyüşler yaparak gitmen de sakınca yok dedi ama gittiğim yerde de kapsamlı hastaneler yok, nası yapsam bilemedim
Canım tansiyonun biraz yüksek bence yarın da ölçüp doktoruna haber vermelisinKızlar az önce klozette köpüklenme farkettim tansiyonum da 14 e 10 . Endişelenmeli miyim ilk defa böyle bişey oldu şekerim yüksek çıktı diye panik yapmıştım ondan olur mu acaba
Geçmiş olsun ama bence son dönemece girdik artık güvendiğiniz veya kendi doktorunuz dışındaki doktorların hele ki acildeki doktorların söylemlerini dikkate alıp kendinizi strese sokmayınhepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
Yok bacım ilaç kullanmıyorum ben. Ama vicdan meselesi çok doğruTam buğday makarna tüketiyorum hep mesela bulgur hiç tüketmem onun yerine makarna koyarım tabağın kenarına . Veya kremalı makarna tavuk yaparım hiç yükseltmezdi . Sanırım son günlerde şekerim yükselmek için sebep arıyor
Maalesef bide vicdan meselesi var dediğin gibisen insülin kullanıyor musun. İğne yapıp bide üstüne böyle çıkınca insanın sinirden deliresi geliyor.
Tansiyon+idrarda köpüklenme+el ayak yüzde ciddi odem.. bunlar idrarda protein kaçağı işaretleri olabilir. Doğuma yakın son haftalarda olma ihtimali yüksek. Tansiyonunu dengede tut en onemli şey o. Limonlu su düşürür. Yakında Dr kontrolün varsa söyle mutlaka aKızlar az önce klozette köpüklenme farkettim tansiyonum da 14 e 10 . Endişelenmeli miyim ilk defa böyle bişey oldu şekerim yüksek çıktı diye panik yapmıştım ondan olur mu acaba
TabisiKalkmista olabilirler de buralara ugramiyorlardir bence, yoksa bu kadar dayanilmiyor tuvalet hissi gelince
Hea biz sorunluyuz. Bölüp taksit taksit yapmak hoşumuza gidiyor. Te Allah'ımesim diyor ki uyumadan yapsana hepsini kalkip duruyosun uyumadan girip pesine 3 kere daha kalkiyorum sanki benim elimde ayarlamak
Annemin deyimiyle, o kendi pişirdiğini yesin.hepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
Ahhh ahhh! Ayakta durmaya mecali yokken, çocukları için dayanan kişi anne.Kızlar biraz daha iyiyim nasıl iyi olmaya bilirim ki zaten benim iyi olmaktan başka çarem yok maalesef hep iyi olmak ve ayakta olmak zorundayım bütün kötülüklere ve kötülere rağmen bi laf var bağırsakları dışarı dökülse bile onları alıp karnına koyar ve çocuğuna yemek yapabilmek için ayağa kalkar anneler bende onlardan biriyim sadece bütün gün oğlum hiç bişey yememiş ve uyumuştu öylece en azından o doydu ve ben iyiyim teşekkür ederim hepinize
oda söylemişti doğumda ani kan şekeri düşüşü olur küveze alınır bebekm demişti ama bu dünkü kadar acımasız değildiOlan olmuş diye bişey mi var nasıl konuşmuş bunlar seninle böyle? Ben burda senden daha çok sinirlendim. Senin son kontrollerinde yani kendi doktoruna gittiğinde kilosunun fazlalığı ile alakalı herhangi bişey söylemişler miydi sana ? Hafta olarak önde miydi mesela ? İnsülinden sonra düzelme olmamış mıydı hiç?
istanbuldayım canım inşaallah kötü bişey yoktur mesai saati açılsın hemen arayacam bikaç doktoru sabaha kadar rüyamda bile gördüm aynı konuları içime işlemiş tavrıKuzucum bu zamana kadar o kadar doktora gittin bu kadar kötü yorum almadın acilcinin yorumuna takılma lütfen. Bebiş önde olabilir bi sürü kişinin önde bu grupta zaten. Ve insülini kullanıyorsun ölçümleri yapıyorsun allahın izniyle bebişin de sen de sağlıklısınız. Sen hangi şehirdesin ? Ankaradaysan eğer perinatolog önereceğim. Bir perinatoloğa git bence inşallah benim gönlüm ferah Allah’ın izniyle bir şey çıkmayacak bebişinde. Bir de her doktorun ölçümü farklı çıkıyor. Ben 3 gün arayla bi kendi doktoruma bi başka doktora gitmiştim. Kendi doktorum her şeyi normal ölçerken gittiğim diğer doktor kafasını 2 hafta geride ölçmüştü. İki hafta bana zulüm oldu. 2 hafta sonra tekrar kontrole gittim bu sefer her şeyi normal ölçtü. Bebeğin duruşundan pozisyonundan bile farkediyor boyu kilosu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?