2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Özeller de fazla çakal. O kadar para alıyorlar. Verecekleri iki ölçü toz mama. İlla aile alsın
Ben doğumlarımı özel Butik bir hastanede yaptım İlk bebeğim doğduğunda Göğüslerim çok yara olmuştu çok fazla kan geliyordu hemşire göğsüm Biraz dinlensin diyerek mama vermişti hastanede vardı yani biberonda Mama da. Ben de yanıma mama ya da biberon almayı düşünmüyorum Sadece minik bir Zemzem koyduğum biberon götüreceğim ilk ağzına bir iki damla Zemzem vermeyi düşünüyorum diğer çocuklarımda da aynısını yaptım.

Şartlandırmayın kendinizi sezaryen olup sütü gelen cok anne var normal dogum yapıp sütü gelmeyen annede çok var . Bende biberon mama vs almayı düşünmüyorum gidişat neyi gösterirse alırız geçenlerde bu mecra da okudum 2 sezaryen yapmış kadın ilkinde sütü gelmemiş 2.sinde çok yoğun gelmiş

Ahhahahha ay bende babacıymışım ağlarken anne diye değil baba diye ağlarmışım annem de seni çağırıyor diye babamı kaldırırmış hep bence kız çocukları gerçekten babacı oluyor ama erkekler biraz daha anneci yeğenim annesine aşkla bakıyor resmen çok acayip inşallah öyle olur valla baba kız aşkı başka

Ben de çok acemiyim her konuda ama yine de sanırım çok da istemediğim bir hastanede doğum yapacağım için evim daha sıcak geliyor galiba tabi Allah bilir bakalım belki de çok memnun kalırım
Kesinlikle kadınlar daha hoyrat ve kaba. Kaç yaşındayım, kaç kez catala çıktım, kaç kez muayene oldum. En kaba ve acı vereni acil Dr u kadının yaptığı idi. Dilleri de sert muayeneleri de.
Canım kadınlar hepimizi çok seviyorum ama malesef hangi iş alanı olursa olsun iş yerinde erkeklere göre daha sert oluyorlar. Bu malesef çok üzücü

Aynen 2 sezeryan yaptım ikisindede sütüm hemen geldi çok şükür. Zaten mideleri neki. Boşboşta olsa emzirmek lazım süt inmesi için. İlk 7-10 gün ık dese emzircen gerçi demesede emzircenki sarılık olmasın. Emzirdikçe gelen bişey zaten süt. Bol suda çk önemli. Ve fırsat buldukça uyumak. İlk sezeryan için bilmem ama sonrakiler için bence hastanede 2 gün kalmak çk iyi. Evde uyuma dinlenme daha zor başka çocuklar olunca. Ama hastanede dinlenir uyur insan fırsat buldukça. Bide bizim 3.çocuk babası bebeğim ve benim başbaşa geçireceğimiz yegane zamanlar diye düşünüyorum ayy bak yine heyecanlandım şimdi

Kalıplaşmış tabular var malesef sezaryen olursan sütün geç gelir 10 gün toparlayamazsın normal dogum sancısını herkesin bedeni herkesin vucudu ayrı herkesin aynı şekilde agrılı saatlerce sancı çekerek dogum yapmıyor ki o yüzden herkesin bedeni herkese özel kaç dogum yaparsan yap hepsi çok ayrı heyecanlar

Yok şartlandırmıyorum zaten çokta mesele ettiğim bişey değil süt gelmeyedebilir önemli olan bebeğimin aç kalmaması mama ilede doyabilir anne sütü ilede. Sadece gelmediği durumda elimizin altında mama biberon gibi seçeneklerimiz olsun ki stres yapmayayım

Ben alt karından çatlamışım gözüm aydın olsun kızlar yani ne yaparsak çatlıyoruz diye ben üstüne düşmedim açıkcası sağ tarafım çatlamış
Ben de soldan çatladım hem de lierac biooil emvai çeşit nemlendiriciye rağmen. Üstelik bir gecede çatladım hayretler içerisindeyim

Hanımlar hayırlı sabahlar mide yanmasının önüne nasıl geçiyorsunuz valla artık ne gaviscon kesiyor nede soda oturup ağlayasım geliyor çok yanıyor ne yersem yeyim ne içersem içiyim çayır çayır yanıyor hayır bişey de yiyemiyorum artık çok az yiyorum hamilelikten sonra kalıyor mu doğuma 4 haftam kaldı ama midem çok yanıyor

Ben de soldan çatladım hem de lierac biooil emvai çeşit nemlendiriciye rağmen. Üstelik bir gecede çatladım hayretler içerisindeyim
Alt karnımı kaşımaktan oldu bence tırnakla kaşımamak lazım bir yerde okumuştum parmak içiyle kaşımak lazım
Bende bende aldım ama düzenli sürmedim şunu anladım ki kilo almak ile almamak ile alakası yok bünye ve genetik umarım daha çatlamayız

Aman iyi ol canım ama bu kadar da zorlama artık kendini oldu mu. Zorlayınca benim de oluyor kasılma falan. Kalkıp iki yürümeye gelmiyor hemen karnım falan kasılıyor, zorlanıyorum. Evimde temizlenecek yerler var parça parça yapmaya çalışıyorum. Yapamazsam da kalsın napayım diyorum. Zorlama kendini. Bugün nasılsın?
Şu acil doktorlari da ne sanıyorlarsa kendilerini delirtirler insanı. Ne derdin için gidersen git aynılar. Lütfen takma kafana üzme kendini kendi doktorun ne diyorsa o. Seni orada 5 dk görmekle nasıl anlamış bebeğin etkilendigini. Neye dayanarak söylüyor bunu. Saçmalamış tamamen. Sen güzelce perinotologa git bize de haber ver kuzum. Hem için rahatlasın git de. Ben sağlıklı olduğuna inanıyorum. Arkadaşların dediği gibi kadınlar daha acımasız. Erkek doktorlar daha narin davranırken, kadınlar daha nazik olması gerekirken kadınlara karsı tam tersi daha sertler. Sen bizi haberdar et e mi bebeğin gayet iyi üzüp de kendini strese sokma boşver kuzum.
İnşallah canım dua ediyorum Cumartesi bir de özele gideceğim bakalım ne diyecek
İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan alacaksın kucağına kuzum benim. Dualarım seninle buraya da yaz mutlaka gidince kuzum.
Kızım akrep söyleyeceklerim bu kadar Her şeye ama her şeye aglayabilir babası diyor ki kızım öyle yapma canın yanar veya işte bunu böyle yapma kırılır falan, hemen koşa koşa ağlayarak bana geliyor anneeeee babam kötü konuşuyor diye adam sadece canı acimasin diye uğraşıyor oysa ben yengeç ve akrebin arasında mengeneyle sıkışıp kalmış gibi hissediyorum bazen. Bir de ikizler çekemem inşallah yengeç olur da alıştık en azından
Ne güzeeelll ben hiç yaşamadım bu duyguyu..benimki annem yapsın, annem etsin, annem götürsün, annem annem annemmm modunda hep gece gündüz anneci bu da beni zorluyor insallaaahh bu kızımı babacı yapabilirim benim de dinlenmeye hakkım var diye düşünüyorum
Yani geçen hafta kuzenim doğum yaptı özel hastanede ama böyle bi uygulamaları yoktı kendisi aldı mamayı
Ben özelde doğum yapmıştım, nasipse bu da öyle olacak. Ne biberon götürdüm ne mama. Hastanede ağzının kenarından enjektör ile verdiler. Hem emzirdim hem mama takviyesi yapıldı küçük doğdu diye. Yenidoğan hemsiresi gelip nasıl emzirmem gerektiğini anlattı, sürekli sık sık gelip bebekle benimle ilgilendi. Taburcu olmadan o küçücük mamalardan verdi iki kutu, hiç açılmamış enjektör verdi lazım olursa evde kullanayım diye. Evde hem emzirdim hem de sağıp pompa ile enjektör ile verdim mama hiç vermedim. Çok şükür sarılık falan olmadan atlattık. Doğum doktorum da doğumdan sonra ziyarete geldiğinde sıcak- ılık suyla alınan dusla ve masajla sütün ineceğini söylemişti. Hiç kendimi ya emziremezsem ya sütüm gelmezse diye sartlamadim 2.5 sene emzirdim dolu dolu şükür siz de hiç takmayın kafaya hep olumlu düşünün olumlu olsun. Ne zaman duşa girsem göğüs uclarimdan akardı sütler gerçekten sıcak su ise yarıyor

Benim de aynıydı canım ne yaparsam yapayım geçmiyordu tahin yedim onu yaptım bunu yaptım yok. Tahin başta ise yariyordu su son dönemde o da kesmez oldu. Pazartesi doktorumla konuştum rennie Duo diye bir şurup verdi rahatlattı beni baya. Yemek borum ağrıyarak yanarak midem eksiyordu sen düşün çok rahatlattı beni. Bebeğe geçmez bu diyerek onu verdi kuzum. Randevun ne zaman?

Önümüzdeki hafta çarşamba günü

Hay ağzına sağlık kalıplaşmış bi cümle 2 saatte bir emzir diyolar ama öyle değil senin de dediğin gibi bebek gık dese emzirceksin ki süt insin kanallardan

Kizlar kontrolde bebek yine cok kilo almamis gozuktu 10 gunde 133 gr almis suan 34+3 deyim 2044 gr bebek. Nst istedi doktorum
Üzülmee, her bebek aynı kiloyu yakalayacak diye bı kural yok ki, genetik diye de bı faktör var, boyu kilosu ekstra ekstra düşük değilse korkma sen, kötü bir şey çıkmaz inşallah kendini yipratma

Ya çok şükür ikisindede çok hızlı toparlandım ilkinde 5 günlüktüm ev süpürüyordum ikincide 2.gün bebeği pusetiyle ben kucakladım hastaneden çıkarken. Pozitif düşünce çok önemli. Aa birde cırtcırtlı korse kullandım ben ikisindede şu anda öyle bi korse aldım onunda çok faydası vardı. Oturup kalkarken sıkı tuttuğu için rahat ettiriyordu. Aklıma gelmişken yazayım
Bnm ciddi bi mide yanmam yok ama arada yanıyo sakız iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…