- 12 Ocak 2014
- 4.122
- 3.410
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.941
Ben doğumlarımı özel Butik bir hastanede yaptım İlk bebeğim doğduğunda Göğüslerim çok yara olmuştu çok fazla kan geliyordu hemşire göğsüm Biraz dinlensin diyerek mama vermişti hastanede vardı yani biberonda Mama da. Ben de yanıma mama ya da biberon almayı düşünmüyorum Sadece minik bir Zemzem koyduğum biberon götüreceğim ilk ağzına bir iki damla Zemzem vermeyi düşünüyorum diğer çocuklarımda da aynısını yaptım.Özeller de fazla çakal. O kadar para alıyorlar. Verecekleri iki ölçü toz mama. İlla aile alsın
Şartlandırmayın kendinizi sezaryen olup sütü gelen cok anne var normal dogum yapıp sütü gelmeyen annede çok var . Bende biberon mama vs almayı düşünmüyorum gidişat neyi gösterirse alırız geçenlerde bu mecra da okudum 2 sezaryen yapmış kadın ilkinde sütü gelmemiş 2.sinde çok yoğun gelmişCanım kızlar günaydınsezeryan doğumda hemen süt gelmez muhtemelen diye düşünüyorum yanıma mama alayım diyorum süt gelene kadar çocuumm aç kalmasın diye var mı öneriniz mama olarak ne alınabilir
Ahhahahha ay bende babacıymışım ağlarken anne diye değil baba diye ağlarmışım annem de seni çağırıyor diye babamı kaldırırmış hepBen 2 gece kalmıştım hastanede bayrama denk gelmese bir gece daha kalırdımHayatımda hiç okadar küçük kucağıma almamıştım , emzirme, tutma, alt değiştirme, kundak gibi birçok konuda hemşireler destek olmuştu. Ağlayarak doğan bir bebekti evde olsak çok panik olup hastaneye koşabilirdik Hemşirelerde çok iyiydi hala duacılarıyım.
Şimdi bir kızım daha var o yüzden hastanede kalmak beni geriyor, ama sanki hiç birşey bilmiyor gibi hissediyorum hastane konforuda iyi geliyor.
Kızımda dua ederdim babasına düşkün olsun geceleri anne sen git babam gelsin der inş diyeöle bir kız oldu. Eşim evde olmasa pijamalarına sarılır canım babam nezaman geleceksin diye Umarım bu kızımda babacı olur , babam yedirsin babam giydirsin babam yıkasın der
Ben de çok acemiyim her konuda ama yine de sanırım çok da istemediğim bir hastanede doğum yapacağım için evim daha sıcak geliyor galibaBen 2 gece kalmıştım hastanede bayrama denk gelmese bir gece daha kalırdımHayatımda hiç okadar küçük kucağıma almamıştım , emzirme, tutma, alt değiştirme, kundak gibi birçok konuda hemşireler destek olmuştu. Ağlayarak doğan bir bebekti evde olsak çok panik olup hastaneye koşabilirdik Hemşirelerde çok iyiydi hala duacılarıyım.
Şimdi bir kızım daha var o yüzden hastanede kalmak beni geriyor, ama sanki hiç birşey bilmiyor gibi hissediyorum hastane konforuda iyi geliyor.
Kızımda dua ederdim babasına düşkün olsun geceleri anne sen git babam gelsin der inş diyeöle bir kız oldu. Eşim evde olmasa pijamalarına sarılır canım babam nezaman geleceksin diye Umarım bu kızımda babacı olur , babam yedirsin babam giydirsin babam yıkasın der
Canım kadınlar hepimizi çok seviyorum ama malesef hangi iş alanı olursa olsun iş yerinde erkeklere göre daha sert oluyorlar. Bu malesef çok üzücüKesinlikle kadınlar daha hoyrat ve kaba. Kaç yaşındayım, kaç kez catala çıktım, kaç kez muayene oldum. En kaba ve acı vereni acil Dr u kadının yaptığı idi.Dilleri de sert muayeneleri de.
Aynen 2 sezeryan yaptım ikisindede sütüm hemen geldi çok şükür. Zaten mideleri neki. Boşboşta olsa emzirmek lazım süt inmesi için. İlk 7-10 gün ık dese emzircen gerçi demesede emzircenki sarılık olmasın. Emzirdikçe gelen bişey zaten süt. Bol suda çk önemli. Ve fırsat buldukça uyumak. İlk sezeryan için bilmem ama sonrakiler için bence hastanede 2 gün kalmak çk iyi. Evde uyuma dinlenme daha zor başka çocuklar olunca. Ama hastanede dinlenir uyur insan fırsat buldukça. Bide bizim 3.çocuk babası bebeğim ve benim başbaşa geçireceğimiz yegane zamanlar diye düşünüyorumŞartlandırmayın kendinizi sezaryen olup sütü gelen cok anne var normal dogum yapıp sütü gelmeyen annede çok var . Bende biberon mama vs almayı düşünmüyorum gidişat neyi gösterirse alırız geçenlerde bu mecra da okudum 2 sezaryen yapmış kadın ilkinde sütü gelmemiş 2.sinde çok yoğun gelmiş
Kalıplaşmış tabular var malesef sezaryen olursan sütün geç gelir 10 gün toparlayamazsın normal dogum sancısını herkesin bedeni herkesin vucudu ayrı herkesin aynı şekilde agrılı saatlerce sancı çekerek dogum yapmıyor ki o yüzden herkesin bedeni herkese özel kaç dogum yaparsan yap hepsi çok ayrı heyecanlarAynen 2 sezeryan yaptım ikisindede sütüm hemen geldi çok şükür. Zaten mideleri neki. Boşboşta olsa emzirmek lazım süt inmesi için. İlk 7-10 gün ık dese emzircen gerçi demesede emzircenki sarılık olmasın. Emzirdikçe gelen bişey zaten süt. Bol suda çk önemli. Ve fırsat buldukça uyumak. İlk sezeryan için bilmem ama sonrakiler için bence hastanede 2 gün kalmak çk iyi. Evde uyuma dinlenme daha zor başka çocuklar olunca. Ama hastanede dinlenir uyur insan fırsat buldukça. Bide bizim 3.çocuk babası bebeğim ve benim başbaşa geçireceğimiz yegane zamanlar diye düşünüyorumayy bak yine heyecanlandım şimdi
Yok şartlandırmıyorum zaten çokta mesele ettiğim bişey değil süt gelmeyedebilir önemli olan bebeğimin aç kalmaması mama ilede doyabilir anne sütü ilede. Sadece gelmediği durumda elimizin altında mama biberon gibi seçeneklerimiz olsun ki stres yapmayayımŞartlandırmayın kendinizi sezaryen olup sütü gelen cok anne var normal dogum yapıp sütü gelmeyen annede çok var . Bende biberon mama vs almayı düşünmüyorum gidişat neyi gösterirse alırız geçenlerde bu mecra da okudum 2 sezaryen yapmış kadın ilkinde sütü gelmemiş 2.sinde çok yoğun gelmiş
Ben de soldan çatladım hem de lierac biooil emvai çeşit nemlendiriciye rağmen. Üstelik bir gecede çatladım hayretler içerisindeyimBen alt karından çatlamışım gözüm aydın olsun kızlaryani ne yaparsak çatlıyoruz diye ben üstüne düşmedim açıkcası sağ tarafım çatlamış
Alt karnımı kaşımaktan oldu bence tırnakla kaşımamak lazım bir yerde okumuştum parmak içiyle kaşımak lazımBen de soldan çatladım hem de lierac biooil emvai çeşit nemlendiriciye rağmen. Üstelik bir gecede çatladım hayretler içerisindeyim
Aman iyi ol canım ama bu kadar da zorlama artık kendini oldu mu. Zorlayınca benim de oluyor kasılma falan. Kalkıp iki yürümeye gelmiyor hemen karnım falan kasılıyor, zorlanıyorum. Evimde temizlenecek yerler var parça parça yapmaya çalışıyorum. Yapamazsam da kalsın napayım diyorum. Zorlama kendini. Bugün nasılsın?İyiyim bacım sadece belim ağrıyor duş iyi geldi hamzamıda yedirip yatırdım dinlendim baya iyi geldi bedenime sadece karın kasılmalarım oda düzensiz ayağa kalkıp dolandımmı çok oluyor ama oturup yatınca okadar değil dikkat ettimde günlük 10 u da geçiyor sizlerde de varmı
Şu acil doktorlari da ne sanıyorlarsa kendilerini delirtirler insanı. Ne derdin için gidersen git aynılar. Lütfen takma kafana üzme kendini kendi doktorun ne diyorsa o. Seni orada 5 dk görmekle nasıl anlamış bebeğin etkilendigini. Neye dayanarak söylüyor bunu. Saçmalamış tamamen. Sen güzelce perinotologa git bize de haber ver kuzum. Hem için rahatlasın git de. Ben sağlıklı olduğuna inanıyorum. Arkadaşların dediği gibi kadınlar daha acımasız. Erkek doktorlar daha narin davranırken, kadınlar daha nazik olması gerekirken kadınlara karsı tam tersi daha sertler. Sen bizi haberdar et e mi bebeğin gayet iyi üzüp de kendini strese sokma boşver kuzum.hepinize teşekkür ederimm kızlar döndük şimdi ama moralimiz kötü döndük o kadar korkuttu ki beni direk içeri girip neden geldin hasta hanım dedi doktor buraya neden geldin araştırmaya gitmen lazım insülin kullanıp buraya gelmen doğrumu bir sürü şey saydı dedim doğurmaya gelmedim bebeğim iyimi diye geldim öncelikle hani bugün 10 hareket bile yoktu çünkü son saatlerde asla yoktu dürtsem dahi yoktu düşünün ne telaşla gittiğimi ama nasıl karşılandım çok riskli durumun nst iyi ama bebek çoktan etkilenmiş geçmiş olsun artık şeker etkilemiş bebeği dedi ne demek yani bu şimdi diye sordum kilosu 4 hafta önde tamam geçmiş olan olmuş dedi insülin kullanıyorum zaten dedim olan olmuş dedi yinede yani ne olacak şimdi dedim erken doğacak olacağı bu dedi perinotolağa sıkı takibe gitmen gerekli dedi ağlayarak döndüm sonuç olarak hareketde nst takılıyken oldu şükür biraz o kemer sıkmıştı beni o sırada fark ettim hareketini yarın sabah ilk işim perinotolog arayışı olacak çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye bu nstyi de uzaktan çektim eşim baksın diye bişeyde anladığımız yok zaten iyi çıkmış dediler
İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan alacaksın kucağına kuzum benim. Dualarım seninleİnşallah canım dua ediyorumCumartesi bir de özele gideceğim bakalım ne diyecek
Kızım akrep söyleyeceklerim bu kadarBenim yükselen akrep su grubu belki ondandır diyorumAhhahah duygusallık başa bela arkadaşım çok zor
Hayırlı olsun inşallah bu sakin, durgun olur o zamananneci olmaları iyidir, duygusallık onları biraz yorar tabi ama öğretiriz bizde onlara isimleri ile yaşasınlar çok çok mutlu, sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar gerisi bir şekilde halledilir
Ne güzeeelllBen 2 gece kalmıştım hastanede bayrama denk gelmese bir gece daha kalırdımHayatımda hiç okadar küçük kucağıma almamıştım , emzirme, tutma, alt değiştirme, kundak gibi birçok konuda hemşireler destek olmuştu. Ağlayarak doğan bir bebekti evde olsak çok panik olup hastaneye koşabilirdik Hemşirelerde çok iyiydi hala duacılarıyım.
Ben özelde doğum yapmıştım, nasipse bu da öyle olacak. Ne biberon götürdüm ne mama. Hastanede ağzının kenarından enjektör ile verdiler. Hem emzirdim hem mama takviyesi yapıldı küçük doğdu diye. Yenidoğan hemsiresi gelip nasıl emzirmem gerektiğini anlattı, sürekli sık sık gelip bebekle benimle ilgilendi. Taburcu olmadan o küçücük mamalardan verdi iki kutu, hiç açılmamış enjektör verdi lazım olursa evde kullanayım diye. Evde hem emzirdim hem de sağıp pompa ile enjektör ile verdim mama hiç vermedim. Çok şükür sarılık falan olmadan atlattık. Doğum doktorum da doğumdan sonra ziyarete geldiğinde sıcak- ılık suyla alınan dusla ve masajla sütün ineceğini söylemişti. Hiç kendimi ya emziremezsem ya sütüm gelmezse diye sartlamadim 2.5 sene emzirdim dolu dolu şükürYani geçen hafta kuzenim doğum yaptı özel hastanede ama böyle bi uygulamaları yoktı kendisi aldı mamayı
Benim de aynıydı canım ne yaparsam yapayım geçmiyordu tahin yedim onu yaptım bunu yaptım yok. Tahin başta ise yariyordu su son dönemde o da kesmez oldu. Pazartesi doktorumla konuştum rennie Duo diye bir şurup verdi rahatlattı beni baya. Yemek borum ağrıyarak yanarak midem eksiyordu sen düşün çok rahatlattı beni. Bebeğe geçmez bu diyerek onu verdi kuzum. Randevun ne zaman?Hanımlar hayırlı sabahlar mide yanmasının önüne nasıl geçiyorsunuz valla artık ne gaviscon kesiyor nede soda oturup ağlayasım geliyor çok yanıyor ne yersem yeyim ne içersem içiyim çayır çayır yanıyor hayır bişey de yiyemiyorum artık çok az yiyorum hamilelikten sonra kalıyor mu doğuma 4 haftam kaldı ama midem çok yanıyor
Önümüzdeki hafta çarşamba günüBenim de aynıydı canım ne yaparsam yapayım geçmiyordu tahin yedim onu yaptım bunu yaptım yok. Tahin başta ise yariyordu su son dönemde o da kesmez oldu. Pazartesi doktorumla konuştum rennie Duo diye bir şurup verdi rahatlattı beni baya. Yemek borum ağrıyarak yanarak midem eksiyordu sen düşün çok rahatlattı beni. Bebeğe geçmez bu diyerek onu verdi kuzum. Randevun ne zaman?
Hay ağzına sağlık kalıplaşmış bi cümle 2 saatte bir emzir diyolar ama öyle değil senin de dediğin gibi bebek gık dese emzirceksin ki süt insin kanallardanAynen 2 sezeryan yaptım ikisindede sütüm hemen geldi çok şükür. Zaten mideleri neki. Boşboşta olsa emzirmek lazım süt inmesi için. İlk 7-10 gün ık dese emzircen gerçi demesede emzircenki sarılık olmasın. Emzirdikçe gelen bişey zaten süt. Bol suda çk önemli. Ve fırsat buldukça uyumak. İlk sezeryan için bilmem ama sonrakiler için bence hastanede 2 gün kalmak çk iyi. Evde uyuma dinlenme daha zor başka çocuklar olunca. Ama hastanede dinlenir uyur insan fırsat buldukça. Bide bizim 3.çocuk babası bebeğim ve benim başbaşa geçireceğimiz yegane zamanlar diye düşünüyorumayy bak yine heyecanlandım şimdi
Üzülmee, her bebek aynı kiloyu yakalayacak diye bı kural yok ki, genetik diye de bı faktör var, boyu kilosu ekstra ekstra düşük değilse korkma sen, kötü bir şey çıkmaz inşallah kendini yipratmaKizlar kontrolde bebek yine cok kilo almamis gozuktu 10 gunde 133 gr almissuan 34+3 deyim 2044 gr bebek. Nst istedi doktorum
Ya çok şükür ikisindede çok hızlı toparlandım ilkinde 5 günlüktüm ev süpürüyordum ikincide 2.gün bebeği pusetiyle ben kucakladım hastaneden çıkarken. Pozitif düşünce çok önemli. Aa birde cırtcırtlı korse kullandım ben ikisindede şu anda öyle bi korse aldım onunda çok faydası vardı. Oturup kalkarken sıkı tuttuğu için rahat ettiriyordu. Aklıma gelmişken yazayımKalıplaşmış tabular var malesef sezaryen olursan sütün geç gelir 10 gün toparlayamazsın normal dogum sancısını herkesin bedeni herkesin vucudu ayrı herkesin aynı şekilde agrılı saatlerce sancı çekerek dogum yapmıyor ki o yüzden herkesin bedeni herkese özel kaç dogum yaparsan yap hepsi çok ayrı heyecanlar
Bnm ciddi bi mide yanmam yok ama arada yanıyo sakız iyi geliyor.Hanımlar hayırlı sabahlar mide yanmasının önüne nasıl geçiyorsunuz valla artık ne gaviscon kesiyor nede soda oturup ağlayasım geliyor çok yanıyor ne yersem yeyim ne içersem içiyim çayır çayır yanıyor hayır bişey de yiyemiyorum artık çok az yiyorum hamilelikten sonra kalıyor mu doğuma 4 haftam kaldı ama midem çok yanıyor
Ultrasonda her zaman yanılma payı var diyorlar cnm sıkma canınıKizlar kontrolde bebek yine cok kilo almamis gozuktu 10 gunde 133 gr almissuan 34+3 deyim 2044 gr bebek. Nst istedi doktorum
Annelik hormonlarından sanırımBazen o kadar korkuyorum ki ben bile . Hareket edene kadar gözüme uyku girmiyor. Şekerimiz var ya bişey mi oldu ki diye içim içimi yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?