- 25 Mart 2022
- 317
- 1.528
- 63
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.981
Ya doktorum israrla perinatolog onermiyor.En basindan beride sureci kendi yonetti.bir ara ben bir kere ozel muayenehanesi olan perinatologa gorundum. Ayni seyleri soyledi.Gerci bu durum icin gozukmedim. Ama soyledigi sey hep buydu bu bebek minyon dogacak ite kaka 2500 2600Canım benim peki perinotologa gittin mi bu konuda ayrıntılı bakıldı mi? Çünkü doktorunun düşündüğü şey sadece bir ihtimal, bir acaba.. Perinotolog kontrolünde belli olmuyor muymus oksijen gidip gitmedigi? Ne bileyim oksijen yeterince gitmese bu zamana kadar gelmezdi bence ya bir sıkıntı yoktur inşallah öyle düşünelim. Yalancı kasılmalar hepimizde var kuzum neyse ki endişe edecek bir şey yokmuş nstde. İçini biraz ferah tut sağlıkla gelecek inşallah kuzum..
Özele gidiyorum 10-15 dk falan sürüyor canım. Kgma bakıyor, bir sikayetim olup olmadigini,bebeğin hareketli olup olmadığını, kanama vs olup olmadığını soruyor. Sonra ultrason muayenesi yapıyor. Bebeğin boy kgsuna bakıyor. Kalp atışına, benim rahim ağzı uzunluguna, suyuna, erken doğum belirtisi olup olmadığına bakıyor. Pozisyonu hakkında bilgi veriyor. Her şeyi tek tek anlatıyor. Soracağım şeyler varsa soruyorum tek tek cevaplıyor. Böyle geciyor kuzum..
Stres ve yorgunluk en büyük etken zaten bu erken kasılma ve belirtilere kuzum. Hissetmedin demek sende kuzum. Neyse ki açılma, yumuşama falan yokmuş. Bu güzel haber. İnşallah vaktini bekleyecek bebeğin bak stres falan olma lütfen en çok seninle bebeğin etkileniyor görüyorsun. Bekleyecek ben inanıyorumhaberdar et yine durumundan bizi.
Canım benim peki perinotologa gittin mi bu konuda ayrıntılı bakıldı mi? Çünkü doktorunun düşündüğü şey sadece bir ihtimal, bir acaba.. Perinotolog kontrolünde belli olmuyor muymus oksijen gidip gitmedigi? Ne bileyim oksijen yeterince gitmese bu zamana kadar gelmezdi bence ya bir sıkıntı yoktur inşallah öyle düşünelim. Yalancı kasılmalar hepimizde var kuzum neyse ki endişe edecek bir şey yokmuş nstde. İçini biraz ferah tut sağlıkla gelecek inşallah kuzum..
Özele gidiyorum 10-15 dk falan sürüyor canım. Kgma bakıyor, bir sikayetim olup olmadigini,bebeğin hareketli olup olmadığını, kanama vs olup olmadığını soruyor. Sonra ultrason muayenesi yapıyor. Bebeğin boy kgsuna bakıyor. Kalp atışına, benim rahim ağzı uzunluguna, suyuna, erken doğum belirtisi olup olmadığına bakıyor. Pozisyonu hakkında bilgi veriyor. Her şeyi tek tek anlatıyor. Soracağım şeyler varsa soruyorum tek tek cevaplıyor. Böyle geciyor kuzum..
Stres ve yorgunluk en büyük etken zaten bu erken kasılma ve belirtilere kuzum. Hissetmedin demek sende kuzum. Neyse ki açılma, yumuşama falan yokmuş. Bu güzel haber. İnşallah vaktini bekleyecek bebeğin bak stres falan olma lütfen en çok seninle bebeğin etkileniyor görüyorsun. Bekleyecek ben inanıyorumhaberdar et yine durumundan bizi.
Ben de 29+ 3 de sancıyla gittim hastaneye nst de 100 kere vuran sancılarım çıktı . Hemen 2 gün yatış yaptılar . Nidilat yüklemesi ciğer geliştirici yaptılar . Evdeyim şimdi Nidilat çok yan etki yapıyor diye 2 kere alıyorum yeni de progestan başladı günde bir kez ağızdan . Dayanır mı bebek 36 haftaya kadar çok korkuyorum hala da devam ediyor kasılmalarım
Aynen katılıyorum bence de yeterli oksijen gitmese kalp atışları düzensiz olur ne bileyim başka anomaliler çıkar ortaya. Çok şükür bin şükür öyle bir durum yok. Bence gayet sağlıklı bu bebiş. Sadece küçük olacak benim abla kızım gibi. Küçük kızım da ablasının tepesinden bakacak bu gidişleYa doktorum israrla perinatolog onermiyor.En basindan beride sureci kendi yonetti.bir ara ben bir kere ozel muayenehanesi olan perinatologa gorundum. Ayni seyleri soyledi.Gerci bu durum icin gozukmedim. Ama soyledigi sey hep buydu bu bebek minyon dogacak ite kaka 2500 2600
Yapsak iyi. Sonrasi zaten daha kolay ilerler anne sutu ya da gerekirse mama destegi ile diyor hep. Bende yapi itibariyle minyonum. Esimde oyle dalyan gibi degil ama orta derecedeyeterli oksijeni alamasa kalp atislarinda cok duzensizlik olurmus oyle birsey gozukmuyor dedi.
Gecen sefer 400 kusur gram aldiginda ben dedim bak yediklerimle oldu diye ceviz findik avokado et tavuk tahin hic aksatmadim. O da hic alakasi yok dedi o zaman kendi icimdende kizmistimsimdi ayni devam ettim ama bu sefer ayni egride buyumemis demek ki bir yerde dogru soyluyor
Allah senden de bin kere razı olsun canım benimÇok teşekkür ederim o kadar iyi geldi ki şu söylediklerin cansın Allah bin kere razı olsun
Canım ben de böyleyim inan okurken kendim yazdım sandım . Vajinamda bir baskı var ağrı . Zaten yatmam kalkmam desen zor . Biran önce sağlıkla kavuşayım diye diye dua ediyorum . Cumartesi kontrolüm var . Aşağı vurdukça idrar torbam vajinam ağrıyor çıkacak sanıyorum . En son sancılar vardı ciğer geliştirici oldum . Bakalım cumartesi durum ne olacak . 2 hafta daha sabretseler diye diye geldik bu zamana
Sagol kuzucummAynen katılıyorum bence de yeterli oksijen gitmese kalp atışları düzensiz olur ne bileyim başka anomaliler çıkar ortaya. Çok şükür bin şükür öyle bir durum yok. Bence gayet sağlıklı bu bebiş. Sadece küçük olacak benim abla kızım gibi. Küçük kızım da ablasının tepesinden bakacak bu gidişlebu kızım boy olarak dayılarına kg olarak da babasına çekmiş bana benzese benimki de minicik olurdu bak demek ki gerçekten alakası yok ve alacak olan bebek alıyor almayacak olana ne yaparsan yap almıyor. Sen yemeni güzel tut içini de ferah tut inşallah sağlıkla gelecek minigin
Allah senden de bin kere razı olsun canım benimyalnız değilsin hepimiz burada senin yanındayız sen bizi durumunla ilgili bilgilendir merak ederiz
Benim 31. Haftada çıkmıştı 2 doz ciğer geliştirici + serum + o gün başladım sabah akşam Adalat içiyorum . Sancılarım çok şükür azaldı . İnşallah sizinde geçer .Merhaba ben de bugün ilk doz ciğer geliştiriciyi oldum nstde sancı çıktığı için 30+2deyim. Sizin süreciniz nasıl ilerledi şuan nasılsınız?
İyi ki kk var. Aynı şeyleri yaşayan insanlardan güzel hikayeler duymak insanı öyle rahatlatıyor kiBenim 31. Haftada çıkmıştı 2 doz ciğer geliştirici + serum + o gün başladım sabah akşam Adalat içiyorum . Sancılarım çok şükür azaldı . İnşallah sizinde geçer .
Gerçekten öyle diyorum gözümü kapatsam açsam ve 4 hafta geçmiş olsa. Doğumdan da gözüm korkuyor ama şu kritik zamanları bi geçirsek diyorumSagol kuzucumm
Insallah hepimiz icin surec guzel ilerlesin artik ve zamaninda saglikla aramiza katilsin bebeklerimiz
Cok yorulduk hepimiz gercekten ama bir adim daha atsak karadayiz artik
Hahahahah demek ki ondan hele hamilelikte zaten tavan yaptı bu durum birde amannnnAman iyi ol canım ama bu kadar da zorlama artık kendini oldu mu. Zorlayınca benim de oluyor kasılma falan. Kalkıp iki yürümeye gelmiyor hemen karnım falan kasılıyor, zorlanıyorum. Evimde temizlenecek yerler var parça parça yapmaya çalışıyorum. Yapamazsam da kalsın napayım diyorum. Zorlama kendini. Bugün nasılsın?
Şu acil doktorlari da ne sanıyorlarsa kendilerini delirtirler insanı. Ne derdin için gidersen git aynılar. Lütfen takma kafana üzme kendini kendi doktorun ne diyorsa o. Seni orada 5 dk görmekle nasıl anlamış bebeğin etkilendigini. Neye dayanarak söylüyor bunu. Saçmalamış tamamen. Sen güzelce perinotologa git bize de haber ver kuzum. Hem için rahatlasın git de. Ben sağlıklı olduğuna inanıyorum. Arkadaşların dediği gibi kadınlar daha acımasız. Erkek doktorlar daha narin davranırken, kadınlar daha nazik olması gerekirken kadınlara karsı tam tersi daha sertler. Sen bizi haberdar et e mi bebeğin gayet iyi üzüp de kendini strese sokma boşver kuzum.
İnşallah hiç bir sıkıntı olmadan alacaksın kucağına kuzum benim. Dualarım seninleburaya da yaz mutlaka gidince kuzum.
Kızım akrep söyleyeceklerim bu kadarHer şeye ama her şeye aglayabilir babası diyor ki kızım öyle yapma canın yanar veya işte bunu böyle yapma kırılır falan, hemen koşa koşa ağlayarak bana geliyor anneeeee babam kötü konuşuyor diye adam sadece canı acimasin diye uğraşıyor oysa ben yengeç ve akrebin arasında mengeneyle sıkışıp kalmış gibi hissediyorum bazen. Bir de ikizler çekemem inşallah yengeç olur da alıştık en azından
Ne güzeeelllben hiç yaşamadım bu duyguyu..benimki annem yapsın, annem etsin, annem götürsün, annem annem annemmm modunda hep gece gündüz anneci bu da beni zorluyor insallaaahh bu kızımı babacı yapabilirim benim de dinlenmeye hakkım var diye düşünüyorum
Ben özelde doğum yapmıştım, nasipse bu da öyle olacak. Ne biberon götürdüm ne mama. Hastanede ağzının kenarından enjektör ile verdiler. Hem emzirdim hem mama takviyesi yapıldı küçük doğdu diye. Yenidoğan hemsiresi gelip nasıl emzirmem gerektiğini anlattı, sürekli sık sık gelip bebekle benimle ilgilendi. Taburcu olmadan o küçücük mamalardan verdi iki kutu, hiç açılmamış enjektör verdi lazım olursa evde kullanayım diye. Evde hem emzirdim hem de sağıp pompa ile enjektör ile verdim mama hiç vermedim. Çok şükür sarılık falan olmadan atlattık. Doğum doktorum da doğumdan sonra ziyarete geldiğinde sıcak- ılık suyla alınan dusla ve masajla sütün ineceğini söylemişti. Hiç kendimi ya emziremezsem ya sütüm gelmezse diye sartlamadim 2.5 sene emzirdim dolu dolu şükürsiz de hiç takmayın kafaya hep olumlu düşünün olumlu olsun. Ne zaman duşa girsem göğüs uclarimdan akardı sütler gerçekten sıcak su ise yarıyor
Mama birazcık bebeğin damak tadına bağlı diyor herkes ama ben de önlem olarak alayım dedimCanım kızlar günaydınsezeryan doğumda hemen süt gelmez muhtemelen diye düşünüyorum yanıma mama alayım diyorum süt gelene kadar çocuumm aç kalmasın diye var mı öneriniz mama olarak ne alınabilir
Ben alt karında sağ sol çatladım ya gerçi bi ürün kullanmadım, yanlarımda da sağ tarafımda çatlama başlamışBen alt karından çatlamışım gözüm aydın olsun kızlaryani ne yaparsak çatlıyoruz diye ben üstüne düşmedim açıkcası sağ tarafım çatlamış
Benimde özelde ki randevum sanırım 20-25 dk sürüyor güzel bilgilendiriyor sorularıma cevap alabiliyorumBen özelde normal kadın doğumcuya üniversite hastanesinde de perinatoloğa takipliyim. Perinatolog yaptıracak doğumumu. Özeldeki doktorumda muayene bilgilendirme vs nerdeyse bir saat sürüyor. Her gittiğimde en az yarım saat-40 dk ultrasonla bebişi gösteriyor her yerini inceliyor. Bi 15-20 dk da neler yapıyorum neler yiyorum neler yapmalıyım konuşuyoruz. Perinatolog randevum 5 dk anca sürüyor. Plesentanın konumuna bakıyor ölçümlere bakıyor tamam iki hafta sonra gel diyip gönderiyor. Bebeği görmeyi geç ultrason ekranını bile çevirmiyor banason gittiğimde bi ultrason kağıdı verdi. Bebeğin fotosu sandım bi baktım plesenta ve rahim ağzının ultrason fotosunu vermiş
Çok terletmez mi ya güzel korseye benziyor ama sanki biraz terletir diye düşünüyorumOwli Korse Doğum Sonrası İnceltici Ten Rengi Kullanıcı Yorumları, Fiyatı - Trendyol
Şunu alacağım sanıyorum. Beden belirlemek için 36. Haftayı bekledim.
Aynen oyle. Ben de cok korkuyorum. Dusundukce cok geriliyorum ama en azindan su muallak durum ortadan kalkmis olacak artik oyle ya da boyle bebeklerimiz mudahele edebilecegimiz, gozumuzun gordugu yerde olacaklar diye teselli etmeye calisiyorum kendimi.Gerçekten öyle diyorum gözümü kapatsam açsam ve 4 hafta geçmiş olsa. Doğumdan da gözüm korkuyor ama şu kritik zamanları bi geçirsek diyorum
Nanelide sadede çiğniyorum fark görmedimpirelideve naneli mi yoksa herhangi biri olurmu
Benim de devletteki aynıKızlar sizin muayeneleriniz ne kadar sürüyor? Doktor hangi bilgileri veriyor muayene esnasında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?