2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Kizlar kontrolde bebek yine cok kilo almamis gozuktu 10 gunde 133 gr almis suan 34+3 deyim 2044 gr bebek. Nst istedi doktorum
Bebek sağlıklıysa kilosu çok sorun olmaz ins. Her çocuk 4 kg doğmuyor. Sen de minyon zayıf bir annesin. İns nst güzel gelir

Korse görseli yada link lütfen

Aldığın korseyi paylaşır mısın rica etsem ben ebebekten almıştım ilk doğumumda o da cırtcırtlıydı ama hiç rahat edemedim oturduğumda tepeme cıktı ya da cırtları iyi değildi bilmiyorum

Geçmiş olsun canım

Benim yatış 12 gün önce oldu. (33. Haftadaydım, tam olarak 32+4), 4 gün yattım.

Her 12 saatte bir nst çekildi. Sonra “laktatlı ringer” isimli bi serum takıldı. Ardından hidrasyon ise yaradı mı diye tekrar nst çekiliyordu.

Hastanede yattığım süre boyunca sancıların yüksek çıkıp seruma rağmen düşmediği zamanlarda vajinal tuşe ile açıklık var mı diye muayene ettiler. Ultrasonla bebeğe baktılar ve rahim ağzı uzunluğu ölçtüler.

Rahim ağzında kısalma yok, açılma yada yumuşama olmadığı için ve haftam da 34.e yaklaştığı için diğer gelistirici yapmadılar. (İğne 34. Haftaya kadar yapılıyormuş, nette okudum) Aynı sebeplerle adalat, nidilat gibi sancı kesen ilaçlar da verilmedi. (Yan etki olarak tansiyon da yükseltebiliyormıs bu ilaçlar, benim tansiyon da oynak old için hiç o topa girmediler bence)

Sen ağrıyla mı acile gittin, açılman yumuşaman var mı , sancın kaça çıkıyor ?

Eklentiler

• IMG_5580.webp
    49 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Korse görseli yada link lütfen

Aldığın korseyi paylaşır mısın rica etsem ben ebebekten almıştım ilk doğumumda o da cırtcırtlıydı ama hiç rahat edemedim oturduğumda tepeme cıktı ya da cırtları iyi değildi bilmiyorum
Kızlar korse bu kadıköyde Ege Medikal'den temin ettim. Terleme yapmıyo geniş alanı kapladığı için hem göbeği hem dikişi kapsıyo. Cırtlı zaten bedenine göre sıkılığı ayarlanabiliyor. Bide tek amacı lohusalık değil ileriye yönelik bel ağrısı tutulması vs de ailece kullanılabilir. Kancalı korsede almıştım ben ilk doğumumda hiç rahat edemedim. Kapatması bile eziyet tek başıma kapatamamıştım illa birinden yardım almam gerekiyordu ve dikiş yerimi acıtıyordu. Hiç bi işe yaramadı o. Bu çok pratik.

Eklentiler

• Screenshot_20250528_133114_WhatsApp.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 52
Önümüzdeki hafta çarşamba günü
Anladım canım ağrı ile yanma ile bir gün bile geçirmek zor anlıyorum seni. Bak pirelideve arkadaşımız sakız demiş bir de onu dene istersen belki işe yarar.
Kizlar kontrolde bebek yine cok kilo almamis gozuktu 10 gunde 133 gr almis suan 34+3 deyim 2044 gr bebek. Nst istedi doktorum
Canımmm üzme kendini sıkma tatlı canını inşallah nst de her şey normal çıkacak. Merak etme doğuma kadar 2500 u gecse yeter. Ben de minyonum ilk kızım zor kg aldı hep. Ne yesem içsem kgsu hep biraz geriydi. Dra dedim bir gün neden böyle benimle mi alakalı yemem icmemle mi ne yapsam düzelir? O da dedi ki tamamen genetik. Anneler hep kendini suçlarlar üzülürler ama hiç alakasi yok dedi. Sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz demişti. Belki de kgsu yüksek olsa doguramayacaksin sezaryen olmak zorunda kalacaksın demisti. Vardır her şeyde bir hayr içini ferah tut. Kızım 2550 doğdu ödem gitti 2500 e düştü. Sonra öyle bir toparladi ki o kadar hızlı büyüdü ki inanamazsin. Yanakları şimdi bal ball teyzesi aynı yollardan geçmiş biri olarak içini ferah tutmani öneririm. Ve tahin, yumurta, avokado, ceviz, muz, fındık bunlarla bol bol beslenmeni. Beslenmeyle alakalı değil diyorlar ama en azından senin için rahat olur elinden geleni yaptigin için. Sakin ol bizi de haberdar et sonuçlarını kuzummm
Canim geçmiş olsun sonuçlarını haber ver bize de. İnşallah sıkıntı olmadan atlatıp zamanında kucağına alacaksın. Sen hissettin mi sancılarını? Başka belirti var mı?

Üzülmee, her bebek aynı kiloyu yakalayacak diye bı kural yok ki, genetik diye de bı faktör var, boyu kilosu ekstra ekstra düşük değilse korkma sen, kötü bir şey çıkmaz inşallah kendini yipratma

Ultrasonda her zaman yanılma payı var diyorlar cnm sıkma canını
Doğuma kadar 3 kiloyu yakalar bence her halükarda.

Bebek sağlıklıysa kilosu çok sorun olmaz ins. Her çocuk 4 kg doğmuyor. Sen de minyon zayıf bir annesin. İns nst güzel gelir

Yaa bundan 3 haftaki onceki kontroldede geriden geliyordu sonra yakalar gibi oldu simdi gene geriye dusmus. Derdim aslinda minik olmasi degilde doktorda rahimdeki sekil bozuklugundan dolayi acaba yeterli oksijen gitmiyor mu diye dusundu ona endise ettim yoksa doktorum hep diyor 2500 olsa yeter bize diye nst de neyse ki endise edecek bisey cikmadi yalanci kasilmalarim varmis biraz o kadar diger hersey yolunda dedi. Bayram oncesi tekrar bir takip edelim bayram sonrasi zaten doguma karar veririz artik bebegin durumuna gore dedi. 36 atlatmak onemliymis suan onu atlatirsak 37 , 38 de aliriz diyor bakalim
Agrilar icinde artarak devam edecek artik dedi bu arada hareketlerim cok daha fazla kisitlanacakmis

pirelideve naneli mi yoksa herhangi biri olurmu

Kızlar sizin muayeneleriniz ne kadar sürüyor? Doktor hangi bilgileri veriyor muayene esnasında?
Ben özelde normal kadın doğumcuya üniversite hastanesinde de perinatoloğa takipliyim. Perinatolog yaptıracak doğumumu. Özeldeki doktorumda muayene bilgilendirme vs nerdeyse bir saat sürüyor. Her gittiğimde en az yarım saat-40 dk ultrasonla bebişi gösteriyor her yerini inceliyor. Bi 15-20 dk da neler yapıyorum neler yiyorum neler yapmalıyım konuşuyoruz. Perinatolog randevum 5 dk anca sürüyor. Plesentanın konumuna bakıyor ölçümlere bakıyor tamam iki hafta sonra gel diyip gönderiyor. Bebeği görmeyi geç ultrason ekranını bile çevirmiyor bana son gittiğimde bi ultrason kağıdı verdi. Bebeğin fotosu sandım bi baktım plesenta ve rahim ağzının ultrason fotosunu vermiş

Kızlar sizin muayeneleriniz ne kadar sürüyor? Doktor hangi bilgileri veriyor muayene esnasında?
Değişiyor, aklimdakileri soruyorum cevap veriyor, asistanina not tuttururken de söylüyor beş on dk sürüyor rutin kontroller, eğer ekstra konuşacağmız şeyler varsa 10-15dk sürüyor, sen neyi merak ediyorsun

Devlet hastanesinde birkaç dk ultrason sürüyor. Diyeyim ki 2-3 dk. Bebeğin konumunu gösteriyor, misal bas asagı duruyor. Kilosu su, boyu yaklaşık su. Haftasıyla uyumunu söylüyor. Rahim ağzını ölçer, cm bazında söyler. Suyuna bakar. Onu iyi-yeterli diye ifade ediyor. Geçen saçlarından bahsetti. Çok saçı var dedi

Sonra oturuyoruz Dr sorular soruyor cevaplıyorum. Benim aklımda bi şey varsa ben soruyorum. Bunlar da birkaç dk. Reçete varsa onu yazıyor çıkıyorum. Hepsi 5-10 dk sürer sürmez.

Ekstra önem arzeden ciddi bi durum olmadığı için bu kafi geliyor. Devlet hastanesi zaten. Hasta başına 15 dk verilmiş ama 15 dk durduğumuz olmamıştır

Kuzum benim dün akşam mukus tıkacından parça gibi parça geldi. Kanlı değildi ama ben yine de acile geldim. Nst çekildi iki tane 30 seviyesinde sancı çıktı. Doktoruma mesaj attılar, eve gönderdi ama yarın polikliniğe gelsin bakayım demiş.

Sabah kontrole geldim 45 dakikada 4 tane sancı cıktı biri 60ı gördü. Açılma yok ama daha cumartesi 32mm çıkan rahim ağzı bu sabah 28mm çıktı. Öyle olunca yatış verdiler. Şimdi aşama aşama gidiyorlar. Duruma göre ciğer geliştirici yapılacak. 30+2 bugün benim. Doktorum doğarsa şansı yüksek ama ne gerek var durduralım dedi.

Amin balım çok teşekkür ederim. Ben sancı hissetmedim aynı ladynin yaşadığı vaziyet gibi oldu. Dün eşimle biraz kavga etmiştik çok gergindim gün boyu. Akşam mukus tıkacı parçası gibi parça gelince acile geldim. Yalancı kasılmalar çıkmıştı sadece ama bu sabah kontrolde 60a kadar çıktı kasılmalar. Bide düzenli 4 tane oldu. Rahim ağzı uzunluğu da Cumartesiden bugüne 32mmden 28mme düşmüş. Öyle olunca yatış verildi.

Şimdi ciğer geliştirici yapıldı ilk doz
Tedbirli olmakta fayda var.. hastanede takip edilmen iyi olur. İns bebeğin acele etmesin, vakitlice gelsin.

Canım benim peki perinotologa gittin mi bu konuda ayrıntılı bakıldı mi? Çünkü doktorunun düşündüğü şey sadece bir ihtimal, bir acaba.. Perinotolog kontrolünde belli olmuyor muymus oksijen gidip gitmedigi? Ne bileyim oksijen yeterince gitmese bu zamana kadar gelmezdi bence ya bir sıkıntı yoktur inşallah öyle düşünelim. Yalancı kasılmalar hepimizde var kuzum neyse ki endişe edecek bir şey yokmuş nstde. İçini biraz ferah tut sağlıkla gelecek inşallah kuzum..
Özele gidiyorum 10-15 dk falan sürüyor canım. Kgma bakıyor, bir sikayetim olup olmadigini,bebeğin hareketli olup olmadığını, kanama vs olup olmadığını soruyor. Sonra ultrason muayenesi yapıyor. Bebeğin boy kgsuna bakıyor. Kalp atışına, benim rahim ağzı uzunluguna, suyuna, erken doğum belirtisi olup olmadığına bakıyor. Pozisyonu hakkında bilgi veriyor. Her şeyi tek tek anlatıyor. Soracağım şeyler varsa soruyorum tek tek cevaplıyor. Böyle geciyor kuzum..
Stres ve yorgunluk en büyük etken zaten bu erken kasılma ve belirtilere kuzum. Hissetmedin demek sende kuzum. Neyse ki açılma, yumuşama falan yokmuş. Bu güzel haber. İnşallah vaktini bekleyecek bebeğin bak stres falan olma lütfen en çok seninle bebeğin etkileniyor görüyorsun. Bekleyecek ben inanıyorum haberdar et yine durumundan bizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…