- 27 Ekim 2023
- 7.572
- 20.806
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.241
Geçmiş olsun canims, bı an önce atlatırsın inşallahBenim de burnum tıkalı. Öyle bi tıkalı ki, gündüz bile ağzımdan nefes alıyorum.Geceleri uykular haram. Vicks kullanıyorum. Bi nebze acıyor gibi 5 dk sonra yine tıkanıyor.
Halsizim, sesim kısık, baş ağrısı, az da öksürük. Böyle böyle hastalığın yarısını atlattım sanırım. İns yakında tamamen iyileşiriz
Anladım ben seniMaşallah maşallah böyle su gibi doğumları olsun hepimizinpeki doğumdan sonra çok çabuk ayağa kalkılıyor anladığım kadarıyla sezaryendeki gibi sonrasında ki süreçte aman aman ağlanacak bir durum yok peki özel bölgeye etkisi var mı bunun ilişki açısından ya da en çok korktuğum şey idrar tutamama gibi. Şimdi benim ilki sezaryen olduğu için o bölgede bi açılma kapanma olmadı doğal olarak bekarken neyse o gibi tam açıklayamıyorum inşallah anlatabilmişimdir o konuda bir farklılık oluyor mu eğer farklılık varsa ilişkide bu hissediliyor mu
Ayyyy Allahım ne kadar güzel şeyler duyuyorum bugün senden Allah razı olsun cidden en büyük korkum bu sonraki süreçti teşekkür ederim açıkladığın içinAnladım ben senihiçbir fark olmadı ilişki açısından çiş açısından, gevşeme yaşamadım ben, dediğim gibi dikisten sonra normal muayeneden kalkar gibi kalktım dogumhanede giyindim o arada bebeği giydirdiler odaya götürdüler bizi, rutin prosedür diye sandalyede götürdüler direkt oturabildim yani odada tuvalete falan gittim bı rahatsızlık yoktu, benim için baya rahat geçti, sezeryan yaşamadım, açıkçası yaşayanları takdir ediyorum bana daha zor bı süreç gibi geliyor, Allah onları daha çabuk kurtarsin inşallah, doğum sonrası daha yorucu geçiyor onlar için
Vajinal mi düşünüyorsun bu sefer, inşallah kolaylıkla atlatırsın, gerçekten benim sürecim çok güzel geçti, su an ne bekleyecegimi biliyorum süreci biliyorum doğumla ilgili korkum sıkıntım yok, son günler diye ne zaman olacak stresim heyecanım var o kadarAyyyy Allahım ne kadar güzel şeyler duyuyorum bugün senden Allah razı olsun cidden en büyük korkum bu sonraki süreçti teşekkür ederim açıkladığın içinsezaryen kesiminden alakasız bir yerde çıban gibi sulu bi yara çıktı karnımda dikiş harici onun acısını çektim ilk 1 hafta deli gibi evde duvarları yumrukladığımı biliyorum. 1 hafta sonra geri hastaneye yatmak zorunda kaldım. Sağlıkçı arkadaşımın dediğine göre kesilen deriyi kıvırmak için kullandıkları alet edavat neyse sterilize edilmemiş olabilir bu da sende enfeksiyon yapmış olabilir aklıma daha başka bişi gelmiyor demişti o zamanlar. Benim toparlamam 15 günü buldu diyebilirim çok çok zordu her doğuma saygım sonsuz ama ben gibi sezaryenden korkan gebeş arkadaşlara bi avazda doğumlar nasip etsin inşallah öyle içten dua ediyorum ki inşallah buraya vajinal doğumu başardım yazabilirim
cihazın boxuk olmasın hemen ikinciyi ölç öyle çıkınca deneYa arkadaşlar ben gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. Bir tabak taze fasulye biraz salata bir bardak ayran şeker 163 . Üstelik öncesinde de 8 ünite insülin yaptım . Doktorlar bebeğimde bir sorun olmadığını söyleseler de bir haftadır şekerim çok yüksek ne yaptıysam düşüremedim. Hiçbir şekilde kaçamak yapmıyorum sadece yürüyüş yapamıyorum o da bacaklarım kasılıp kaldığı için. Niye böyle oluyor anlamıyorum moralim bozuluyor bozuldukça daha çok çıkıyor şeker. Beneğimde sorun olmadığıni biliyorum ama çocuk sürekli yüksek şekere maruz kalıyor doğduktan sonra bir komplikasyon yaşamaktan korkuyorum
off heryerim çatlak olmuş bacaklarımın iç kısmına dikkat ettim bugün gözlerime inanamadım kırmızı yarıklar oluşmuş resmen umarım geçer onlar geçmezsede kızımın canı sağolsun diyecem napımKızlar çatlaklar nasıl gidiyor
Kasım gelirse 5 yıl olacak sezaryen olalı kısmet olursa durum ve şartlar el verirse çok istiyorum dünya gözüyle bebeğin kendiliğinden gelmeye karar vermesini onun yolunda benim ona destek olmamıVajinal mi düşünüyorsun bu sefer, inşallah kolaylıkla atlatırsın, gerçekten benim sürecim çok güzel geçti, su an ne bekleyecegimi biliyorum süreci biliyorum doğumla ilgili korkum sıkıntım yok, son günler diye ne zaman olacak stresim heyecanım var o kadar
Benim dikişlerin bir haftada toparlanmisti, temiz bakmıştım, her tuvalet sonrası pıt pıt pansuman yaptım sürtmeden, gebelikten önce aynada bakmıştım, aklıma takılmıştı dikis izi bile kalmamış
gerginlik dediğiniz sertleşmesi mi anlık sertleşiyor bir kaç dkk sonra geçiyor böyle vişeymi dünden bu yana bende de öyle çünküBenimde öyle gergin kii oturamiyorum, dik.duramiyorum, yan duramıyorum çok gergin taş gibi
Spinal tam uyuşma sağlamadığı için işlem ortasında genel anestezi almak zorunda kaldım odaya getirildiğimde tir tir titriyordum halbuki ne hayallerim vardı doğar doğmaz baş ucuma kadar getirirler mi hemen odada ten tene temas eder miyiz kokusunu doyasıya içime çeker miyim diye malesef özel hastanede bile rezil oldumVajinal doğumun bence en güzel tarafı o anda yaşadığın o tüm duygularin üzerine hiç vakit kaybetmeden bebeginle anlık kavusuyorsun ilgileniyorsun, her his dorukta yaşanıyor, benim.ocin çok güzeldi şimdi bile o hissi tarif edecek olsam... Şey gibi geliyor bana;
Tam boguluyormusum, acının zirvesindeyken bı anda herşey bitiyor, herşey duruluyor, baharda hafif bı meltem esmiste ben derin bı nefes almisim gibi ferahlamisim, tazelenmisim gibi... O hissi hiç unutamam, aklıma geldikçe içim bı tuhaf oluyorArasaNillGerek
Sıkıntılı geçmiş senin ya, üzüldüm, tercih hakkın olmamis pek, neyse evladın sağlıklı ya önemli olan o....Kasım gelirse 5 yıl olacak sezaryen olalı kısmet olursa durum ve şartlar el verirse çok istiyorum dünya gözüyle bebeğin kendiliğinden gelmeye karar vermesini onun yolunda benim ona destek olmamı. Doğum yaptığım il küçük bir ildi bi tane devlet bi tane de özel hastane vardı. Bel fıtığımdan dolayı denemek istemedi doktor 36. Hafta da alakasız şekilde açılma var mı diye baktılar ben mide ağrısı şikayetiyle gitmiştim halbuki açılma da olmayınca ( ki sizler daha iyi bilirsiniz 36. Hafta da açılma olmaması normal değil mi sizce de) ilk olmanın verdiği tecrübesizlikle doktor ne derse kabul ettim sezaryen dedi kendisi. Zaten rutinde normal doğum da pek yaptırmaz randevulu çalışır kendisi şöyle bir soru işareti var spinal kombine oldum ama zaten benim bel ağrılarımı çok arttırdı spinal sezaryen. Normal doğuma yanaşmadılar sözde. Bele omuriliğe her türlü müdahale zaten zarar yazıyor. En azından sonuna kadar o süreci yaşayıp ekstra durumlarda sezaryen denenebilirdi bebeğin suyu kesesi her şeyi normalken olan oldu ama aklımda hep kendime çok kızıyorum. Benimde dikişlerimde bi sorun yoktu eşim yapmıştı pansumanımı sağolsun ben o yaradan dolayı eğilemediğim için, hatta değil eğilmek affedersiniz klozete bile otururken ağlıyordum karın kıvrılınca
Evet evt sertlesme, kasılma, gerilme ne dersen adına, benim bikac haftadır var zaten stres falan tetikledi sanırım ama artık artarak gidiyor, hayırlısı olsun inşallahgerginlik dediğiniz sertleşmesi mi anlık sertleşiyor bir kaç dkk sonra geçiyor böyle vişeymi dünden bu yana bende de öyle çünkü
Oğlumda Kasım anasıydım 2020 deSıkıntılı geçmiş senin ya, üzüldüm, tercih hakkın olmamis pek, neyse evladın sağlıklı ya önemli olan o....
Hayırlısı olsun inşallah senin için, bı swfer dilediğin gibi olur, kolaylıkla olur inşallah, kız sen Kasım anası misin hiç dikkat etmemiştim
Ayyy ben onu 25. Haftadan beri hissediyorum özellikle akşamları ve gecelerigerginlik dediğiniz sertleşmesi mi anlık sertleşiyor bir kaç dkk sonra geçiyor böyle vişeymi dünden bu yana bende de öyle çünkü
demekki olması gereken bir şey diye rahatlıyım biraz zaten son iki günüm korkuyla geçti dediğin gibi hayırlısı olsun inşaallah hepimiz içinEvet evt sertlesme, kasılma, gerilme ne dersen adına, benim bikac haftadır var zaten stres falan tetikledi sanırım ama artık artarak gidiyor, hayırlısı olsun inşallah
e sık ve düzenli olursa ne olur onunla ilgili ne yapmak lazım çünkü artık acil fobim oluştudaAyyy ben onu 25. Haftadan beri hissediyorum özellikle akşamları ve geceleri
Hatta geceleri sağa sola dönerken kasılıp kalıyordu taş gibi karnım dakikalar içinde tekrar çözülüyor. Doktorum 2. Gebelik olduğu için erken başlaması olası demişti. Önemli olan sık ve düzenli olmamasıymış.
e sık ve düzenli olursa ne olur onunla ilgili ne yapmak lazım çünkü artık acil fobim oluştuda
anladım sağol canım dikkate alım bu bilgiyi de ben çünkü sık oluyor bu aralar ama hemen geçiyor zaten nst de bişey yoktu diye rahattım dikkat edeyim bari buna herkeste öykemi bilmiyorum ama bende hareketler azaldı belirgin şekilde doktor bugün normal yeri daralıyor dedi diye azda olsa rahatımVaalbara daha iyi bilir akşam böyle saat dakika sıklığı ile ilgili bişeyler yazmıştı. Onu bulup tekrar okuyabilirsen demek istediğim oydu eğer o şekilde olursa doktoruna haber vermen gerek. Benim ki öyle o bahsettiğin taşlaşma sertleşme sadece akşamları böyle bir iki defa olmak yerine çoğalınca gece gündüz bana yazıyosun diye. Artı su gelmesi kanama vs bunları da ekledi. Daha ayın 19unda görüştük o gün konuşuldu bunlar.
bakalım kimler doğuracak haziranda ben çok hetecan yapıyorum artık inşaallah herkes sağlıkla doğurur sende güzel haberler verirsin bizlereKızlar merhabalar, bugün rutin kontrol için gittim sabahtan nst çekildi doktorum pek beğenmedim öğleden sonra tekrar çekilsin bi de perinatoloji görsün demişti.
Öğleden sonra tekrar perinatoloji nst çekti. Dediler ki şuan doğum sancısı çektiğinin farkında mısınyoo dedim bi ağrım yok. Ama sancım varmış. Doğumu durdurmuyoruz bu haftalarda dedi 34+0 bugün.
Kendi doktorum da sancı var yataktan kalkamayacak kadar ağrın olursa haberim olsun yatış yapalım hemen dedi. Bayramı geçiririz dedi. Salı tekrar çağırdı nstler sıklaşacakmış.
Kilo 2600, 35+5 ile uyumlu dedi. 35ten sonra da ciğer geliştirici yapmıyolarmış. Doktorum şuan da yapmayı düşünmüyorum, kanal kapalı dedi.
Haziran'da doğurma ihtimali olanlara eklendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?