- 8 Ağustos 2011
- 12.671
- 15.059
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #18.781
Günler var2.5 kilo civarı doğdular . 35 haftayı doldurmadan bırakmak istemiyoruz dediler . Birinin hafif ciğerlerde solunum sıkıntısı var .genel durumları stabil . Bugün yine göreceğiz bakalım
Üzülme canım çok az bir sabır gerekiyor sonrasında mucizelerin kucağına gelecektirİnşallah kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum . Daha iyim sadece mental olarak yorgunum kavuşmak istiyorum
Anladım canım teşekkür ederim40 güne kadar sürebilirdee aşabilirde. Sanırım buda kişiden kişiye değişiyo. Ben 50-55 gün olanlardanım. Ama şuda varki ara ara azalıp çoğalabiliyo 1-2 gün gelmeyip sonra devam edebiliyo vs.
Ayy hayırlı olsun Allah en kısa zamanda sağlıkla kucağına versin ikisinide.
Ben yazamadım bu konuda.Anladım canım teşekkür ederim
Bende böyle biliyordum kanama kesilince lohusalık biter inşAllah benim de çok uzun sürmez kendimi namazsız ve gusulsuz iyi hissetmiyorumBen yazamadım bu konuda.
Lohusalık dini süre olarak (Hanefilerde) en fazla 40 gün sürer. (Şafilerde daha uzun.) 40 günü geçmiş ve hala kanama devam ediyorsa o özür kanı olur. Kadın, her vakit abdest alarak namazını kılar, Kur’anını okur ibadetini yapar..
40 gün lohusalık süresince bir gün kesilir kanama, ertesi gün devam eder ya, o da lohusalık süresine dahildir.
40 gün dolmadan kanama kesilirse, gusul alır temiz old için ibadetini de yapar, cinsellik de yaşayabilir.
Bende sanırım 15-20 gün falan sürmüştü.
İnşallahhhh canım Rabbime emanetiz . Tüm anneler yavrularına sağlıkla kavuşsun inşallahhhGünler varSayılı gün geçer. Bence daha evvel bile verebilirler. Önce biri, sonra diğeri gelecek kucağına
Arkadaşım 27 haftalık doğum yaptı. Bebek 910 gram doğdu. Su an tam 1 aydır kuvözde, 1300 gram olmuş kilosu. Ona da 35. Haftayı hedef koymuslar. Tabi birçok seyi değerlendirecekler; haftası, kilosu, ciğer gelişimi vs.
İnşallahhhh çok teşekkür ederimÜzülme canım çok az bir sabır gerekiyor sonrasında mucizelerin kucağına gelecektir
Şöyle düşün bu Allah’ın bi ikramı.Bende böyle biliyordum kanama kesilince lohusalık biter inşAllah benim de çok uzun sürmez kendimi namazsız ve gusulsuz iyi hissetmiyorum
Gözün aydın.Kızlar günaydın, perinatoloji kontrolünde her şey yolunda çıktı. Karın çevresi 30+5’de, 29+1 çıktı ama doktor sen de minyonsun buna gelişim geriliği diyemeyiz, normal kabul ediyoruz dedi. Bebeğin başı da aşağıya dönmüş.
Yine 30+5’de rahim ağzı uzunluğum 25mm çıktı, bu haftalar için çok normal dedi. Hatta uçakla seyahat için sertifika verdi, yarın gece 4 saatlik uçuş yapacağım. Ancak bu aralar çok yormuşsun kendini, çok ayakta kalmışsın bebek çok aşağıda dedi. Mümkün olduğunca dinlenmem, ayakta kalmamam lazımmış. Haftada 3-4, 30lık yürüyüş öneririm, ev işlerini kısıtlamana gerek yok ama 4-5 saat ayakta kalamazsın dedi.
Doktor endişelendirecek hiç bir şey söylemedi ama internetten rahim ağzı uzunluğuna bakmak beni biraz endişelendirdi açıkçası. 25mm limit kabul ediliyormuş. Umarım sağ salim atlatırım bu yolculuğu ve süreci
O gün yazmadım. Perşembe dr randevum var ya. Esimin de noterde işleri var. Ama dedi ki illa ben götürcem seni bekle. 13.40 randevu. Saat 13.00 oldu adam yok. Gideceğimiz yol trafik güzergahı. En az bir saat önce çıkmak gerek. Ve ben bi yere yetişmek için koşturmaktan ne kadar nefret ederim bilir. Sözlükte ismimin karşısında bu yazar.Geç kalmaya asla tahammülüm yok. Aradım. Sen de koşturma, giderim ben dedim. Yok, geldim, geliyorum. 13.20de eve geldi. Beni aldı. (Kızım, 15.30da okuldan çıkacak. Geri yetişemeyiz. Onu da okuldan alalım gidelim dedim. Yok yetişiriz vs ) Olabilecekleri kestirerek yanıma bi şişe su aldım. İçine yarım limon sıktım. “İnnallahe meaasabirin” çekiyorum içimden.
Tabi her türlü şoförlük maharetine rağmen hastaneye vardık saat 14.10Beynim yanmaya başladı. Aynadan kendimi görüyorum. Kıpkırmızı surat eminim tansiyon fırladı. Ama bunu söylersem yada tartışırsam daha fena olacak.
Tabi danışma kayıt açmadı. Dr a gittim. Haklı olarak söylendi. Diyemedim ki 8 aydır ilk kez geç kalıyorum eşim sebebi. Kağıt yazdı danışmaya kayıt açsınlar diye. Tansiyon ölçmeden gelme dedi. Rutin prosedür Perinatoloji de. Ebe odasına gittim. Tansiyon baktı. 14/10. Yavrum ne oluyor sana sakin ol, yüzün kıpkırmızı dedi. Derin nefes alıyorum. Kolonya sıktılar. Bi daha ölçtü 15/10. Nabız 116. Böyle Perinatoloji yatırır bırakmaz seni dedi. Ki doğru biliyorum. Dedim ki eşime sinirlendim. Nasılsa nst ye gireceksin sonra tekrar ölçeriz. Dr a sinirlendiğini söyle yoksa onlar tansiyona takıntılı dedi.
Devamlı telkin teskin, içimden tesbih çekerek muayeneyi bitirdim. O sırada kızın okul çıkışı geldi. Eşim onu almaya eve geldi. Ben hastanede Nst ye girdim aynı şekilde gözlerim kapalı derin nefesler alarak okumaya devam ettim.Tansiyona bakıldı 12/7. Çok şükür atlattım dedim.
Ennihaye; bazen sinirlerim çok zorlanıyor. Ben demiştim demeyi sevmem. Önemli olan kafamın rahat olması. Ama gel de bunu aslan burcu kocaya anlat. İlla onun dediği olacak
Kızlar doğum yaptım . Maalesef durmadı sancılar . Bebeklerim küvezde duanızı eksik etmeyin .
Evet, memlekete geldim de şimdi dönüş yolu… Görüşmek istediğim arkadaşlarımı eve çağırdım artık, evdekiler de beni hiç yerimden kaldırmıyor sağolsun. Burada ilk günler hiç oturmadım, bebek alışverişi falan yaptık acaba ondan mı oldu diyorum.Şöyle düşün bu Allah’ın bi ikramı.
Allah’ın ikramı geri çevrilmez
Gözün aydın.Memlekete gidiyordun di mi ?..
25 mm ve altı tehlike olabilir derler ama gittiğin yerde kendini yorma, dediği gibi uzun süreli ayakta kalma, Allah’ın izniyle bi şey olmaz
Cinsiyetle alakası yok canım hormonlardan oluyor benimde sert tüylerim çıktı olmadık yerlerdeKızlar ya bende kıllanma oluyor erkek bebekten mi oluyor bu ?
Canım stres gerçekten çok etkiliyormuş bunu gördüm ben bu hamileligimde. İlkini bu kadar stresli gecirmemistim. 2-3 gün önce eşimle tartıştık. Ama ben baya hıçkıra hıçkıra ağladım o yokken. Tutmaya çalışıyorum kendimi tutamıyorum falan. Neyse o gün bebek durgunlastı. Karnım kaskatı kesildi. Akşam oldu bebek bir vuruyor sonra yok hiç yok falan. Su içiyorum falan yok akşam yemeği yedim yok normalde yemekten sonra kudurur. Gece oldu dedim bebek hareket etmiyor ben iyice stres oldum. Bu sefer o da korktu. Çikolata getirdi yedim su içtim sağıma yat soluma yat derken basladı hareket etmeye karnım taş gibi ama o arada. Bebek hareket etmeye başladı sancı da başladı mı. Belimden karnimdan nasıl sancı giriyor. Beni öyle görünce iyice korktu. Yatıp dinlenince geçti sabaha kadar. Gecmeseydi sabah doktor yolcusuydum. O günden beri ben ne zaman en ufak sinirlenip stres olsam sanci başlıyor ilginç şekilde. Çok fena etkiliyor yani stres. O yüzden uzak durmaya çalışsak iyi olacak ama.tabi bazen mümkün olmuyor. İnşallah vaktinde alırız kucağımıza miniklerimizi.Ben de eşimle kavga ettiğim gece o parça geldi, ertesi gün sabah yatışım yapıldı. Bu kadar etkileyeceğini bilmezdim. 1.5 gün yattım bir kolumda damar yolu tek elimle iş gördüm. Doktor sabah 5.30da nstye bağladı bu uyuyordu falan. Annem istersen ben kalıyım demişti yok dedim o kalacak. Çocuk doğunca ne yaşıcaz bi fikrim yok :)
Artık normal kuzum vücut süt üretmeye hazırlanıyorKızlar bugün ilk defa kendi kendine tek göğsümden hafif krem renkli sıvı geldi. Üç dört kere de gelip üstümü ıslattığını farkettim. 30+5teyim. Yaşayan var mı bunu bu dönemde?
Ya hani regl 3-5 ay sonra geliyorduBende böyle biliyordum kanama kesilince lohusalık biter inşAllah benim de çok uzun sürmez kendimi namazsız ve gusulsuz iyi hissetmiyorum
Ya hani regl 3-5 ay sonra geliyordudoğum yapınca 40 gün regl mi kesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?