2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
2.5 kilo civarı doğdular . 35 haftayı doldurmadan bırakmak istemiyoruz dediler . Birinin hafif ciğerlerde solunum sıkıntısı var .genel durumları stabil . Bugün yine göreceğiz bakalım
Günler var Sayılı gün geçer. Bence daha evvel bile verebilirler. Önce biri, sonra diğeri gelecek kucağına

Arkadaşım 27 haftalık doğum yaptı. Bebek 910 gram doğdu. Su an tam 1 aydır kuvözde, 1300 gram olmuş kilosu. Ona da 35. Haftayı hedef koymuslar. Tabi birçok seyi değerlendirecekler; haftası, kilosu, ciğer gelişimi vs.

Anladım canım teşekkür ederim

Anladım canım teşekkür ederim
Ben yazamadım bu konuda.

Lohusalık dini süre olarak (Hanefilerde) en fazla 40 gün sürer. (Şafilerde daha uzun.) 40 günü geçmiş ve hala kanama devam ediyorsa o özür kanı olur. Kadın, her vakit abdest alarak namazını kılar, Kur’anını okur ibadetini yapar..

40 gün lohusalık süresince bir gün kesilir kanama, ertesi gün devam eder ya, o da lohusalık süresine dahildir.

40 gün dolmadan kanama kesilirse, gusul alır temiz old için ibadetini de yapar, cinsellik de yaşayabilir.

Bende sanırım 15-20 gün falan sürmüştü.

Bende böyle biliyordum kanama kesilince lohusalık biter inşAllah benim de çok uzun sürmez kendimi namazsız ve gusulsuz iyi hissetmiyorum

Kızlar günaydın, perinatoloji kontrolünde her şey yolunda çıktı. Karın çevresi 30+5’de, 29+1 çıktı ama doktor sen de minyonsun buna gelişim geriliği diyemeyiz, normal kabul ediyoruz dedi. Bebeğin başı da aşağıya dönmüş.

Yine 30+5’de rahim ağzı uzunluğum 25mm çıktı, bu haftalar için çok normal dedi. Hatta uçakla seyahat için sertifika verdi, yarın gece 4 saatlik uçuş yapacağım. Ancak bu aralar çok yormuşsun kendini, çok ayakta kalmışsın bebek çok aşağıda dedi. Mümkün olduğunca dinlenmem, ayakta kalmamam lazımmış. Haftada 3-4, 30lık yürüyüş öneririm, ev işlerini kısıtlamana gerek yok ama 4-5 saat ayakta kalamazsın dedi.

Doktor endişelendirecek hiç bir şey söylemedi ama internetten rahim ağzı uzunluğuna bakmak beni biraz endişelendirdi açıkçası. 25mm limit kabul ediliyormuş. Umarım sağ salim atlatırım bu yolculuğu ve süreci

İnşallahhhh canım Rabbime emanetiz . Tüm anneler yavrularına sağlıkla kavuşsun inşallahhh

Bende böyle biliyordum kanama kesilince lohusalık biter inşAllah benim de çok uzun sürmez kendimi namazsız ve gusulsuz iyi hissetmiyorum
Şöyle düşün bu Allah’ın bi ikramı.
Allah’ın ikramı geri çevrilmez
Gözün aydın. Memlekete gidiyordun di mi ?..

25 mm ve altı tehlike olabilir derler ama gittiğin yerde kendini yorma, dediği gibi uzun süreli ayakta kalma, Allah’ın izniyle bi şey olmaz

Ben de eşimle kavga ettiğim gece o parça geldi, ertesi gün sabah yatışım yapıldı. Bu kadar etkileyeceğini bilmezdim. 1.5 gün yattım bir kolumda damar yolu tek elimle iş gördüm. Doktor sabah 5.30da nstye bağladı bu uyuyordu falan. Annem istersen ben kalıyım demişti yok dedim o kalacak. Çocuk doğunca ne yaşıcaz bi fikrim yok :)

Kızlar doğum yaptım . Maalesef durmadı sancılar . Bebeklerim küvezde duanızı eksik etmeyin .

Allahım sağlıkla kolaylıkla kavuştursun. Biz bir taneyi zor tutuyoruz emeğine yüreğine bedenine sağlık Allah analı babalı mutlulukla huzurla sağlıkla büyütsün canım benim.

Evet, memlekete geldim de şimdi dönüş yolu… Görüşmek istediğim arkadaşlarımı eve çağırdım artık, evdekiler de beni hiç yerimden kaldırmıyor sağolsun. Burada ilk günler hiç oturmadım, bebek alışverişi falan yaptık acaba ondan mı oldu diyorum.

Umarım ladycim dediğin gibi dikkat ederek bu dönemi de atlatırız

Canım stres gerçekten çok etkiliyormuş bunu gördüm ben bu hamileligimde. İlkini bu kadar stresli gecirmemistim. 2-3 gün önce eşimle tartıştık. Ama ben baya hıçkıra hıçkıra ağladım o yokken. Tutmaya çalışıyorum kendimi tutamıyorum falan. Neyse o gün bebek durgunlastı. Karnım kaskatı kesildi. Akşam oldu bebek bir vuruyor sonra yok hiç yok falan. Su içiyorum falan yok akşam yemeği yedim yok normalde yemekten sonra kudurur. Gece oldu dedim bebek hareket etmiyor ben iyice stres oldum. Bu sefer o da korktu. Çikolata getirdi yedim su içtim sağıma yat soluma yat derken basladı hareket etmeye karnım taş gibi ama o arada. Bebek hareket etmeye başladı sancı da başladı mı. Belimden karnimdan nasıl sancı giriyor. Beni öyle görünce iyice korktu. Yatıp dinlenince geçti sabaha kadar. Gecmeseydi sabah doktor yolcusuydum. O günden beri ben ne zaman en ufak sinirlenip stres olsam sanci başlıyor ilginç şekilde. Çok fena etkiliyor yani stres. O yüzden uzak durmaya çalışsak iyi olacak ama.tabi bazen mümkün olmuyor. İnşallah vaktinde alırız kucağımıza miniklerimizi.

Kızlar bugün ilk defa kendi kendine tek göğsümden hafif krem renkli sıvı geldi. Üç dört kere de gelip üstümü ıslattığını farkettim. 30+5teyim. Yaşayan var mı bunu bu dönemde?
Artık normal kuzum vücut süt üretmeye hazırlanıyor benim ilkinde baya erken başlamıştı. Bu gebeliğimde de var uzun zamandır. Geliyor ucunda kuruyor o şekilde kalıyor

Ya hani regl 3-5 ay sonra geliyordu doğum yapınca 40 gün regl mi kesin?

Sebebi bebek-doğum olan; düşük, kürtaj yada sağlıklı doğumdan sonra gelen kanama Lohusa kanamasıdır. 40 gün yada daha fazla sürebilir.

Regl kanaması ise doğumdan aylar sonra, kadının tekrar yumurtlaması ve döllenmeyen yumurtanın belli siklusla dışarı atılması kanaması. Bildiğimiz adet.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…