• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Biz doğduğu günden beri düzenli temizliyoruz burnu tıkalı olunca randımanlı emmiyor çünkü. E-bebekte nefesle çekilen aspiratörden memnunum mavi renkli olan. Serum yapmadan çekerseniz sadede kuru sümük gelir uçtaki. Yapa yapa alışırsınız serum fizyolojik çok faydalı bir şey.
Canım serumu eczaneden temin ediyorsun degilmi hiç yapmadığım için bana zor geliyor bebeğe yanlış bişey yaparım diye korkuyorum

Canım serumu eczaneden temin ediyorsun degilmi hiç yapmadığım için bana zor geliyor bebeğe yanlış bişey yaparım diye korkuyorum
Evet eczaneden serum fizyolojik alıyorum, şırınga ile önce bir burnuna 5 ml sıkıyorum, diğerinden çıkıyor. Sırtına pat pat yapıyorum ters çevirip. Sonra diğer burnuna 5 ml aynı şekilde. En son da sırayla aspiratör ile çekiyorum. Ben de ilk yaptığımda tedirgindim sonra alıştım.

Tedirginlgini anliyorum ama bebeğinin nefessiz kalmasindansa yapa yapa alışırsın, mecbur alisacagiz, her hapsiriktan sonra serum falan vermeden çekersen de iyi çıkıyor, hapsirikla aşağı inmiş oluyor zaten, onun haricinde de tıkanıklık hissettikce serumla temizle rahat etsin bebişin, geçmiş olsunn

Kızlar belki konuşuldu kaçırdım 10 temmuzda doğum yaptım emzirme ödeneğim hala yatmamış ptt ye gittim bugün her hangi bir başvuruda bulunmak gerekiyor mu doğum yardımı gibi ?

Evet eczaneden serum fizyolojik alıyorum, şırınga ile önce bir burnuna 5 ml sıkıyorum, diğerinden çıkıyor. Sırtına pat pat yapıyorum ters çevirip. Sonra diğer burnuna 5 ml aynı şekilde. En son da sırayla aspiratör ile çekiyorum. Ben de ilk yaptığımda tedirgindim sonra alıştım.
Ben de 3 gündür yapıyorum kızım hiç izin vermiyor zaten. Günde bir kez yapabiliyorum o yüzden. 5 ml çok değil mi ben 2ml yapıyorum ama bir şey çıkmıyor yemiz. Ebebekten bir şey almıştım onla çekiyorum ama hoşuma gitmedi eczaneden alacağım bir de onla deneyeyim belki sümükmçıkar o zaman.

Günaydın kızlar bı kaç gündür bebeğimin burnu tıkanır gibi oluyor nefes alıp verme de fark ediyorum dün kalça ultrason için gittiğimizde doktora söyledim burun temizliği yaptırdı bana da gösterdi ama ben onu yapabileceğimi sanmıyorum buruna şırınga verilip ters çevrilerek çıkarılıyor ben biraz da panigim dikkatle yapılması gerekir bende burun aspiratöru alsam olur mu dedim olur dedi önümüz kış her türlü burunları tıkanır temizlemeniz gerek dedi bana önereceğiniz alıp memnun olduğumuz bı burun aspiratöru varmı tm olarak nasıl bişey alayim
Ben diğer bebeklerimi izotonikle şırıngayla temizliyordum. Youtubedan yazınca çıkıyor. Bebek dik bir şekildeyken şırıngayı sıkıyorsun diğer taraftan boşalıyor. Şu an bi ihtiyaç duymadık ama yine aynısını yaparım gerekşrse

Bir şey dicem prima kullanıyorum çişte çok memnunum ama her gün kakası taşıyor ya bezle mi alakalı kakayla mı çok çaresizim dışarıda olsam naparım hep bunu düşünüyorum
Prima hariç her şeyi denedim hepsinde de arkadan önden fışkırttı kendi adıma oğlumun poposunun bozuk olduğunu düşünüyorum 😂😂😂 belki sizinkinin de durumu budur 🤷🏻‍♀️

Ben de 3 gündür yapıyorum kızım hiç izin vermiyor zaten. Günde bir kez yapabiliyorum o yüzden. 5 ml çok değil mi ben 2ml yapıyorum ama bir şey çıkmıyor yemiz. Ebebekten bir şey almıştım onla çekiyorum ama hoşuma gitmedi eczaneden alacağım bir de onla deneyeyim belki sümükmçıkar o zaman.
2 ml çok az değil mi? Doktorlar tarafından tavsiye edilen de 5+5ml her bir burun deliğine ve abartmadan biraz da tazyikli olması gerekiyor ki yumuşayıp çıksın. 1 haftalıkken yapmaya başladık.

Ben de bu şekilde yumuşatıp aspiratörle çekiyorum, uyumadan önce ve sabah uyandığında.

5er ml deniyor canım biraz hızlı yap diğer burundan su çıkması lazım. Bebişi yan yatırıp yap bi de, üstteki delikten sık alttan çıkar

Kızlar belki konuşuldu kaçırdım 10 temmuzda doğum yaptım emzirme ödeneğim hala yatmamış ptt ye gittim bugün her hangi bir başvuruda bulunmak gerekiyor mu doğum yardımı gibi ?
11 temmuzda doğum yaptım bende taburcu olurken sekreter başvurdu 10 15 gün içinde de yattı e devlette hesabım kayıtlıydı direk hesabıma yattı hatta

5.5 kg ve 2 numara aslında 3e mi geçsem bilemedim
Oğlumun kilosu da o civar. Ve bir süredir 3 numara kullanıyorum. Ve geçince anladım ki 2 numara eziyetmiş.

Bezi bağladığında önden göbek deliği görünmeyecek. Kapatmıyorsa, bez küçük demek.
Benim bebeğimin doğuştan bir tarafı sivriydi. 2 ay geçti düzelmedi. 3 tane farklı düz kafa yastığı aldım işe yaramadı. Hep diğer tarafa yatmak istiyor engellşyorum. Her uyuduğunda bir sağ bir sol yatırıyorum ki düzelsin diye ama nafile.. büyük ihtimal kask yaptıracağız.

Sol mememde daha çok süt olduğu için sürekli o tarftan da emince yüzünde bile sol taraflı sanki yamukluk olmuşmuş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sağım yapıp biberonla versem bu seferde süt birikir mastit olurum. Sol meme sorunlu o konuda daha önce genel cerraha gitmek zorunda kaldım aşırı sür birikiminden.
Benim oğlumun yüzünde de bariz asimetri var. Aile hekimine gösterdim. Kafasının şeklinde sorun yok dedi ama biraz düşününce fark ettim ki, sağ elimle is yaptığım için hep sol koluma yüzü temas edecek şekilde tutuyorum. Yatarken de başını düz bıraksam bile kendi diğer yana dönüyor. Bu tarafa döndürüyorum. Yine o tarafa çeviriyor.

Önce kucakta tutuş alışkanlığımı değiştirdim. Şimdi başı sağ koluma gelecek şekilde tutuyorum. Yamuk okan tarafın üstüne yatsın diye, bebeği ters tutuş pozisyonunda (futbol topu pozisyonunda) emzirmeye başladım.

Yan yatarak emzirmek de hem beni daha az yoruyor hem de yüzü yere tam temas edecek şekilde bası oluyor.

Sonra, gündüz ben yanındayken yan yatırmaya başladım. Gözümün önünde old için tehlike arz etmiyor. Bu dediklerimle 3 haftada epey bi düzeldi. 3. Ay kontrolünde Dr a özellikle soracağım. Bakalım ne diyecek.
Kızlar biraz geç oldu ama 40ımızdan sonra kontrole gitmemiz gerekiyor muydu herkes gitti mi kendisi için kadın doğum doktoruna. Ben gitmedim sezaryen olmuştum
Ben de sezaryenliyim. 2 aylıkken kontrole gittim, kan idrar tahliller verdim. Dikiş yerine baktı. Vajinal muayene oldu ve ultrasonla da rahme baktı. Hafif akıntım old için smear almadı. Onun için de bi on gün sonra gideceğim.

Eklentiler

• IMG_8402.webp
    IMG_8402.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 28
Prima hariç her şeyi denedim hepsinde de arkadan önden fışkırttı kendi adıma oğlumun poposunun bozuk olduğunu düşünüyorum 😂😂😂 belki sizinkinin de durumu budur 🤷🏻‍♀️
😆😆 ben de molfixe bir kez daha şans mı vereyim diyordum oğlumun kakası biraz cıvık ondan mı bilemiyorum molfix premium denemiştim paketi öylece duruyor beğenemedim şimdi diğer molfixi mi alsam yoksa devam mı etsem Prima premium care aşırı memnundum ama hayal kırıklığı yaşıyorum şuan 🥲🥲

😆😆 ben de molfixe bir kez daha şans mı vereyim diyordum oğlumun kakası biraz cıvık ondan mı bilemiyorum molfix premium denemiştim paketi öylece duruyor beğenemedim şimdi diğer molfixi mi alsam yoksa devam mı etsem Prima premium care aşırı memnundum ama hayal kırıklığı yaşıyorum şuan 🥲🥲
Ben molfix premium kullanıyorum valla en memnun kaldığım bu oldu 🙈🙈🙈 bence bi şans daha verilebilir kesinlikle 👌🏻👌🏻

Kızlar selamlar hepinize Allah'tan kolaylık bebislerinize sağlık sıhhat diliyorum 💞çoktandır bakamadım buraya bebekle koşturmaca halindeyim bide işe döndüm dahada bi kosturma basladi bı kaç sayfa okuyabildim ama bu konuyu konuştunuz mu bilmiyorum 40 iniz çıktıktan sonra nasıl korundunuz spiral dışında korunma yöntemi arıyorum fakat makul bı yöntem bulamadım henüz varmı bu konuda fikri olan

Kızlar selamlar hepinize Allah'tan kolaylık bebislerinize sağlık sıhhat diliyorum 💞çoktandır bakamadım buraya bebekle koşturmaca halindeyim bide işe döndüm dahada bi kosturma basladi bı kaç sayfa okuyabildim ama bu konuyu konuştunuz mu bilmiyorum 40 iniz çıktıktan sonra nasıl korundunuz spiral dışında korunma yöntemi arıyorum fakat makul bı yöntem bulamadım henüz varmı bu konuda fikri olan
Biz prezervatifle yolumuza devam ediyoruz 😂 daha önce 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım bende kilo artışı yaptı bir de bıraktığımda hamile kalmam uzun sürdü bunların sebebi o olmayabilir ama ben biraz ona bağlıyorum :) bu sıra deri impilantını sıkça duyuyorum istersen onu araştırabilirsin spiral bana pek sağlıklı ve iç açıcı gelmiyor.

Merhaba kızlar🌸
Ev işleriniz ne durumda bebekli hayatınızda? Bebeğim gün içinde en fazla 15-30dk kadar uyuyup uyanıyor ve hiçbir şeye yetişemiyorum. Şimdi de grip oldu sürekli ağlıyor vs hiç uyuyamıyor.
Eşim doğum sonrası işten çıkarıldı evdeydi yardımcı oluyordu her şeye. İşe başlayalı 2 hafta oldu yine elinden geleni yapmaya çalışıyor ama haftasonları vs.
Mesela bugün bütün gün kızım ağladı uyumadı çok zor bir gün geçirdim kahvaltımı zor ettim, emzirirken yanıma tabak koyup iki lokma attım ağzıma. 1 kere 1 saate yakın uyudu o sırada yemek koydum tam yemek pişti derken eşim geldi. Kızımı zorla uyutup sessizce yemek yedik hızlıca ve yine uyanıp ağladı emzir altını al uyutmaya çalış derken bu saat oldu. Eşime başında dur da çamaşır asıvereyim dedim. Baktım ben daha çamaşırları makineden çıkarırken eşim uyuyakaldı. Asarken telefonla aradı yerinden bile kalkmadan. Koştur koştur gittim yanlarına 'gel şunu doyur zırlayıp duruyor' dedi. Çamaşır asıyorum oyalayamaz mısın biraz dedim bağırdı 'bırak gel şunu doyur' dedi tekrar. Hiç bağıran bir insan değildir ne tepki vereceğimi de bilemedim tamam dedim balkondan telefonumu aldım geldim baktım kızıma bağırıyor 'sus sen de ağlayıp durma' diye.
İşe başlayınca roller değişti sanırım. O sadece işe gidecek gelecek yemeğini yiyecek kenara çekilip sessizce uyuyacak. Ben evi halledeceğim, yemekleri halledeceğim, kızıma bakacağım gıkı çıkmayacak. Bunları aralıksız sürekli yapmaya çalışıyorum ya zaten? Sabah uyandım başladım mesaiye, 1 dk bile dinlenmedim tüm gün ayaktaydım. Şimdi 5 dk çamaşır asmak için müsade istedim keyif yapıyormuşum gibi algılayıp kızımla ilgilenip susturmamı istedi.
Nasıl başediyorsunuz kızlar? Eşlerinizle bebekli hayatı nasıl yürütüyorsunuz?
Ev işleri konusunda bir öneriniz var mıdır?
Yemek yapma konusunda öneriniz var mıdır?(eşim dolaptan çıkmış yemek yemez, günlük yapıyorum)
Şimdiden teşekkürler, dertleşmeye çok ihtiyacım var. Bir yandan bebeğimi emzirip bir yandan ağlayıp bir yandan bunları yazıyorum 💔

Back
X