Sana kocaman sarılıyorum.

İlk diyeceğim şey, her hal geçici. Bunu unutma.
Biraz yoğun günler yaşıyorsun. Yorgunsun. Mental olayak düştün. Ama geçecek. Bebeğin şurada birkaç hafta sonra eftafının farkına varacak. Kendini oyalayacak. Hala dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor. Ona da kendine de zaman ver.
Devamlı seni yanında istiyorsa bebeğini giymeyi deneyebilirsin. Bu sling kumaşlarıyla bebeği taşıyorlar ya, öyle. O kucağına baglıyken ufak tefek işini de yaparsın. Bi araştır bunu.
Yemek yapma konusuna gelince, yemeği fazla yapıp konserve yapabilirsin. Yani çorba mı yaptın, iki ölçü yap. Yarısını sıcak sıcak kavanozla kaldır. Yemek olmadıgında aç hemen ısıt. En azından çorban hazır olur. Bazı günler tek yemek yap. Bunu özellikle diyorum. Hem sana kolaylık olur, hem de evde iki üç çeşit yapılan günlerin kıymeti bilinir. Herseyi tam ve mükemmel yapıcam diye zorlama kendini.
Dolaba köfte yapıp at. Hem kızartmalık hem de küçük misket köftelerden. Patatesle fırına verirsin. Yahut sulu yemeğini yaparsın. Yanına bi pilav, tamam. Kışın dolma yapmak kolayıma gelir. Kızın uyuyunca akşamdan doldur. Buzdolabında bekler. Ertesi gün salçalı suyunu ekler hemen pisiriverirsin.
Kızın kaçta yatıyor, gece uykusu nasıl bilmiyorum ama işlerini gece yapmaya çalış. Çamaşırları akşam yıka misal akşam as. Yemeğin ön hazırlığı varsa misal fasülye ayıklamak, et pişirmek gibi evvelsi akşamdan hazırla. Yarına sadece karışıp pişmesi kalsın. Ütünü, evi toplamayı gece yap. Sabah toplu düzenli eve uyanırsın.
Eşin bey her zaman mı böyle, dönemsel olarak mı bilmiyorum, kötü bi söz söylemek istemiyorum.

Belki yeni başladığı işte mutlu değildir yada alışamamıştır. Ondan tahammülsüz diye düşünmek istiyorum. İns geçicidir.
Sofra kurup yemek yiyemesen de yanında meyve bulundur. Kuruyemiş. Yemek yemesen de o yemişler gerekli besini sağlar seni ayakta tutar. Bol su tüket.
Kızın duymuyorsa dışarı çıkıp yürüyebilirsin. Hem sana iyi gelir hem ona. Ben ne zaman dışarı çıksam, sokağın köşesini dönmeden oğlum uyuyakalıyor. Dönene kadar uyuyor. Sen de bi hava alırsın. Sakinleşirsin..