• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Selam kızlar son yazılanları okumaya çalıştım aynı şeyi yaşayan var mı diye ama sormak istiyorum. Gündüz uykularımız uzun süredir 30-40 dk sürüyor 1 saati bulmuyor önceden 2 saat uyuyan bebiş neden böyle oldu 8.hafta atağıdır düzelir dedim yok yani uyanıklık süresi 1-1.5 saat ama uyku süremiz çok kısaldı. Hiç bir iş yapamaz oldum kendime vakit ayıramıyorum kızım 78 günlük normal bir süreç mi bu ay için ve tecrübeli anneler normalse ne zamana kadar böyle devam ediyor lütfen cevaplayın delirmek üzereyim tükendim artık🥲
Gündüz sıfır uyku ile geçirdiğimiz günler oldu. Her gün aynı olmuyor ama genelde uykuları kısa kısa geçiyor onlar da timsah uykusu, çıt çıkarsan uyanıyor. Geçen hafta ana kucağı aldık ve özellikle bugün uykularını onda geçirdi sallana sallana uyudu. Benim de en azından kollarım dinlenmiş oluyor :)

Kızlar lokal oldu, operasyonun 2 saat öncesinde pipinin dibine uyuşturucu krem sürdük (jetex) sonra buzdolabı poşetini üzerine kapattık. Kliniğe gittiğimizde uyuşmuştu ve doktor iğne yaptı. Operasyon yarım saat kadar sürdü ya da kırk dakika çok emin değilim (oğlumun pipisinde yapışıklık vardı çünkü, normalden biraz uzun sürecek dedi doktor)

Herhangi bir tetkik yapılmadı öncesinde. Ankara'da meşhur bir sünnetçi var ona yaptırdık biz. Hastanelerde ameliyathane olduğundan ve anne babayı almadıklarından bunu tercih ettik. Bebeklerin çok ağladığı söylenmişti bildiği tanıdığı bi yüz görmediği için.

Operasyon sonrası eve gelince önlem olarak 3cc kadar calpol verdim (kilosunun yarısı ölçeğinde olsun dedi doktor) 2 gün boyunca da 4 saatte bir ağrı ve ateş önlemek için vermeye devam ettim.

İlk gün biraz zor geçiyor kızlar yalan söylemek istemem. Canı acıyor ağlıyor. 3 gün boyunca her bez değişiminde rip ampul damlasını pipiye damlattık ( günde 2 3 kez yeterli dedi doktor ama önlem olarak yaptım bi zararı olmaz dedi) sünnet külodu tercih etmedim anam babam usulü karton bardak kesip koyduk. 3 günün sonunda ampulden teramisin göz merhemine geçtik. Baya iyileşti. Yaptırmak için hareketlenmeden önce davranmak önemliymiş ayaklarını sürekli vurduğu tekmelediği için ufak bi kanama oldu. Herhangi başka bir sorun yaşamadık. Biraz da huysuzdu ama operasyon geçirdi normal o kadar da. Calpolden dolayı da ateş olmadı.

Oğlum çok kaka yapan bir bebek. Pipiye kaka gelirse suya tutun ama 3 günden önce yıkanmasın dedi doktoru tabi eve geldiğimiz gibi oğlum sanatsal çalışma yaptı mecburen suya tuttuk pamukla ıslak kalmaması adına da biraz kurulayıp ampulden döktük. Yarından itibaren de bardak koymamayı planlıyorum bakalım.

Süreç bu şekildeydi umarım yardımcı olur🤲🏼
Evet biz hastanede yaptıracağız almıyorlarmış benim bir tek aklıma ona takılıyor şu an tedirgin diyor beni yalnız kalması inşallah onun dışında her şey güzel ilerler. bize ameliyattan sonra hayatınıza dönebilirsin dedi doktor bakalım nasıl olacak ben de bekliyorum teşekkür ederiz çok güzel açıklamışsın🌺

Evet biz hastanede yaptıracağız

Biz bugün 3.ayımızı doldurduk.. rotavirüs aşısı oldu ve Salı günü sünnet olacak🥹 5400 olmuş hep sınırda kg alımı..mamayı 120 ye çıkardı doktor 8x120 diyor ama 24 saatte 8 beslenme ben yapamıyorum siz yapabiliyor musunuz? Max6 oluyor
Ben 41. Günde yaptırdım. İlk gün zor diğer günler daha az ağrılı ve kolay oluyor, inşallah gazlı bi bebek değildir oğlunuz gaz varsa aynı anda zorlar 1 hafta karton bardak ve 1 numara büyük bez kullandım. Sarı kantaron yağının da çok iyi geldiğini düşünüyorum ilk günün akşamından itibaren kullandım

Kızlar bebeğim 2 aylık civarı kaç saatte bir emziriyorsunuz benimki 2-3 saatten önce emmiyor kesinlikle ve bu ay geçen ayın yarısı kadar ancak kilo aldı. Kilosu normal şu an ama bu ay çok az alması üzdü biraz

Ben 41. Günde yaptırdım. İlk gün zor diğer günler daha az ağrılı ve kolay oluyor, inşallah gazlı bi bebek değildir oğlunuz gaz varsa aynı anda zorlar 1 hafta karton bardak ve 1 numara büyük bez kullandım. Sarı kantaron yağının da çok iyi geldiğini düşünüyorum ilk günün akşamından itibaren kullandım
Evet herkes ilk gün zor diyor bakalım artık hayırlısı gazi değişiyor belli olmuyor bazen çok gazlaabiliyor doktor bize normal hayatınızı hemen dönersiniz dedi ama bakalım yaşayıp göreceğiz kantaron yağı kendi yaptığımız var aklımda olsun teşekkürler

Kızlar bebeğim 2 aylık civarı kaç saatte bir emziriyorsunuz benimki 2-3 saatten önce emmiyor kesinlikle ve bu ay geçen ayın yarısı kadar ancak kilo aldı. Kilosu normal şu an ama bu ay çok az alması üzdü biraz
3 saatte 1 bazen de 4 saatte çıkabiliyor ama gün içinde çok huzursuzsa sürekli meme durmak istiyor bizimki de doğduğundan beri hiç doğru düzgün düzgün kilo yüksek almadı hep sınırdaydı yine mama takviyesi verdiğim halde gelişiminde problem yok diyorsa doktor zaten üçüncü aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor muş

3 saatte 1 bazen de 4 saatte çıkabiliyor ama gün içinde çok huzursuzsa sürekli meme durmak istiyor bizimki de doğduğundan beri hiç doğru düzgün düzgün kilo yüksek almadı hep sınırdaydı yine mama takviyesi verdiğim halde gelişiminde problem yok diyorsa doktor zaten üçüncü aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor muş
Teşekkür ederim bizimki ilk ay çok aldı ama ikinci ay çok az kilo aldı özellikle atak dönemlerinde hiç yemek istemedi. Keşke huzursuzken memede dursaydı en azından bol bol emerdi.

Gündüz sıfır uyku ile geçirdiğimiz günler oldu. Her gün aynı olmuyor ama genelde uykuları kısa kısa geçiyor onlar da timsah uykusu, çıt çıkarsan uyanıyor. Geçen hafta ana kucağı aldık ve özellikle bugün uykularını onda geçirdi sallana sallana uyudu. Benim de en azından kollarım dinlenmiş oluyor :)
Ana kucağı da var ama kucağımda ya da ayağımda sallıyorum çok sevmedi ana kucağını 🥲 neyi yapmam dediysem yaptım şu annelikte neyse onlar uysuun dinlensin bu günler de geçer ama bu kısa uykular normal mi çocuğun bi derdi mi var diye merak ediyordum

Bizde 78gunluguz, uykusu değişiyor ya bazen on dk.da bı uyandığı da oluyor, yarım saat bir saat ama bazi gunlerde iki üç saat uyuyor, etkileyen şey nedir bilmiyorum da, yorucu olduğu kesin 🤦🏻‍♀️
Normal olduğunu bilmek bile rahatlattı beni çok stres yapıyorum az uyuyo bişey var diye düşündüm hep bir de büyüme hormonu uykuda salgılanıyormuş çok üzülüyordum 🥲

Ana kucağı da var ama kucağımda ya da ayağımda sallıyorum çok sevmedi ana kucağını 🥲 neyi yapmam dediysem yaptım şu annelikte neyse onlar uysuun dinlensin bu günler de geçer ama bu kısa uykular normal mi çocuğun bi derdi mi var diye merak ediyordum
O kısa şekerlemeler yetiyor heralde yoksa insan bı uykusuzluktan sızar yani, sizmali 🤦🏻‍♀️😂

Kızlar acill…
Doğumda hepatit b aşısı olundu. Ben bugğn 2. Ay aşılarını yaptırdım 3 aşı. Aşı takvimine baktığımda hepatit b 1.ayın sonunda ikinci dozu yapılıyormuş. Ama asmden bana hiçbir bilgi verilmedi. Sizler yaptırdınız mı hepatit b 2.dozu

Kızlar acill…
Doğumda hepatit b aşısı olundu. Ben bugğn 2. Ay aşılarını yaptırdım 3 aşı. Aşı takvimine baktığımda hepatit b 1.ayın sonunda ikinci dozu yapılıyormuş. Ama asmden bana hiçbir bilgi verilmedi. Sizler yaptırdınız mı hepatit b 2.dozu
Bizde 2 gün önce olduk 3 aşı yapıldı onun dışında birşey söylenmedi bizede

Kızlar acill…

Bizde 2 gün önce olduk 3 aşı yapıldı onun dışında birşey söylenmedi bizede
Yapılan üç aşıdan biri beşli karma aşı, Hepatit B'nin ikinci dozu da onun içindeymiş.

Bazıları Hepatit B aşısını yaptırmamaktan yana, belki o yüzden birleştirmişlerdir. Haberi de var, linki ekliyorum.

Selam kızlar son yazılanları okumaya çalıştım aynı şeyi yaşayan var mı diye ama sormak istiyorum. Gündüz uykularımız uzun süredir 30-40 dk sürüyor 1 saati bulmuyor önceden 2 saat uyuyan bebiş neden böyle oldu 8.hafta atağıdır düzelir dedim yok yani uyanıklık süresi 1-1.5 saat ama uyku süremiz çok kısaldı. Hiç bir iş yapamaz oldum kendime vakit ayıramıyorum kızım 78 günlük normal bir süreç mi bu ay için ve tecrübeli anneler normalse ne zamana kadar böyle devam ediyor lütfen cevaplayın delirmek üzereyim tükendim artık🥲

Bizimki de öyle, derin uyudu sanıyorum bırakıyorum, 10 dakika sonra uyanıyor. Çok yorucu gerçekten fakat yeni bir yöntem öğrendim ben geçenlerde, bazen işe yarıyor.

Koltukta uyutuyorum gündüz örneğin, yanına oturuyorum ya da uzanıyorum ben de. Uyuduktan sonra da ayrılmıyorum. Beş on dakika sonra mutlaka uyanıyor. Uyanıp benim hala orada olduğumu görünce ağlamıyor zaten, hemen elimi alnına koyup (elimle gözlerini kapatmaya çalışıyorum izin verirse, etrafı görmesin merakı artmasın diye) tekrar pış pış diyorum, bir iki dakika içinde tekrar uyuyor. Bunu 4-5 defa bıkmadan yapıyoruz yarım saat-bir saat, en sonunda uykuya dalıyor, üzerine bir iki saat uyuyabiliyor. Yani yine iş güç yalan, yanında durmak lazım bir saat. Eve gelen emzirme danışmanı göstemişti bu yöntemi, bu şekilde yanına uzanıp kitabını okuyabilirsin en azından dedi ama hiç yapamadım:)) Neyse, 40 dakika-bir saatin falan sonunda ancak derin uykuya geçiyor. Denemek isteyen olursa diye yazayım istedim.

Teşekkür ederim bizimki ilk ay çok aldı ama ikinci ay çok az kilo aldı özellikle atak dönemlerinde hiç yemek istemedi. Keşke huzursuzken memede dursaydı en azından bol bol emerdi.
Gaz problemi falan var mı o da emmesini etkiliyor çünkü gazı varken ittiriyor memeyi istemiyorlar genelde. Her çocuğun gelişimi aynı değil maalesef bende kilo almıyor diye üzülüyordum ama önemli olan gelişimi sadece kiloya bakmıyor doktor boyuna kafa çevresine ve o ay ki yapması gereken şeyleri yapmasına bakıyor. Sizde kiloyu çok takmayın bence gelişimi iyiyse siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuzdur beslemek için aç olduklarında zaten durmazlar ben onu test ettim.

Back
X