• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
merhaba arkadaşlar arada girip okuyorum çok fırsatım olmuyor evim çok kalabalık olduğundan benim kızım tam 6 gün oldu kakasını yapmıyor gaz çıkışı var ama kaka yok çişi de iyşydi ama iki gündür oda azaldı ve emmez oldu sadece uyumak istiyor gece sabaha kadar uyandırmazsam uyuyor azıcık zorla emiyor geri uyuyor güzdüz de aynı bunlar normal mi ya ve mama asla yemiyor mamayı değiştik almafı biberon değiştirdim almadı bir türlü sütüm de var zaten şükür ama emmemesi canımı çok sıkıyor sürekli uyumasıda
10 güne kadar anne sütüyle normal demişti doktorum ama arada 3 güne bir falan 5 damla zeytinyağı veriyorum ben onu verdiğimde yapıyor

Kızlar kucak düşkünü bir bebeniz varsa kanguruyu tavsiye ederim
Arkadaşım deniyim diye kanguru verdi , uykusu sıkıştırınca takıyorum ben işimi yaparken 2 gündür uyudu bende yemeklerimi yaptım çamaşır işlerimi hallettim işim bitincede yatırdım yatağına veee hemen uyandı 😂😅
Yatırdım yatağına mis gibi uyudu şeklinde umut ettim ama. Olmadı😅

Kuşlar selam
Ben üşütmüşüm galiba hasta oldum
Bebeğime tek bakıyorum
Nasıl daha çabuk toplarım tavsiyeniz var mi ?
Evde maske takıyorum geçmesin ona diye ama sütten de gçeeer diyorlar biraz mutsuzum
Sarımsağı minik minik doğrayın 1 tk bal ile karıştırıp üzerine 4 5 damla limon sıkın

3 gün üst üste yaparsanız hemen toparlarsınız çok geçmiş olsun

Kızlar bebeğim 2 buçuk aylık 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi 3 4 saat emzirmemiştim sonra sağdım makineyle ki makine çok güçlü iki memeden 10ml anca çıktı , yeme içmem çok iyi hurma su tahin , pekmez , kuruyemiş sürekli tüketiyorum. Benimle bu durumda olan var mı varsa napıyo arttırmak için
Benim de aynı, makineden hiçbir zaman yeterince süt sağamadım, çocuk daha fazlasını içiyor olmalı. Makinenin sağamadığı sütü elimle sıkınca hala var oludğunu görüyordum, bazı memeler uygun değil belki de sağım için.

Ama daha iyi sağım için biraz öne eğilmek faydalı oluyor sağım boyunca (bel ağrıtıyor bu da), o zaman daha iyi geliyor. Bir de iyice bastırarak sağmak işe yarıyor. Süt artıcı olarak da yedikleriniz iyidir sanırım ama bende pek işe yaramamıştı. Bariz işe yarayan tek takviye Solgar'ın Brewer's Yeast with Vitamin B12 içmeye başlamak oldu.

Kuşlar selam
Ben üşütmüşüm galiba hasta oldum
Bebeğime tek bakıyorum
Nasıl daha çabuk toplarım tavsiyeniz var mi ?
Evde maske takıyorum geçmesin ona diye ama sütten de gçeeer diyorlar biraz mutsuzum
Çok geçmiş olsun sütünüz antikorlu bebeğinizi korur 🙏🏻🌸 bende salgına yakalandığımda kefir meyve vs öyle toparlamıştım tarhana çorbası iyi geldi bol su için

Benim de aynı, makineden hiçbir zaman yeterince süt sağamadım, çocuk daha fazlasını içiyor olmalı. Makinenin sağamadığı sütü elimle sıkınca hala var oludğunu görüyordum, bazı memeler uygun değil belki de sağım için.

Ama daha iyi sağım için biraz öne eğilmek faydalı oluyor sağım boyunca (bel ağrıtıyor bu da), o zaman daha iyi geliyor. Bir de iyice bastırarak sağmak işe yarıyor. Süt artıcı olarak da yedikleriniz iyidir sanırım ama bende pek işe yaramamıştı. Bariz işe yarayan tek takviye Solgar'ın Brewer's Yeast with Vitamin B12 içmeye başlamak oldu.
Bende deneyeyim humana çay içtim bir ara o da arttırmadı

Sarımsağı minik minik doğrayın 1 tk bal ile karıştırıp üzerine 4 5 damla limon sıkın

3 gün üst üste yaparsanız hemen toparlarsınız çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim bebeğim gazlı bir bebek sarımsak artırır mı ki gazı 😌
Çok geçmiş olsun sütünüz antikorlu bebeğinizi korur 🙏🏻🌸 bende salgına yakalandığımda kefir meyve vs öyle toparlamıştım tarhana çorbası iyi geldi bol su için
Teşekkür ederim inşallah ona geçmeden toparlarım

Kızlar stresin üzüntünün sütü bu denli etkilemesini beklemezdim 🥺
Eşimi işten çıkarmışlardı kendimiz iş kuralım istiyor. Bebek giyimi dikip e ticaret üzerinden satalım dedik. Dikişten anlıyorum, e ticaret tecrübemiz de var. Dükkan bulalım makine bulalım vs derken dün artık kafama dank etti ve bir stres patlaması yaşadım. Başkasının işinde çalışanlar bile ilk 3 ay izinli olurken ben daha bebeğim yeni 2. Ayını doldurmuşken yoğun bir iş temposuna adım atacağım. Eşim ayak işlerini halledecek ben dikiş dikeceğim şirketi kurup satacağız ve tüm gelir kaynağımız buna bağlı olacak. Evdeyken bile 2 aylık bebeğimle ilgilenmekten hiçbir şeye zaman kalmazken bir de böyle bir işe adım atmak ve üstelik 2 aylık bebeğimi de bu ortamda tutup bir yandan ona bakmam lazım. Omuzlarıma ağır geldi resmen düşününce... Üzerine bir de eşim annesine gitmek istedi kalktık oraya gittik orda da demesin mi ben sana işçi buldum annem bu işleri biliyor o da dikecek... Kayınvalidem aşırı baskın dediğim dedik bir insan. Ben şirket kuracağımızdan haberleri bile olsun istemezken eşim anlatmış beraber iş yapalım demiş. Beraber iş yapmaya kalkarsak kayınvalidem oturduğu yerden emirler yağdıracak her şeyi kendisi yönetmeye kalkacak ve hiçbir yardımı da dokunamayacak biliyorum. Eşimle birlik olup beni çalıştıracaklar bir yandan da bebeğime bakacağım bu süreçte 🙄 Omuzlarıma bir yük daha eklendi, o an gülümsedim umursamadım sessizce konu kapansın diye bekledim. Eve dönerken de annenle iş yapılmayacağını sen bilmiyor musun dedim. Bana 'ego yapmanın ne anlamı var bazı şeyleri çok büyütüyosun gereksiz stres yapıyorsun' dedi. +bir stres daha ekledi.
Üzerine bir de bebeğim açlıktan ağlarken kayınvalidem emziği tutup kavun suyuna batırıp bebeğimin ağzına tıkmasın mı... Ben yapma diyemeden oldu bitti hiç iyi yapmadın ama 2 aylık bebek şekere mi alıştırılır dedim, her şeyin tadını alsın benim çocuklarım hiçbir şey yemiyor çok zorluk çekiyorum dedi. 3 şansın vardı bunun için 3 çocuğun vardı neden yapmadın o zaman benim çocuğum senin oyuncağın mı deneme tahtan mı?
Elim ayağım titredi başım döndü artık o an stresten kafa yorgunluğundan.
Bebeğimi aldım emziriyorum ama kıpır kıpır yapıyor 45 dk memede durdu ve kıpırtısı hiç bitmedi. Baktım süt yok. Dedim 45 dk emdi ya bitirdi heralde, zorla bıraktırdım memeyi. İçeri gidince de eşime kalkalım mı ikinciye acıkmadan eve gidelim çok uzun emiyor bunaldım dedim. Eve geldik tekrar emzirdim baktım yine süt yok aynı şekilde. Bugün emziriyorum tekrar acıkıyor hemen. Az önce süt sağdım 2 memeden toplam 35 ml süt çıktı... oysaki daha 3 gün önce tek memeden 100 ml süt sağmıştım.
Asıl şimdi lohusa psikolojinde gibiyim. İyi değilim. Eşim çalışmıyor, yokluk içinde iş kuralım istiyoruz ama benim çalışmam gerekiyor bu işte de. Bebeğime yetemiyorum hiçbir şeye yetişemiyorum. Eşimin her şeyi batmaya başladı. Ailesiyle geçen sene ciddi kavgalar etti aylarca görüşmedi derken şimdi aralarından su sızmıyor ve bu sefer de ben kaldıramıyorum bu sahteliği. Stres yapmayayım takmayayım akışına bırakayım diyorum ama bu sefer de sütümün azalmasına taktım ona üzülmeye başladım. Kısır döngü içindeyim.
Şu an sadece içimin ferahlamasına rahatlamasına ihtiyacım var. Benim için dua eder misiniz 🥺🩷
Canım uzun zamandıt girmiyorum topluca okuyordum. Önceki mesajında eşinin yemek seçmesini , ev işlerini ve bebek bakmanın kadına ait olmalı tarzında eril bir düşünce tarzı var sanmıştım. Bu mesajından anlıyorum ki eve para getirmeyi de sana yükleme peşinde.Evin ikinci çocuğu olmaya çalışıyor sanırım .

Bu kadar yükü taşıyıp kimse sağlıklı bir ruh halinde olamaz. Bence anlatmalısın, konuşmalısın. Kendisinin de bir ipin ucundan tutması gerekiyor. Yoksa senden bebeğinden gidecek :(

Kızlar bebeğim 2 buçuk aylık 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi 3 4 saat emzirmemiştim sonra sağdım makineyle ki makine çok güçlü iki memeden 10ml anca çıktı , yeme içmem çok iyi hurma su tahin , pekmez , kuruyemiş sürekli tüketiyorum. Benimle bu durumda olan var mı varsa napıyo arttırmak için
Merhaba
Ben Solgar'ın breast yeast with b12 kullanıyorum. Sabah kahvaltısından sonra 2 akşam yemeğinden sonra 2 şeklinde. 6 adete kadar kullana biliyorsun günde.
Artı bontaa kullanıyorum. Onu da öğlen alıyorum.
Onun haricinde gece sağmalarını atlamamaya çalışıyorum.

Ve de bir kere şöyle olmuştu.Belki sütün azalmamıştır diye anlatıyorym bunu. Kafam çok doluydu. Tamamen öf şimdi sağma ile uğraşıcam ruh hali ile sağdım makine ile. 20 cl falan çıktı tek göğüsten 3 saati geçmişti göğüsün dolması gerekiyordu. Uğraştım uğraştım gelmedi.
Ama göğsüm hala şiş gibiydi.
Sonra aklıma okuduğum bir yazı geldi.10 dk sonra tekrar denedim.Kızımım videolarını fotoğraflarına baktım sağarken. Let down refleksi diye bir şey var vücudun sütü bırakma refleksi deniyor. Bu çocuk ağlaması dıyunca temasla sıcaklıkla falan sağlanıyor. Ya da bebeğini düşününce. Aynı göğüs ten 70 mi süt çıktı şaştım kaldım.

Bunlar benim kullandığım ürünler ve trickler 🤗

Benim de bebeğim 2.5 aylık oldu her 3 saatte uyusa da besliyorum beslememek mi lazım acaba yani öyle olunca da aç cc içer ve yeterli kilo almaz korkusu oluyor bende çünkğ 3 saatte bir de beslesem en fazla 90 içiyor 5 saatte de olsa 90 içiyor bunu nasıl ayarlayacağız anlamadım ☺️
Bana doktor 3 saate bir besle dedi. Sür ve mama gidiyorum. 8*80 yazıp bir kâğıtta verdi. Oradayken aklıma gelmedi sormak ama 80 ml mamamı yoksa toplam alması gereken sütse süt mama ise mama miktarı mı bilmiyorum. Ben de 3 saatte bir emzirip günde 4 kez 60 ml mama veriyorum.
Benim bebek de 2,5 aylıktı kilosu da orta azlıktaydı. 4600 idi.
Gündüzleri ama en fazla 2,5 saat dayanabiliyor hiç 3 saat bekleyemedik genelde 2 saatte bir emiyor. Mama 90 ml versem de öyle yapıyor. Demek çocuğum temas istiyor emmek hoşuna gidiyor.

Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir emiyor ya da mama alıyor ?
Benim bebeğimin acıkma süresi uzun geliyor mesela 2 de emdiyse veya mama aldıysa 6 ya kadar ağlamıyor ya da uykudan uyanmıyor normal mi bu durum yenidoğan zamanı gibi 2 saatte bir kaldırmıyorum bende eğer uyuyorsa :/ kafama takıldı sizde durumlar nasıl
Çok normal ben de oğlumu bu gece uyuduktan iki saat sonra uyandırıp emzireyim Dedim emmedi toktu. 3.5 saat sonra emdi gece daha az acıkıyorlar. Gündüz de 2 saat olmadan acıkmıyor

Kızlar kucak düşkünü bir bebeniz varsa kanguruyu tavsiye ederim
Arkadaşım deniyim diye kanguru verdi , uykusu sıkıştırınca takıyorum ben işimi yaparken 2 gündür uyudu bende yemeklerimi yaptım çamaşır işlerimi hallettim işim bitincede yatırdım yatağına veee hemen uyandı 😂😅
Kanguru mu sling mi ? Kanguru 6 aydan önce önerilmiyor diye daha denemedim. Slingi ise hiç sevmedi durmuyor onda 😏

Back
X