• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Kızlar lokal oldu, operasyonun 2 saat öncesinde pipinin dibine uyuşturucu krem sürdük (jetex) sonra buzdolabı poşetini üzerine kapattık. Kliniğe gittiğimizde uyuşmuştu ve doktor iğne yaptı. Operasyon yarım saat kadar sürdü ya da kırk dakika çok emin değilim (oğlumun pipisinde yapışıklık vardı çünkü, normalden biraz uzun sürecek dedi doktor)

Herhangi bir tetkik yapılmadı öncesinde. Ankara'da meşhur bir sünnetçi var ona yaptırdık biz. Hastanelerde ameliyathane olduğundan ve anne babayı almadıklarından bunu tercih ettik. Bebeklerin çok ağladığı söylenmişti bildiği tanıdığı bi yüz görmediği için.

Operasyon sonrası eve gelince önlem olarak 3cc kadar calpol verdim (kilosunun yarısı ölçeğinde olsun dedi doktor) 2 gün boyunca da 4 saatte bir ağrı ve ateş önlemek için vermeye devam ettim.

İlk gün biraz zor geçiyor kızlar yalan söylemek istemem. Canı acıyor ağlıyor. 3 gün boyunca her bez değişiminde rip ampul damlasını pipiye damlattık ( günde 2 3 kez yeterli dedi doktor ama önlem olarak yaptım bi zararı olmaz dedi) sünnet külodu tercih etmedim anam babam usulü karton bardak kesip koyduk. 3 günün sonunda ampulden teramisin göz merhemine geçtik. Baya iyileşti. Yaptırmak için hareketlenmeden önce davranmak önemliymiş ayaklarını sürekli vurduğu tekmelediği için ufak bi kanama oldu. Herhangi başka bir sorun yaşamadık. Biraz da huysuzdu ama operasyon geçirdi normal o kadar da. Calpolden dolayı da ateş olmadı.

Oğlum çok kaka yapan bir bebek. Pipiye kaka gelirse suya tutun ama 3 günden önce yıkanmasın dedi doktoru tabi eve geldiğimiz gibi oğlum sanatsal çalışma yaptı mecburen suya tuttuk pamukla ıslak kalmaması adına da biraz kurulayıp ampulden döktük. Yarından itibaren de bardak koymamayı planlıyorum bakalım.

Süreç bu şekildeydi umarım yardımcı olur🤲🏼
Yarın sabah benimki de sünnet olacak malesef yanına almıyorlar bizi de hastanede, hijyen sebebiyleymiş. Doktor merhem ve calpol verecekmiş . Bi de şey dedi ağlamasın diye operasyon öncesi biberona sağım yaparsan veririz iyş olur dedi. Benimse biberona süt çıkmıyor ilk zamanlar gibi :( akşam tekrar deneyeceğim . İnşallah sıkıntısız atlatırız

Yarın sabah benimki de sünnet olacak malesef yanına almıyorlar bizi de hastanede, hijyen sebebiyleymiş. Doktor merhem ve calpol verecekmiş . Bi de şey dedi ağlamasın diye operasyon öncesi biberona sağım yaparsan veririz iyş olur dedi. Benimse biberona süt çıkmıyor ilk zamanlar gibi :( akşam tekrar deneyeceğim . İnşallah sıkıntısız atlatırız
Gece 3 4 gibi benim göğüsler çok dolu oluyo sen de o zaman desen? Benimki aracı ıstemıyo direk kaynaktan mandıradan yediği için sağım da yapamıyorum. Endişe etme hiç sadece ilk gün hem senin endişen olur hem onun biraz keyifsizlği olur 2.gün toparlar bak gör. Ben önlem olarak 4 saatte bir calpol verdim ağrısı olmasın diye
Şimdiden hayırlı olsun geçmiş olsun 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Merhaba
Ben Solgar'ın breast yeast with b12 kullanıyorum. Sabah kahvaltısından sonra 2 akşam yemeğinden sonra 2 şeklinde. 6 adete kadar kullana biliyorsun günde.
Artı bontaa kullanıyorum. Onu da öğlen alıyorum.
Onun haricinde gece sağmalarını atlamamaya çalışıyorum.

Ve de bir kere şöyle olmuştu.Belki sütün azalmamıştır diye anlatıyorym bunu. Kafam çok doluydu. Tamamen öf şimdi sağma ile uğraşıcam ruh hali ile sağdım makine ile. 20 cl falan çıktı tek göğüsten 3 saati geçmişti göğüsün dolması gerekiyordu. Uğraştım uğraştım gelmedi.
Ama göğsüm hala şiş gibiydi.
Sonra aklıma okuduğum bir yazı geldi.10 dk sonra tekrar denedim.Kızımım videolarını fotoğraflarına baktım sağarken. Let down refleksi diye bir şey var vücudun sütü bırakma refleksi deniyor. Bu çocuk ağlaması dıyunca temasla sıcaklıkla falan sağlanıyor. Ya da bebeğini düşününce. Aynı göğüs ten 70 mi süt çıktı şaştım kaldım.

Bunlar benim kullandığım ürünler ve trickler 🤗
Bende solgar takviyesi istettim Allah razı olsun güzel bilgiler için

Olmadım geçen oluyor mu dedim ama yok olmadı, ilk doğumdan sonra bir buçuk yıl kadar olmadım, değişir hemen olur olmaz normal süreç yani, regl olmasa da gebelik riski oluşur aman dikkat sürpriz yasanmasin😂
Benim bebeğim tüp bebek 🥹 yumurtalık rezervim de oldukça düşüktü çevremden de 1 seneye kadar normal dediler ama doktor da 6 aya kadar olmazsan ilaç yazalım dedi

Kanguru mu sling mi ? Kanguru 6 aydan önce önerilmiyor diye daha denemedim. Slingi ise hiç sevmedi durmuyor onda 😏
Slingi yapamadım
Uzaktan romantik duruyor ama bağlaması dert içinde çok sıkışık oldu birden göğsümde durmadı göbeğime indi
Kullandığım kanguru bakmadım ayına e bebeğin bir modeli
Bugünde Avm ye gittik arada emzirme molaları verdik bebek arabasında iyiydi ama en son uyku sıkıştırdı kucağa geldi baktım zor oluyor taktım kanguruyu rahat ettik oda orda daldı sonra arabasına aldık 🩷

Bende yarına randevu aldım çocuk cerrahisine sünnet için goturcem aynı gün yapiyorlarmi yoksa gün mü veriyorlar

Bizde sabah gideceğiz ve yanına almıyorlar içim içimi yiyor ya nasıl olacak diye.. ya çok ağlarsa nasıl susturacaklar onu düşünüyorum. Siz nerde yaptırıyorsunuz?

Kızlar bebeğim 2 buçuk aylık 3 saatte bir emziriyorum bebeğimi 3 4 saat emzirmemiştim sonra sağdım makineyle ki makine çok güçlü iki memeden 10ml anca çıktı , yeme içmem çok iyi hurma su tahin , pekmez , kuruyemiş sürekli tüketiyorum. Benimle bu durumda olan var mı varsa napıyo arttırmak için
Bebek daha güçlü çeker daha iyi vakumlar. Sağım ile emzirme asla aynı değil bilginiz olsun. Ben kuruyemiş hurma tahin herşeyi denedim ama tahinli Helva beni kurtardı hala da devam ediyorum geceleri içim kıyıldıgında 3 kilo aldığımı söylemiyorum ama 😂

Bizde sabah gideceğiz ve yanına almıyorlar içim içimi yiyor ya nasıl olacak diye.. ya çok ağlarsa nasıl susturacaklar onu düşünüyorum. Siz nerde yaptırıyorsunuz?
Önce uyuşturucu iğne yapıyorlar bebek onda ağlıyor biraz size veriyorlar bebeği siz o arada sakinleştiriyorsunuz sonra bi 20 dk falan sonra da çağırıp yapıyorlar. Biz yanında girdik ama girmesek de bebeğim ağlamazdı sanırım çünkü hiçbir şey hissetmiyor ağlayıp sakinleştiği için yorulmuş oluyor uyuyabilir bile. Gerçi sabah operasyon olacak demişsiniz muhtemelen bitmiştir. Çabucak toparladım tüm bebekler inşallah

Slingi yapamadım
Uzaktan romantik duruyor ama bağlaması dert içinde çok sıkışık oldu birden göğsümde durmadı göbeğime indi
Kullandığım kanguru bakmadım ayına e bebeğin bir modeli
Bugünde Avm ye gittik arada emzirme molaları verdik bebek arabasında iyiydi ama en son uyku sıkıştırdı kucağa geldi baktım zor oluyor taktım kanguruyu rahat ettik oda orda daldı sonra arabasına aldık 🩷
Kanguruyu deneyeceğim ya sırtım belim şimdiden ağrımaya başladı kucak çok seviyor
Bende yarına randevu aldım çocuk cerrahisine sünnet için goturcem aynı gün yapiyorlarmi yoksa gün mü veriyorlar

Biz cuma randevu aldık ön görüşme yaptık bugüne de sünneti yaptırdık. Yanına giremedim çıktığında sakindi ama muhtemelen uyuşturduklarında çok ağladı alnı kızarıktı çünkü 😢 Girmeden önce biberona süt verin demişti doktor ağlayınca veririz dediler öyle yaptım içmiş kuzum hepsini
ozmut ozmut ben çorludayım ☺️

Önce uyuşturucu iğne yapıyorlar bebek onda ağlıyor biraz size veriyorlar bebeği siz o arada sakinleştiriyorsunuz sonra bi 20 dk falan sonra da çağırıp yapıyorlar. Biz yanında girdik ama girmesek de bebeğim ağlamazdı sanırım çünkü hiçbir şey hissetmiyor ağlayıp sakinleştiği için yorulmuş oluyor uyuyabilir bile. Gerçi sabah operasyon olacak demişsiniz muhtemelen bitmiştir. Çabucak toparladım tüm bebekler inşallah
Bizde krem ile uyuşturdular iğne yapmadılar. O sırada zaten sakindi emdiği için ama gelirken çok ağlayarak geldi uykusu da vardı giderken büyük ihtimalle o uykusuzluktan iyice ağlamaya başladı oradan nasıl susturdular hiç bilmiyorum geldikten sonra hemen emzirdim anca o zaman sakinleşti

Kanguruyu deneyeceğim ya sırtım belim şimdiden ağrımaya başladı kucak çok seviyor

Biz cuma randevu aldık ön görüşme yaptık bugüne de sünneti yaptırdık. Yanına giremedim çıktığında sakindi ama muhtemelen uyuşturduklarında çok ağladı alnı kızarıktı çünkü 😢 Girmeden önce biberona süt verin demişti doktor ağlayınca veririz dediler öyle yaptım içmiş kuzum hepsini
Biz de bugün yaptırdık çok şükür ben de yanına giremedim onlardı döndüğünde ağlayarak döndü bayağı ağlamıştı oradan nasıl susturdular susturabilirler mi bilmiyorum neyse gelmiş geçmiş olsun çok şükür inşallah iyileşmesi de böyle hızlı olur

Biz de bugün yaptırdık çok şükür ben de yanına giremedim onlardı döndüğünde ağlayarak döndü bayağı ağlamıştı oradan nasıl susturdular susturabilirler mi bilmiyorum neyse gelmiş geçmiş olsun çok şükür inşallah iyileşmesi de böyle hızlı olur
Size ağlayarak m geldi? Bize geldiğinde sakindi ayrıca eve gelince çok uyudu ekstra bir şey yaptılar mı diye düşündü. İyileşsin ya kucağıma almaya çekiniyorum acıyacak diye. Siz de karton koydunuz dimi

Size ağlayarak m geldi? Bize geldiğinde sakindi ayrıca eve gelince çok uyudu ekstra bir şey yaptılar mı diye düşündü. İyileşsin ya kucağıma almaya çekiniyorum acıyacak diye. Siz de karton koydunuz dimi
Karton bardak mutlaka koyun ben çok faydasını gördüm. Sarı kantaron yağı da iyi geldi hızlandırdı yaranın iyileşmesini

Evet ağlayarak çıktı ama uyku saatinde girdi tam bebeğim ondan sanırım yani canı yanmamıştır diye düşünüyorum birde uykusu gelince çok ağlıyor sadece bende duruyor. Ben bugün sürekli kucağıma aldım çünkü hep meme istedi. Bende korkarak aldım ama aldıkça o da rahatladı. Karton koymadık henüz sargı bezi ile sarmış doktor ucu açık sadece yarın kontrole gidicez sargı çıkacak ona göre bakacağım sorarım doktora artık sadece kaka gelmesin dediler

Bizde on görüşme yaptık doktor muayene etti çok yoğunluk varmış tek cerrah olunca 27ekime gün verdi beklicez bakalım size geçmiş olsun

Back
X