Kızlar lokal oldu, operasyonun 2 saat öncesinde pipinin dibine uyuşturucu krem sürdük (jetex) sonra buzdolabı poşetini üzerine kapattık. Kliniğe gittiğimizde uyuşmuştu ve doktor iğne yaptı. Operasyon yarım saat kadar sürdü ya da kırk dakika çok emin değilim (oğlumun pipisinde yapışıklık vardı çünkü, normalden biraz uzun sürecek dedi doktor)
Herhangi bir tetkik yapılmadı öncesinde. Ankara'da meşhur bir sünnetçi var ona yaptırdık biz. Hastanelerde ameliyathane olduğundan ve anne babayı almadıklarından bunu tercih ettik. Bebeklerin çok ağladığı söylenmişti bildiği tanıdığı bi yüz görmediği için.
Operasyon sonrası eve gelince önlem olarak 3cc kadar calpol verdim (kilosunun yarısı ölçeğinde olsun dedi doktor) 2 gün boyunca da 4 saatte bir ağrı ve ateş önlemek için vermeye devam ettim.
İlk gün biraz zor geçiyor kızlar yalan söylemek istemem. Canı acıyor ağlıyor. 3 gün boyunca her bez değişiminde rip ampul damlasını pipiye damlattık ( günde 2 3 kez yeterli dedi doktor ama önlem olarak yaptım bi zararı olmaz dedi) sünnet külodu tercih etmedim anam babam usulü karton bardak kesip koyduk. 3 günün sonunda ampulden teramisin göz merhemine geçtik. Baya iyileşti. Yaptırmak için hareketlenmeden önce davranmak önemliymiş ayaklarını sürekli vurduğu tekmelediği için ufak bi kanama oldu. Herhangi başka bir sorun yaşamadık. Biraz da huysuzdu ama operasyon geçirdi normal o kadar da. Calpolden dolayı da ateş olmadı.
Oğlum çok kaka yapan bir bebek. Pipiye kaka gelirse suya tutun ama 3 günden önce yıkanmasın dedi doktoru tabi eve geldiğimiz gibi oğlum sanatsal çalışma yaptı mecburen suya tuttuk pamukla ıslak kalmaması adına da biraz kurulayıp ampulden döktük. Yarından itibaren de bardak koymamayı planlıyorum bakalım.
Süreç bu şekildeydi umarım yardımcı olur