- 27 Ekim 2023
- 9.191
- 26.376
- 478
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #30.741
Bol bol ya sabır çekiyoruz, disimizi çok sıkmıyoruz ki dökülmesinlerSiz bizden öndesiniz nasıl geçiyor günler lady bildiğimiz hangi duaları okuyoruz mesela![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bol bol ya sabır çekiyoruz, disimizi çok sıkmıyoruz ki dökülmesinlerSiz bizden öndesiniz nasıl geçiyor günler lady bildiğimiz hangi duaları okuyoruz mesela![]()
Ahaha bu güzeldiBol bol ya sabır çekiyoruz, disimizi çok sıkmıyoruz ki dökülmesinler![]()
Bizim dr da ver dedi. Anne sütü içiyor sadece. Suyun tadını bilsinmiş. Vermedim amaDr verme dedi sadece süt iciyorsa kb her seferinde evet veriyorum diyorum çünkü büyük tepki veriyo vermedigimi duyunca![]()
Beyin ve sinir cerahisine yönlendiriyor. Özel hastaneler bakmıyor. Özel hastanede randevu alıp gittim doktor beni Şehir hastanesine yönlendirdi. Orda çocuk bölümünde beyin ve sinir cerahisine gittim. Tomografi falan çekildi Cranial merkezine yönlendirdiler. Ama merkezdekiler de direk gelebilirsiniz buraya illa bir doktor takibi ile ilerlemiyoruz dediler ben de Beyin ve sinire gittiğime pişman oldum tomografi çektirdikleri için çocuğum boşuma radyasyona maruz kaldı. Lady nin dediği gibi bedava muayne edip bir cihazla çeşitli şekillerde fotolarını çekip ölçümlerini yaptılar. 1,5 ay sonra gelin dediler. Bu süreçte hiç sırt üstü yatmasın sürekli yüzüstü egzersizler yaptırın, 2 saat sağ tarafına 2 saat sol tarafına yatırın asla başının arkasına bir şey koymayın tüy bile değmesin dediler.Benim gebelik takibinde güya hep öndeydi ama erken doğumda mı bir şey oldu bilmiyorum artıkBizim 4 ay kontrolünde 63 çıktı. Yani ortalama oluyor. Doktor da hemen panikleme bazı aylar daha az uzar bazı aylar daha çok dedi. Sizinki daha iyi çıkar umarım
Benim de babaannem aynı böyle kısa ama babam amcam uzun böyle bir sürü örnek var neden hemen boyumdan vurdu bilmiyorumSeninki daha iyiymiş yani erkek ya insan en azından biraz uzun olsun istiyor
Ama sonuçta sağlıklı olsun da boy olayı da nasip kısmet.
Aynen ben de oturmaya iyice alışsın diye bekliyorum çünkü aslında gece bakıyorum uyurken kafasını sağa ya da sola döndürüyor ama gün içinde sepetine veya yastığa yatırdığımda sırtüstü yatıyor ondan düzleşmiş gibi geldi. Şehir hastanesine gittim hani doktor belki yönlendirir şekil için ayrı bir bölüm varsa diye. Doktor da üstünde durmadı düzelir dedi. Bakalım düzelir inşallah. Acaba ayrı bir bölüm var mı gerçekten yoksa buna da genel çocuk doktorları mı bakıyor?
Bizde iki gündür böyleyiz gündüz uykularında bı sıkıntı yok ama akşamlari ya 15 dkl bı uyuyor tekrar uyanıyor saat 10 dan sonra da bı turlu dalamiyor gece 1de falan anca dalıyor oda emzikle emzik çıkınca da hop başlıyor ağlamaya meme de almıyor artık memeye gelince çığlık kıyamet basıyor ne yapacam bilmiyorum 4gun sonra 4aylik olcaz bu atak bize erken mi geldi anlamadım tekrar memeye donermi bunun için ne yapmalıyım
Bizimde 62 cikti boyu dogum boyu da kısaydı ama yine de bi tribe girdim ben 47 cm doğmuştuBenim gebelik takibinde güya hep öndeydi ama erken doğumda mı bir şey oldu bilmiyorum artıkBizim 4 ay kontrolünde 63 çıktı. Yani ortalama oluyor. Doktor da hemen panikleme bazı aylar daha az uzar bazı aylar daha çok dedi. Sizinki daha iyi çıkar umarım
Benim de babaannem aynı böyle kısa ama babam amcam uzun böyle bir sürü örnek var neden hemen boyumdan vurdu bilmiyorumSeninki daha iyiymiş yani erkek ya insan en azından biraz uzun olsun istiyor
Ama sonuçta sağlıklı olsun da boy olayı da nasip kısmet.
Aynen ben de oturmaya iyice alışsın diye bekliyorum çünkü aslında gece bakıyorum uyurken kafasını sağa ya da sola döndürüyor ama gün içinde sepetine veya yastığa yatırdığımda sırtüstü yatıyor ondan düzleşmiş gibi geldi. Şehir hastanesine gittim hani doktor belki yönlendirir şekil için ayrı bir bölüm varsa diye. Doktor da üstünde durmadı düzelir dedi. Bakalım düzelir inşallah. Acaba ayrı bir bölüm var mı gerçekten yoksa buna da genel çocuk doktorları mı bakıyor?
Ya ağlıyor ya çığlık atıyor.. Uyku desen nanay. Durum kötü4.ay atagi beni öldürüyor kizlar sizde durum ne![]()
Aynıyız ayniiiYa ağlıyor ya çığlık atıyor.. Uyku desen nanay. Durum kötü![]()
Şöyle söyleyeyim. Herkes uyudu. Saat 00.59 biz karanlıkta bir saattir uyumaya çabalıyoruz.dün 2ye doğru daldı. Bizde zaten çok parçalı uyku düzeni var. 4. Ayın ekstrası uykuya dalmada güçlük. Resmen direniyor.
![]()
Biz de gecenin 12si kundakladık sardık sarmaladık bebek arabasına attık gece 1 e kadar sokakta gezdik sonuç 3 bucuğa kadar uyudu çok şükür
Biz uyumadığımızda otursak ona da razıyız ama uyumadığında da ağlıyor![]()
Ya biz de bu gece çok kötüyüz normalde 1.5 saatte uykusu gelen bebe akşam 6 dan bu saate kadar uyanık ağla ağla helak oldu biberonla tekrar süt verdim aç mı diye içti yine uyumadı artık napacağımı şaşırdım4.ay atagi beni öldürüyor kizlar sizde durum ne![]()
Uyku gerilemesi 4. Aydan 2-3 hafta önce veya sonra olabilir.Bizde iki gündür böyleyiz gündüz uykularında bı sıkıntı yok ama akşamlari ya 15 dkl bı uyuyor tekrar uyanıyor saat 10 dan sonra da bı turlu dalamiyor gece 1de falan anca dalıyor oda emzikle emzik çıkınca da hop başlıyor ağlamaya meme de almıyor artık memeye gelince çığlık kıyamet basıyor ne yapacam bilmiyorum 4gun sonra 4aylik olcaz bu atak bize erken mi geldi anlamadım tekrar memeye donermi bunun için ne yapmalıyım
aşılar canlı aşı olduğu için açıldığı gibi yapılması gerekiyor topluca yapıyorlar 15 gün erken- geç fark etmiyor diye biliyorum bence yaptırın gidipKızlar ya ASM den aradılar 4 ay aşısı için gelin diye. Ama daha 4 ay olmasına 3 gün var. Erken değil mi?
Birebir aynı sorun bende de varkızlar bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz? ben yataş juno kullanıyordum ama sırt sağlığı için düz zemine geçirmeye çalışıyorum ancak beşiğin yatağında asla uyumuyor. çok geniş geliyor o yatak, juno içeri göçük olduğu için korumalı gibi hissettiriyordu muhtemelen. babynest bakıyorum bir de, başka öneriniz var mı?
Su 6. Ayda verilmiyor mu?Kızlar merhabalar çoktandır giremiyorum nasılsınız nasıl gidiyo bebeklerle günlerbebislere su vermeye başladınızmi kv bana sürekli su ver diyo ama mama vermedigim için su vermeyi uygun bulmuyorum suanlik
KayınvalideSu 6. Ayda verilmiyor mu?KV nedir bu arada? Ben buralarda yeniyim de cehaletimi mazur görün Kurtlar Vadisi’nden başka bir şey gelmedi aklıma
![]()
çok zor geçti o dönem şöyle yaptım, önce juno’nun içine eşimle karton kestikBirebir aynı sorun bende de varbir çözüm bulabildiniz mi? Aşı ve sıçrama haftası aynı döneme denk geldiği için çok da zorlayamadım. Bir de annem Juno’ya koyup ayağında sallamaya alıştırmıştı sadece Juno alışkanlığı olsa yine iyi
![]()
Hahahaha çok yaşayın 40 yıl düşünsem aklıma gelmezKayınvalide![]()
Ayyy harika fikir hemen deneyeceğim!çok zor geçti o dönem şöyle yaptım, önce juno’nun içine eşimle karton kestikayakkabı kargosunun kartonunu ve battaniye koyduk böylece sırt kısmını en azından biraz düzleştirdik birkaç gün juno’da ama düz zeminde yatmış oldu. sonra bacak kısmını kaldırdık juno’nun birkaç gün de öyle dümdüz yattı en son beşiğine geçtik alıştı beşiğe
![]()