Anne Grupları 2026 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 38 43,7%
  • erkek

OY: 44 50,6%
  • ikiz kız

OY: 1 1,1%
  • ikiz erkek

OY: 1 1,1%
  • ikiz kız/erkek

OY: 3 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    87
Hanımlar merhaba. Gebeliğimin 27. haftasındayım 2 gün önceye kadar bebeğim çok hareketliydi ama son 2 gündür günde 5-6 defa anca hissediyorum. Normal mi acaba biraz tedirgin olmaya başladım.
Merhaba ben sanırım bir dr a görünürdüm, içiniz rahat eder sizin de ☘️

Hangi ürünü acaba çok çeşidi var
Dediğim gibi çok uzun süre geçti ama sunger olanlardan, zaten yenidoğan için ortopedik vs önerilmiyor. Eğer etiketinde yazıyorsa sabah bakıp yazayım inşallah ☺️

Hanımlar merhaba. Gebeliğimin 27. haftasındayım 2 gün önceye kadar bebeğim çok hareketliydi ama son 2 gündür günde 5-6 defa anca hissediyorum. Normal mi acaba biraz tedirgin olmaya başladım.

Benim kızımda öyle normalde çok hareketliydi, içerde horon tepiyodu sanki sürekli ama bugün nerdeyse hiç hareket etmedi, ben de tedirgin oldum biraz ama evham yapmak da istemiyorum. Öncekiler gibi güçlü hareketler değildi daha hafif dokunmalardı, dün gebe okuluna gitmiştim bir de eşimin kuzeni vefat etti oraya gittik vs. yoruldum acaba ondan mı diye düşünüyorum ama acile falan gitmek gerekir mi ne zaman gitmek gerekir ki böyle bi durumda 🤔

Yorgunken benim minik de pek hareket etmiyor daha doğrusu ben hareket halinde olduğum için hissetmiyorum. 1 saattir sola dönük yatıyorum ve çok şükür hareketlendi siz de biraz sola dönük uzanın bence. Arkadaşlarıma da sordum normal olduğunu söylediler🌸

Benimde şekerim yok bebeğin suyu fazlaymış daha önce hiç duydunuz mu bir riski varmı acaba doktor hiç bişe demedi bununla ilgili bebeğim hasta değildir umarım

Önceki hamileliğimde 25. haftadan itibaren suyum hep fazlaydı ve ben anlamıyordum ama kasılmalarım da varmış, 29. haftaya kadar kontrollerde doktorlar normal olabilir bebek iyi diye geçiştirdiler ama 30 haftalıkken kasılmadan dolayı erken doğum riskinden yatışım yapıldı, ilk defa o zaman perinatolojiye sevkedildim ve bu zamana kadar neden perinatolojiye yönlendirmediler diye sordular. 33 haftalıkken de suyumun gelmesiyle doğum yaptım.
Endişelendirmek istemem ama suyunuz eğer çok fazlaysa ve artıyorsa perinatolojiye görünmenizi tavsiye ederim, normalse bile içiniz rahat eder. Herhangi bir durum varsa da öğrenmiş olursunuz ama sebepsiz su fazlalığı olup normal doğum yapan da çok gebe var.

Önceki hamileliğimde 25. haftadan itibaren suyum hep fazlaydı ve ben anlamıyordum ama kasılmalarım da varmış, 29. haftaya kadar kontrollerde doktorlar normal olabilir bebek iyi diye geçiştirdiler ama 30 haftalıkken kasılmadan dolayı erken doğum riskinden yatışım yapıldı, ilk defa o zaman perinatolojiye sevkedildim ve bu zamana kadar neden perinatolojiye yönlendirmediler diye sordular. 33 haftalıkken de suyumun gelmesiyle doğum yaptım.
Endişelendirmek istemem ama suyunuz eğer çok fazlaysa ve artıyorsa perinatolojiye görünmenizi tavsiye ederim, normalse bile içiniz rahat eder. Herhangi bir durum varsa da öğrenmiş olursunuz ama sebepsiz su fazlalığı olup normal doğum yapan da çok gebe var.
Aa çok şaşırdım. Peki sizin çok mu fazlaydı suyunuz ve herhangi bir diyet onermisler miydi? Şekeriniz vs var mıydı

Aa çok şaşırdım. Peki sizin çok mu fazlaydı suyunuz ve herhangi bir diyet onermisler miydi? Şekeriniz vs var mıydı
Çok fazlaydı, hatta doğumdan önce iki kere suyum geldi ama baktıklarında hala çok fazla suyu demişti doktor :) Suyum fazla olduğu için şeker yüklemesi yaptılar şeker çıkmadı, yine de diyet önerdiler ve uydum, hastanede yatışım yapıldığında da günde 4 kere açlık tokluk şekerim takip edildi ama şekerle ilgisi yoktu doğuma kadar anlayamadılar.

Benim de şekerim yok suyum fazla ve bebek biraz önde. Diğer gebeliklerimde belli bölgede altta ya da bazen üstte baskı hissederdim karnım bu sfer çok gergin ve sert oluyor patlıycak gibi. Dr a sormuştum diğer doğumlarım 41 de oldu bebeğin iriliği doğumu erkene alabilir mi diye? Dr olabilir dedi. Bir de hep ayda bir çağırıyordu bu sefer 2 hafta sonraya gün verdi. Suyu fazla diye mi acaba?sonradan aklıma geldi.

Dediğim gibi çok uzun süre geçti ama sunger olanlardan, zaten yenidoğan için ortopedik vs önerilmiyor. Eğer etiketinde yazıyorsa sabah bakıp yazayım inşallah ☺️
Çok teşekkür ederim twiny vs var zaten bakarım onlardan. Sünger deyince ön yargılı oldum bennbiraz ondan sanırım

Merhaba benim de gebelik hem açlık hem tokluk 2”1.saat yüksek 2.saat normale inmiş olarak görüldü.haftaya doktorumla randevum var nasıl bir yol izleyeceğiz bilmiyorum türkiyedeyken kızıma hamileliğimde de çıkmıştı şeker ve diyet bir de parmak delip her öğün kontrol ederek ilerlemişti gebeliğim burda ne olur bir fikrim yok …sağlıkla kollarımıza alalım yavrularımızı 🥹🙏
Benim ilk hamileligimde çıkmamıştı, şimdi çok yüksek olmasa da sınırın üzerinde çıktı tokluk şekeri. Hergun parmaktan ölçüp not alıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Eğer bir düzelme olmazsa diğer seçenekleri değerlendireceğiz dedi doktor🥴.
Alışverisi tamamlayamadık henüz banyo malzemeleri ve havlusu ve bebek arabası kaldı. Kışlık tulumu sizin yazinizda farkettim 😊. Sanırım yurtdışındasiniz sizde nerden aldiniz tulumları bana da fikir olsun

Benim de şekerim yok suyum fazla ve bebek biraz önde. Diğer gebeliklerimde belli bölgede altta ya da bazen üstte baskı hissederdim karnım bu sfer çok gergin ve sert oluyor patlıycak gibi. Dr a sormuştum diğer doğumlarım 41 de oldu bebeğin iriliği doğumu erkene alabilir mi diye? Dr olabilir dedi. Bir de hep ayda bir çağırıyordu bu sefer 2 hafta sonraya gün verdi. Suyu fazla diye mi acaba?sonradan aklıma geldi.
Aynen benim de öyleydi hep, 5. aydan itibaren karnım sürekli geriliyor ve aşırı kaburga sırt ağrısı çekiyordum. Zaten 7 aylık olunca karnım 9 aylık gibiydi, ağrıdan ne yatabiliyordum ne oturabiliyordum çok zordu valla Allah kolaylık versin.
Suyu takip etmek için çağırmış olabilir, kimininki de belli bir zamandan sonra azalabiliyor.

Çok fazlaydı, hatta doğumdan önce iki kere suyum geldi ama baktıklarında hala çok fazla suyu demişti doktor :) Suyum fazla olduğu için şeker yüklemesi yaptılar şeker çıkmadı, yine de diyet önerdiler ve uydum, hastanede yatışım yapıldığında da günde 4 kere açlık tokluk şekerim takip edildi ama şekerle ilgisi yoktu doğuma kadar anlayamadılar.
Bu gebeliğinizde de aynı sorun var mı? İnşallah yoktur 🥹
Benim hafif bir fazlalık var dedi ama öyle çok önemsiyor gibi de konuşmadı açıkçası. Ben de ilk dogumumda doğum esnasında suyunu patlattiklarinda doktorun şaşırıp ne çok suyu varmış dediğini hatırlıyorum ama öncesinde hiçbir şey dememislerdi. Erken doğum yaşamadım 40i geçmişti. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun 🥹☘️ vakti zamanı geldiğinde hayırlısıyla alırız inşallah kucağımıza yavrularımızı 💞

Çok teşekkür ederim twiny vs var zaten bakarım onlardan. Sünger deyince ön yargılı oldum bennbiraz ondan sanırım
Sünger deyince ben de çok basit algilamistim ama öyle değil gerçekten çok rahat ve kullanışlı oluyorlar ☺️☺️

Kızlar merhaba şeker yuklemesı testı sonucum nasıl acaba ınternete yazdım normal denmıs doktoruma attım Sımdı cevap beklıyorım

Eklentiler

• IMG_6366.webp
    IMG_6366.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 37
Kızlar merhaba şeker yuklemesı testı sonucum nasıl acaba ınternete yazdım normal denmıs doktoruma attım Sımdı cevap beklıyorım
Sizin değerleriniz belirtilen referans değerlern altında. Açlık ve tokluklar üçü de normal çıkmış, ama benim dikkatimi ceken bu referans değerlerin üst sınırının çok yüksek olması. Ben yurtdışında yaptırdım açlık referans değeri en yuksek 51, 1saat sonrasi100, iki saat sonrası 85 ten aşağı olması gerekiyor . Arada bu kadar fark olmasi ilginc

Sizin değerleriniz belirtilen referans değerlern altında. Açlık ve tokluklar üçü de normal çıkmış, ama benim dikkatimi ceken bu referans değerlerin üst sınırının çok yüksek olması. Ben yurtdışında yaptırdım açlık referans değeri en yuksek 51, 1saat sonrasi100, iki saat sonrası 85 ten aşağı olması gerekiyor . Arada bu kadar fark olmasi ilginc
Internette araştırdım Bıraz da sınırlar ı bu cıvarda göstermıs anlamadım fark neden sızınkıyle 😅

Benim gittiğim endokrin uzmanı açlık 95 tokluk 140 sınır demişti. Arada çok fark var gerçekten.

Benim ilk hamileligimde çıkmamıştı, şimdi çok yüksek olmasa da sınırın üzerinde çıktı tokluk şekeri. Hergun parmaktan ölçüp not alıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Eğer bir düzelme olmazsa diğer seçenekleri değerlendireceğiz dedi doktor🥴.
Alışverisi tamamlayamadık henüz banyo malzemeleri ve havlusu ve bebek arabası kaldı. Kışlık tulumu sizin yazinizda farkettim 😊. Sanırım yurtdışındasiniz sizde nerden aldiniz tulumları bana da fikir olsun
Gebelik şekeri evet riskli ama hani çok da korkulacak bişey değil dikkat etmeye rağmen normale inmiyorsa hap ve iğne ile (insülin ) kontrol altına alınabilen bi şey …ben kanadada yaşıyorum dün doktorum değil de hastane beni aradı diyabet klinigi varmış burda Salı günü yuzyuze görüşeceğiz dediler ve bebek doğuma gidene kadar haftada bir sizi kontrole çağıracağız dediler bakalım nasıl olacak 😄.ben kışlık dışarı cıkıknca kıyafetin üzerine giyilebilecek şöyle şeyler aldım belki size de fikir olur.şlk doktor ziyaretlerine aşılara vs gidince bunlar yeterli olur diye düşündüm evden araca bineceğim için daha kalın bişeyler gerek duymadım

Eklentiler

• 23524C06-5D94-4222-B20D-A4BFA72765A6.webp
    23524C06-5D94-4222-B20D-A4BFA72765A6.webp
    76,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 80742FC8-18AB-4865-8586-791C2F4696B0.webp
    80742FC8-18AB-4865-8586-791C2F4696B0.webp
    97,8 KB · Görüntüleme: 33
Yurtdışındaki birimler ve Türkiyedeki birimler farklı ama aynı birime vurunca üç aşağı beş yukarı aynıdır….

Back
X