2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar epizyotomi dikişi olanlar var mı? 9 gün oldu, hala ağrılarım var. Çok hafifledi ama hala rahat hareket edemiyorum. Daha önce o bölgede bir yanık ve aylarca iyileşememe öyküm olduğu için çok korkuyorum bi şey olacak, dikişlerim açılacak, iltihap olacak diye ekstra ekstra kendimi dinliyorum sanırım. Ağrı kesici kullanıyorum hala. Sanki herkes hemen toparlıyormuş da ben toparlayamamışım gibi hissediyorum… Bir de göğüslerim yara olmaya başladı. Bebiş de bir buçuk saat falan emmek memede kalmak istiyor. O kadar uzun oturunca dikişlerim acıyor. Memelerim zaten acıyor. Biraz psikolojimi bozuyor bu durum…

Size emzirmekle ve bebeklerin neden memede uyuduğuna dair bir şey atıcam kızlar belki faydası olur. Kısacası uykudan uyandırıp direkt emzirmeyin, zaten uykuları açılmamışken emmek memede uyumaya sebep olur diyor. Emzirmeden önce hafiften uykusunu açıp öyle emzirin, bu şekilde daha iyi emer ve doyar diyor.

İlk gebeligimde olmuştu. 7 günde falan geçmişti ama o sızınin geçmesi biraz sürmüştü. Hatta 40imdan sonra ilişki yaşadığında hafif kanama bile olmuştu dikiş kısmında Doktor sorun olmadığını söylemişti. Doktor Krem vermişti bana oraya sürmem için size verildi mi?
Bu gebeligimde bende sezaryenden dolayı iltihap olur diye korktum ama olmadı. Evham yapıyoruz sakin olun kendinizi çok dinlemeyin.
Göğüs ucu yaraları hep oluyor maalesef. Bu sefer lansinoh göğüs ucu balmi ve kantoron yağı kullandım. Çok hafif atlattım. Özellikle lansinoh mucize bir şey.
Hepsi geçici geçiyor bir şekilde. Kendinizi böyle motive edin. Her şey yoluna girecek psikolojimi düzelecek vücudumuz eski haline dönecek yaralarimiz geçecek🥰

Ocean kullanıyorum ben kendimede bebeğime de memnunum bir sorun yaşamadık. Devletin verdiğini mi kullanıyorsunuz?
Yok doğum yaptığım özel hastanenin çocuk doktoru yazmıştı Pedia-D diye onu kullanıyorum. Demek ki kendi huzursuzluğuydu ben vitamine bağladım. Teşekkür ederim.

Ben ilk hamilelikte de bazen emzirdim bazen sağdım verdim. Şuan sağdığım süt maksimum 30 ml çıkıyor. Oda emerken hepsini içemiyor meme boşalsın diye sağıyorum. Zaten 3 saat oda sıcaklığında kalabiliyordu hiç öyle saklamıyoruz. 2 saatte 1 uyandırıp ilk varsa sağdığım sütü veriyorum.
Sağım zamanı bilmiyorum ama ilk hamilelikte 3. Gün hastanede mastit olmuştum.
Bunda okadar süt olamıyor. Hastanede düzgün yemek yemedim çünkü.
Dün akşam geldik eve. Daha yeni düzene giriyoruz.
Beni ağrılar zorluyor. Hastanede ilaçlardan anlamadım. Gece dişlerim bile sızlıyordu. Bugün ilaçlarımı alınca biraz toparladım.
Sezeryan olana yarım diyenin ağzına vurasım geliyor. 3 gündür ne haldeyim anlamadım. Ayrıca valla doğumda öyle prenses gibi olmuyor. Herşeyi anladım fark ettim. Birtek acı duymadım. Korkulacak birşey değil tabiki. Ama böyle birşey diyeni gebertirim modundayım. 🤣

İlk gebeligimde olmuştu. 7 günde falan geçmişti ama o sızınin geçmesi biraz sürmüştü. Hatta 40imdan sonra ilişki yaşadığında hafif kanama bile olmuştu dikiş kısmında Doktor sorun olmadığını söylemişti. Doktor Krem vermişti bana oraya sürmem için size verildi mi?
Bu gebeligimde bende sezaryenden dolayı iltihap olur diye korktum ama olmadı. Evham yapıyoruz sakin olun kendinizi çok dinlemeyin.
Göğüs ucu yaraları hep oluyor maalesef. Bu sefer lansinoh göğüs ucu balmi ve kantoron yağı kullandım. Çok hafif atlattım. Özellikle lansinoh mucize bir şey.
Hepsi geçici geçiyor bir şekilde. Kendinizi böyle motive edin. Her şey yoluna girecek psikolojimi düzelecek vücudumuz eski haline dönecek yaralarimiz geçecek🥰
Çok teşekkürler 🙏🏻 krem vermedi sadece batikon sür dedi ben de öyle yapıyorum. Baya hafifledi ama atamıyorum o endişeyi 🥲

D vit bebeklerinizde bariz bir huzursuzluk yaptı mi hanımlar. Marka değişikliğine mi gittiniz öyle olduysa
Bir de vitaminin içeriğinde ayçiçek yağı varsa o gaz yapabiliyormuş zeytinyağı olanı tercih etmek lazım diye de geçen biri söyledi içeriğine bir bakabilirsiniz

Ben ilk hamilelikte de bazen emzirdim bazen sağdım verdim. Şuan sağdığım süt maksimum 30 ml çıkıyor. Oda emerken hepsini içemiyor meme boşalsın diye sağıyorum. Zaten 3 saat oda sıcaklığında kalabiliyordu hiç öyle saklamıyoruz. 2 saatte 1 uyandırıp ilk varsa sağdığım sütü veriyorum.
Sağım zamanı bilmiyorum ama ilk hamilelikte 3. Gün hastanede mastit olmuştum.
Bunda okadar süt olamıyor. Hastanede düzgün yemek yemedim çünkü.
Dün akşam geldik eve. Daha yeni düzene giriyoruz.
Beni ağrılar zorluyor. Hastanede ilaçlardan anlamadım. Gece dişlerim bile sızlıyordu. Bugün ilaçlarımı alınca biraz toparladım.
Sezeryan olana yarım diyenin ağzına vurasım geliyor. 3 gündür ne haldeyim anlamadım. Ayrıca valla doğumda öyle prenses gibi olmuyor. Herşeyi anladım fark ettim. Birtek acı duymadım. Korkulacak birşey değil tabiki. Ama böyle birşey diyeni gebertirim modundayım. 🤣
Çok geçmiş olsun 🌼 bebeğinizi sağlıkla büyütün.
Ben hastanede fotoğraf çekimi için beyaz lohusa geceliği almıştım. 2 gece hastanede kaldık ama benim kendimi süsleyip poz verecek ne enerjim vardı ne de hevesim. Acıdan başka bişey düşünemiyordum.
Hastanede kuaför hizmeti alıp çekim yapanlar nasıl yapıyor anlamadım 😂

Ben hastanede fotoğraf çekimi için beyaz lohusa geceliği almıştım. 2 gece hastanede kaldık ama benim kendimi süsleyip poz verecek ne enerjim vardı ne de hevesim. Acıdan başka bişey düşünemiyordum.
Bunu yapanlara ben de hayranım. Hem süslenip hem de hastane odasında misafir ağırlamak falan inanılmaz gerçekten. Acı eşiği Nirvana da bunu yapan annelerin diyorum ben de maşallah 😄🧿 ben tuvaletime zor gidiyordum ilk doğumda kaldıki süs falan

Ben ilk doğumda 2-3 güne bir kuaföre föne gidiyordum, ha şimdi gelir ha şimdi gelecek diye 🤭🤭 çok da bekletmişti bizi 41+1 de gelmişti, doğum sonrası şarftım kaysa da saçlarım düzdü:)) bence ilk gebeliğin verdiği bir heves oluyor yine de, 2.de düne kadar saç baş dağınık geziyordum, baktım onun da geleceği yok dün kuaföre föne gittim 😁😁 ya gelirse 😁 bugün de kontrolüm var bakalım yola çıkmış mı bizimki 😀

Valla ben de öyle bir de doğum çantasına iki üç makyaj malzemesi atmıştım eheeeyyy makyaj yapmak hak getire 😂 fotoğraflarda şaftım kayık saçım başım tepeden yarım topuz yüzüm şiş içinde 😂 şu instagram anaları bizi çok yanlış yönlendiriyor.

Kızlar selamm. Bugün 38+4 olduk. Geçen haftaki 37+5 kontrolünde 3200 çıkmıştı kilosu. Bu hafta 3215 çıktı. 1 haftada 15 gram mı almış bu çocuk? Kan akımında falan bir sıkıntı yoktu, doktor problem yok dedi ama benim aklıma takıldı. Pazartesi sabah 8.30’da sezaryen planlamıştık zaten ama yine de içim rahat etsin diye bir sorayım dedim normal mi sizce kilo almaması?

Kızlar epizyotomi dikişi olanlar var mı? 9 gün oldu, hala ağrılarım var. Çok hafifledi ama hala rahat hareket edemiyorum. Daha önce o bölgede bir yanık ve aylarca iyileşememe öyküm olduğu için çok korkuyorum bi şey olacak, dikişlerim açılacak, iltihap olacak diye ekstra ekstra kendimi dinliyorum sanırım. Ağrı kesici kullanıyorum hala. Sanki herkes hemen toparlıyormuş da ben toparlayamamışım gibi hissediyorum… Bir de göğüslerim yara olmaya başladı. Bebiş de bir buçuk saat falan emmek memede kalmak istiyor. O kadar uzun oturunca dikişlerim acıyor. Memelerim zaten acıyor. Biraz psikolojimi bozuyor bu durum…
Merhaba benimde ilk gebeliğim tecrübem yoktu normal doğum kolay toparlanma süreci hızlı oluyor demişlerdi ama bu dikişlerin acısından ağrısından emzirmenin zorlu olmasından bahsetmemişlerdi. Beklentim farklı yaşanan farklı olunca bende psikolojik olarak biraz yıprandım uykusuzluk da eklenince kötü bir 2 hafta geçirdim şuan 16.günüm oturup kalkmak daha kolay ama hala tuvalette ve öksürüp hapşururken sızlama oluyor umarım yakın zamanda onlarda geçer benim doktorum hiç Bi şey önermedi sadece hiyenine dikkat et ve kuru tut dedi herkes merhem batikon ılık su oturması falan yapmış ama benim doktorum önermedi diye ben hiç birini yapmadım belki yapsam daha erken toparladım herkesin süreci kendine özel yine de bugünüme şükür 🤲🏻

Kızlar selamm. Bugün 38+4 olduk. Geçen haftaki 37+5 kontrolünde 3200 çıkmıştı kilosu. Bu hafta 3215 çıktı. 1 haftada 15 gram mı almış bu çocuk? Kan akımında falan bir sıkıntı yoktu, doktor problem yok dedi ama benim aklıma takıldı. Pazartesi sabah 8.30’da sezaryen planlamıştık zaten ama yine de içim rahat etsin diye bir sorayım dedim normal mi sizce kilo almaması?
38. Haftada kendi doktorum olmadığı için farklı bir doktora gittim 3400 ölçtü 39 da kendi doktorum da 3400 ölçtü 😂 40+1 de bebeğim 3200 doğdu çok şükür sayılara çok takılmayın 🌸

Back
X