2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

38. Haftada kendi doktorum olmadığı için farklı bir doktora gittim 3400 ölçtü 39 da kendi doktorum da 3400 ölçtü 😂 40+1 de bebeğim 3200 doğdu çok şükür sayılara çok takılmayın 🌸
Ya benim aynı doktor aynı makine olunca bilemedim. Doktora sordum ne kadar oynuyor doğumda diye. Bu cihazda - +100 gram oynuyor, 3100-3300 arası doğar dedi. 3.5 gibi doğsaydı diye geçirdim içimden. Kilo kaybı olursa diye. Neyse bakalım pazartesi göreceğiz 😅

Az önce kontrolden geldik 39+5 4200 ölçtü Dr, ilk defa nst de sancım çıktı ama 50-60 arası ve düzensizdi sonra tekrar düştü. Haftasonu da gelmezse Pazartesi tekrar kontrole çağırdı. Günü 20sinde doluyor normalde. Beklemeye devam 😕

Kızlar selam yarın 40 hafta oluyorum açılma henüz hiç yok ebe muayene etti bugün bebek kanala doğru giriyor dedi normal doğum yapmaya engel birşeyin yok dedi ama en fazla 1 hafta daha bekleyeceğiz tecrübeli annelerimizin ya da sağlıkçı arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var ilk gebeliğim bu haftadan sonra açılma olma ihtimali var mı

Kızlar selam yarın 40 hafta oluyorum açılma henüz hiç yok ebe muayene etti bugün bebek kanala doğru giriyor dedi normal doğum yapmaya engel birşeyin yok dedi ama en fazla 1 hafta daha bekleyeceğiz tecrübeli annelerimizin ya da sağlıkçı arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var ilk gebeliğim bu haftadan sonra açılma olma ihtimali var mı
Açılma sancılarla beraber olur yada suyun gelir olur, bebek geleceğinin sinyalini verdiğinde yani, daha gelmeyecekse açılma olmaması da normal. Ben 41+1 de doğum yapmıştım ilkinde, ve hastaneye gittiğimizde 2-3 cm açılma vardı, 10 cm olması çok uzun sürmüştü, 42 ye kadar yolu var hemen gelmeyecekse ve normal bekleyecekseniz.

Açılma sancılarla beraber olur yada suyun gelir olur, bebek geleceğinin sinyalini verdiğinde yani, daha gelmeyecekse açılma olmaması da normal. Ben 41+1 de doğum yapmıştım ilkinde, ve hastaneye gittiğimizde 2-3 cm açılma vardı, 10 cm olması çok uzun sürmüştü, 42 ye kadar yolu var hemen gelmeyecekse ve normal bekleyecekseniz.
Baskı hissi ağrı vs beni çok zorlamaya başladı artık doktorum da en fazla normal için 41 e kadar bekleriz açılma olmazsa yoksa mecbur sezeryan ile alırız dedi yürüyüş aksak yürüyüş merdiven inip çıkma hurma hepsini de deniyorum ama kısmet artık

Sağlıkla gelsin inşallah, önemli olan o. Bir sürü değişken var ne zaman gelir nasıl gelir, yeterki sağlıkla kavuşalım kuzucuklara🙏🏻

Kızlar selamm. Bugün 38+4 olduk. Geçen haftaki 37+5 kontrolünde 3200 çıkmıştı kilosu. Bu hafta 3215 çıktı. 1 haftada 15 gram mı almış bu çocuk? Kan akımında falan bir sıkıntı yoktu, doktor problem yok dedi ama benim aklıma takıldı. Pazartesi sabah 8.30’da sezaryen planlamıştık zaten ama yine de içim rahat etsin diye bir sorayım dedim normal mi sizce kilo almaması?
Merhaba ben de buna benzer bir durumu iki kere yaşamıştım ilkinde perinatologa kosmustum ama bir sorun çıkmadı. Ölçümleri farklı yaptiklari için öyle olmuş benim durumum doktorların açıklaması bu oldu.

Dört gun önce doğum yaptim 38+4 de bebeğim 3205 Gr geldi bir önce ki gün ultrasonda 3300 civarı çıkmıştı ondan üç gün önce de 3415 Gr çıkmıştı. Zaten doğumum yaklaştığı için tekrar perinatologa gitmedim kadın doğum doktorum da kan akislari için normal demişti. Bu da ikinci kere yaşadığım oldu.

Kızlar selamm. Bugün 38+4 olduk. Geçen haftaki 37+5 kontrolünde 3200 çıkmıştı kilosu. Bu hafta 3215 çıktı. 1 haftada 15 gram mı almış bu çocuk? Kan akımında falan bir sıkıntı yoktu, doktor problem yok dedi ama benim aklıma takıldı. Pazartesi sabah 8.30’da sezaryen planlamıştık zaten ama yine de içim rahat etsin diye bir sorayım dedim normal mi sizce kilo almaması?
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Ultrason verisinde kilo alımı az görünse de diğer değerlerle birlikte bakıldığında doktor tahmini bir kilo söylüyor. Mesela ben de ultrasonda 30 gr falan almış gibi çıkmıştı ama doktor hemen hemen 3.400 gr dedi. Tecrübesine dayanarak söyledi tabi. Ben de hareketleri az hissediyorum demiştim. Plesenta kan akışına baktı onlarda normal suyu da iyi bazı bebeklerin mizacı böyle dedi. Son haftalar ölçüm zor oluyor bide bebek büyüdüğü için. Doğru rakamı tutturan azdır bence 😄 ilk bebeğime doktor 4 kilo oldu alalım artık dedi 3.800 gr doğdu. Arkadaşıma da 3.750 demişler 4 kilo doğdu çocuk

Sağlıkla gelsin inşallah, önemli olan o. Bir sürü değişken var ne zaman gelir nasıl gelir, yeterki sağlıkla kavuşalım kuzucuklara🙏🏻
Çok doğru söylüyorsunuz valla hakkımızda hayırlısı olsun inşallah amin hep beraber inşallah 🙏🏻

40 lı ne demekmiş ki ? 🤔
Lohusalik 40 gün ya. 40 gün boyunca anne bebek yalnız kalmamalıymış. Manevi açıdan sıkıntı olabilirmiş. Sen 40lısın 40ın bi çıksın az kaldı felan herkes böyle konuşuyor sürekli..40 gün önemli ve riskliymiş onu atlatınca rahatlarmışız felan🫨

Kızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dün sezaryen oldum. Bugün ikinci günümdü. Bebek 4700 gr doğdu. Doktorum iyi ki sezaryen olmuşsun dedi. İyi olmaya çalışıyorum. Yürümeye başladım. Spinal anestezi olduğu için baş ağrım var. Kahve, sıvı içeceklerle su ile bir şekilde vücuttan atmaya çalışıyorum. Sütüm yok bir damla ya da iki damla su gibi bir şey geliyor ama süt yok
Mama ver dedi doktor mama ile besliyorum mecburen. Onu da zor uyandırıp içiriyoruz, pes etmeden devam etmeye çalışıyoruz. Bizde durumlar bu şekilde. Yarın bir aksilik olmazsa taburcu edebiliriz dediler.

Kızlar merhaba. Biz bebişimize kavuştuk dün akşamüstü 40+6da. Maalesef hiçbir doğum belirtim yoktu (kanala girmedi, hiç sancım olmadı, nişan su vs yoktu). Daha fazla beklemek istemedik suyu da azalınca.
Çok şükür her şey yolunda gitti, 3820 gr tombik bir kızımız oldu. 🥹
Darısı tüm bekleyenlerin başına, sağlıkla 💕

Kızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dün sezaryen oldum. Bugün ikinci günümdü. Bebek 4700 gr doğdu. Doktorum iyi ki sezaryen olmuşsun dedi. İyi olmaya çalışıyorum. Yürümeye başladım. Spinal anestezi olduğu için baş ağrım var. Kahve, sıvı içeceklerle su ile bir şekilde vücuttan atmaya çalışıyorum. Sütüm yok bir damla ya da iki damla su gibi bir şey geliyor ama süt yok
Mama ver dedi doktor mama ile besliyorum mecburen. Onu da zor uyandırıp içiriyoruz, pes etmeden devam etmeye çalışıyoruz. Bizde durumlar bu şekilde. Yarın bir aksilik olmazsa taburcu edebiliriz dediler.
Gözünüz aydın 🌸 Peki hemşireler bir şey diyor mu gelir miymiş sütünüz? Ya da gelmiyor olsa bile emziriyor musunuz gelsin diye? Ne yapmak lazımmış gelmesi için? Ben de aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum, tavsiyeler neler?

Lohusalik 40 gün ya. 40 gün boyunca anne bebek yalnız kalmamalıymış. Manevi açıdan sıkıntı olabilirmiş. Sen 40lısın 40ın bi çıksın az kaldı felan herkes böyle konuşuyor sürekli..40 gün önemli ve riskliymiş onu atlatınca rahatlarmışız felan🫨
Hmm o açıdan yani😊
Tamam dikkat etmek gerek ama çokta abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Lohusa psikolojisi zor çünkü, insan bunalıyor daralıyor 🥲

Gözünüz aydın 🌸 Peki hemşireler bir şey diyor mu gelir miymiş sütünüz? Ya da gelmiyor olsa bile emziriyor musunuz gelsin diye? Ne yapmak lazımmış gelmesi için? Ben de aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum, tavsiyeler neler?
Bebekle ten teması, sık sık emzirmeyi teklif etme, emmediği zaman da manuel pompayla sağmak benim yaptığım şeylerdi.

Günaydın anneler..2 hafta oldu sezaryen doğum...karnım sarkmaya başladı.beni bu sarkma rahatsız ediyor dikişin üzerine düşüyor birde yürürken sanki hareketimi kısıtlıyor.sizlerde durum aynı mı.korse kullanmamı söyleyenler var..sizler kullanıyor musunuz..

Kızlar merhaba. Biz bebişimize kavuştuk dün akşamüstü 40+6da. Maalesef hiçbir doğum belirtim yoktu (kanala girmedi, hiç sancım olmadı, nişan su vs yoktu). Daha fazla beklemek istemedik suyu da azalınca.
Çok şükür her şey yolunda gitti, 3820 gr tombik bir kızımız oldu. 🥹
Darısı tüm bekleyenlerin başına, sağlıkla 💕
Hayırlı olsun arkadaşlar sağlıkla büyütün bebeklerinizi inşallah 🙏 🌸🌸

Günaydın anneler..2 hafta oldu sezaryen doğum...karnım sarkmaya başladı.beni bu sarkma rahatsız ediyor dikişin üzerine düşüyor birde yürürken sanki hareketimi kısıtlıyor.sizlerde durum aynı mı.korse kullanmamı söyleyenler var..sizler kullanıyor musunuz..
Ben internette bir doktordan şöyle bir öneri gördüm. Korseyi dikişin üzerine, popoyu da biraz kapsayacak şekilde bağlarsanız hareket ederken daha güçlü olur o bölge diyor. Dikiş aşağıda korse üstte kalırsa dikiş yeri çok sızı yapıyor denemiştim ilkinde yapamadım ben. Şimdi bir de bunu deneyeceğim. Tabi mutlaka doktora sorun her doktorun tavsiyesi farklı olabilir ben de doktoruma sorup ona göre hareket edeceğim

Ben 9 Eylül de doğum yaptım o tarihten beri en az 3 kez yalnız kalmışımdır 1-2 saat kadar. Hatta pazartesi eşimin babalık izni bitiyor annemler gelecek yarın ama bir hafta sonra onlar da gidecek ve ben yalnız kalcam uzun saatler 40 ım çıkmadan 🤭🤭

Benim de göbeğim üstüne sarkıyor doktor kağıt havlu koy kuru tut terleme ve koku yapar dedi. 10.gününde de korse takmaya başla dedi ben de dün başladım korseye. Dikişi de kapsayacak şekilde kullanıyorum. Ama şu kancalı çok sıkı olan korselerden değil bu. Bir anda kendimi o kadar sıkmak istemedim sonra ona geçerim biraz bu cırtlıyı kullanıp. Siz de doktorunuza bir sorun korseyi.

Back
X