2026 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba hayırlı uğurlu olsun inşallah allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻
bende vajinal doğumu bekliyorum 39+2 deyim ama daha hiç bir belirtim yok gibi kasılma yalancı sancı vs siz kaçıncı haftada ve neden sezeryana döndü acaba özel değilse bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🙏🏻
Benim 38+5 te sezaryenle gerçekleşti doğumun. Doktor normal doğum için beni çok gaza ferirmisti aslında ama bebeğin gelişimi hep 2 hafta 10 gün ileriden gidince,normal dogumu beklemeyi riskli gördü ve sezaryen önerdi.kabuk ettim ben de napiym ,,,,

Benim 38+5 te sezaryenle gerçekleşti doğumun. Doktor normal doğum için beni çok gaza ferirmisti aslında ama bebeğin gelişimi hep 2 hafta 10 gün ileriden gidince,normal dogumu beklemeyi riskli gördü ve sezaryen önerdi.kabuk ettim ben de napiym ,,,,
Bebek önden gidip nst de sancı da çıkmıyorsa doktorlar riskli buluyor normal doğumu. Benim ilk gebelikte de böyle oldu. Doktora teslim oldum çünkü 39+4 tü sancı yok ama bebek ultrasonda 4 görünüyordu. Sezeryan oldum ama hiç korktuğum gibi geçmedi o da yeter ki sağlık olsun 🥰 şimdi bebişinizle mis kokulu vakit geçirme zamanları 😍

Bebek önden gidip nst de sancı da çıkmıyorsa doktorlar riskli buluyor normal doğumu. Benim ilk gebelikte de böyle oldu. Doktora teslim oldum çünkü 39+4 tü sancı yok ama bebek ultrasonda 4 görünüyordu. Sezeryan oldum ama hiç korktuğum gibi geçmedi o da yeter ki sağlık olsun 🥰 şimdi bebişinizle mis kokulu vakit geçirme zamanları 😍
Aaa nedenini tam olarak bilmiyordum ama ben de doktora güvenip sorgulamadim veya normal doğum diye diretmedim..ama sezaryen de korktuğumdan daha fazlasıymis dedirtti benim açımdan 😂 şükür 5. günde bi rahatlama geldi ama ... Dediğiniz gibi sağlıklı olmaları en en en önemlisi.mis kokulu mucizeler bunlar 🫠🫠

D vit bebeklerinizde bariz bir huzursuzluk yaptı mi hanımlar. Marka değişikliğine mi gittiniz öyle olduysa
vitamin değil de saati sanırım önemliymiş mutlaka öğleden önce sabahları verin yoksa gece uykusuzluk yapar diye okudum birkaç yerde ben de öyle yapmaya çalışıyorum 🌸

Olsun önemli olan ikinizinde sağlıkla birbirinize kavuşmanız daha önemli çok şükür sağlıkla büyütün inşallah hayırlı uğurlu olsun 🙏🏻

GÜzel dilekleriniz için teşekkürler. Hala hastanedeyiz. İnşallah yarın çıkacağız. Henüz tuvalete gidemedim.
İlaçlarla ağrılarımı anlamıyorum ama gazımı atmaya çalışsam da fazlasıyla sancı oluyor. Sağdan omzuma kadar vuruyor.
Evimde rahatlarım diye düşünüyorum. Bunlara el küçük bir cadıyla 2 gündür karı koca uğraşıyoruz 😍 o dünyaya biz ona alışmaya çalışıyoruz.
Gözün aydın canım hayırlı olsun 🌸 günden güne rahatlarsın inşallah 🙏

D vit bebeklerinizde bariz bir huzursuzluk yaptı mi hanımlar. Marka değişikliğine mi gittiniz öyle olduysa
Sağlık ocağının verdiği d vitamini gaz yapıyor diye bir video görmüştüm instada. Biz ocean ın d vitaminini kullanıyoruz herhangi bir yan etki görmedik.

Kızlar benim reflüm coştu ya. 38. Hafta niye oldu ki böyle karnım da aşağıda aslında baya. Sabaha kadar yanıyor resmen. Süt içiyorum badem yiyorum ama nafile

Kızlar benim reflüm coştu ya. 38. Hafta niye oldu ki böyle karnım da aşağıda aslında baya. Sabaha kadar yanıyor resmen. Süt içiyorum badem yiyorum ama nafile
Ben de 38’deyim benim de hala çok reflüm var ve gaviscon dışında hiçbir şey fayda etmiyor maalesef:( Süt falan anlık rahatlatıyor. 20li haftalardan beri kaç şişe gaviscon içtim bilmiyorum ;(( Hatta son kez bu pazartesi bi şişe daha aldırdım bu son çok şükür diyerek 😅

Ben de 38’deyim benim de hala çok reflüm var ve gaviscon dışında hiçbir şey fayda etmiyor maalesef:( Süt falan anlık rahatlatıyor. 20li haftalardan beri kaç şişe gaviscon içtim bilmiyorum ;(( Hatta son kez bu pazartesi bi şişe daha aldırdım bu son çok şükür diyerek 😅
Ay ben ilaç da kullanmıyorum yeni oldu bu bende. Normalde bu haftalarda rahatlama olması gerekiyordu sanki

2. Doğumum olacak olmasına rağmen zaman yaklaştıkça herşeyi unutmuş gibi hissediyorum ve paniklemeye başladım 🫣 sanki daha önce hiç yenidoğan bakmamışım gibi. Hiç doğuö süreci yaşanmamış gibi. Emzirme uyku hepsi gitti aklımdan

Benim hem önceden normal yapmış olmama hemde vucüt yapıma göre çok uygun olmasına rağmen suyumdan dolayı normal olmadı. Benden çok doktorum hevesliydi ama nasip.
Ya herşeyi unutmuşuz. Eşimle acemi gibi kalıyoruz bazen. Sadece hastanede çok müdahale eden oldu herşeye. Ozaman eski tecrübelerimi hatırladım.
Kendi bildiğimi yapıyorum. Çok şükür akşam taburcu olduk eve geldik. Sarılığı çıktı biraz. Ben iyi dinlenemedim hastanede. Yemwklerde az geldi bana. Sütüm az farkındayım. Mama aldık. Bir iki gün süt sağıp takip edeceğiz mama vereceğiz. Hastaneye yatmasına gerek kalmadan toparlarız inşalah. Sürekli memede uyumak istiyor.
Bakalım evde nasıl olacak.

Benim hem önceden normal yapmış olmama hemde vucüt yapıma göre çok uygun olmasına rağmen suyumdan dolayı normal olmadı. Benden çok doktorum hevesliydi ama nasip.
Ya herşeyi unutmuşuz. Eşimle acemi gibi kalıyoruz bazen. Sadece hastanede çok müdahale eden oldu herşeye. Ozaman eski tecrübelerimi hatırladım.
Kendi bildiğimi yapıyorum. Çok şükür akşam taburcu olduk eve geldik. Sarılığı çıktı biraz. Ben iyi dinlenemedim hastanede. Yemwklerde az geldi bana. Sütüm az farkındayım. Mama aldık. Bir iki gün süt sağıp takip edeceğiz mama vereceğiz. Hastaneye yatmasına gerek kalmadan toparlarız inşalah. Sürekli memede uyumak istiyor.
Bakalım evde nasıl olacak.
İlkinde sütle ilgili bir durum yaşamadım mesela ama şu an yaşarsam hiç birşey bilmiyorum gerçekten. Bide ilkinde sağlam gerektiğini bilememiştim 20. Gün mastit olmuştum. Şimdi ne zaman sağıma başlamam gerek hala tam anlayamadım. İlk zamanlar gelen süt anca bebeğe yetmez mi sağarsam bebek aç kalır mı bunları da bilemedim. Çocuk memeden emiyorsa sağdığım sütü biberonla vermek kısmını da anlamadım. Valla bu süreçleri bilen varsa dinlemek isterim

İlkinde sütle ilgili bir durum yaşamadım mesela ama şu an yaşarsam hiç birşey bilmiyorum gerçekten. Bide ilkinde sağlam gerektiğini bilememiştim 20. Gün mastit olmuştum. Şimdi ne zaman sağıma başlamam gerek hala tam anlayamadım. İlk zamanlar gelen süt anca bebeğe yetmez mi sağarsam bebek aç kalır mı bunları da bilemedim. Çocuk memeden emiyorsa sağdığım sütü biberonla vermek kısmını da anlamadım. Valla bu süreçleri bilen varsa dinlemek isterim
Aynı sorular aklımda benim de.. sağıma ne zaman başlanmalı bilmiyorum. Göğüslerim acıdığı için yara olma emaresi görürsem sağdığımı verebilelim diye iki kere sağdım. Çok bi şey de çıkmadı ama yine de denedim en azından. Çok gelince hissederim herhalde. Şimdilik hanımefendi zaten memeyi zor bırakıyor…

Kızlar gerçek doğum sancısıda bu yalancı sancılar gibi mi hissiyatı.. Sadece düzenli olunca ilk faz naşladı diyebilir miyiz? Yoksa daha mı farklı (yoğun ağrılı sertleşme oluyor tepe noktasını falan hissediyorum ağrının)

Ya bir de sling kullanımını mutlaka öğrenin çok işe yarıyor evde tekken onunla kendime bağlayıp işlerimi yapabiliyorum. Çünkü bazen kucakta durmak istiyor sadece onun içindeyken huzurla duruyor hatta uyuyor direkt😍 ben de o sırada bulaşık yıkayıp yemeğimi yiyip eller serbest takılıyorum
Ayy ben onu yapamam 🤣🤣

Ocean kullanıyorum ben kendimede bebeğime de memnunum bir sorun yaşamadık. Devletin verdiğini mi kullanıyorsunuz?

Kızlar gerçek doğum sancısıda bu yalancı sancılar gibi mi hissiyatı.. Sadece düzenli olunca ilk faz naşladı diyebilir miyiz? Yoksa daha mı farklı (yoğun ağrılı sertleşme oluyor tepe noktasını falan hissediyorum ağrının)
Gerçeği kesinlikle ayırt edersin. Baya hissettiriyor kendini. Yalancı sancı onun yanında devede kulak kalır Allah kolaylık versin 🤍🤍

Back
X