- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #5.621
Ben de ama bi yandan korkuyorum yanlış tahmin olursa diye.ayy pıtır pıtır hepimiz öğrenelim artık eşya almak için sabırsızlanıyorummmm
Tahmin aldım kız gibi ama 11.hafta çok erken buna göre hazırlık yapma dedi doktorumCinsiyet öğrenen var mı?
Kese şeklin nasıl acaba ya bende meraktan ölcem resim yokmuTahmin aldım kız gibi ama 11.hafta çok erken buna göre hazırlık yapma dedi doktorum
Kese o kadar değişiyor kiKese şeklin nasıl acaba ya bende meraktan ölcem resim yokmu
Ay bilemedim yaKese o kadar değişiyor kionunla alakası yok bence
Ben de çok heyecanla bekliyorumAy bilemedim yaneyse hayırlısı olsun
Allah korusun inşallah apandisit değildir ama arkadasım gebelikte apandisit ameliyatı olmuştu. Bebeği sağlıklı 2 yaşına girdi. Güzel düşünelim güzel olsun.Usg cekildim apandisit şüphesi çıktı ilaçsız mr istendi gün için boslukta cekilicem kadın dopum hiç bir etkisi yok dedi ama sanki korkmamam için söyledi gibi geldi bana hamilelikte mr cekilen yada tanıdığı vs olan var mı ne oldu
Kese şeklin nasıl acaba ya bende meraktan ölcem resim yokmu
Ayyy çok sağolun bi nebzede olsa rahatladım hamile iken aneliyat olan var biliyorum ama başa bunun olasılığı bile olsa gelince insan cok kmtü oluyormuşAllah korusun inşallah apandisit değildir ama arkadasım gebelikte apandisit ameliyatı olmuştu. Bebeği sağlıklı 2 yaşına girdi. Güzel düşünelim güzel olsun.
Yaa drlar bi açıklama yapmıyor bide 10 haftalık olunca. Acildeki dr mr için gün verince hemen birini aradı apandisti süphesi var bife hamile bugun acil çekilmesi gerel diyr bi görüşme yaptı pndan sonra panik atak oldum resmenHamilelikte MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) bazen gerekli olduğunda yapılabilir, ama bazı noktalara dikkat edilir:
- Genel güvenlik: MR radyasyon içermez, manyetik alan kullanır. Bu nedenle gebelikte röntgen veya tomografiye göre çok daha güvenlidir.
- İlk trimester: İlk 3 ayda (özellikle organ gelişim dönemi) zorunlu olmadıkça MR tercih edilmez. İkinci ve üçüncü trimesterde daha güvenli kabul edilir.
- Kontrast madde (gadolinyum): Gebelikte mümkünse kullanılmaz. Çünkü plasentadan geçebilir ve bebeğe etkisi tam bilinmemektedir. MR gerekiyorsa genellikle kontrastsız yapılır.
- Kullanım alanları: Anne adayında beyin, omurga, karın ya da pelvik bölgede detaylı görüntü gerektiğinde (ör. apandisit, tümör şüphesi, sinir sıkışmaları, bebeğe zarar vermeyen ayrıntılı inceleme gerektiğinde) doktor isteyebilir.
Canım benim inşallah şüpheyle kalır. Herhangi bir ağrıdır. Apandisit kendisi zaten aciliyet gerektiren bir durum. Bir de hamile olunca o yüzden karşıdaki de işini ciddiye alsın diye öyle yapmışlardır. Küçük bir ilcedesin sanırım ? USG çektirdin mi o kısmı hatırlamıyorum ? Kadın doğum gördü değil mi seni ?Yaa drlar bi açıklama yapmıyor bide 10 haftalık olunca. Acildeki dr mr için gün verince hemen birini aradı apandisti süphesi var bife hamile bugun acil çekilmesi gerel diyr bi görüşme yaptı pndan sonra panik atak oldum resmen
İstanbul beyoğlu eskimadı ile okmeydanı ssk duan sehir hastanesi usg bugun cekildim oradaki sonuca göre acil genel cerrah mr istedi apandist var dedi ama iste bana acıklama yapan yok bende drların konusmasından duyduklarım kadar bilgi sahibiyimCanım benim inşallah şüpheyle kalır. Herhangi bir ağrıdır. Apandisit kendisi zaten aciliyet gerektiren bir durum. Bir de hamile olunca o yüzden karşıdaki de işini ciddiye alsın diye öyle yapmışlardır. Küçük bir ilcedesin sanırım ? USG çektirdin mi o kısmı hatırlamıyorum ? Kadın doğum gördü değil mi seni ?
Bebeğin durumu nasıl?İstanbul beyoğlu eskimadı ile okmeydanı ssk duan sehir hastanesi usg bugun cekildim oradaki sonuca göre acil genel cerrah mr istedi apandist var dedi ama iste bana acıklama yapan yok bende drların konusmasından duyduklarım kadar bilgi sahibiyim
İstanbul gibi bir yerde işleyişin yavaş olacağı aklıma gelmemistiİstanbul beyoğlu eskimadı ile okmeydanı ssk duan sehir hastanesi usg bugun cekildim oradaki sonuca göre acil genel cerrah mr istedi apandist var dedi ama iste bana acıklama yapan yok bende drların konusmasından duyduklarım kadar bilgi sahibiyim
canım bize doktor 11 hafta kontrolümde yorum yapmadı ama en son kalkarken sizin kızınız olsun size kız yakışır gibi bir cümle kurdu ama haftaya fetal yaptıracaksınız zaten o yüzden bişey demiyorum diyip yuvarladıCinsiyet öğrenen var mı?
Benimde eşim erkek istiyor bende inadına kızım diye seviyorum Ultrason da başka bişe gösterirse ben sana sorarım diyorBen de çok heyecanla bekliyorumkız çok istiyorum sağlıkla hayırlısıyla Rabbim nasip etsin
Erkek de eşim istiyor ama kiza çok yükseldiğimi bildiği için prensesim diye seviyor.
Benim ilk attığın gibi kese ama sonradan seninki fasülye şeklini almış benimki hala yuvarlak bilemedimEki Görüntüle 3632645
Bu 4 haftalık
Eki Görüntüle 3632650
Bu 6 haftalık
Eki Görüntüle 3632651
Bu da 11 haftalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?