• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Kızlar selam bu sabah akıntım var diye yazmıştım gruba. Sonrasında öğlene doğru İş yerindeyken 3-4kere 5er dk arayla kasılmam oldu hemen doktoruma gittim. Baktı rahim ağzı uzunluğu 41 mm ve kapalı iyi dedi. Gelen şey de su değil akıntı ama kasılma sevmeyiz bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve yatış verdi . Ardından idrar yolu enfeksiyonu için serum iğne fitil bir şeyler verdi ve idrar tahlili istedi. Lökosit 2 eritrosit 3 yassı epitel 2 bakteri 47 çıktı. Nst bağladı ilk deneyimim olmuş oldu onda da sancı çıkmadı . Başka da bir sebep bulamadık idrar yolu enfeksiyonundan olmuştur yalancı sancı için erken dedi ve taburcu oldum. Sancı ya da idrar yolu enfeksiyonu deneyimi olan var mı? Sizce bu değerler enfeksiyon mu çünkü sınırlar içinde gibi gözüküyor. Sancı nedir onu da tanımıyorum başta bağırsaklarımı bozdum falan sandım tekrarlayınca panik oldum. Doktor da çok erken daha diyip panik oldu falan. 25+2 den bildiriyorum bugün en panikli günümdü ☹️
Sancı olsa nst de çıkardı zaten demekki enfeksiyonun sebep olduğu bişey. İdrar yolu enfeksiyonu tam belirlemek için idrar kültürü yapılması lazım o sonuç bikaç gün içinde çıkıyor üreme olup olmaması. Sonrasında ilaç başlıyor. Benim bu haftaya kadar 2 kere oldu enfeksiyon ve kasıklarımda ağrıya sebep oldu açıkcası. Zaten enfeksiyonu rahmin kasılmasına sebep olduğu için istemiyorlar. Bol su içmeye çalış, geçmiş olsun.

Sancı olsa nst de çıkardı zaten demekki enfeksiyonun sebep olduğu bişey. İdrar yolu enfeksiyonu tam belirlemek için idrar kültürü yapılması lazım o sonuç bikaç gün içinde çıkıyor üreme olup olmaması. Sonrasında ilaç başlıyor. Benim bu haftaya kadar 2 kere oldu enfeksiyon ve kasıklarımda ağrıya sebep oldu açıkcası. Zaten enfeksiyonu rahmin kasılmasına sebep olduğu için istemiyorlar. Bol su içmeye çalış, geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun o halde ikimize de 🌸 tekrarlamaz inşallah ne zormuş yaa valla doğduklarında yormaları falan hiç gözümde büyümüyor yeter ki süreç sağlıkla tamamlansın gözümüzün önünde olsunlar sağlıkla içerde naptıkları belli değil tedirgin ediyor her değişiklik 🥲

Çok geçmiş olsun o halde ikimize de 🌸 tekrarlamaz inşallah ne zormuş yaa valla doğduklarında yormaları falan hiç gözümde büyümüyor yeter ki süreç sağlıkla tamamlansın gözümüzün önünde olsunlar sağlıkla içerde naptıkları belli değil tedirgin ediyor her değişiklik 🥲
Aynı şekilde ben de çok kaygılı ve tedirgin bi hamileyim maalesef. Kanama yaşamıştım ondan beri hiç huzurum kalmadı sürekli tetikteyim :(

Kendi epizyo yapsın 😅 ilk doğumum sezeryan 2. Doğum normal ve kızım 3.550 oldu. Rahmimde sezeryan dikişleri olduğu halde. Dr orantısız kesiler olma ihtimaline karsı kendileri ufak bi kesi atıyor dikmesi kolay olsun diye. Baska sıkıntı yoksa bence normali deneyin derim. Ama dr çok önemli ve anladığım kadarınile sezeryan yanlısı bi dr sizinki direk 3.500 üstüne sezeryanı tavsiye ettise
Bence de doktorun tutumunu hiç sevmedim 4 kilonun üstü normal doğum riskli falan dese tamam bu genel olarak kabul gören bir görüş ama zaten çoğu bebek 3bucuk üstü doğuyor ona kalsa o zaman ülkede yüzde 80 sezaryen olur. Zaten 3600 3800 falan ölçülüp de 3300 falan bandında doğan da çok. Bu şekilde zaten normal doğumdan çekinen anneleri iyice korkutup sezaryene teşvik ediyorlar çok üzücü bir durum. Doğumda yırtık olmasın diye komple karnını yedi kat kesmek mi mantıklı yani gerçekten. Epizyo ile kontrollü ilerleyebilir ama kendilerini hiç yormak istemiyor doktorlar. Normal doğumu yönetmek zor bir süreç onlar açısından sezaryen ise planlı 5 dkda kes çıkar kendilerini düşünüp çeşitli bahanelerle sezaryene yönlendiriyorlar. Ama sonrası size zor oluyor çünkü tam aktif olarak çocuğunuzla ilgilenmeniz gereken o dönemde siz ameliyatlı kendi canının derdine düşmüş yataktan bile doğrulurken başkasının desteğine ihtiyaç duyan bir birey oluyorsunuz. Benim ilk doğumum sezaryen oldu ama bebeğim makattı dönmedi. Bu gerçekten sezaryen sebebi o yüzden doktorun yapabileceği bir şey yoktu ama bebek 3600 haydi gel sezaryen yapalım bunu kabul edemiyorum maalesef.

Bence de doktorun tutumunu hiç sevmedim 4 kilonun üstü normal doğum riskli falan dese tamam bu genel olarak kabul gören bir görüş ama zaten çoğu bebek 3bucuk üstü doğuyor ona kalsa o zaman ülkede yüzde 80 sezaryen olur. Zaten 3600 3800 falan ölçülüp de 3300 falan bandında doğan da çok. Bu şekilde zaten normal doğumdan çekinen anneleri iyice korkutup sezaryene teşvik ediyorlar çok üzücü bir durum. Doğumda yırtık olmasın diye komple karnını yedi kat kesmek mi mantıklı yani gerçekten. Epizyo ile kontrollü ilerleyebilir ama kendilerini hiç yormak istemiyor doktorlar. Normal doğumu yönetmek zor bir süreç onlar açısından sezaryen ise planlı 5 dkda kes çıkar kendilerini düşünüp çeşitli bahanelerle sezaryene yönlendiriyorlar. Ama sonrası size zor oluyor çünkü tam aktif olarak çocuğunuzla ilgilenmeniz gereken o dönemde siz ameliyatlı kendi canının derdine düşmüş yataktan bile doğrulurken başkasının desteğine ihtiyaç duyan bir birey oluyorsunuz. Benim ilk doğumum sezaryen oldu ama bebeğim makattı dönmedi. Bu gerçekten sezaryen sebebi o yüzden doktorun yapabileceği bir şey yoktu ama bebek 3600 haydi gel sezaryen yapalım bunu kabul edemiyorum maalesef.
Benmde makat gelişinden ötürü sezertan oldu cok arastırıdım ve çok şğkğr 2. Normal yaptım. Bebek çıktıktan sonra hastayı kapama işini bşle yanındakiler yapıyır güvenilir dr bulmak önemli. Tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak lazım

Back
X