Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
arkadaşlar selam ben bir doz tetanoz ve boğmaca ikinci dozda da sadece tetanoz oldum. İlk dozda bir şey hissetmezken ikinci dozda ateş bulantı halsizlik baş ağrısı gözde bulanıklaşma çok ciddi yan etkiler yaşadım 24 saat geçmesine rağmen hala yaşıyorum. Sağlıkçı bir annenin kızıyım aşı karşıtı değildik ama keşke bir doz yeterli diyen insanları dinleseydim şimdi sürünmezdim amacım kafanızı karıştırmak değil ama benim gibi tek dozla iki doz arasında olup doktoru tek doz yeterli diyen varsa bence tek doz yapsın uyarmak sitedim

Ben de 2 sene önce tetanoz aşısı olmuştum ama tek doz olmuştum bu yüzden tam bir koruyuculuğu yoktu. Şimdi de tek doz tam koruyucu olmaz dedi Bikaç doktor görüşü aldım 20. haftada tadp 24.haftada tetanoz oldum. Yarın 29.haftaya giriyorum inşallah. İlk aşı kolumda ağrı yapmıştı ikincisi daha hafifti. Bikaç doktor görüşüne ilave doktor arkadaşıma da sordum. O da yıl olmuş 2025 tetanozdan kimseye bir şey olmamalı bunun aşısı var dedi. Grip aşısı da oldum ben 17.haftamda ikisi de zayıflatılmış virüs. Bir de aşı olan örneği olarak yazmak istedim sizlere de benim doktorum da aşıyı olmaktan korkanlara elzem değil sen bilirsin diyor ama eşine yaptırmış mesela öneriyor da.

Kızlar aşı derken benim küçüklükten hepatit b aşım tutmamış Haziran'da onu olmuştum nerden anladı doktor bilmiyorum ama değerin çok düşük hamile kalamazsin demişti ne alaka demiştim bende neyse oldum temmuz da hamile olduğumu öğrendim ne alaka ama bilmiyorum

Bugün arkadaşım da söyledi oğluna menenjit yaptırmamış sadece rota yaptırdım dedi. İkincisi için de olursa yaptırmam dedi. Sizin de görünce merak ettim hiç araştırmadım da içinizi huzursuz eden neydi

Bende 3 lü asi oldum tek doz. Baska bir doz yapilmayacak dendi. Istersen grip asisi olabilirsin dedi. Gerek duymuyorum dedim. Öyle asi olayi bitti sanirim

Siz sadece gebelik döneminde yapılanları oldunuz o zaman
Ben ilk çocuğumda 2 hamile iken oldum. Doğumdan sonra da yaptırmıştım sanırım 1 dozdu ve böylelikle 10 yıl koruma sağlamış oldu
İkinci gebeliği 7 yıl sonra yaşadım ve onda hiç tetenoz olmadım korumam devam ediyordu diye
Bu gebeliğimde de Dr um kendi kızıma müsade etmedim sizin de tamamen tercihinize bırakıyorum dediği için yaptırmadım

Alınan bazı kan testlerinden biri bu aşıların vücudumuzda var oluşuyla alakalı
Şöyle ki aşılar hakkında çok fazla açıklama var evet ama bir noktada hâlâ yeterli açıklama aslında yok bazı profesörler kesinlikle yapılmaması taraftarında. Bazı ülkelerde rutin olarak yapılıyor aşı takvimine dahil özel değil neden bizde de rutin değil diyerek yaptırmıştım sonuçta menenjit ölümcül bir hastalık Allah korusun diyordum ama yurt dışında yapılanlar ve bizim ülkemizde yapılanlar arasında fark varmış aslında. Ben aşı karşıtı değilim aşı takvimine dahil tüm aşıları da bebeğime yaptıracağım ama o aşılarla kıyasla menenjitler hâlâ yeni sayılabilir aşılar. Menenjite yakalanma ihtimali de çok düşük, bir tedbir olarak vurdurmak istedim kızımda sonuçta ihtimal düşük de olsa var ama birçok hastalığa yakalanma ihtimalimiz zaten yok mu? Rotayı yaptırmak istiyorum o çok yaygın ve ishali durdurmak zor yeni doğmuş bir bebeğin yakalanması ve tölere etmesi bence zor bir virüs bu arada rota yaptırıp yakalanan örneklerde var çevremde. Allah korusun yakalanacaksa bile hafif atlatır umudu ile yaptıracağım ağızdan damla şeklinde o zaten.

hepinizin yazdiklarini tek tek okudum ama bu asılar vs o kadar uzagım ki konulara ben geçenlerde kan tahlıllerımı yaptırmaya gittigimde saglık ocagındakı hemsıreye ası icin sordum nisan ayında keneden kaynaklı tetanoz vurulmustum 1 ay sonra bir doz vurucaz sadece dedi bilmedigimden kim ne derse ben tamam diyorum napiyim simdi

Ya benim de yokmuş biliyor musun doktor hamilelikten sonra yapalım dedi

Benimde 3 lu karma aşı tdap den bahsediyorsun değil mi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…