- 13 Mart 2019
- 511
- 723
- 103
- 33
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #17.821
İlk gebelikte 10 sene içinde olduysaniz olmayın deniyor ama ikinci gebelikse ve ilk gebelikte vurulduysaniz 5 sene üzerinden geçtiyse vurulun diyor eltim 3.gebeliginde 1.gebelikten dolayı arada 6 yıl olduğundan tekrar vuruldu5 sene değil miydi süresi benim de kafam karmaşık oldu bak şimdibenim 5 yılı aştığı için 2.yi de kesin vurulurum diyorum çünküü
Bende şeker yüklemesi yaptırdım. Bence onun kötü tarafı yok. Ben gün içinde o şekerli sudan daha fazla tatlı yiyorum galibaArkadaşlar şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz yaptıran var mı Tetanozdan sonra korkar oldum
İlk cocuk cahilliğiyle bunu duymam iyi oldu ben de araştırırım aşkımAmaaan salla o zaman yaarkadaşlar konular aşı olmuşken bebeklerimiz içinde özel aşılar olacak ben kızımda menenjitin her tipini yaptırdım 1 tane hatırlatma dozu eksikti sadece ama oğlumda hiç birini yaptırmak istemiyorum menenjitlerin. Bir tık pişmanlık geldi bu dönemde. Özel aşı olarak sadece rotayı yaptıracağım menenjit için çok söylem var o dönem ya birsey olursa ve vicdan azabı çekersen diye hepsini yaptırmıstım. Şimdi biraz daha mantıklı hareket etmek istiyorum
Olma boşver 2. Zorunlu değilmiş zatenBende olmıcam karar verdim hahahaha
Bana yükleme yapılmadı açlık tokluk bakıldı, tokluk için de kahvaltı yap dedi doktor, ben bi kahvaltı yapmışım yüklemedeki içeceği içsem daha az şeker alırdım vücudumaBen yaptırdım
3 dilim baklavaya eşitmiş şeker oranı her gün aliyorum zatwn o şekeri
Ayrıca içecek beni hiç etkilemedi
Evet canım difteri tetanoz boğmacaBenimde 3 lu karma aşı tdap den bahsediyorsun değil mi canim
Ayyy bu bana dün oldu, bugün de nefes açlığı cok varKızlar benim 2 gündür nefesim kesiliyor uyanıyorum sonra lavaboya gidiyorum geliyorum tekrar uyumak için nefes nefese kalıyorum uykuya dalmak ta güçlük çekiyorum sizde de nefes darlığı var mı resmen 2 gündür biri beni boğuyor gibi hissediyorum
Napcaz ya ben bunu doktoruma soylicem kalbimde hızlanıyor resmen ağzımda atıyorAyyy bu bana dün oldu, bugün de nefes açlığı cok var
Evet bende de öyle özellikle uzanınca öyle oluyo. Ben de söylicem doktoraNapcaz ya ben bunu doktoruma soylicem kalbimde hızlanıyor resmen ağzımda atıyor
Sen kaç haftalık oldun kız haftalarida karıştırıyorum sizlerinEvet bende de öyle özellikle uzanınca öyle oluyo. Ben de söylicem doktora
25+6 aşko yarın 26+0 oluyorumSen kaç haftalık oldun kız haftalarida karıştırıyorum sizlerin
Bende geceden sonra 27+1 im de çok zorlanıyorum şimdiden ya25+6 aşko yarın 26+0 oluyorumsen kaç haftalık oldun
Rota çok sıkıntılıAlınan bazı kan testlerinden biri bu aşıların vücudumuzda var oluşuyla alakalı
Şöyle ki aşılar hakkında çok fazla açıklama var evet ama bir noktada hâlâ yeterli açıklama aslında yok bazı profesörler kesinlikle yapılmaması taraftarında. Bazı ülkelerde rutin olarak yapılıyor aşı takvimine dahil özel değil neden bizde de rutin değil diyerek yaptırmıştım sonuçta menenjit ölümcül bir hastalık Allah korusun diyordum ama yurt dışında yapılanlar ve bizim ülkemizde yapılanlar arasında fark varmış aslında. Ben aşı karşıtı değilim aşı takvimine dahil tüm aşıları da bebeğime yaptıracağım ama o aşılarla kıyasla menenjitler hâlâ yeni sayılabilir aşılar. Menenjite yakalanma ihtimali de çok düşük, bir tedbir olarak vurdurmak istedim kızımda sonuçta ihtimal düşük de olsa var ama birçok hastalığa yakalanma ihtimalimiz zaten yok mu? Rotayı yaptırmak istiyorum o çok yaygın ve ishali durdurmak zor yeni doğmuş bir bebeğin yakalanması ve tölere etmesi bence zor bir virüs bu arada rota yaptırıp yakalanan örneklerde var çevremde. Allah korusun yakalanacaksa bile hafif atlatır umudu ile yaptıracağım ağızdan damla şeklinde o zaten.
Tam bir hafta var aramızda deseneBende geceden sonra 27+1 im de çok zorlanıyorum şimdiden ya
Ayyy ben artık korkuyorum merdivenlerden ya düşersem diyeBen merdiven çıkarken çok zorlanıyorum okulda
Evet karnımın aşağılarında yırtık gördüm kırmızı kırmızıTam bir hafta var aramızda deseneçatlak durumu başladı mı hiç ya
Bizim ev dubleks merdivenler de ahşap o kadar temkinli iniyorum ki kazasız belasız doğursamAyyy ben artık korkuyorum merdivenlerden ya düşersem diye
Napcaz ya ben bunu doktoruma soylicem kalbimde hızlanıyor resmen ağzımda atıyor
Kızlar bende de var aynı durum doktorlarınıza sorunca buraya da yazar mısınız? Benim doktor biraz relax ne sorsam normal diyorEvet bende de öyle özellikle uzanınca öyle oluyo. Ben de söylicem doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?