- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #17.781
Korkma korkma mevlam ne eylerse güzel eyler yapacak bişe yok bakalım nasıl bir süreç bekliyor bizleriHayda korktum 2.dozun ertesi günü
Çok teşekkür ederimHemoroid normal doğuma engel değil, bir çok insanda ilk gebelikte olmadıysa bile doğum sonrası (ıkınmaktan) yada lohusayken hemoroid görülür
Engel olsa birinciden sonda oluştuğundan ikinciyi normal doğum olarak yapamazdık
Vajinismus ise psikolojik olarak rahim ağzındaki kasların istemsiz kasılması olduğu için hamilelik sürecindeki vajinal muayenelere verdiğiniz tepkiler aslında belirleyici oluyor
Vajinusmus engel değil, sizin oradaki yaklaşımınız önemli
Çünkü doğum normal yolla başladı ise kaslar kendiliğinden açılmaya başlıyor ama bazı ağır Vajinusmus geçmişi olan anneler muayeneye izin vermiyor yada o korku ile ıkınmayı yapmıyorlar
Bu nedenle hamilelik sürecimin son ayında doktor ile karar veriyorlar
Kız kardeşim de Vajinusmus ve suyu gelmesine rağmen kimseyi çatı muayenesi için bile yanına yaklaştırmamıştı, doktor sezeryan ile doğum yaptırdı
Ben son 10 yil içinde olmuştum ilk dozu da karma oldum 2. Dozu olmayayım o zaman yaBende olmadım aşı. Doktora da olmadığımı söyledim o da 3 lü karma aşı tek doz yaptırmanı istiyorum dedi.
Sağlık ocağındaki ebeye de sordum 3 lü karma aşılar tek doz yeterli oluyor doktora kalmış 2. Doz dedi.
Doktorum değişti yeni doktora sordum o da tek doz yeterli dedi. Hepsi de aynı şeyi söyleyince kafam rahat oldu açıkçası.
İçine sinmiyorsa yaptırmayabilirsin. Çok zorunlu olsaydı herkese aynı uygulama yapılırdı diye düşünüyorum.
Ben sizin gibi olsam kesinlikle olmazdım ikinci dozu daBen son 10 yil içinde olmuştum ilk dozu da karma oldum 2. Dozu olmayayım o zaman ya
Ben ishalim doğdum doğalı hiç kabız olduğumu bilmem gebeliktete hep ishaldim demir hapından kaynaklı sanırım önce 1 kere çıkıyorsam şuan 3 veya 4 kere çıkıyorum su içmeyi ihmal etme bu süreçte sıvı kaybı oluyorKızlar demir hapları kabız yapar genelde malum, içinizde ishal olan da var mı? Ya da demir hapından değilse başka neyden olabilir vitaminler vs.?
Öyle miBende şimdi yakın zamanda doğuran arkadaşlarımı aradım. 2 sene önce doğuran arkadaşım ben sadece tek doz tetenoz olmuştum dedi ama 3 lü değilmiş o .
Diğer arkadaşım 5 ay oldu doğuralı o 2 doz olmuş ama onun suyu fazlaydı. Etkisi neden bilmiyorum . 2 arkadaşım da su an 8 aylık hamile onlarda 2. Doz olmamışlar galiba bende olmıcam
Evet kuzucum ben arkadaşıma da oradan hediye yaptırmıştım çok güzel ilgileniyorlar ilk çocuklarımız arası 7 8 aydı şimdi 2.lerin arası 3 4 ay olacak o doğurdu sıra bendeAa ne tesadüf gerçekten çok güzel kumaşı da işlemesi deBir de ben kendim bir şeyler eklettim çıkardım tasarıma, tam istediğim gibi yaptılar o yüzden gerçekten tavsiye ederim
En son 6 yıl önce 2 doz olmuşum benTüm dozları yaptırdıysanız 10 sene koruması var
Ben de kendimi bildim bileli kabızımdırBen ishalim doğdum doğalı hiç kabız olduğumu bilmem gebeliktete hep ishaldim demir hapından kaynaklı sanırım önce 1 kere çıkıyorsam şuan 3 veya 4 kere çıkıyorum su içmeyi ihmal etme bu süreçte sıvı kaybı oluyor
İçim rahatladı biraz Allah razı olsun arkadaşında daBen şimdi birde hemşire arkadaşıma sordum, 2 dozu da zamanında olduğunu söyledi ama tek doz yeterli 2.yi olsan iyi olur olmasan hicbirsey olmaz diyor.
Buradaki bilgi alışverişi için Allah sizden de razı olsunİçim rahatladı biraz Allah razı olsun arkadaşında da
Ben doktora güvenmeyi tercih ettim aşko gerek yok dedi tamam dedim djfkfklgBana da işte olmasan da olur deyince aşırı ikilemde kaldım bende. Gerek var mı yok mu bilemedim
Benim şuan doktorum yok bu yüzden sizin doktorlarınıza güvenmeyi seçiyorum ahshsjfBen doktora güvenmeyi tercih ettim aşko gerek yok dedi tamam dedim djfkfklg
Canım ben varım. Magnezyum yapıyormuş diye söylediler bana ama bilmiyorum.Kızlar demir hapları kabız yapar genelde malum, içinizde ishal olan da var mı? Ya da demir hapından değilse başka neyden olabilir vitaminler vs.?
Ben 10 yıl içinde de olmamıştım bak düşün. Tdap aşısı oldum 2.yi olcak mıyım dedim gerek yok dedi işime geldi hiç istemiyordum zatenBenim şuan doktorum yok bu yüzden sizin doktorlarınıza güvenmeyi seçiyorum ahshsjf
Ben e nabızdan baktım aşı takvimi kısmı boş çıkıyor birde aşılarım diye bir kısım var oradan baktımBen 2018de vuruldum diye hatırlıyorum sağlık ocağı göremedi nerden bakiyorsunuz aşılara
Amaaan salla o zaman yaBen 10 yıl içinde de olmamıştım bak düşün. Tdap aşısı oldum 2.yi olcak mıyım dedim gerek yok dedi işime geldi hiç istemiyordum zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?