Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    131
Doğum izni işsizlik maaşını almaya engel değil. İşvereniniz bu süreçte sigorta yapmaz size zaten raporlusunuz.
İşsizlik maaşı alma şartı var son 3 yıl içinde e az 600 prim gün sayısının dolmuş olması son işyerinde de 120 gün çalışmış olmanız durumunda işsizlik maaşı hak edersiniz. (Doğum izni öncesi 120 gün)
İşsizlik maaşı alabilmek için çıkış kodu önemli istifa ettiğinizde işsizlik maaşı hak edişi olmuyor malesef. İşveren fesih yapması lazım yani işverenin çıkış kodunun 04 olması ya da arabuluculuk ile çıkış yapılması durumunda işçi işsizlik maaşı hak eder. İstifa koduyla çıkışta isşizlik maaşı alma söz konusu değildir.
Tamam canım valla sağ olasın benim 600 gün tutmuyor zaten o sıkıntı şimdi hatırladım .
Coookk teşekkür ettim hepsini çok ayrıntılı anlattığın için 🌺

Tamam canım valla sağ olasın benim 600 gün tutmuyor zaten o sıkıntı şimdi hatırladım .
Coookk teşekkür ettim hepsini çok ayrıntılı anlattığın için 🌺
Her zaman. canım benim bir faydam olduysa ne güzel. Her konuda kafanızda sorularınız olduğunda yazın elimden geldiğince yardımcı olurum. Haklarımız ne ise alalım tabi bu süreçler önemli :KK200: :KK200:

Plesantanın rahim ağzında olması korkutmasın canım bebek sağlıklıysa ve doğum sağlıklı ilerliyorsa sorun olmuyor sadece sezaryen doğum mecburi oluyor.
Şirketten iki arkadaşımda benzer durumdaydı birinin plesentası rahim ağzındadı 37. haftada doğum iznine çıktı 38+4 de sezaryenle aldılar, diğerinin büyük bir kisti vardı o da 37 de ayrıldı 40. haftada sezaryenle doğurdu kistini de aldılar. İkisi de hem hamileliğini hem doğumunu çok güzel geçirdi.
Güzel şeyler düşünelim güzel olacak bebeklerimizi doğru zamanda zorlanmadan kucağımıza alacağız:)
İnşallah canım çok teşekkür ederim
Doktor da öyle dedi yukarı çıkmazsa sezeryan diye,ama sanırım sonradan yukarı çıkma durumu da olabiliyormuş bakalım sağlıkla gelsinler de🥰

Her zaman. canım benim bir faydam olduysa ne güzel. Her konuda kafanızda sorularınız olduğunda yazın elimden geldiğince yardımcı olurum. Haklarımız ne ise alalım tabi bu süreçler önemli :KK200: :KK200:
Bazı merak ettiğim konularda arkadaşlar sormuşlar, sağ olasın aydınlatmışsın ♥️
Bende çok olmazsa bir şey danışmak istedim 🫠
Ücretli veya ücretsiz izindeyken istifa edersem ihbar hariç tüm haklarımı alabileceğimi okudum yasal olarak; kendim istifa edeceğim için işsizlik alamam zaten ama tazminatlarımı alabilirim değil mi?

İnşallah canım çok teşekkür ederim
Doktor da öyle dedi yukarı çıkmazsa sezeryan diye,ama sanırım sonradan yukarı çıkma durumu da olabiliyormuş bakalım sağlıkla gelsinler de🥰
Sen ve bebek iyi ve sağlıklı olun yeter ki 🙏🏻
Ne düşünüyordun bilmiyorum ama ben kendim için en azından sağlıkla ve zamanında gelsin de yolu çokta mühim değil diye düşünüyorum 🫠
Hepsinden korkuyorum zaten hauqjahw

Sen ve bebek iyi ve sağlıklı olun yeter ki 🙏🏻
Ne düşünüyordun bilmiyorum ama ben kendim için en azından sağlıkla ve zamanında gelsin de yolu çokta mühim değil diye düşünüyorum 🫠
Hepsinden korkuyorum zaten hauqjahw
Ahahshsh ben normal doğum olursa istiyordum ama sezeryan diyince de önemsemedim😂😂😂
Videolar falan gördükçe kötü oluyorum ki çok cesur bi kızımdır🥹
Sezeryanın toparlanması zor diyorlar ondan korkuyorum bi tık
Bebişler en uygununu seçerler zatenn💞

Ahahshsh ben normal doğum olursa istiyordum ama sezeryan diyince de önemsemedim😂😂😂
Videolar falan gördükçe kötü oluyorum ki çok cesur bi kızımdır🥹
Sezeryanın toparlanması zor diyorlar ondan korkuyorum bi tık
Bebişler en uygununu seçerler zatenn💞
Bende kendimi cesur işte acı eşiği yüksek falan filan sanıyordum ama değilmişim hauqjwhwhwh
Evet evet, yani bi şekilde doğacaklar zaten; en doğrusu en sağlıklısı nasılsa öyle olsun hepimiz için ♥️🙏🏻

bizim de malatyada üniversite hastanesi var oranınki çok iyi makineler eski ama doktorlar ilgili ilk bebişte gidebilmiştim. şimdi depremden sonra doktorlar gitmiş hiç yer yok gidemedim. hala nereye gideceğimi bilmiyorum 🤣🤣
Merhaba Malatyali misiniz? Bende Malatyadayim da

Canım güzel bir muayene geçirmene cok sevindim, eminim bir rahatsızlık yoktur. Benim ikili tarama ense kalınlığı ve burun kemiği normal cıkmasına ragmen bebeğimin kafasında kist gözlemlenmişti. Hemen fetal yaptırdım 16 haftalıktım o sıralar. O da temiz cıktı. Bence her şey yolundadır 😍
İnşallah öyledir 🙏 doktorda endişeye kapılma hemen dedi düşünmemeye çalışıyorum ❤️

İnsan kaynakları yöneticisiyim . İşçi- işveren hak hukuk tüm konularda tam bilgiye sahibim. İstediğiniz sorularda yardımcı olabilirim.
Raporlu olduğunuzda işyeriniz ödeme yapmaz sadece Sgk ödeme yapar. (bazen şirket insiyatifi ödeme yapıyor) Raporlu günlerde çalışmazsınız bordronuz o şekilde hesaplanır ve sigortaya eksik gününüzü rapor olarak bildirir. Raporlu süreçlerde işveren ödeme yapmaz tamamen Sgk dan ödeme alırsınız.
Doğum ücreti de yine 2 parça da ödenir. Doğum yaptığınızda doğum öncesi raporunuzu işvereniniz onaylar ve kaç hafta raporlu iseniz onun hesaplaması Sgk tarafından yapılır. Doğum yaptıktan sonra yine doktor raporunuzu işler orada rapor bitiş tarihiniz vardır. O tarihte işvereniniz yine raporu onaylar ve ortalama 1 hafta içinde ödemeniz sgk tarafından yapılır. :KK200:
Ya seni bulmuşken bi sorum benimde olacak 🙏
Şimdi gebelik sonrası çocuğuma gerçekten bakacak kimsem olmadığı için mecburen 9 yıldır çalıştığım firmadan ayrılmak zorunda kalacağım, aslında çalışmak istiyorum ama annem çalıştığı için bakamıyor ve kayınvalidem de memlekette yaşadığı için gelemiyor. Haliyle ben çocuğuma bakacak kimse olmadığını kanıtlayabilirim, bu durumda tazminat hakkım var mı sence?
Bazıları var diyor bazıları yok diyor arada kaldım😟

Ya seni bulmuşken bi sorum benimde olacak 🙏
Şimdi gebelik sonrası çocuğuma gerçekten bakacak kimsem olmadığı için mecburen 9 yıldır çalıştığım firmadan ayrılmak zorunda kalacağım, aslında çalışmak istiyorum ama annem çalıştığı için bakamıyor ve kayınvalidem de memlekette yaşadığı için gelemiyor. Haliyle ben çocuğuma bakacak kimse olmadığını kanıtlayabilirim, bu durumda tazminat hakkım var mı sence?
Bazıları var diyor bazıları yok diyor arada kaldım😟
Malesef yok yani yasa olarak bu durumun bir karşılığı yok istifaya giriyor tazminat hakkı olmuyor. Bu durum tamamen işveren inisiyatifinde. Kadın işçi sadece evlilik nedeniyle istifa ederse tazminat hak eder onun dışındaki istifa nedeniyle çıkışlarda tazminat hak edişi olmuyor. İşverenin haklı neden bildirmeden işçiyi işten çıkarması gerekiyor ya da işyerinin kapanması gerekiyor tazminat hak etmek için. 😐

Bazı merak ettiğim konularda arkadaşlar sormuşlar, sağ olasın aydınlatmışsın ♥️
Bende çok olmazsa bir şey danışmak istedim 🫠
Ücretli veya ücretsiz izindeyken istifa edersem ihbar hariç tüm haklarımı alabileceğimi okudum yasal olarak; kendim istifa edeceğim için işsizlik alamam zaten ama tazminatlarımı alabilirim değil mi?
İstifa etmeniz için geçerli sebep olması lazım.
İşverenin mobbing uygulaması, haklarınızı ödememesi vb. gibi hakli nedenle iş akdinizi feshetmeniz gerekiyor. Onun dışında istifa süreçlerinde tazminat hakkı olmuyor malesef 😔

İstifa etmeniz için geçerli sebep olması lazım.
İşverenin mobbing uygulaması, haklarınızı ödememesi vb. gibi hakli nedenle iş akdinizi feshetmeniz gerekiyor. Onun dışında istifa süreçlerinde tazminat hakkı olmuyor malesef 😔
Ama gebelik izninde durum farklı oluyor diye okumuştum, çocuğuma bakacak kimse yok vs gibi sebeplerle yanlış mı anladım acaba 🤔

Beni doktorum bu hafta sadece tetanoz, 1 ay sonra tdap aşısı olarak yönlendirdi ama sağlık ocağı diyor ki tdap önce yapılıyor. Sizde nasıl oldu?

Back
X