• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Hemoroid normal doğuma engel değil, bir çok insanda ilk gebelikte olmadıysa bile doğum sonrası (ıkınmaktan) yada lohusayken hemoroid görülür
Engel olsa birinciden sonda oluştuğundan ikinciyi normal doğum olarak yapamazdık 😉
Vajinismus ise psikolojik olarak rahim ağzındaki kasların istemsiz kasılması olduğu için hamilelik sürecindeki vajinal muayenelere verdiğiniz tepkiler aslında belirleyici oluyor
Vajinusmus engel değil, sizin oradaki yaklaşımınız önemli
Çünkü doğum normal yolla başladı ise kaslar kendiliğinden açılmaya başlıyor ama bazı ağır Vajinusmus geçmişi olan anneler muayeneye izin vermiyor yada o korku ile ıkınmayı yapmıyorlar
Bu nedenle hamilelik sürecimin son ayında doktor ile karar veriyorlar
Kız kardeşim de Vajinusmus ve suyu gelmesine rağmen kimseyi çatı muayenesi için bile yanına yaklaştırmamıştı, doktor sezeryan ile doğum yaptırdı
Çok teşekkür ederim 🥰

Bende olmadım aşı. Doktora da olmadığımı söyledim o da 3 lü karma aşı tek doz yaptırmanı istiyorum dedi.
Sağlık ocağındaki ebeye de sordum 3 lü karma aşılar tek doz yeterli oluyor doktora kalmış 2. Doz dedi.
Doktorum değişti yeni doktora sordum o da tek doz yeterli dedi. Hepsi de aynı şeyi söyleyince kafam rahat oldu açıkçası.
İçine sinmiyorsa yaptırmayabilirsin. Çok zorunlu olsaydı herkese aynı uygulama yapılırdı diye düşünüyorum. ❤️
Ben son 10 yil içinde olmuştum ilk dozu da karma oldum 2. Dozu olmayayım o zaman ya

Kızlar demir hapları kabız yapar genelde malum, içinizde ishal olan da var mı? Ya da demir hapından değilse başka neyden olabilir vitaminler vs.?

Kızlar yine kendi kendime nazar ettim galiba bugün uyandığımdan beri pek hareket hissetmedim hissediyorum ama çok zayıf hareketleri ve 1 2 tekme atıp duruyor tekmeside çok derin valla bu bebe beni deli edicek dinlicem şimdi bişeyler yiyip tekrar olmadı doktoruma yazcam ne zormuş annelik annem derdide inanmazdım bazen kendimi suçlu hissediyorum acaba iyi birr anne olamıcak mıyım diye ah yine duygulandım 🥹

Kızlar demir hapları kabız yapar genelde malum, içinizde ishal olan da var mı? Ya da demir hapından değilse başka neyden olabilir vitaminler vs.?
Ben ishalim doğdum doğalı hiç kabız olduğumu bilmem gebeliktete hep ishaldim demir hapından kaynaklı sanırım önce 1 kere çıkıyorsam şuan 3 veya 4 kere çıkıyorum su içmeyi ihmal etme bu süreçte sıvı kaybı oluyor

Bende şimdi yakın zamanda doğuran arkadaşlarımı aradım. 2 sene önce doğuran arkadaşım ben sadece tek doz tetenoz olmuştum dedi ama 3 lü değilmiş o .
Diğer arkadaşım 5 ay oldu doğuralı o 2 doz olmuş ama onun suyu fazlaydı. Etkisi neden bilmiyorum . 2 arkadaşım da su an 8 aylık hamile onlarda 2. Doz olmamışlar galiba bende olmıcam 🥹
Öyle mi 🥲 şimdi eski aşılarıma döndüm baktım 2020de 2 doz vurulmuşum tarihleri göremiyorum ama biri kızıma hamile kalmadan biraz önceydi sokak kedisini kurtarmaya çalışırken beni parçalamıştı zalım 😄 2. Doz da muhtemelen hamileyken oldu galiba.. 6 sene olacak yani benim
Aa ne tesadüf gerçekten çok güzel kumaşı da işlemesi de 🥰 Bir de ben kendim bir şeyler eklettim çıkardım tasarıma, tam istediğim gibi yaptılar o yüzden gerçekten tavsiye ederim 🥰
Evet kuzucum ben arkadaşıma da oradan hediye yaptırmıştım çok güzel ilgileniyorlar ilk çocuklarımız arası 7 8 aydı şimdi 2.lerin arası 3 4 ay olacak o doğurdu sıra bende 😄 bu kez renkli bir hastane çıkışı giydirmek istiyorum isimli takım yaptırmadım ama belki sadece tulum ve Şapka yazdırabilirimm🤗
Tüm dozları yaptırdıysanız 10 sene koruması var
En son 6 yıl önce 2 doz olmuşum ben

Ben ishalim doğdum doğalı hiç kabız olduğumu bilmem gebeliktete hep ishaldim demir hapından kaynaklı sanırım önce 1 kere çıkıyorsam şuan 3 veya 4 kere çıkıyorum su içmeyi ihmal etme bu süreçte sıvı kaybı oluyor
Ben de kendimi bildim bileli kabızımdır 😃 dediğin gibi 3-4 güne bir çıkmak bile mucizeyken günde 2-3 kere olmaya başlayınca korktum da biraz ters giden bi şey mi var acaba diye. Doktorum da genelde ilaçlar kabız yapar ama fln dedi. Neyse benim gibi olanlar da var demek 👍 aynen suya dikkat edeyim Sağ ol canım

İçim rahatladı biraz Allah razı olsun arkadaşında da 🫶
Buradaki bilgi alışverişi için Allah sizden de razı olsun 🥰 Arkadaşım diyor ki görüşler sürekli değişiyor ben böyle durumlarda çoğunluğa da bakıyorum çoğu doktor 2.ye gerek duymuyorsa olsanda olur olmasanda olur diyorsa yaptırma dedi açık açık. Tabi burada yaptıranlar içini asla sıkmıyor çünkü yapılınca da birşey olmaz diyor ben de olmuşum zamanında iki doz tekrar inceledim de gebelik öncesi vurulmuşum kedi ısırması sebebiyle sonra gebe kalıp 2 doz daha olmuşum. Şimdi bende vazgeçtim vurulmayacağım.

Ben 10 yıl içinde de olmamıştım bak düşün. Tdap aşısı oldum 2.yi olcak mıyım dedim gerek yok dedi işime geldi hiç istemiyordum zaten 😅
Amaaan salla o zaman ya 🤪 arkadaşlar konular aşı olmuşken bebeklerimiz içinde özel aşılar olacak ben kızımda menenjitin her tipini yaptırdım 1 tane hatırlatma dozu eksikti sadece ama oğlumda hiç birini yaptırmak istemiyorum menenjitlerin. Bir tık pişmanlık geldi bu dönemde. Özel aşı olarak sadece rotayı yaptıracağım menenjit için çok söylem var o dönem ya birsey olursa ve vicdan azabı çekersen diye hepsini yaptırmıstım. Şimdi biraz daha mantıklı hareket etmek istiyorum

Back
X