• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Sevindim valla basur açısından 😅 diğerinide bir sorayım doktoruma tşk ederim 🌸
Benim ilk gebelikte basur sorunum başladı onda daha yoğundu bunda da arada yokluyor son zamanlarda iyice başlar mı bilmiyorum ama ilk doğumda sorun çıkmadı 😄 doğuma engel farklı sorunlar oluşmuştu ajshd basur çoğu gebelikte oluşuyor malesef

Anladım canımm , bende arada kaldım ama bi arkadaşım vardı yakınımda yakın zamanda doğurdu ona da bi sorayım bakayım ne yaptı aynı doktora gidiyorduk
Bana doktorum tek doz yeterli dedi o yüzden 2. Dozu olmayacağım. Hatta 2 doktor da aynı şeyi söyledi.

Benim ilk gebelikte basur sorunum başladı onda daha yoğundu bunda da arada yokluyor son zamanlarda iyice başlar mı bilmiyorum ama ilk doğumda sorun çıkmadı 😄 doğuma engel farklı sorunlar oluşmuştu ajshd basur çoğu gebelikte oluşuyor malesef
Benim gebelikten öncede vardı maalesef ya lanet birşey ırsi miş galiba ailemde de var bir ayrılmadı gitti kıçımdan 🫣🤣

Benim gebelikten öncede vardı maalesef ya lanet birşey ırsi miş galiba ailemde de var bir ayrılmadı gitti kıçımdan 🫣🤣
Ahahaha😄 Ya benimde kaldı yani bir kere çıkınca gitmiyor anladığım kadarıyla sırf tekrarlar korkusuna kan ilaçlarını falan adam akıllı kullanamıyorum hâlâ. Sinirlerimi bozuyor 😄

Galiba bende olmıcam gibi. Sen daha önce aşı oldun mu bu 10 sene içinde hiç ? Bende o da yok sadece bu tek dozu oldum
Bende olmadım aşı. Doktora da olmadığımı söyledim o da 3 lü karma aşı tek doz yaptırmanı istiyorum dedi.
Sağlık ocağındaki ebeye de sordum 3 lü karma aşılar tek doz yeterli oluyor doktora kalmış 2. Doz dedi.
Doktorum değişti yeni doktora sordum o da tek doz yeterli dedi. Hepsi de aynı şeyi söyleyince kafam rahat oldu açıkçası.
İçine sinmiyorsa yaptırmayabilirsin. Çok zorunlu olsaydı herkese aynı uygulama yapılırdı diye düşünüyorum. ❤️

Bende olmadım aşı. Doktora da olmadığımı söyledim o da 3 lü karma aşı tek doz yaptırmanı istiyorum dedim.
Sağlık ocağındaki ebeye de sordum simdi 3 lü karma aşılar tek doz yeterli oluyor doktora kalmış 2. Doz dedi.
Doktorum değişti yeni doktora sordum o da tek doz yeterli dedi. Hepsi de aynı şeyi söyleyince kafam rahat oldu açıkçası.
İçine sinmiyorsa yaptırmayabilirsin. Çok zorunlu olsaydı herkese aynı uygulama yapılırdı diye düşünüyorum. ❤️
Evet ilk doz için olmamak olmaz diye düşünüyorum ben de ama 2. %100 şart değil sanki.

5 sene değil miydi süresi benim de kafam karmaşık oldu bak şimdi 🥲 benim 5 yılı aştığı için 2.yi de kesin vurulurum diyorum çünküü
Bende şimdi yakın zamanda doğuran arkadaşlarımı aradım. 2 sene önce doğuran arkadaşım ben sadece tek doz tetenoz olmuştum dedi ama 3 lü değilmiş o .
Diğer arkadaşım 5 ay oldu doğuralı o 2 doz olmuş ama onun suyu fazlaydı. Etkisi neden bilmiyorum . 2 arkadaşım da su an 8 aylık hamile onlarda 2. Doz olmamışlar galiba bende olmıcam 🥹

Bende olmadım aşı. Doktora da olmadığımı söyledim o da 3 lü karma aşı tek doz yaptırmanı istiyorum dedi.
Sağlık ocağındaki ebeye de sordum 3 lü karma aşılar tek doz yeterli oluyor doktora kalmış 2. Doz dedi.
Haklısın . Bende neden bilmiyorum içimden bi ses olmamam gerektiğini söylüyor. Sanırım olmıcam. Tek doz da olmasam farklı düşünürdüm belki ama oldum tek dozu benim de doktorum olmanı da öneririm ama olmasan da olur diye mesaj atmış.
Dediğin gibi zorunlu olsa bence yaptırılırdı. Ki ilk ben aşı olcam dediğimde doktorum tek doz olman yeterli demişti şimdi ben 2. Doz olayım mı diye sorunca böyle mesaj atmış

Kızlar bende basur sorunu var normal doğuma engel mi acaba ve vijanamusum sanırım böyle olunca da oluyor mu normal bilginiz var mı ?
Hemoroid normal doğuma engel değil, bir çok insanda ilk gebelikte olmadıysa bile doğum sonrası (ıkınmaktan) yada lohusayken hemoroid görülür
Engel olsa birinciden sonda oluştuğundan ikinciyi normal doğum olarak yapamazdık 😉
Vajinismus ise psikolojik olarak rahim ağzındaki kasların istemsiz kasılması olduğu için hamilelik sürecindeki vajinal muayenelere verdiğiniz tepkiler aslında belirleyici oluyor
Vajinusmus engel değil, sizin oradaki yaklaşımınız önemli
Çünkü doğum normal yolla başladı ise kaslar kendiliğinden açılmaya başlıyor ama bazı ağır Vajinusmus geçmişi olan anneler muayeneye izin vermiyor yada o korku ile ıkınmayı yapmıyorlar
Bu nedenle hamilelik sürecimin son ayında doktor ile karar veriyorlar
Kız kardeşim de Vajinusmus ve suyu gelmesine rağmen kimseyi çatı muayenesi için bile yanına yaklaştırmamıştı, doktor sezeryan ile doğum yaptırdı

Back
X