- Konu Sahibi denizzehra
-
- #3.161
bilimsel bir dayanagi oldugunu sanmiyorum ben. ben en fazla kesenin fotografini chatgpt benzeri bir yapay zekaya yorumlatip merakimi gidermeye calisirdim nacizane.Kesenin konumumu göre bakıyorlarmış
Siz yaptıracakmısınız?benim arkadaşımda riskli çıktı bazı genetik hastalıklar baya üzüldüler ama cocuk sağlıklıydı doğdugunda Fetalde kesin bu demiyor olasılık olarak yüksek riskli filan diyor. O yüzden kafa karıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum ben.
Çok geçmiş olsun. Siz mi başvurdunuz hastaneye nasıl oldu? Son birkaç gündür ben de su içmekten kesildim yine. İdrar yolu enfeksiyonu da var. Ne yapacağımı şaşırdım
Keşke doktor kullan dediği zaman ilacı kullansaydın canım
Canım çok geçmiş olsun şimdi nasılsın riskli bir durum yoktur inşallah
Teşekkür ederim kızlar halsizleştiğimi söylemiştim eşimin akrabası Dr. Gel bakalım dedi idrarda keton ve protein görülmüş. Yatırdılar.Geçmiş olsun tez zamanda iyileşmen dileğiyle
Teşekkür ederizYa ne kadar net bir görüntü ne güzel :) karından ultrasonla mı bakıldı?
Nub ve ramzi teorisi diye şeyler var işte çocuğun genital organ bulunduğu yüksekliği vesaire hesap ediyorlar ya da çocuğun kesesinden işte sağ köşede sol köşede yuvarlak şekilli kese falan gibi şeylerden tahmin Edip söylüyor parayla ama bunu yapacağınıza yakın bir görüntüsü varsa haftası uygunsa chatgpt’ye atabilirsiniz nub teorisine göre hesaplar mısın yazabilirsiniz o da aynı şeyi yapıyor yani Instagramdakilere para vermeye gerek yok bir de eninde sonunda öğreneceğiz zatennasil yani :) instagramdan nasil cinsiyet tahmini yapiliyormus ki? Eger bunun icin odeme aliniyorsa fetal dna verip cinsiyeti kesin ogrenirim daha iyi :)
Merhaba acıbadem ama ben de yeni gidiyorum o yüzden tavsiye edebilecek kadar bilgim yokHangi özel hastane İstanbul da iyimi peki ben hamile kalmak için gidicemde ben İstanbul Anadolu yakası oturuyorum da yakında ve iyiyse tavsiye ediyor musunuz
Ben de sizin gibiyim, doktor 3 hafta sonra gel demişti, daha 1 haftam var: ama burdaki mesajları görünce ben de şüphe ediyorum kaygılanıyorumMerhabalar,
Öncelikle bebeğini kaybeden tüm annelere geçmiş olsun demek istiyorum. Ben şuan 10.haftadayım ve içimi sürekli bir korku kaplıyor acaba bir şey olacak mı kalbi duracak mı diye. İnanın bazen hamile olduğuma sevinemiyorum bile psikolojim iyice bozuldu ( belki hormon etkisidir :)). Bazen burayı okumasam daha mı iyi olur diye bile düşünüyorum. Bakalım nasıl geçecek bu süreç :) Doktorum 4 hafta sonra gel dedi 2 hafta önce ama sanıyorum korkularımdan dolayı pazartesi günü kontrole gideceğim. Sizinle de paylaşmak istedim aynı korkuları yaşayan, hamilelikten mutluluktan çok kaygı hisseden var mıdır benim gibi ?
Ben de sizin gibiyim, doktor 3 hafta sonra gel demişti, daha 1 haftam var: ama burdaki mesajları görünce ben de şüphe ediyorum kaygılanıyorumhormonlardan dolayı da daha duygusalım, burdaki arkadaşların mesajlarını gördükçe kendim yaşamışım gibi canım acıyor. Allah yardımcıları olsun
Evet ben de sizin gibiydim benim önceden iki tane kaybım var biri 12 haftalık biri 5 haftalık. Hamilelikte böyle sıkıntı tarzı şeyler çok oluyormuş. Aklıma geldikçe kendime nas ve felak okuyorum. Eşime de dedim aklına geldikçe bana oku üfle diye. Biraz içim ferahladı o sayede. Ayrıca bu tarz sitelerdeki bazı başlıkları okumamaya çalışıyorum.Merhabalar,
Öncelikle bebeğini kaybeden tüm annelere geçmiş olsun demek istiyorum. Ben şuan 10.haftadayım ve içimi sürekli bir korku kaplıyor acaba bir şey olacak mı kalbi duracak mı diye. İnanın bazen hamile olduğuma sevinemiyorum bile psikolojim iyice bozuldu ( belki hormon etkisidir :)). Bazen burayı okumasam daha mı iyi olur diye bile düşünüyorum. Bakalım nasıl geçecek bu süreç :) Doktorum 4 hafta sonra gel dedi 2 hafta önce ama sanıyorum korkularımdan dolayı pazartesi günü kontrole gideceğim. Sizinle de paylaşmak istedim aynı korkuları yaşayan, hamilelikten mutluluktan çok kaygı hisseden var mıdır benim gibi ?
Ya evet bende böyle düşünüyorum. Hatta olumsuz haberleri başta kendimi filtrelemeden o kadar çok okudum ki hala tam anlamıyla hamile olduğum için sevinemedim. Önceleri boş gebelik mi dış gebelik mi emin olmadan hamile diyemeyizle başladı ve sonra hep olumsuzlukları görünce çok etkilendiğimi fark ettim. Herhalde çocuğun hareketlerini hissettiğim zaman hamile olduğuma emin olup bir çocuğumun olacağına sevineceğim gibi. Şimdi sevinsem çok erken sevinecekmişim gibi geliyor. Bir de çevremde hiç kimse bilmediği için sadece biraz halsiz ve rahatsızım gibi hissediyorum. Resmen karnındaki çocuğa bağlanmak istemiyorum gibi hissediyorum şu an bilemiyorumbenim de surecim benzer diyebilirim. mide bulantim hic olmadi sadece gastrit benzeri bir yanma, kazinma tarzi sey yasiyorum. fakat hamile kalmadan da once midem cok hassasti ve gastrit, ulser vb. gibi problemlerim oluyordu ondan dolayi bu yanma, kazinma sebebinin hamilelik oldugundan emin olamiyorum. kasiklarda batma ve gogus hassasiyeti en buyuk belirtilerimdi fakat bu hafta onlar da kalmadi. sadece hafif bir uyku ve isteksizlik hali. yurtdisindayim ve doktor sansim yok. belirli rutin gorusmeler ve acil durumlar harici ultrason vb. bakilmiyor. kaygilarim cok yukseldi haliyle. ailemden uzagim ve onlari telaslandirmamak, uzmemek icin kaygilarimi ve hormonal dengesizliklerimi paylasamiyorum. esim de sik sik isi dolayisiyla sehir degistiriyor ve aklinin bende kalmasini istemedigim icin onunla da paylasamiyorum durumumu. kendimce buldugum tek cozum kotu ve olumsuz tecrubeleri okumaktan mumkun mertebe kacinmak. cunku negatif deneyimler duygusal olarak daha guclu etki birakiyor ve bir sekilde seslerini duyurmak, rahatlamak ya da ihmali paylasmak istiyorlar. pozitif deneyimler cogu zaman normal kabul edildigi icin daha az paylasiliyor. bu nedenle dunyada her belki 5 6 saniyede bir bebek dogdugunu ve cogunun sikintisiz, sendromsuz oldugunu kendime hatirlatmaya calisiyorum. bu bizim dogamizda ve vucudumuza, bebegimize ve yaraticiya inanmaktan baska cok da sey gelmez elimizden diyorum. sonucta annelik omurluk bir endise/panik hali. 34 yasindayim ve annem benim icin hala panikliyor:) hamilelik bir surec ve bu sureci oldugu gibi kabul etmek bizim icin en sagliklisi. duzgun beslenip, hareket etmek, bol su icmek, inis cikislarin icinde kaybolmadan mentali korumak elimizden gelenin en iyisidir diyorum.
Aynı şeyleri hissediyorum maalesefMerhabalar,
yok düşünmüyorum yaptırmayıSiz yaptıracakmısınız?
Bende aşırı kaygılı biriyim ve stres yaptıkça çocuga zarar verdiğini bilerek dahada stres oluyordum. ya çocuga zarar verirsem stres yapmamalıyım diyodum ve kısır döngü gibi daha cok stresleniyordum . sonra şunu düşündüm. Ne savaşlarda doğan çocuklar ne 9 ay boyunca dayak yiyen kadınlardan sağlıklı bebelerin olması. Cok zor şartlarda hamilelğini geçiren birsürü kadın var. bu biraz Allah inancıyla doğru orantıda gibi hissediyorum nefes alması gereken bir canlı varsa o sen naparsan yap doğacak ve nefesini alacak . Eğer yaşamayacaksa bu hayatta istersen okadar sağlıklı beslen harika bir mutluluk içinde yaşa o bebek dünyaya gelmeyecek. Bu bir canlının yaşaması tamamen allahın elinde olan birşey. Biz kendimizi ilah sanıp herşeyden endişe duyuyoruz . Tamamen vesvese ve tefekkür etmediğimizden kaynaklanıyor. Bu şekilde kendini rahatlatabilirsin. Herşey Allahın ellinde.Merhabalar,
evet malesef bu kadar arastirmak, okumak zihnimizi yoruyor. surekli kotuyu dusunup kendi kendimizi strese sokuyoruz. belki zihin icin bu bir savunma mekanizmasidir bilemiyorum ama sanirim hamileligin ilk donemi roller coaster gibi. bir saat kaygili, bir saat mutlu, sonra gergin...:) su an bizim icin her sey cok yeni beden degisiyor, hormonlar degisiyor, zihin degisiyor. kendime hayatimin bir doneminin tamamen kapandigini ve bambaska bir donemine girecegim fikrini alistirmaya calisiyorum. zamanla bu fikirlere ve bebege adapte olup daha cok sahiplenecegiz diye dusunuyorum. hem bedensel, hum ruhsal zamana ihtiyacimiz var. her sey yavasca cozulup, yenine oturacaktir. dusununce hamilelik gercekten mucizevi bir olay. burda deneyimli anneler de vardir elbette. geriye donup baktiklarinda daha pozitif olarak hatirliyorlardir diye dusunuyorum bu sureci.Ya evet bende böyle düşünüyorum. Hatta olumsuz haberleri başta kendimi filtrelemeden o kadar çok okudum ki hala tam anlamıyla hamile olduğum için sevinemedim. Önceleri boş gebelik mi dış gebelik mi emin olmadan hamile diyemeyizle başladı ve sonra hep olumsuzlukları görünce çok etkilendiğimi fark ettim. Herhalde çocuğun hareketlerini hissettiğim zaman hamile olduğuma emin olup bir çocuğumun olacağına sevineceğim gibi. Şimdi sevinsem çok erken sevinecekmişim gibi geliyor. Bir de çevremde hiç kimse bilmediği için sadece biraz halsiz ve rahatsızım gibi hissediyorum. Resmen karnındaki çocuğa bağlanmak istemiyorum gibi hissediyorum şu an bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?