- 21 Haziran 2022
- 769
- 879
- 53
- 35
- Konu Sahibi denizzehra
-
Merhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 23-04-2026
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
ANNE ADI YAŞ KAÇINCI ÇOCUK SAT KESE KALP ATIŞI TAHMİNİ CİNSİYET CİNSİYET TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ BEBEĞİN İSMİ denizzehra 39 1 14 temmuz 6+1 6+1 21 nisan
Hiçbirini yaptırmayacağım allaha emanetİlerleyen 8.haftalardan sonra burda cok duyacaksın fetal dnayı mesela
Özel hastanelerin para tuzağı. Anlaştıkları firmalardan komisyon aldıkları için doktorlarda. Yeni moda onların kazanç kapısı yani.
Bugün özellikle doktora sordum yanıltıcı olabiliyor bizim için sonuçlar dedi. Fetal dnayı önermedi.
Ama özeldeki doktorlar şartmış gibi önerecek.
Cvs'de herkesin kendi istediğine göre yapılan birşey değil riskleri olan birşey. Anne karnından bebeğe yapılan bir işlem. Doktor gerekli görürse seni yönlendiriyor.
Mesela 12. Haftada ikili test var. Eğer riskli birşey çıkarsa üçlü test yapılıyor yine riskli cıkarsa dörtlü test sonrada cvc yapılıyor mesela.
Bu cvc maliyetli birşey çünkü.
Merhaba arkadaşlar 1. Sayfada bulunan tabloyu doldurmam için isteyenler bilgilerini beni etiketleyerek paylaşabilir
evet canım öyleymişAma duphaston da aynı etkiye sahip diye biliyorum.brbek varsa tutunmayı sağlıyor bebek yoksa adet söktürücü özelliği var
Ne güzel. Bende keske öyle diyebilsem. Doktorlar zorunlu tutuyor maalesef.Hiçbirini yaptırmayacağım allaha emanet
Ben içiyorum canım, leke olduğu için doktorum verdi, günde iki defa.Kızlar bu süreçte duphaston içenler var mı? Ben günde 3 kez içiyorum
elephant11, yaş 30, ilk cocuk, tahmini dıgum 17 mayıs, sat 10 agustosMerhaba arkadaşlar 1. Sayfada bulunan tabloyu doldurmam için isteyenler bilgilerini beni etiketleyerek paylaşabilir
kaçıncı haftasınız :) hayırlı olsun bu aradaBen içiyorum canım, leke olduğu için doktorum verdi, günde iki defa.
Teşekkür ederim size de hayırlı olsunkaçıncı haftasınız :) hayırlı olsun bu arada
Zorunda mısın yani bir sağlık problemi yoksa yaptırmaya bilirsin niye o kadar zorunlu tutuyorlar anlamıyorum bana derse ben yaptırmayacağım diyeceğim meselaNe güzel. Bende keske öyle diyebilsem. Doktorlar zorunlu tutuyor maalesef.
Daha kese için bugun ilk muayaneme gittiğimde 11-13. Haftada seni perinatolojiye yollayacagım cvc yaptıracaksın dedi.
bizide bilgilendirin :):)Teşekkür ederim size de hayırlı olsunŞu an 5+2’yim. Yarın doktora görüneceğim nasipse
Anladım canım doğrudur tabi testlerde çok yanılma olduğunu duymuştum Allah yaşatmasın inşallah o kadar çok risk var ki.. sizin mecbur sanırım yaptırmak hayırlı sonuçlar çıkar inşallahCVS, anne karnının uygun yerinden ince bir iğne yardımı ile girilmesini takiben (tıpkı amniyosentezdeki gibi) plasenta dokusunun uygun yerinden koryon villus örneklemesi (1-2 cc doku örneği) yapılmasına verilen isimdir.
Zaten geçen yıl çok fazla özel laboratuvar, doktor, genetikçi vs ile görüştüm. Hepsinin dediği şey aynı yapılan hiçbir testin geçerliliğinin kesinliği yok. İlerleyen haftalarda testlerde çok endişe yaşayanlar olacak burda.
Tek kesin olan test anne karnından sıvı alınarak veya anne karnınfaki fetüsten bir parça alınarak yapılan testler. Geri kalan tüm testler yanılır diyorlar.
Problemler yaşadığımız için zorunlu tutuyorlar.Zorunda mısın yani bir sağlık problemi yoksa yaptırmaya bilirsin niye o kadar zorunlu tutuyorlar anlamıyorum bana derse ben yaptırmayacağım diyeceğim mesela
Hayır benim anlamadigim Allah göstermesin olumsuz birşey çıkmadı durumunda ne yapıyor doktorlar.bu testlerle sadece rahatsızlık öğrenilmiş olmuyormuAmin inşallah
Ben biraz zor rahatlarımolumsuz deneyimimiz olduğu için bugun doktorda söyledi senin 11-14. Haftalar arası cvc yaptırman gerekiyor diye. O tarz testlerin çıkmasıda uzun sürüyor. Yollanan dış merkeze göre 3 hafta 8 hafta arası sürüyor.
Bende fetal dna yaptırsak olur mu dedim maalesef dedi. %100 doğruluk istiyorsan cvc dedi.
Bir şey çıkmazsa gebeliğe devam ediliyor. sorunun mantıgını anlamadım acıkcası...Hayır benim anlamadigim Allah göstermesin olumsuz birşey çıkmadı durumunda ne yapıyor doktorlar.bu testlerle sadece rahatsızlık öğrenilmiş olmuyormu
Stresten başka birşey değil zaten yeterince stresli oluyor hamileler bide üzerine bu testler can sıkıyor.hicbisey olmasa bile ufacık risk var dense anne iyice strese giriyor bişey yoksa da o stresle Bebek hasta oluyor Allah korusun.annelerimiz ,ninelerimiz doktor yüzü görmeden sağlıklı bebekler dogurmuslar.bende yaptırmayı düşünmüyorumHiçbirini yaptırmayacağım allaha emanet
Çıkarsa ne oluyor onu sordum.gebeligimi sonlandırıyorlar ya da anne karnında tedavi edip sağlığınami kavuşturuyorlar,bir müdahale oluyormu yaniBir şey çıkmazsa gebeliğe devam ediliyor. sorunun mantıgını anlamadım acıkcası...
Elbette, geçen hafta gidişimde keseyi görmüştük bakalım yarın ne göreceğizbizide bilgilendirin :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?