- 27 Aralık 2024
- 264
- 162
- 18
- Konu Sahibi denizzehra
-
Evet canım doktor önermişti folik asit özellikle folat olarak kullanılması çok önemliymiş seninkide iyi galiba canım (ilk doktorumda artık onla görüşmüyorum morfolic önermişti) onu da almıştım gebelik öncesi dönüşümlü kullandım bitti simdi sadece bu ikisini kullanıyorun canım d vitamini bende aldım damla olanı ama kullanamadım çok bulantı yaptı sen nasıl tüketiyorsunÇok güzel. Doktorun mu önerdi bunları?
Bende solgarınkini kullanıyorum metil folatta. Elimde normal b12 vardı onu kullanıyorum. Ama bende Metilkobalamin formunu almayı düşünüyorum. D vitamini damla kullanıyorum.
Evet canım doktor önermişti folik asit özellikle folat olarak kullanılması çok önemliymiş seninkide iyi galiba canım (ilk doktorumda artık onla görüşmüyorum morfolic önermişti) onu da almıştım gebelik öncesi dönüşümlü kullandım bitti simdi sadece bu ikisini kullanıyorun canım d vitamini bende aldım damla olanı ama kullanamadım çok bulantı yaptı sen nasıl tüketiyorsun
Doktorun iyiymiş sankiEvet canım doktor önermişti folik asit özellikle folat olarak kullanılması çok önemliymiş seninkide iyi galiba canım (ilk doktorumda artık onla görüşmüyorum morfolic önermişti) onu da almıştım gebelik öncesi dönüşümlü kullandım bitti simdi sadece bu ikisini kullanıyorun canım d vitamini bende aldım damla olanı ama kullanamadım çok bulantı yaptı sen nasıl tüketiyorsun
Yok canım değildi hiç bu vitaminleri öneren başka doktorum o baya işinde iyi ama aynı sehirde değilim onunla pazartesi aynı sehirde olduğum bi doktoru denicem bakalımDoktorun iyiymiş sanki
Bana doktor önermedi. Sempozyumdan duydum aldım. Doktora danıştım adını bile duymamıs sakınca yok kullanabilirsin dedi.
9 damla, yaglı bi gıda ile tüketmek zorundasın emilimi olması için. Dün sütün içine damlattım. Bugun avakodonun üzerine... önemli olan yağlı bi gıda olması. İstersen yoğurdun içine koyabilirsin. Yağda çözünen vitamin buyağ kısmı önemli.
Benimki devit3. Sağlık bakanlığı bu markada gebelerde 9 damla öneriyor. Üzerinde ml ve ıu yazıyor ya ordaki sayıların oranları önemli. 1 damla belki sende daha konsantredir. Eczacı nasıl önerdiyse öyle kullan. Doktorada mutlaka danış. 3.000 günlük dozun aşılması önerilmiyor. Vitaminlerin doz aşımıda zararlı.Yok canım değildi hiç bu vitaminleri öneren başka doktorum o baya işinde iyi ama aynı sehirde değilim onunla pazartesi aynı sehirde olduğum bi doktoru denicem bakalımbundan mı canım seninki bana eczaneden önerdiler bu d vitamini öyle aldım ilk sade denedim çok kötüydğ sonra suya attım o daha da kötü oldu yoğurt olayını dinliyim ama her 10 kiloya 1 damla demişti bana eczacı
Aa anladım canım iyi oldu söylediğin yoğurtla denedim simdi iyi oldu valla ya böyle ama doz olayını bi sorcam doktoruma da bakalım o nerde öyle yapıyım en iyisi sağol canımBenimki devit3. Sağlık bakanlığı bu markada gebelerde 9 damla öneriyor. Üzerinde ml ve ıu yazıyor ya ordaki sayıların oranları önemli. 1 damla belki sende daha konsantredir. Eczacı nasıl önerdiyse öyle kullan. Doktorada mutlaka danış. 3.000 günlük dozun aşılması önerilmiyor. Vitaminlerin doz aşımıda zararlı.
Bunları öneren doktorun hangi şehirde ismi nedir doktorun?Yok canım değildi hiç bu vitaminleri öneren başka doktorum o baya işinde iyi ama aynı sehirde değilim onunla pazartesi aynı sehirde olduğum bi doktoru denicem bakalımbundan mı canım seninki bana eczaneden önerdiler bu d vitamini öyle aldım ilk sade denedim çok kötüydğ sonra suya attım o daha da kötü oldu yoğurt olayını dinliyim ama her 10 kiloya 1 damla demişti bana eczacı
Ay çok sevindim. Bir lokma ekmeğe damlatıp dil atında bekletip sonra ekmeği çiğneyebilirsin. Geçen yıl öyle yapıyordum. Yağda çözünme olayını kimse söylememişti. Bunu öğrenince artık bu şekildr daha iyi oldu sanki.Aa anladım canım iyi oldu söylediğin yoğurtla denedim simdi iyi oldu valla ya böyle ama doz olayını bi sorcam doktoruma da bakalım o nerde öyle yapıyım en iyisi sağol canım
İstanbul’da canım Ataşehir’de tüp bebek doktoru da aynı zamanda çok iyi bilgili yaklaşımı harikaydı soru sormadan anlatan doktorlardan ben de öneriyle gitmiştim Gazi YıldırımBunları öneren doktorun hangi şehirde ismi nedir doktorun?
Ben bulunduğum şehirde çok fazla kadın doğumcuya gittim özelde, devlette tek tük gittim. Ama hiçbirinden bunları duymadım. Tüp bebek doktorları çok dikkat ediyorlar. Tüp bebek doktoru muydu senin ki?
Mune hanım beni burdan görebilirseniz bana yardım edebilir misiniz
Bende kocaelideyim. Burda iyi doktora henüz denk gelemedim. Eray hoca var. Onu ebem ve arkadaşım ve çevremden bikaç kişi önerdi. Biraz ilerlesin gebelik ona da görüneyim. Tüp bebek uzmanı diye ona hic gitmemiştim. Ama genelde kendini geliştiten kadın doğumcuların öoğu tüp bebekçi oluyor galiba.İstanbul’da canım Ataşehir’de tüp bebek doktoru da aynı zamanda çok iyi bilgili yaklaşımı harikaydı soru sormadan anlatan doktorlardan ben de öneriyle gitmiştim Gazi Yıldırım
Valla olabilir canım ben de bi kaç doktora gittim ama memnun kalmadım dediğin doğru olabilirBende kocaelideyim. Burda iyi doktora henüz denk gelemedim. Eray hoca var. Onu ebem ve arkadaşım ve çevremden bikaç kişi önerdi. Biraz ilerlesin gebelik ona da görüneyim. Tüp bebek uzmanı diye ona hic gitmemiştim. Ama genelde kendini geliştiten kadın doğumcuların öoğu tüp bebekçi oluyor galiba.
Dış gebelik kese olması gereken yerden farklı bir yerde oluşunca olmuyor mu? Doktorum ulstrasonda bakar bakmaz dış gebelik değil bu dedi. Kesenin için yolk kesesini de goruce boşta değil dedi.Kese göründü ama bebek görünmedi yazmış kimyasal gebeliklerde kese boş kalıyor.
Bu arada hazirandaki gebeliğimde kese görünmüştü ama bebek yok diye dış gebelik olabilir diye şehir dışına seyahet edemez raporu verdiler acil ameliyat olmam gerekebilir diye. Dış gebelikte geç müdahale anne hayatını tehdit ediyor. İç kanama geçirebilir. (Ben bu kadar detay vermek istememiştim endişelenmemesi üzülmemesi için hepimizin duygusal yapısı bile çok farklı) ( bi cümle birimize iyi gelirken diğeri cok etkilenip kötü hissedebiliyor.)
Evet zaten doktora kesin gitmesi lazım normal olmadığını söyledim. Sözel ifadelerle doktorda teşhis koyamaz en iyi muayane ile anlasılır ne olduğu.
Herkesin vucut tepkisi cok farklı.
Yani bazen tutunma kanaması sandıgınız kahverengi leke düşük kanaması olabiliyor şiddetli ağrı hatta bazen hic agrı olmadan da düşük olabilir. Sessiz düşük deniyor. Vucut tepkisi herkeste farklı hatta her hamilelikte bile aynı vucut cok farklı tepkiler veriyor.
Bazı doktorlar çok rahatlar maalesef senin hatirlatman gerekiyor.Bana neden progesteran vermedi acaba
Evet boş gebelik yazacağıma dış gebelik yazmışım. Zaten açıklama olarak kesenin içinin boş olması demişim. Dış gebelikte genelde tüplerin oraya yerleşiyor.Dış gebelik kese olması gereken yerden farklı bir yerde oluşunca olmuyor mu? Doktorum ulstrasonda bakar bakmaz dış gebelik değil bu dedi. Kesenin için yolk kesesini de goruce boşta değil dedi.
Sen doktorlara hafif ağrım var dersen vermezler bazen şiddetli oluyor progestan başlayalım de kullan zararı olmaz.dusuk riskini aza indirirsinyok ağrım şiddetli değil
Ama duphaston da aynı etkiye sahip diye biliyorum.brbek varsa tutunmayı sağlıyor bebek yoksa adet söktürücü özelliği varBana neden progesteran vermedi acaba
Arkadaşlar merhaba kaçıncı haftalardasınız ben 6+2 deyim ve su bile acı geliyo zorla içiyorum sizde durumlar nasıl günde ne kadar su içiyosunuz
Özelde yardım rica ettim inşallah yapabiliriz çok fazla anlamıyorum bu işlerideBuradan ismini etiketlemeden görmez muhtemelen canım hatta etiketleyince de görmeyebiliyor
Sayfanın sağ üst köşesinde zarf var oraya basıp özel mesaj gönderebilirsin
Recipient kısmına Mune yazıp aşağıya mesajını yazman gerekiyor
Bu konunun ilk sayfasına moderatör tablo eklemiş
Bir tek sen doldurabiliyorsun diye biliyorum
Müsait olduğunda Mune Hanım’a mesaj atarsan anlatacaktır
Bizim de tablomuz dolu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?