- 29 Mayıs 2013
- 3.104
- 5.375
- 358
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #1.961
Ne güzel açıklamışsın canım, çok teşekkürler. Biraz baktım ben de. İnşallah öyle bir şeydir. Doktor istirahat et dedi ama benim her sabah kızımı okula bırakıp almam gerekli şuan. Çocuğun beslenmesi falan derken aralarda dinlenmeye çalışıyorum. 12. Haftayı sağlıkla çıkartalım şuan başka birşey istemiyorum.Yumurta çatladığında geriye kalan parçalar Corpus luteum denen bir kist oluşturuyormuş ve bu kist plasenta yeterli derecede hormon salgılayana kadar bebeğin tutunması için gerekli hormonları salgılıyormuş. Benim muayene doktor bu kisti görüp anlattı. İçinde kan da oluyormuş bu kistin ve belirli bir haftadan sonra işlevi bitiyomuş ve patlıyormuş. Belki de kistiniz vardı o patladı işlevi bitinceinternetten araştırın detaylıca anlatıyor, ben daha önce duymamıştım
Benim de hafta sonu hep regl olacak gibi ağrım oldu 7+6 ve 8+0 da. Sanırım rahim genişliyor o yüzden. Senin iki tane ise daha da fazla olur büyük ihtimalleKızlar bugün tam 8+0 haftadayım. Gece 4 de karın ağrısı ile kalktım kanama vs yoktu şükür. Regli olacak gibi bir ağrı yada ishal olmuş gibi karın ağrısıydı ayırt edemedim. Bu saate kadar vardı, uyutmadı korkumdan uyuyamadım da.
Şimdi biraz rahatladım. Bebeklerin kalp sesini duymuştuk. Kanama vs yoksa ağrı normaldir değil mi. İkiz olduğu için rahim daha fazla mı büyüyor ağrı ondan mı oluyor. İkize gebeler yardımAğrınız var mı
Evet evet onda sorun yokEvde kendi demlediğim ıhlamuru içmiştim ondan sıkıntı olmaz sanırım. Gerçekten hastalık geldi mi ilaçsız atlatmak çok zor oluyor.
İçinizi ferah tutun, hiçbir sorun olmayacak inşallahNe güzel açıklamışsın canım, çok teşekkürler. Biraz baktım ben de. İnşallah öyle bir şeydir. Doktor istirahat et dedi ama benim her sabah kızımı okula bırakıp almam gerekli şuan. Çocuğun beslenmesi falan derken aralarda dinlenmeye çalışıyorum. 12. Haftayı sağlıkla çıkartalım şuan başka birşey istemiyorum.
corasprini kanama kesilince kullan dedi doktor tekrar sanırım ilki yerleşme kanamasaydı ama her an midemin bulanmaması beni üzüyor gerçi her gün bir yeni belirti ortaya çıkıyor bir de ağır bir şey yiyince bulanıyor sürekli diyet besleniyorum ondan yoğun hissetmiyor olabilirim :)) herkeste de çok bulanacak diye bir şey yokmuş zatenBen de öyle kanama olmayınca içim rahatlıyor biraz coraspini kestim sadece oksapar yapıyorum ben ama yine de her an her şey olabilir insan hep kaygılı ve sanırım 9ay sürecek bu kaygılar
corasprini bir sorun isterseniz oksaparla aynı değil görevleri dedi banacorasprini kanama kesilince kullan dedi doktor tekrar sanırım ilki yerleşme kanamasaydı ama her an midemin bulanmaması beni üzüyor gerçi her gün bir yeni belirti ortaya çıkıyor bir de ağır bir şey yiyince bulanıyor sürekli diyet besleniyorum ondan yoğun hissetmiyor olabilirim :)) herkeste de çok bulanacak diye bir şey yokmuş zaten
Canım öncelikle çok üzüldüm ve durumunu anlayabiliyorum. Bende hamilelikten beri eşimden çok şey bekliyorum çamaşırdan o sorumlu kedi kumundan o sorumlu ve bana karşı artık daha hassas olmasını istiyorum. Geçen gün herkesin içinde yeter artık anladık hamilesin tarzında bişey söyledi o boğazıma oturdu yani bu süreçte çoğumuz bunları yaşıyoruz o gün ona çok kızmıştım ama sonra geçti unuttum. En azından yalnız değilsin diye anlatıyorumkızlar selam, birkaç gündür aşırı mide bulantısı ve halsizlikten yerimden kalkamıyordum. eşim sağolsun yardımcı oldu yemek temizlik vs. ama 2 gün önce akşam su getirmişti ama çok büyük bardakta getirmiş o kadar içemem ki dedim birden tersledi her şeye vır vır vır yeter ya falan diye söylenmeye başladı. o günden beri konuşmuyorum. ve mide bulantım 2 gündür olmamasına rağmen hiçbir şey yemiyorum. canım bir sürü şey çekiyor ama eşime söylemiyorum kendim de gidip almıyorum. aileme vs daha söylemedim zaten. canım çok sıkkın bebeğe de yazık bir şey yemediğim için folik asiti de aksattım. eşimi çok ihmalkar buluyor güya bu hafta tatile çıkacaktık artık eylül bitti yani hiçbir şeyi düşündüğü yok. bebeksiz son tatil olacaktı ben hiçbir şey demememe rağmen kendisi 50 kere gitmek istediğini söyleyip benim aklıma soktu ve şuan tık yok. 2 gündür hiçbir şey yemememe rağmen de umrunda değil bence. ne bebeği daha anladı. ne hamileliği. doktrol kontrolleri yapılması gerekenler hep ben takip ediyorum. sinirlerim bozuk bebeğe üzülüyorum
Ben de aynı durumdayım şu an, normal bi yemekten bile tiksiniyorum mutfağa geçip şunu yapayım kendime düşüncesi bile tiksindiriyor, sabahları mide bulantısı ile uyanıyorum günün her saatinde hatta uyuyana kadar böyle devam ediyor yok mu bunun bir çözümü ya hayattan soğudum resmenKesinlikle aç kalınca mide bulantısı oluyor ama ben yemeklerden tiksindim hiç bir şey yiyemiyorum sudan bile midem bulanıyor
Hayırlı olsunAyyy merhaba, sat aynı ben de 22 sinde kan verdim b-hcg 276 çıktı. Bugün de kan verdim öğleden sonra öğrenicem sonucu
İnşallah öyledir çok korkuyorum korkularımız geçmiyorBenim de hafta sonu hep regl olacak gibi ağrım oldu 7+6 ve 8+0 da. Sanırım rahim genişliyor o yüzden. Senin iki tane ise daha da fazla olur büyük ihtimalle
Hayırlısı inşallah duyarsınız ben en az bir ay daha beklemeyi düşünüyorum. Malum şirketler kadınlara psikolojik baskı uyguluyor evlenene çocuk doğurana işten çıkacak gözüyle bakılıyorcanım daha kalp atısı için doktora gitmedim cumartesi günü kontrolüm var inşallah duyarsak eğer pazartesi söylemeyi düşünüyorum kritik bir haftadayım
Yediğimiz her gıdanın da içinde ilaç var bunu düşünmenin bir sonu yok ki ne yesek ya genetiği değişmiş ya ilaçlı nasıl ayırıcazBenim doktorum hiçbirini önermedi, çünkü dışardan aldıklarınızın da içinde tam ne var bilemiyoruz, mümkünse içmeyin. Çok istiyorsanız belki bir fincan ıhlamur ama onun da gerçekten ıhlamur olduğundan emin olmanız lazım dedi
Yok aslında doktorun bahsettiği o değil. Siz ıhlamur diye alıyorsunuz aktardan ama içine az da olsa adaçayı karışıyor anlamıyorsunuz ve adaçayı asla tüketmemeniz gerekiyor dedi. Yani o kimyasaldan falan bahsetmiyor, onu düşünürsek işin içinden çıkamayız evetYediğimiz her gıdanın da içinde ilaç var bunu düşünmenin bir sonu yok ki ne yesek ya genetiği değişmiş ya ilaçlı nasıl ayırıcaz
Ben de karnım büyüyene kadar saklayacağımHayırlısı inşallah duyarsınız ben en az bir ay daha beklemeyi düşünüyorum. Malum şirketler kadınlara psikolojik baskı uyguluyor evlenene çocuk doğurana işten çıkacak gözüyle bakılıyor
Ben de gece çok uyanıyorum, sabahları da erken kalkıyorum normalde alarmla kalkardım. Ancak gün içinde aniden halsiz düşüyorum uykum geliyor. Çalıştığım için dinlenme şansım da olmuyor biraz zorluyor beniKızlar uyku durumlarınız nasıl? Ben en fazla 4 saat uyuyabiliyorum kesintisiz. Gece yarısı kalkıp tuvaletti atıştırmalıktı su içmesiydi derken uykum açılıyor 2 saat sonra anca uyuyabiliyorum. İkinci uykumda 1.5 saat anca oluyorUykusuzluk çeken var mı benim gibi?
sonra neden söylemedin diye daha fazla bir mobing olmasın canımHayırlısı inşallah duyarsınız ben en az bir ay daha beklemeyi düşünüyorum. Malum şirketler kadınlara psikolojik baskı uyguluyor evlenene çocuk doğurana işten çıkacak gözüyle bakılıyor
kızlar yaa ona göre davransınlar daha hassas olsunlar diye ben söylicem nazlanmak istiyorumBen de karnım büyüyene kadar saklayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?