• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    51
Kızlar ptesi sırf cinsiyet görmeye gideceğim 14. Hafta olacak. Doktor net görebilir mi acaba bu hafta belli olur mu? Her sorduğumda daha dur bakalım diyip geçiştirdiler. Özelde takipli oldugum doktora gideceğim

Ben de 14+0 da sırf cinsiyet öğrenmek için gittim
Başta göremedi sonra çıktım 10- 15 dakika yürüdüm geri geldim
Doktorum başka bir doktor da çağırmış
Biraz daha uğraştılar öyle zar zor gördüler
Bebeğin bacakları hep kapalıydı bir de çok hareketliydi

Kızlar günaydın bir şey soracağım sanki daha öncede konuşulmuştu. Normalde aydan aya rutin kontrol için doktora gidiyordum ama 3 kere kanamam olunca mecbur acile gittim en sonuncuda içim rahat etmedi 3 gün sonrasında devletten bir doktora randevu aldım gittim. En sonuncu kanamanın üstünden 6 gün geçti ama hala koyu kahve leke oluyor. Bu yüzden de çok tedirginim acaba kendi doktorumamı gitsem pimpirikli oldum iyice. Sık sık ultrason zararlımı acaba🙈

Günaydın ☀️
Sık sık ultrasona giden biri olarak bu konuyu farklı doktorlarla konuştum ve baya araştırdım canım
Rutin muayenede girdiğimiz ultrason yüksek güçte değil, 2 boyutlu
Radyasyon da içermediği için güvenli
Son trimesterde zaten çoğu doktor her hafta çağırıyor
Yüksek güçteki 4 boyutlu ultrasonların bile kanıtlanmış zararı yok
İçin rahat olsun ultrason konusunda

Bende kısmen böyle düşünüyorum ailem yakında olsaydı beşik dahi almayacaktım inanın ablamlarda depoda bekleyenleri alacaktım 🫣 ama mesafe olarak çok uzak olduğumuz için park yatak bi kaç kıyafet alacağım,birde ikiz olunca herşeyi alırım sözlerimi yuttum sanırım 😄 şuan işin pratik ve az yer kaplayan kısmındayım.sizinde söylediğiniz gibi 24-25 inci haftaları bekliyorum.Bazen gördüğüm kıyafetleri dayanamayıp parça parça alıyorum ama bakalım 🫢 annemde bana hemen alma kızım bekle diye tembih ediyordu dün gitmiş nevresim takımlarını diktirmiş 😀 şaşırttı birazcık beni
Ayy aldınız mııı 🥰🥰🥰 bende ufak ufak bakıyorum internetten ama henüz almadım. Anneniz dayanamış kıyamam 🥰 harika

Bende hemen almayacağım eşyaları,mama makinasından hiç bilgim yok şuan sizden duydum inanırmısınız
Ben bebek konusunda hiç birseyini bilmiyorum inşallah mamaya ihtiyacımız olmaz sütümüz fazla olsun 🫣🥲🤲🏻🤲🏻 Minnoşlara kıyamam
İkiz olunca az gelir süt yetmez felan diye ilk bütçemi mama makinasına ayırdım. Babybrezza idi sanırım markası. Geceleri felan baş ucuma koyarım hemen tık tık mama hazır 🥰

Benim ilk gebeliğim tüp bebek. Tek embriyo transferi oldu. O da meğerse tek yumurta ikiziymiş. Anne karnında bölündüler yani. Aa ne güzel çifte şans fln dedik ama doğumdan sonra ben ben olmaktan çıktım 😄 Migren hastası oldum sonunda. Geçen yaz ilaçlar adet düzenimi bozdu zannettim. Meğerse istemeden gebe kalmışım. Allah'ın hikmeti dedik. 8 yıldır evliyiz artık çocuğumuz olmuyor diye kabul etmiştik. Allah isteyince oluyor yani biz isteyince değil ☺️
Benim de ilk gebeligim tup bebek tek embriyo tek yumurta ikizi 😅😅 Allah bilir tabi ama sonum benzemesin 😅😅😅

Yaa çok geçmiş olsun. Onun cinsiyeti neydi.
Bizimde malesef bi oğlumuz vefat etti birde düşük var. Kızıma o yüzden söylemek konusunda biraz beklemiştim artık söylerim diyordum ama demekki hala kaybetme ihtimali var. Acaba ne zaman söylesem:(
İçini ferah tut , kötü düşünceleri getirme aklına . Ben de bunları düşünerek söylememeyi tercih etmiştim ama 12. Hafta gibi söyledim . Bir şey olmaz Allah’ın izniyle . Benim o bebeğim de erkekti .

Emin olun 15. Hafta asla erken değil sizin doktorunuzun ultrason cihazi yeterli değildir ,merak ediyorsanız başka bir hastaneye gidip öğrenebilirsiniz 🙂
Başka iki doktordan kız cevabını aldık ama acaba mı diye bekleyenler var 😆 eşim erkek olsun diye bekliyor . Tabi her şeyden önce sağlıklı olsun yeter ,erkek kız fark etmez

Hayır 3:) belden anestezi ile yaptım ikisini ve çok memnun kaldım ,istemiyordum ilkinde korkudan normal doğum,sezeryanla erken alınıyor deniyor ya,bebek gününü geçti aşağı bile inmedi ,41 de artık zorunlu aldılar,tehlikeye atamayiz dediler aksi durumda
Valla siz de belden anesteziye iyi cesaret etmişsiniz 😁 beni kan tutuyor , cesaret edemiyorum . Keşke belden olsa da bebeğimi orda kucağıma alabilsem

Çok geçmiş olsun peki öncesinde hiç kanama ya da lekelenme oldumu acaba benimde 26 haftalık bi kaybım oldu karnımda kalbi durdu şimdi çok korkuyorum bir yandanda içimi ferah tutmaya çalışıyorum çok zor
Yok öncesinde kanama , lekelenme yaşamadım . Yiyecek ekmeği varsa doğuyor bir şekilde . Kötü düşünceleri aklınıza getirmeyin sağlıkla alırız inşallah kucağımıza 🙏

Kızlarrr kızlarrr geçen hafta perinatoloji doktorum ki kendisi cinsiyette nam salmış çok iyi bir doktor kız dedi bugünde özele gittim özeldede takipliyim biraz yeni bir hocam bacak arasında kocaman bi çıkıntı gösterdi erkek dedi bfndndn diğer ultrason fotolarınıda aldım tabi chatgbt dahil yine bacak arası fotosu diğer ultrason fotolarınada kız dedi eee napcaz 2 hafta sonra perinatoloji randevum ay çatlayacam😀

Kızlar doktorunuzun söylediği cinsiyet fetalde tersi çıkan oldumu acaba🌸🙏

Kızlarrr kızlarrr geçen hafta perinatoloji doktorum ki kendisi cinsiyette nam salmış çok iyi bir doktor kız dedi bugünde özele gittim özeldede takipliyim biraz yeni bir hocam bacak arasında kocaman bi çıkıntı gösterdi erkek dedi bfndndn diğer ultrason fotolarınıda aldım tabi chatgbt dahil yine bacak arası fotosu diğer ultrason fotolarınada kız dedi eee napcaz 2 hafta sonra perinatoloji randevum ay çatlayacam😀
Kızdır bence ozaman

Back
X