Evet çıktım ama pek keyfim yok ya arsa diye isimlendirdikleri bir şeyden bahsetti amniyosentez önerdi nipt testi de yaptırmıştım oysa. Başka bir perinatoloğa daha gittim o da benzer şeyleri söyledi muhtemelen bir şey yok ama risk almayalım diyorlar. Amniyosentezinde 400 de 1 oranında işlem esnasında kese patlama riski varmış. Kafam çok karışık:/
Canını sıkma bu şekilde çok oluyor binde bir ihtimalde olsa doktorlar riske atmıyor bu şekilde amniyosentez yaptıran çok kişi var bizim aralık grubunda da vardı çok şükür temiz çıktılar inşallah temiz çıkacak ve sağlıkla kucağına alacaksın kendini de bebişi de üzme o düşündüğün tüm olumsuz ihtimaller bu testleri yapmayan yapan temiz çıkan da bile geçerli sabırla bekleyip görelim inşallah güzel haberlerini alacaksın
Kuzum çok geçmiş olsunn. Amniyosentez için de bu işin ehli olan defalarca kez yapmış olan bir doktora gittiğin sürece sıkıntı olmaz allahın izniylee. Ama anlamadığım şu var NIPT testi down tespiti için çok çok çok kesin sonuç veriyor %90 küsürlerde. Eee detaylıda da ense kalınlığı burun kemiği de normal çıktıysa bu neredeyse %100 sonuç demek. Downdan nasıl şüphelenebildi anlamadımm.
Down değilde yalnızca arsa denen hastalık tespit edilirse hiçbir sıkıntı yokmuş ama demi hayat kalitesini etkileyecek birşey değil demi?
Bu beni de şaşırttı nıptı kesine çok yakın diye yaptırdık hepimiz ultrason ölçümleri de normalse o %0.01 lik oran hep geçerli ki herkesten amniyo test istesinler o zaman hiç bir zaman kesinlik olamaz ki zaten daha başka bir doktora görünmekte fayda var gibi şu süreci sağlıkla bitirsek hepimiz Allahım sen büyüksün
Anladım canım ben en son 14 haftalıkken gitmiştim de bişey demedi özellikle sormam mı gerekir bir arkadaşım her gidişinde ölçmesi gerekirdi dedi de ben doğuda yaşıyorum sözde özel hastaneye gidiyorum ama nebilim her gidişimde bebek iyi suyu iyi deyip yolluyordu ben bilsem sorardım aklıma takıldı evhamlandım on gün sonraya randevum var normalde o zaman gidince sorayım artık
Kızlar merhaba tetanos aşısıyla ilgili konuştunuz mu kaçırdım mı tam bilemedim pazartesi günü 18 haftaya giriş yapıcam. Sağlık ocağından aradılar pazartesi günü hem kan alıcaklarmış hem aşı olucakmışım. Daha erken değil mi sanki. Aşı 2 doz olacak dedi.
Bu beni de şaşırttı nıptı kesine çok yakın diye yaptırdık hepimiz ultrason ölçümleri de normalse o %0.01 lik oran hep geçerli ki herkesten amniyo test istesinler o zaman hiç bir zaman kesinlik olamaz ki zaten daha başka bir doktora görünmekte fayda var gibi şu süreci sağlıkla bitirsek hepimiz Allahım sen büyüksün
Kızlar merhaba tetanos aşısıyla ilgili konuştunuz mu kaçırdım mı tam bilemedim pazartesi günü 18 haftaya giriş yapıcam. Sağlık ocağından aradılar pazartesi günü hem kan alıcaklarmış hem aşı olucakmışım. Daha erken değil mi sanki. Aşı 2 doz olacak dedi.
bende bugün 17+1 im ama aile hekiminden arayan soran yok tüp bebekle hamile kaldığımda toplam kan falan yapmışlardı onlar yaptılar diye de sağlık ocağı bizde onları isteyecektik gerek yok dedi. Şu ana kadar hiç gitmedim yani sağlık ocağına
Yani tabi 2 li 3 lü 4 lüyle uğraşmayalım strse girmeyelim diye fetali yaptırdık hadi bide detaylı olur 2 tane en azından diye. Gerçekten ilginçç.
bende bugün 17+1 im ama aile hekiminden arayan soran yok tüp bebekle hamile kaldığımda toplam kan falan yapmışlardı onlar yaptılar diye de sağlık ocağı bizde onları isteyecektik gerek yok dedi. Şu ana kadar hiç gitmedim yani sağlık ocağına
Ben varım. Göğüslerimde toplam irili ufaklı 8-10 tane fibrokist vardır. Yılda bir takipliydim hamilelikten dolayı geçtiğimiz ay gideyim dedim. Hepsi coşmuş durumda büyümeyen yok Ayrıca kol altımın acısı sebebiyle bir an önce gitmek istemiştim. Ucu olmayan aksesuar meme olduğunu öğrendim kol altımda. Hatta süt dokusu bile varmış içinde. Ama kesinlikle zararsızmış. Fibrokistlerimin büyümüş olmasını hamilelikte ve tüp bebek tedavisinde beklediğimiz birşey genelde dedi. Ama sol mememde farklı görünüşü olan zararsız bir kist gördü. Sırf bunun için 3 ay sonra tekrar göreyim dedi.
Selam. Ben geçen hafta rutin kan kontrollerine gitmistim aile hekimine doktorum yonlendirmisti. Sordum tetenoz asisini nezaman olucaz diye. 18. Hafta bitince gelirsin dedi. Demekki dedikleri gibi 18. Haftada ariyorlar.