- 17 Nisan 2019
- 3.473
- 4.083
- 133
Evet şüphe var ya zehir gibi:/ işlem esnasında bir şey olursa vicdan azabından kahrolurumİnşallah canım gönlünü ferah tut ,öyle bişey yoktur inşallah ama işte bir kere senin içine düşürdüler şüpheyi karar verme asamasi zor
Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynen bende öyleyim insan bazen dayanamıyor Allah şifa versinSabah gözünü açar açmaz on onbeş kere hapşırmak. Yemek yaparken yolda yanından araba geçse mağazaya girip iki kıyafet baksan hafif tozlu bi havada sürekli burun tıkanıklığı hapşırmak gözlerin kaşınması burnun su gibi akması aklıma ilk gelenler. Şuanda bile üst üste beş kere filan hapşırdım burnum da akıyor. Napiyim yani bi sprey altı üstü. Hamileyken ameliyat olan insanlar var. Ben de normal nefes alabilmeyi isterdim. Keyif olsun diye kullanmıyorum.
Canını sıkma canım biliyorum biraz zor ama senin de değin gibi doktorlar risk almak istemiyorlar. Nipt testinde temiz çıkmıştı. Sıvı alımı için de yine aynı şekilde doktorlar hep kötü ihtimalleri önce söylüyorlar kötü düşünme lütfen endişe etme. Güzel sonuçları paylaşacağına eminimKalpten çıkan damarlardan biri yemek borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş. Bu şekilde yaşayıp haberi olmayan çok insan vardır diyor dr. Ama down için bir bulgu olabilir düşük ihtimalde olsa dedi Allah korusun inşallah öyle bir şey yokturda
Çok sağol canım inşallahhCanını sıkma canım biliyorum biraz zor ama senin de değin gibi doktorlar risk almak istemiyorlar. Nipt testinde temiz çıkmıştı. Sıvı alımı için de yine aynı şekilde doktorlar hep kötü ihtimalleri önce söylüyorlar kötü düşünme lütfen endişe etme. Güzel sonuçları paylaşacağına eminim
Çok çok geçmiş olsun kalbini içini ferah tut bol dua oku . Allahin izniyle bir şey yoktur . Bu şekilde çok şey söylenip doğduktan sonra sağlıklı olan çok bebek var Rabbım esirgesin inşallah senin de sorun çıkmazEvet çıktım ama pek keyfim yok ya arsa diye isimlendirdikleri bir şeyden bahsetti amniyosentez önerdi nipt testi de yaptırmıştım oysa. Başka bir perinatoloğa daha gittim o da benzer şeyleri söyledi muhtemelen bir şey yok ama risk almayalım diyorlar. Amniyosentezinde 400 de 1 oranında işlem esnasında kese patlama riski varmış. Kafam çok karışık:/
İnşallah en yakın zamanda güzel sonuçlar alırsınEvet çıktım ama pek keyfim yok ya arsa diye isimlendirdikleri bir şeyden bahsetti amniyosentez önerdi nipt testi de yaptırmıştım oysa. Başka bir perinatoloğa daha gittim o da benzer şeyleri söyledi muhtemelen bir şey yok ama risk almayalım diyorlar. Amniyosentezinde 400 de 1 oranında işlem esnasında kese patlama riski varmış. Kafam çok karışık:/
İnşallah canım aminnÇok çok geçmiş olsun kalbini içini ferah tut bol dua oku . Allahin izniyle bir şey yoktur . Bu şekilde çok şey söylenip doğduktan sonra sağlıklı olan çok bebek var Rabbım esirgesin inşallah senin de sorun çıkmaz
Kuzum çok geçmiş olsunn. Amniyosentez için de bu işin ehli olan defalarca kez yapmış olan bir doktora gittiğin sürece sıkıntı olmaz allahın izniylee. Ama anlamadığım şu var NIPT testi down tespiti için çok çok çok kesin sonuç veriyor %90 küsürlerde. Eee detaylıda da ense kalınlığı burun kemiği de normal çıktıysa bu neredeyse %100 sonuç demek. Downdan nasıl şüphelenebildi anlamadımm.Evet çıktım ama pek keyfim yok ya arsa diye isimlendirdikleri bir şeyden bahsetti amniyosentez önerdi nipt testi de yaptırmıştım oysa. Başka bir perinatoloğa daha gittim o da benzer şeyleri söyledi muhtemelen bir şey yok ama risk almayalım diyorlar. Amniyosentezinde 400 de 1 oranında işlem esnasında kese patlama riski varmış. Kafam çok karışık:/
Down değilde yalnızca arsa denen hastalık tespit edilirse hiçbir sıkıntı yokmuş ama demi hayat kalitesini etkileyecek birşey değil demi?Kalpten çıkan damarlardan biri yemek borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş. Bu şekilde yaşayıp haberi olmayan çok insan vardır diyor dr. Ama down için bir bulgu olabilir düşük ihtimalde olsa dedi Allah korusun inşallah öyle bir şey yokturda
canımm valla çevrem de kız diyor ama oğlumda göstermemişti böyle ben de kız hissediyorum bakalımPek nazlı çıktı sizin bebiş , bir rivayete göre gostermezse kız diyorlarama ben rivayetlere inanmıyorum o ayrı
Hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda göstersin minikcanımm valla çevrem de kız diyor ama oğlumda göstermemişti böyle ben de kız hissediyorum bakalım
Valla doktorlar doğurana kadar geçmez diyor. Böyle çekicez mecburSeni o kadar iyi anlıyorum ki aynen bende öyleyim insan bazen dayanamıyor Allah şifa versin
Yok arsa konusu aslında bir problem yaratmıyormuş sadece down sendromlu insanlarda çok fazla arsa durumu olduğu için downa bulgu olarak geçiyormuş. Bende dedim ense vs normal ama o zamanda mozaik tip down sendromlular var yani görüntüsü normale yakın emin olmak için sadece amniyosentez seçeneği varmış. Aşırı korkuyorum ama yaptıracağım sanırımKuzum çok geçmiş olsunn. Amniyosentez için de bu işin ehli olan defalarca kez yapmış olan bir doktora gittiğin sürece sıkıntı olmaz allahın izniylee. Ama anlamadığım şu var NIPT testi down tespiti için çok çok çok kesin sonuç veriyor %90 küsürlerde. Eee detaylıda da ense kalınlığı burun kemiği de normal çıktıysa bu neredeyse %100 sonuç demek. Downdan nasıl şüphelenebildi anlamadımm.
Down değilde yalnızca arsa denen hastalık tespit edilirse hiçbir sıkıntı yokmuş ama demi hayat kalitesini etkileyecek birşey değil demi?
16. Haftada gittiğimde ölçüldü. Karından da ölçülüyo aslında ama benim doktor tam emin olamadım falan deyip vajinal ölçtüSelam kızlar rahim ağız uzunluğunuz hangi hafta da ölçüldü ve karından ultrasonla ölçülüyor mu ?
Anladım canım ben en son 14 haftalıkken gitmiştim de bişey demedi özellikle sormam mı gerekir bir arkadaşım her gidişinde ölçmesi gerekirdi dedi de ben doğuda yaşıyorum sözde özel hastaneye gidiyorum ama nebilim her gidişimde bebek iyi suyu iyi deyip yolluyordu ben bilsem sorardım aklıma takıldı evhamlandım on gün sonraya randevum var normalde o zaman gidince sorayım artık16. Haftada gittiğimde ölçüldü. Karından da ölçülüyo aslında ama benim doktor tam emin olamadım falan deyip vajinal ölçtü
Canını sıkma bu şekilde çok oluyor binde bir ihtimalde olsa doktorlar riske atmıyor bu şekilde amniyosentez yaptıran çok kişi var bizim aralık grubunda da vardı çok şükür temiz çıktılar inşallah temiz çıkacak ve sağlıkla kucağına alacaksın kendini de bebişi de üzme o düşündüğün tüm olumsuz ihtimaller bu testleri yapmayan yapan temiz çıkan da bile geçerli sabırla bekleyip görelim inşallah güzel haberlerini alacaksınEvet çıktım ama pek keyfim yok ya arsa diye isimlendirdikleri bir şeyden bahsetti amniyosentez önerdi nipt testi de yaptırmıştım oysa. Başka bir perinatoloğa daha gittim o da benzer şeyleri söyledi muhtemelen bir şey yok ama risk almayalım diyorlar. Amniyosentezinde 400 de 1 oranında işlem esnasında kese patlama riski varmış. Kafam çok karışık:/
Bu beni de şaşırttı nıptı kesine çok yakın diye yaptırdık hepimiz ultrason ölçümleri de normalse o %0.01 lik oran hep geçerli ki herkesten amniyo test istesinler o zaman hiç bir zaman kesinlik olamaz ki zaten daha başka bir doktora görünmekte fayda var gibiKuzum çok geçmiş olsunn. Amniyosentez için de bu işin ehli olan defalarca kez yapmış olan bir doktora gittiğin sürece sıkıntı olmaz allahın izniylee. Ama anlamadığım şu var NIPT testi down tespiti için çok çok çok kesin sonuç veriyor %90 küsürlerde. Eee detaylıda da ense kalınlığı burun kemiği de normal çıktıysa bu neredeyse %100 sonuç demek. Downdan nasıl şüphelenebildi anlamadımm.
Down değilde yalnızca arsa denen hastalık tespit edilirse hiçbir sıkıntı yokmuş ama demi hayat kalitesini etkileyecek birşey değil demi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?