Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Geçmiş olsun, ben erken doğum yaptığımda öncelikle bel ağrılarım başlamıştı, doğum sancıları olduğunu bilmiyordum tabii. bir hafta sürdü. Son günlerde kasıklara vurmaya başlamıştı ve regl sancısına benziyordu. Bir de karnım kasılıp şişiyordu, ben de bebek çok hareketli sanıyordum. Meğer dönüyormuş doğum için. Bel ağrısı olmadığı sürece korkmayın ama doktoru bilgilendirmekte fayda var.

Geldi yeni fobim

Selamlarrr bu diyet işine ve şeker ölçmeye alışmaya çalışıyorum bi yandan da iş güç. Bir de 2 gündür daha az hareket hissediyorum o da beni endişelendiriyor oralarda ne var ne yok keyifler nasıll
Arada az hareket etme durumu bende de oluyor bir evham yapıyorum ama artık rutin uyuma ve uyanma saatleri oluyormuş mesela benim ki akşam saatleri dizi izlerken ya da tam uyuyacakken hareketlenmeye başlıyor. Tekmelerde maşallah kuvvetlendi rahatsız oluyorum artık.
Selam canım cuma kontrol günüm onu bekliyorum heyecanla. Akşamlar balkabağına dönüşmek dışında gündüzleri iyiyim sen nasılsın bebiş nasıl
Bende cuma şeker yüklemesine gideceğim. Bir sonraki kontrolüm ay sonu. Güzel haberlerle gidip gelelim inşallah.
Yatakta her döndüğümde o kadar çok ah vah ediyorumki eşim her seferinde uyanıp noldu diye soruyor :) Dönüyorum diyorum :)))
Aynı durumdayız canım geceleri hem kıpır kıpır hemde ağırlaşmaya başladık sanırım dönerken çok zorlanıyorum. Bir de ne tarafa dönsem ordan bir tekme yiyorum. Bacak aralarımda da çok ağrı oluyor benim hamile yastığıma bacağımı atarken bile zorlanıyorum eşimi de uyandırıyorum ben bir tarafta cebelleşirken o da uyuyamıyor.

Geldi yeni fobim
Ay yok kizlar ya bel agrisi olmasi normal
Dogum sancisi bambaska birsey
Regl agrisini hepimiz biliriz
Oyle birsey olmadigi surece relax olun
Bende hep dogumum nasil baslayacak derdim oglumda suyum gelmisti mesela
Bi arkadasimin acilmasi 4 cmdi doktor eve gondermisti resmen 3 gun sanci cekti en son doguma gidecekken 8cmi gecmisti arkadasim diyordu arabaya birakacaktim nerdeyse 5 dkda dogurdu
Kotu senaryolari okuyup etkilenmeyin
Relax olmakta fayda var
Ben suyum gelmesine ragmen paniklememistim mesela
Su geldikten sonra bile 24 saat bekleten doktor da varmis
Panik yapmayin hic

Bende ayakta cok duruyorum ya kanguru gibi hissediyorum resmen
Cocuk asagida
Tatli birseyler yiyince takla attigini hissediyorum
Seviniyor resmen

Benzeri şikayetler bende de var her dk tuvalete gitmem gerekiyor gibi hissediyorum , bebek başı mesanenin üzerindeymiş baskı yaptığı için ağrı ve sık idrar isteği oluyomuş öyle dedi dr

Ya çok şükür öyle çok şiddetli ağrılarım yok ama krampın tam olarak ne olduğunu bilmediğimden yani ağrıyla krampı karıştırır mıyım diye tedirgin oluyorum bazen :) geçen gün arabadan inince birden adım bile atamayacak kadar 3 dakikalık bir krampımda oldu gerçi ama geçtiği için çok şey yapmadım :) işte bu çok şey yapmadığım şeylerin başıma dert açmasından da tedirginim

Benim yengemin arabadayken suyu geldi ve yirmi dakikada felan hastaneye varmışlardı. Hastaneye girdikten 10 dakika sonra bebek doğdu :) Ama yolda oda çocuk şimdi çıkacak diye bağırıyordu hatta hastanede tekerlekli sandalyeye oturmadı hiç çocuk çıkıyor bişey olmasın diye yürüyerek girdi doğuma :) Benim hayalimdeki pozitif doğum hikayem hep bu kendime moral veririm bunu düşünüp :)

Bende ayakta cok duruyorum ya kanguru gibi hissediyorum resmen
Cocuk asagida
Tatli birseyler yiyince takla attigini hissediyorum
Seviniyor resmen

Son bir haftadır bu taklaları bende hissediyorum bazı geçiş hareketleri oluyor gibi çok tuhaf özellikle yemek yerken böyle dolanıyor :) Ama en sevdiğim karnıma dokununca tekme atması etkiye tepkiyi öğrendi akıllı oğluşum :)

Geldi yeni fobim
Korkmayın, herkesin süreci çok farklı. Bel ağrıları dinlenerek geçiyorsa klasik gebelik ağrıları oluyorlar genelde ve bu çok normal. Üstelik benim son üç gün kanamam da başlamıştı ve çok fazlaydı. Şimdi en ufak kan izinde bu yüzden korkuyorum. Ancak artık bu tarz ağrıları yaşayacağımız haftalardayız. Bana geçen haftalarda bir doktor istirahat verdi mesela, bir başka doktor bel egzersizi yapabilirsin dedi. Fakat ben egzersiz yapmaya cesaret edemiyorum. İyi düşünelim, sağlıkla, zamanında doğsun yavrularımız. Son üç ay neredeyse.

Öyle kuzum şimdi tecrübeli annelerimiz süreci bildikleri için biraz daha rahatlar belki mesela sizler normal diyorsunuz ağrılarımıza bende diyorumki şimdiden böyle ağrılarımız başladı bir kaç ay sonra neler olacak acaba :) bana erken başladı gibi geliyordu çokşükürki burda sizler varsınız çoğu şeyi okuyup bende yaşıyorum ve normalleştiriyorum :)

Ben suyum geldikten 2 saat sonra hastaneye geçmiştim ilk doğumumda. Duşa girdim, saç kuruttum düzleştirdim. Bulaşık makinası falan yerleştirdim. Giyindim, makyaj yaptım yani bebişimde gece girdim hastaneye sabah 07:00’de geldi. Korkmayın güzel anneler her doğum ve süreç farklı ayrıca doğuracağınızda anlıyorsuz zaten zamanında gelsin bebişlerimiz.

Benim suyum geldiginde acilmam 3cmdi
Herkesin farkli olabiliyor
Ama zaten sancilar daha farkli 10dkda bir sonra 5 dkda bir dakikada bir seklinde artiyor mu onemli olan bu
Benim suyum gelmeden onceki gece asiri kasilmam olmustu mesela
Birseylere cok sinirlenmistim bebek kasilip durmustu
38+4teydim
Illaki sinyal veriyor
Herseyi kafaya takarsak kafayi yiriz
Oglumda dk basi google birsey soruyordum
Simdi kasilma oluyor ayagima kramp giriyor ya da aniden akinti geliyor 1 dk duraksayip hayatima devam ediyorum

Bende sacimi fonlu hayal ediyordum sacimin en kotu hali ve agdasiz bir sekilde gitmistim travmaydi
Hemen uzerimi degistirdim ped taktim ciktik ama nasil bi su gelmek siril siril ya crocs terliklerime dolmustu sular berbatti ya :/
Fön falan hic dusunemedim o an
Ama agdami cok kafaya takmistim
Planlanan dogumuma 1 hafta vardi daha
Ikincide daha relaxim ama

Anladım canım haber verirsen bana da çok sevinirimm. Bakalım bu hafta yapırıcam ieker yüklemesini haber veirrim :)
Kızlaar nasılsınız? Bebek hareketlerini nasıl hissediyorsunuz benim bu iki gündür tekme değil de çocuk içerde kendini çalkalıyor gibi göbeğimin her yerinden hissediyorum normal hareketler mi
Ben bayadır içimde bir boks ringinin olduğunu düşünüyorum ya baya baya tekme yumruk
Bence benimki de içeride organlarla falan kavga halinde. Bu kadar hareketin başka açıklaması olamaz çünkü.
Tetenozu boğmacalı olan var mı yan etki yaşadınız mı acaba ?
Ben 23 eylülde 21+5 te oldum. Perşembe günü de 2. dozu olacağım. 2-3 gün kolumu yukarı kaldırırkan hafif kastı o kadar.
Canım çok sevindim senin adınaa Şükür sonuçlarında çok iyi gelmişş. Tam kaç haftalıktın bugüün. Benimde 18 inde randevum varr.
Merhaba kızlar nasılsınız herkes ve bebişler iyi mi?
Şükür iyiyiz canım sen nasılsın nasıl gidiyorr

Bende suyum gelmediği halde 7 cm açıklıkla gittim 7 cm açıklıkla sezeryana girdim bide makat geliş olduğu için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…