• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben de oğlumun 40ı çıkınca saçımı kısa kestirmişdim,o eğri kesmişti,uzayan saç değil benimki de.Üzerine süt verdiğim için döküldü,yıprandı,ön taraflar çok döküldü,hala uzayıp topuzun içine girecek kadar olmadılar.Şimdi de bu bebekten sonra dökülür,yorgunluktan,vakitsizlikten insan doğal maske hazırlayıp da yapamıyor.Makyaj da da bana göz kalemi,eyeliner filan yakışmıyor,gözlerim badem göz değil,rimel ve ruj sürünce de bir şey eksik gibi oluyor,üstüne de bir deri bir kemik olmuştum,elbiselerim üzerimde iyi durmuyordu,yüzüm de zayıflamıştı,bir eyeliner,ruj,fondaten sürüp güzel görünen,saçını yuyup kurutup dışarı çıka bilen insanlara gıpta ediyorum.
Ay evet ya o sac dokulmesi olayi bebegim 3 aylikken baslamisti 6 aya kadar surmustu resmen kel kalmistim zaten psikolojim iyi degildi daha beter olmustum
Ama hamilelikte sacim hic dokulmemisti aksine gürlesmisti bide kabarik sac oldugu icin toka yetmiyordu
O dokulmeyenler dokuldu resmen ama dusta falan oluk oluk akiyordu saclarim
Cok kotuydu ya
Dokulmeyenlerin nasil dokulmuyor hayret ediyorum😒

Regli düzenli olanın bile bozabiliyormuş diye duymuştum ben. Süreyi uzatıp kanama oranını arttırıyormuş diye çok fazla olumsuz yorum okumuştum. Bir de kilo yaptığı o yüzden çekincelerim var tam emin olamıyorum.
Yani hormonlu bi müdahale sonuçta bünyeden bünyeye mutlaka fark ediyordur

Ay evet ya o sac dokulmesi olayi bebegim 3 aylikken baslamisti 6 aya kadar surmustu resmen kel kalmistim zaten psikolojim iyi degildi daha beter olmustum
Ama hamilelikte sacim hic dokulmemisti aksine gürlesmisti bide kabarik sac oldugu icin toka yetmiyordu
O dokulmeyenler dokuldu resmen ama dusta falan oluk oluk akiyordu saclarim
Cok kotuydu ya
Dokulmeyenlerin nasil dokulmuyor hayret ediyorum😒
Gebelikte dökülmüyor eğer bir eksikliğin yoksa,bebek doğduktan sonra dökülmeye başlıyor,aynen 6-7 aya kadar devam ediyor,benim 1. aydan sonra başlamıştı,ben de o zaman 2 ay boyunca vitamin kullanmıştım,ama biotin kullanmak lazım ki,saçlar dökülmesin,onun da zararı olmuyor mu diye bir araştırmak lazım.

Gebelikte dökülmüyor eğer bir eksikliğin yoksa,bebek doğduktan sonra dökülmeye başlıyor,aynen 6-7 aya kadar devam ediyor,benim 1. aydan sonra başlamıştı,ben de o zaman 2 ay boyunca vitamin kullanmıştım,ama biotin kullanmak lazım ki,saçlar dökülmesin,onun da zararı olmuyor mu diye bir araştırmak lazım.
Evet emzirirken hersey kullanilmiyor malesef🥲

Canim ogluma hamileyken boyle degillerdi
Ne zaman ogullari piyasaya cikti ozellikle babam cok degisti
Ben maddi olarak zorlandigimizda bile belli etmiyordum ki uzulmesinler diye
Kendini acindirana yagdiriyorlarmis demek ki
Ne bicim sistem ya
Dediler bu sefer ilk 1 2 ay bizde kalirsin
Ben aile evi de olsa rahat edemiyorum kendi evim kadar
Ama dedim tamam babam yalniz kalmasin oyle yapalim
Kendi esimi dusunmedim dusun yani
Esim de olsun idare ederim sen stres yapma dedi
Adam yemek tarifi stokluyor kendine biz orda kalirken kendine pisirmek icin
Bende uzuluyordum ailemde kalcaz ama onlarin da uyku duzeni bozulcak maddi yük de olmus olcaz az da olsa diye
Bezini mendilini herseyi stokladim zaten onlara yük olmayayim diye
Ama su yaptiklarina bak
Kendi ailemden asla beklemezdim boyle birsey
Vazgectim gidip kalmaktan, aramayacagim bile cok kirildim
Bende buna benzer şeyler yaşıyorum ve ailemden gram destek görmedim abim ablam valla beğenmediğim eşimin ailesi arkadaşlarım dün evimi boyadı temizledi doğum ailem yok gözümde artık insanın çok zoruna gidiyor hele şu kılıbık sünepe abi kişisi yok mu hamile hamile ağlattılar Allah’a havale ediyorum

Evet haklisin kontrol ettirmek lazim arada🙊
Bazı kişiler eliyle bile kontrol ediyorlarda ben hissedemem sanırımb🙈
Benimkininde yerinde duracağına olan inancımı kaybettim 😂 ben hormonlu bi korunma yöntemi istemiyordum bakırlı takıcaktık takamadık sonra hamile kaldım 😂
nasip kısmet, olacağı varmış demek ki 🤣
Ben hicbir yonteme guvenmiyorum valla ya :/
Gecen doktorum demisti yazmistim buraya da
Hastasi 45 yasindaymis 3 yildir mi ne regl olmuyormus menapoza girdim sanmis
Son 5 aydir da karin agrisi yasiyormus
Doktor bi bakiyor ki 5 aylik hamile kadin
Olabiliyor yani hersey mumkun 🫠
Oy Allah korusun ya 🙈 riskli cidden istemeyenler için. Ben 8 sene sonra bi deli cesaretiyle açıkçası 😂
Emzirirken 10. ayda adet olmaya başladım,emzirirken adet oluyorsan demek ki yumurtluyorsun.Ben emzirdiğim sırada 2.ye hamile kaldım.
Benim komşumda aynı şekilde hamile kaldı. Süt koruyor diye düşünüyor ama korumamış, korumazda bana göre. 9 aylıklı oğlu 2.ye hamile kaldığında
Tek çare asnafisnadan uzak durmak gibi sdffjkhk🥴
Tek çare erkekleri hadım etmek bence ahhahs

Benim gebelikte başladı dökülmeye, sonra urbancare biotin ve kafein içerikli bi.şampuan aldım mis gibi kesti. 1 2 tel dökülüyor sadece. Ki sizin dediğiniz gibi, saçım kıvırcık ve ben aşırı seviyorum. Bu şampuanı kullanmaya başladıktan sonra banyoda tarayıp o şekil kuruttuğumda kıvır kıvır oluyordu

Bazı kişiler eliyle bile kontrol ediyorlarda ben hissedemem sanırımb🙈

nasip kısmet, olacağı varmış demek ki 🤣

Oy Allah korusun ya 🙈 riskli cidden istemeyenler için. Ben 8 sene sonra bi deli cesaretiyle açıkçası 😂

Benim komşumda aynı şekilde hamile kaldı. Süt koruyor diye düşünüyor ama korumamış, korumazda bana göre. 9 aylıklı oğlu 2.ye hamile kaldığında

Tek çare erkekleri hadım etmek bence ahhahs
Erkeklerde tüp bağlatabiliyor onlar bağlatsın her şey kadınların üstünde😅

Ya kızlar bişey danışmak istiyorum. Cuma günü dişçiye gitmiştim, bahsetmiştim burda da diş ağrısından. Neyse augmentin verdi bana ve özellile kadın doğumcuya danış dedi. Eczaneye sordum hamilelikte kullanılabilir olduğunu, ağrı vs varsa mecbur kullanacağımı konuştuk ki bende öyle düşünüyorum. Birde doktorun numarası vs yok bende. Cuma gece ilaca başladım, cumartesi sabah akşam 2 doz olarak aldım. Dün akşam göz çevresinde kaşıntı başladı. Somradan şişlik oldupunuda farkettim gece gitmek istemedim hastaneye ama o arada da yine gece dozunu kullandım ilacın ondan olduğunu hiiç düşünmedim açıkçası. Sabah kalkınca aşırı bir kaşıntı yine, boynum, dudak çevresi, göz çevresi ve aşırı şiş gözlerimde. Devletin kadın aciline gittim, tansiyona baktı hiç bişeyin yok ilacı kes, eğer çok takan birisiysen yetişkin acile bi gir dedi. Güvenmedim açıkçası, yetişkin acilde de vakit kaybetmek istemedim. En son özel medicalpark göztepeye geldim, Allah razı olsun doktor muayene yaptı. Antibiyotiğin içerisinde ki penisilin sana alerji yapmış kesinlikle ilacı kes dedi. Sonrasında avil, serum bide ağrı kesici takıldı.
Aradan 1 1.5 saat geçti hastaneden çıkmıştım bu süre içerisinde kaşıntı tekrardan başladı, hastaneye yakın konumda olduğum için tekrardan gittim doktor görünce şaşırdı. Durumu izah ettim, kortizon yapalım bu sefer ama buda fayda etmezse yapacak bişey yok beklicez dedi. Ciğer geliştirici iğnede yapalım dedi erken gelebilirde dedi. Bi tık tedirgin oldum açıkçası.
Şuanda özele göre 36 haftalık görünüyor kilosu 2400 civarı
Devlete görede tam haftasıyla uyumlu.
Ciğer geliştirici yapıldı mı bilmiyorumda hemşire kortizonlu iğne o dedi ama bilmiyorum.
Umarım dahada ilerlemez, kesilir bir an önce 🙏

Eklentiler

• IMG-20251207-WA0021.webp
    IMG-20251207-WA0021.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Ya kızlar bişey danışmak istiyorum. Cuma günü dişçiye gitmiştim, bahsetmiştim burda da diş ağrısından. Neyse augmentin verdi bana ve özellile kadın doğumcuya danış dedi. Eczaneye sordum hamilelikte kullanılabilir olduğunu, ağrı vs varsa mecbur kullanacağımı konuştuk ki bende öyle düşünüyorum. Birde doktorun numarası vs yok bende. Cuma gece ilaca başladım, cumartesi sabah akşam 2 doz olarak aldım. Dün akşam göz çevresinde kaşıntı başladı. Somradan şişlik oldupunuda farkettim gece gitmek istemedim hastaneye ama o arada da yine gece dozunu kullandım ilacın ondan olduğunu hiiç düşünmedim açıkçası. Sabah kalkınca aşırı bir kaşıntı yine, boynum, dudak çevresi, göz çevresi ve aşırı şiş gözlerimde. Devletin kadın aciline gittim, tansiyona baktı hiç bişeyin yok ilacı kes, eğer çok takan birisiysen yetişkin acile bi gir dedi. Güvenmedim açıkçası, yetişkin acilde de vakit kaybetmek istemedim. En son özel medicalpark göztepeye geldim, Allah razı olsun doktor muayene yaptı. Antibiyotiğin içerisinde ki penisilin sana alerji yapmış kesinlikle ilacı kes dedi. Sonrasında avil, serum bide ağrı kesici takıldı.
Aradan 1 1.5 saat geçti hastaneden çıkmıştım bu süre içerisinde kaşıntı tekrardan başladı, hastaneye yakın konumda olduğum için tekrardan gittim doktor görünce şaşırdı. Durumu izah ettim, kortizon yapalım bu sefer ama buda fayda etmezse yapacak bişey yok beklicez dedi. Ciğer geliştirici iğnede yapalım dedi erken gelebilirde dedi. Bi tık tedirgin oldum açıkçası.
Şuanda özele göre 36 haftalık görünüyor kilosu 2400 civarı
Devlete görede tam haftasıyla uyumlu.
Ciğer geliştirici yapıldı mı bilmiyorumda hemşire kortizonlu iğne o dedi ama bilmiyorum.
Umarım dahada ilerlemez, kesilir bir an önce 🙏
Ayy penisiline benimde alerjim var ama bence seninki o degil
Cunku tehlikeli bi alerji o ve panzehir igne yapilmasi gerekiyor mutlaka
Ilacin icindeki bi maddeye alerjin vardir mutlaka
Augmentin nasil verdiler ya paroldan baska birsey vermiyorlar normalde
Bence ondan haric birsey kullanma

Canım benim sağlık ocağındaki doktorumda sadece gebelere hastayken parol ve agumentin yazabildiğini söylemişti. Bunlar dışında ilaç yazmam gebelere dedi bende o yüzden hiç bulantı ilaçlarımı bile kendisine yazdıramadım.

Canım benim sağlık ocağındaki doktorumda sadece gebelere hastayken parol ve agumentin yazabildiğini söylemişti. Bunlar dışında ilaç yazmam gebelere dedi bende o yüzden hiç bulantı ilaçlarımı bile kendisine yazdıramadım.
Augmentini hic duymamistim canim ama prilam yaziyor benim saglik ocagim 2 kutu kadar🤥

Agumentin hamilelerin kullanabileceği b grubu ilaçlarından değil ama belki kâr zarar hesabı ile yazmışlardır

Hamilelikte alerji yapabiliyormuş, 8 aydır ilk kez antibiyotik kullandım bende ama daha 2. Dozda gösterdi kendini alerji.
Ama farketmem zaman aldı işte 🙈
Dişçiye söyledim aslında, eczaneden alırken başka antibiyotik önerdi dem yok bunu kadın doğuma danış muhakkak öyle kullan dedi. Danışsam belkide oda kullan diyecekti nereden biliyim 🤷‍♂ penisilin mi başka etken maddesi mi bilmiyorum gözümü korkuttu açıkçası. En son kortizon vuruldum işte hatta doktor 20 ml yapın demiş hemşireler kiloya göre yapılıyor size normalde 100 ml yapılması lazım ama biz yinede o riski almayıp birazda doktoru dinlemeyip 60 ml yaptık dedi. Daha fazlasını hamilelikte böbreklerde kaldıramayabilir dediler. Gerçekten sabahtan beri o kadar yoruldum ki, oradan oraya. Birde kadın doğum doktoruda yok ne pazar günü nede hafta içi akşam saatlerinde. Çok saçma bi şekilde işliyor sistem.

Agumentin hamilelerin kullanabileceği b grubu ilaçlarından değil ama belki kâr zarar hesabı ile yazmışlardır
İşte doktor bilmeden mi yoksa kar zarar hesabı mı verdi bilemiyorum. Ama ben kullanırken sadece kar zarar hesabı olarak kullandım. Ben dişi çekemem riski alamam diyor, ama antibiyotik yazabiliyor. Ciddi problemlere yol açmadan en azından çok şükür bunları atlattım. Daha önce aile hekimim ÜSYE için antibiyotik verdiğinde bile kullanmamıştım. Şimdide gittiğim kadın doğum doktoru antibiyotikten sonra muhakkak dişi çektir dedi, hocam o riski göze almıyorlar dedim alınmayacak ne var ki, lokal anestezi yapıcak bebeğe hiç bi zararı olmaz. Röntgen vs çekilmesi gerekiyormuş dedim dişini çekicek senin karnını çekmeyecek ki dedi. En fazla kurşun gömlek giydirsin dedi yani çokta mantıklı geldi ama kararsızım hala. Ya doğumu beklicem, ki hemen diş çekimi vs yapılabilir mi bilmiyorum onuda yada şimdiden dişleri hallettirmeye çalışıcam 🤷‍♂

İşte doktor bilmeden mi yoksa kar zarar hesabı mı verdi bilemiyorum. Ama ben kullanırken sadece kar zarar hesabı olarak kullandım. Ben dişi çekemem riski alamam diyor, ama antibiyotik yazabiliyor. Ciddi problemlere yol açmadan en azından çok şükür bunları atlattım. Daha önce aile hekimim ÜSYE için antibiyotik verdiğinde bile kullanmamıştım. Şimdide gittiğim kadın doğum doktoru antibiyotikten sonra muhakkak dişi çektir dedi, hocam o riski göze almıyorlar dedim alınmayacak ne var ki, lokal anestezi yapıcak bebeğe hiç bi zararı olmaz. Röntgen vs çekilmesi gerekiyormuş dedim dişini çekicek senin karnını çekmeyecek ki dedi. En fazla kurşun gömlek giydirsin dedi yani çokta mantıklı geldi ama kararsızım hala. Ya doğumu beklicem, ki hemen diş çekimi vs yapılabilir mi bilmiyorum onuda yada şimdiden dişleri hallettirmeye çalışıcam 🤷‍♂
Antibiyotik sonrası diş çekilmezse enfeksiyon tekrarlayıp ilerleyecek çünkü ben yaşamıştım antibiyotiği içtim ağrım geçti diye kaçtım dişçiden resmen erteledim falan derken bir sabah kalktım suratım şiş ve daha büyük sıkıntılar çektim maalesef

iyi aksamlar herkese. Bir iki gundur boynum kasiniyordu sivilce cikti sanmistim ama bugun esimle farkettik 5-6 tane minik et beni gibi olmus. Yasayaniniz var mi cok ilginc geldi. Koltuk altimda normal ben vardi o da biraz et beni gibi olmus. Neler neler yasayacagim daha 🙈

Antibiyotik sonrası diş çekilmezse enfeksiyon tekrarlayıp ilerleyecek çünkü ben yaşamıştım antibiyotiği içtim ağrım geçti diye kaçtım dişçiden resmen erteledim falan derken bir sabah kalktım suratım şiş ve daha büyük sıkıntılar çektim maalesef
Bencede mantıklı olan o ama maalesef gittiğim devlet hastanesinde ki doktorlar o riski göze almıyorlar. Extra ilaçta kullanmak istemiyorum ya tekrardan şansımı deniyeceğim bi gidip göstericem bakalım kabul ederlerse. Bu hafta biraz dinlenmek istiyorum çok yoğun geçti yoruldum artık 🥴

Back
X