- 11 Nisan 2025
- 708
- 622
- 18
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #14.061
Ay bence de ikram etmemek cok ayip bi de ben alirken kendimin de sevecegi tarzda seyler seciyorum yemeye hevesleniyorum almisken hep beraber yeriz diye ahahaha ozellikle gittigim insanin temizligine guvenmiyorsam illa kendim ya yaparim ya alirim bisey gotururum ( kedili evlere mesela ) ve sadece onu yerim caktirmadanBizde esimin bi arkadasina ev oturmasina giderken avmye ugramistik geleneksel pazar kurulmustu cok guzel pismaniyeler vardi guzel bi kutu vardi cikolatali falan epey degisik, dedim alalim hem elimiz bos gitmemis oluruz
Sonuc; ikram edilmedi
Hala icimdedir yani
Bizde de ne getirilirse getirilsin ikram edilir
Gecen arkadaslar gecerken bize ugramak istemisler cigkofte almislar birkac abur cubur almislar meyvesuyu almislar
Lupposuna kadar actim meyve suyunu bardaklara doldurdum kizdilar bana ne getiriyon diye
Dedim sacmalamayin oturup yencek bunlar
Cigkofteyi de posetle getirip koymadim ha lavaslara tek tek nar eksisi limon marulla sardim guzelce kestim tabaklara dizdim falan
Kim ugrasir be
Valla o zaman saglam kavga etmistim esimleEşleri nereye şutluyoruz acaba? Şu dönemi atlatsam lohusa dönemi var
Ben kizimda kullandim gene kullanacagim takmadığım zaman karnim aciyo gibi hissediyodum gece cikariyodum normal dogumdukızlar doğum sonrası için korse aldınız mı?
Kuzum şehirler arası yapacaksan belki yetmez ama bana küçük gelmedi bunun bir büyük boyu da var çift fermuarlısı ona bakabilirsin. Bu dışarıya çıkarken tam yeter.Canım çanta güzelmiş güle güle kullan küçük mü biraz acaba fotoğraftan anlayamadım. Benim aile şehir dışında olduğu için bana biraz daha büyükçe bir şey lazım sanki beni toparlasın git gel yaparkenLovely35
Bende her yerde yiyememAy bence de ikram etmemek cok ayip bi de ben alirken kendimin de sevecegi tarzda seyler seciyorum yemeye hevesleniyorum almisken hep beraber yeriz diye ahahaha ozellikle gittigim insanin temizligine guvenmiyorsam illa kendim ya yaparim ya alirim bisey gotururum ( kedili evlere mesela ) ve sadece onu yerim caktirmadanbize getirildiginde de atiyorum tatli geldi kendim tatli yapmis olsam bile yenmeyecekse de yanina koyarim isteyen yesin isteyen yemesin
Dikis olduğu icin oyle bisey giymeye korktum ben bel korsesi kullandim sadecedogum sonrası full korse tayt gıyen var mı ? ıse yaradı mı boyle odemı atmaya sıkılasmaya falan bı etkısı oldu mu
? bel kısmını demıyorumsadece full bacaklar da sıkı sıkı olcak
Benim hastaneeden eve geldigim ilk gun kp kv 2 ablamlar enistem onlarin cocuklari vs vardi kp cay koyunda icelim dedi ama mutfaga kimse girmedi hadi herkes cayini kendi evinde icsin dedimAy mesajı tamamlamadan gönderdi ya salak şey
Ben doğum yapmışım, daha 40 çıkmamış kayıpederimin kardeşinin çocukları geliyor. Eşimin kuzenleri yani. Bide bizide aramıyolar kayınpederim yanımızda onu aramışlar müsaitseniz çocuk görmeye gelicez diye.
Ben bunu duydum ya delirdim. Geldiler hiç bişey hazırlamadım. Kaynanam hazırladı çayı yanına ne koydu hatırlamıyorum bile.
Çocuk durmuyor diye odaya geçtim emziriyorum, yanlarında emzirecek halim yok ya.
Gitmişler bunlar, alınmışlarbiz böyle şey görmedik diyerek. Kaynanam geldi işte aynurlarda gitti, sen kötü davranmışsın ilgilenmemişsin
Lohusayım benim mi ilgilenmem gerekiyordu? dedim. E sizi aradılar işte siz ilgilendiz ya dedim hiç bişey diyemedi sustu. Yapıcaksın bu insanlara ya.
Başka çözümü yok.
Sonra yine geldiler bunlar, eşimi aramışlardı galiba. Bir ağırladım, utandılar bu seferde. Hiç düşündüğümüz gibi.değilmiş vs muhabbeti yaptılar hatta
Son haftalarda bazılarına müthiş bir enerji geliyormuşKızlarr bugün hiç giremedim güya izinliydim sabahtan beri arkadaşlarımı görüp kahve içtim ordan arkadaşımın çocuğuna doğum günü hediyesi almaya gittim ordan da hastane için kapı süsü balon vb şeyler aldım eve geldim bir de yemek yaptım ama ölüyorum. Şu pelvik ağrı ve ayaktayken karnımın sertleşmesi bu aralar çok arttı. Erken doğumu tetiklemiyim azıcık dinleneyim diyorum yok duramıyorum benim bebiş de tombişiyice ağır geliyor valla nolcak böyle
Anlamadım canım çikolatayı ayrı mı söyledinMeşhur kakao ağacı çikolatalarını etiketliyorumdur
Ben başından sonuna hareketliyim bakalım neler olucakSon haftalarda bazılarına müthiş bir enerji geliyormuş
Enerji gelsin gelmesin ben 37den sonra iyice hareketleniyim diyorum, bi faydası olur illaki
Ben kapı süsü yaptırdığım yere çikolata kutusu yaptırmıştım , etiketleri ayrı yaptırdım kakao ağacından sadece çikolataları aldımAnlamadım canım çikolatayı ayrı mı söyledin
Aa anladım canım sen beğenmiş miydin çikolatalarıBen kapı süsü yaptırdığım yere çikolata kutusu yaptırmıştım , etiketleri ayrı yaptırdım kakao ağacından sadece çikolataları aldım
Merdiven çıkma, pilates topu, aksak kaldırım yürüyüşü, pelvik hareketler falan bunları diyorumBen başından sonuna hareketliyim bakalım neler olucakgöbeğim de daha aşağıda gibi hissediyorum hayırlısı...
Ben zaten çok büyük bi beklentiyle almadım, bulunduğum şehirde yaptırmak için kaliteli bi pastaneye sordum 1300-1400₺ fiyat çıkardılar , o yüzden fiyatına göre normal geldi bana tadı kokusu falanAa anladım canım sen beğenmiş miydin çikolataları
Bugün perinatoloji bölümünde muayene oldum. Bende özellikle su içmek arttırır mı dedim ilgisi yok suyu üreten de tüketen de bebeğin kendisi dedi çok şükür bebeğin böbreklerinde bir sıkıntı çıkmadı tekrar normal seviyeye dönebilir ama kesinlikle enfeksiyondan uzak olmam lazım dedi. Sınırın altında değilmiş çok şükür. Az bi azalma varmış30 hafta itibariyle alt sınıra indiğini öğrendim suyumun azalmış önceki kontroldekine göre. Bu süreçte şunu öğrendim. Plasentaya yeteri kadar kanlanma sağlayamıyorsa vücut bebekte aynı oranda beslenemiyor. Amniyon sıvısı da temelde bebek idrarından oluştuğu için bebek beslenemezse idrarını yapamıyor. Kısır döngü. Bu kadar küçük haftada işler nasıl yürür bilmiyorum ama 3 ayrı doktordan su içmekten başka yapabileceğim bişey olmadığını duydum. Tabii bi de sonradan bi anda ortaya çıktığı için gebeliğin tetiklediği bi tansiyon sorunum var sebebinin bu olduğunu anladık. Tansiyon ilacıyla birlikte suyum değişmedi korumaya çalışacağız, azalmasın yeter deniyor ama geride kalan büyümesi ilerlemeye başladı. Özetle, malesef suyunu su içmek ve bebeğe giden kanın yeterli geldiğinden emin olmaktan başka temelde yapıcak bişey yok. Ne kadar azalma varmış söylediler mi? Yani alt sınırda mı mesela yoksa sınırında mı altında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?