• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
Sağ ayağımdaki şişlik geçti,ilaç etki etmiş,hem de okulda daha çok oturuyorum.Bende normalde tansiyon sorunu olmadığı için bundan sonra sa olmaz diye ümit ediyorum.
Sevindim. Normalde sebepsiz tansiyon sorunlarım olurdu bekarkende, kaynak bulunamamıştı. Hamileliğe kadar bi kaç sene sorun yaşamadım. Sonra hamilelikte dengesizdi. Ama 20 hafta öncesi olduğu için aslen gebelikle bağlantılı olmadığını düşündüler. Ama 20 hafta sonrası daha sık dalgalanma oluyodu sadece vücudum çok alışıktı ben hissetmiyordum. Tek tepkim yine tansiyon yüzünden doğum yapmadan 1 hafta önce 14 saat uyumuş, uyandıktan 3 saat sonra hala kendime gelememiş halimle tansiyonumu ölçünce 16-10 gördüm. Hastaneye gittim. Pekte bişey yapmadılsr 1 buçuk saat nst, güzel değil diye oksijen verdiler, öyle ciddi bi önlem, ilaç vs yok. Nst düzelince gönderdiler 35 haftalıktı 🤷🏻‍♀️ 1 hafta sonra da sorunlarla doğum oldu zaten. Doğumdan 3 ay sonra kadar hala dalgalıydı tansiyonum. Tabi bi de Bebek olduğu ve onun stresi de tansiyonu etkilediği için, ister istemez bi düzensizlik vardı. 1 sene sonunda gayet sorunsuzdu. Ama bu gebelikte en başından öncekinden daha sorunlu gitti, ama vücudumun tepkisini bildikleri için daha çok dikkate alınıyor. Bi yaştan sonra kalıcı bi tansiyon sorunum olacağı kesin, genetik ve bende belirtiler veriyorum şimdiden ama gebelik mi kalıcı yapar bilmiyorum. Sadece eğer bi yatkınlık yoksa tek başına gebelikteki tansiyon kalıcı olmuyor galiba. Böyle biliyorum ama buda bünyeye göre değişir işte.

Yaa bugün zaten tatlı yedim bir de bu saatte bir şeyler yersem sabah açlık şekerim iyice şov yapar herhalde 🫠 neyse sabırla bekleyeceğim
Canım merak ettim uyumuşum akşam. Hareketlerini hissettin mi çok geçmeden bebişinin?

Aynısını ben yaşıyorum. Çözümü yok. Bu eş arkadaşlarının eşlerin de niye devamlılık olmuyor anlamadım :D Ben süremizin bitmesini bekliyorum :(
Ay cidden ya bide ben evdeyim tum gun bosum onlar ya calisiyor ya kucuk cocuklari var tabi istense bulusmaya engel degil bence baska yerlere gidiyorlar sonucta bi de ben adim atmayi dusunsem de onlardan bi adim yok hep soyluyorum denk gelince ben hep evdeyim musaitim zaten senden haber bekliyorum gibisinden sonra da sıkbogaz etmiyorum zaten milleti aramak istese arardi heralde 🤣🤣

Kızlarr yazlık kışlık kıyafetleri değiştirdim aşırı yordum kendimi kaptırıp 😢 bebişi de hissetmiyorum yarım saattir vicdan yaptım
Bence hareket halindeyken hareket ettiyse de fark etmemissindir ya da o sarsintidan uyumustur :) bende boyle bazen panikliyorum sonra oturup ozellikle dinlemeye basliyorum durtukluyorum kahve falan iciyorum sonra rahatliyorum tepki alinca

Kızlar nasılsınız? Alıp beğendiğiniz fermuarlı tulum var mı çocuğa hiç fermuarlı tulum almamışım çokta kullanışlı oluyor

Kızlar nasılsınız? Alıp beğendiğiniz fermuarlı tulum var mı çocuğa hiç fermuarlı tulum almamışım çokta kullanışlı oluyor
Ben almistim da fermuarli kisim gidigina geliyor bir süre sonra
Birde cabuk uzadiklari icin artik ayaklari sigmiyor
Ayak kismi acik tulum almistim citcitli

Ya o çıtçıt beni çıldırtıyor😭 boynuna gelen kısıma kumaş eklemiyorlar mı?
Boynuna gelen kisimda kumas var ama o fermuar ordan cikiyor boyunlari daha bogum oldugu icin fermuar orda bukulup kumastan cikiyor bende ona ayar olmustum bide cogu gelen de o tür birsey getirmisti gicik oldum o tulumlara🤥
Citcitli aliyordum boyun kismindaki citciti kapatmiyordum zibinla tulumun arasina onluk takiyordum herhangi kusma durumunda zibina gecmemis oluyordu
Gecen oglumun tulumlarina bakarken birkac tane fermuarli ayirdim yinede nolur nolmaz diye
Gerisini cantaladim erkek bebis dogum yapacak olan varsa diye vermek icin bekletiyorum

Boynuna gelen kisimda kumas var ama o fermuar ordan cikiyor boyunlari daha bogum oldugu icin fermuar orda bukulup kumastan cikiyor bende ona ayar olmustum bide cogu gelen de o tür birsey getirmisti gicik oldum o tulumlara🤥
Citcitli aliyordum boyun kismindaki citciti kapatmiyordum zibinla tulumun arasina onluk takiyordum herhangi kusma durumunda zibina gecmemis oluyordu
Gecen oglumun tulumlarina bakarken birkac tane fermuarli ayirdim yinede nolur nolmaz diye
Gerisini cantaladim erkek bebis dogum yapacak olan varsa diye vermek icin bekletiyorum
Ben yazın doğum yapınca kısa kollu boynu yandan çıtçıt zıbınla ilk üç ayı geçirmiş oldum sonrasında büyümüştü sorun olmadı. Şimdi de dedim fermuarlı pratik olur ama pof dediğini de anladım 😭 bir de tog değerli uyku kundağı alıyorum o tip bir şey kullandın mı boşa para vermeyeyim. Evim sıcak ancak yatak odası kuzeye düşüyor ısınmıyor 20 derece bandında kalıyor

Ben yazın doğum yapınca kısa kollu boynu yandan çıtçıt zıbınla ilk üç ayı geçirmiş oldum sonrasında büyümüştü sorun olmadı. Şimdi de dedim fermuarlı pratik olur ama pof dediğini de anladım 😭 bir de tog değerli uyku kundağı alıyorum o tip bir şey kullandın mı boşa para vermeyeyim. Evim sıcak ancak yatak odası kuzeye düşüyor ısınmıyor 20 derece bandında kalıyor
Ben ondan hic kullanmadim oglum kundak tarzi seylerde hic durmadi
Ama yinede abartilmis bir urun oldugunu dusunuyorum
Kullanan arkadaslar varsa daha faydali yorum yaparlar
Doktor bize evin sicakligi 20 dereceyse standart kalinlikta bir tulumla 23 dereceye ulasir demisti ideal de oymus zaten
Bi arkadasim ev sicakligi 27 olmasina ragmen cocuga yünlü tulum giydiriyordu terlediginden sikayet ediyordu 🤓

Ben ondan hic kullanmadim oglum kundak tarzi seylerde hic durmadi
Ama yinede abartilmis bir urun oldugunu dusunuyorum
Kullanan arkadaslar varsa daha faydali yorum yaparlar
Doktor bize evin sicakligi 20 dereceyse standart kalinlikta bir tulumla 23 dereceye ulasir demisti ideal de oymus zaten
Bi arkadasim ev sicakligi 27 olmasina ragmen cocuga yünlü tulum giydiriyordu terlediginden sikayet ediyordu 🤓
Biz bazen yorganla üşüyoruz battaniyede örtüyoruz odada öyle düşün evin güneş almayan kör noktası🤣 neyse aldım olmadı içine ince giydiririm üstünü örtmek daha korkutuyor beni

Kundak fikrini simdiki dogumda denemeyi dusunuyorum
Cunku oglum ellerini cok kullaniyordu kendini uyandirip duruyordu
Yinede ekonomik birsey bakacagim
Su tarz mesela

Biz bazen yorganla üşüyoruz battaniyede örtüyoruz odada öyle düşün evin güneş almayan kör noktası🤣 neyse aldım olmadı içine ince giydiririm üstünü örtmek daha korkutuyor beni
Benimde yatak odasi gunes almayan bir yer soguk oluyor kisin
Ben ilk 3 ay salonda kalicam zaten bebisle
Nisan mayis gibi gecicem odaya
Surekli uyanip emzirmek falan gerekiyor esimin de uykusu yalan oluyor
Oglumdayken 3muzde salonda kalmistik simdi duzen degisecek😁

Kundak fikrini simdiki dogumda denemeyi dusunuyorum
Cunku oglum ellerini cok kullaniyordu kendini uyandirip duruyordu
Yinede ekonomik birsey bakacagim
Su tarz mesela
Togsuz alsana günlük kullanacaksan e-bebekte daha uygun ve güzel

Benimde yatak odasi gunes almayan bir yer soguk oluyor kisin
Ben ilk 3 ay salonda kalicam zaten bebisle
Nisan mayis gibi gecicem odaya
Surekli uyanip emzirmek falan gerekiyor esimin de uykusu yalan oluyor
Oglumdayken 3muzde salonda kalmistik simdi duzen degisecek😁
Valla eşimde uyanacak paşa paşa. Yok öyle bedavadan baba olmak bu şartlarla 2. Yi yaptım🤣

Valla eşimde uyanacak paşa paşa. Yok öyle bedavadan baba olmak bu şartlarla 2. Yi yaptım🤣
Benim 1 numara 2 yasinda olacak bebek dogdugunda
O yuzden onu babasiyla yatak odasina aticam ben bebisle salonda takilcam 😀
Diger turlu 4muzun de uyanma ihtimalini dusunmek istemiyorum😅

Back
X