• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    158
Kasılmalar düzenli mi? Bebek hareketli olunca da kasılmalar artabilir. Önemli görülen şey aslında düzenli kasılma olması. Karnın sertleşiyor mu kasılıyor gibi hissettiğinde?
Evet sertlesiyor
Karnimda balik gibi kayiyor saga sola
Sanki ayaklariyla geriliyor gibi
Ayaklarini cok asagida hissediyorum
Su saaf oldu uyuyamadim
15 20 dk sakinliyor sonra yine harwketli kipir kipir
Stres oldum

Kuzu bence normaldir ben sürekli şiddetli ağrıları asağıda hissediyorum ayaklar hep bikini bölgemde yani. Bu çocuk dönmiycek galiba doğumda diye bile düşünüyorum artıkk

Canım çok geçmiş olsun kaçıncı haftadaydın. Açıklık kontrolü yaptılar mı. Serumla sancılarını hafifletir geçirirler açıklığın yoksa hayırlısıyla
29+4 acılmam yok cok sükürr

Evet sertlesiyor
Karnimda balik gibi kayiyor saga sola
Sanki ayaklariyla geriliyor gibi
Ayaklarini cok asagida hissediyorum
Su saaf oldu uyuyamadim
15 20 dk sakinliyor sonra yine harwketli kipir kipir
Stres oldum
Aslında hareket bakımından tehlikeli bişey yapmıyor gibi. Haftan yazmıyor bilmiyorum ama ben 27deyim şu an aynı sorunlar bende de olmaya başladı. O kaymaları içeride pozisyon değiştirdikçe hissediyorsun. Bilmiyorum ilk mi tecrübeli misin ama o sertleşme ve kasılmalar düzenli değilse korkmana gerek yok. Doktorda bakıp düzenli değilse düzenli olursa gel diyecektir bebeğin bi sorunu yoksa. Bebeğin yeri daraldıkça daha net olacak bu hisler. Hatırlıyorum ilkinde bundan az ileri haftalarda içeride pozisyon değiştiriyodu ben nefessiz kalıyodum tekrar baş aşağı dönene kadar. Muhtemelen pozisyon değiştirirken makat pozisyonu alıyor o yüzden daha zorlanmış hissediyorsun. Yan dönmüş kalınca daha fena oluyor 🥲

Aslında hareket bakımından tehlikeli bişey yapmıyor gibi. Haftan yazmıyor bilmiyorum ama ben 27deyim şu an aynı sorunlar bende de olmaya başladı. O kaymaları içeride pozisyon değiştirdikçe hissediyorsun. Bilmiyorum ilk mi tecrübeli misin ama o sertleşme ve kasılmalar düzenli değilse korkmana gerek yok. Doktorda bakıp düzenli değilse düzenli olursa gel diyecektir bebeğin bi sorunu yoksa. Bebeğin yeri daraldıkça daha net olacak bu hisler. Hatırlıyorum ilkinde bundan az ileri haftalarda içeride pozisyon değiştiriyodu ben nefessiz kalıyodum tekrar baş aşağı dönene kadar. Muhtemelen pozisyon değiştirirken makat pozisyonu alıyor o yüzden daha zorlanmış hissediyorsun. Yan dönmüş kalınca daha fena oluyor 🥲
Tam 28 hafta oldum bugun
Dunden beri kasilmalar artti
2.gebeligim bu
Oglumda 32de falan baslamisti kasilmalar ama nstde sorun yoktu
38+4te dogdu
Simdi cok erken basladi
Su saat oldu uyuyamdim hareket ediyor cok🫥

Tam 28 hafta oldum bugun
2.gebeligim bu
38+4te dogdu
Simdi cok erken basladi
Ya benimde Çarşamba günü öğlenden gece kadar adet sancısı gibi ağrım vardı bazı problemler yüzünden korkup gittim dün. Nstnin sancı kısmını bağladı sadece. Bi sorun çıkmadı tabi ama doktor vücudun gebeliğe alışık kasların daha önce bunları yaşadı şimdi daha esnek bu yüzden bazı şeylerin daha erken daha yoğun olması normal. Sen yine tedbiri elden bırakma gerekirse gel ama aklında da bulunsun dedi.
Benim bu hamileliğim öncekinden çok çok farklı o yüzden ben kıyas yapmadan sanki baştan hamilelik yaşıyomuş gibi yaklaşıyorum.

Bence nolur nolmaz fırsatın varsa sabah git doktora, bi sorun yoksa da en azından için rahat olur. Belki magnezyum falan kullanmıyosan verebilir ağrılarını toparlamaya yardımcı olur.

Ya benimde Çarşamba günü öğlenden gece kadar adet sancısı gibi ağrım vardı bazı problemler yüzünden korkup gittim dün. Nstnin sancı kısmını bağladı sadece. Bi sorun çıkmadı tabi ama doktor vücudun gebeliğe alışık kasların daha önce bunları yaşadı şimdi daha esnek bu yüzden bazı şeylerin daha erken daha yoğun olması normal. Sen yine tedbiri elden bırakma gerekirse gel ama aklında da bulunsun dedi.
Benim bu hamileliğim öncekinden çok çok farklı o yüzden ben kıyas yapmadan sanki baştan hamilelik yaşıyomuş gibi yaklaşıyorum.

Bence nolur nolmaz fırsatın varsa sabah git doktora, bi sorun yoksa da en azından için rahat olur. Belki magnezyum falan kullanmıyosan verebilir ağrılarını toparlamaya yardımcı olur.
Yarin 15e bulabildim yakindaki yere inş birsey cikmaz ilk kez hic uyuyamadim:/

Haber edersin bende merak ettim şimdi. Ben var olan bacaksızım uyusun diye ayaktayım, 1 buçuk saattir yatakta gözü kapalı dönüyor. Ben yoruldum beyefendinin yerine o hala dönüyor

Tam 28 hafta oldum bugun
2.gebeligim bu
38+4te dogdu
Simdi cok erken basladi

İnşallah bişey olmayacak canım bebek kendine yer açıyordur belki. Bazı günler gerçekten çok hareket oluyor. Tekme değilde dönme gibi değişik bişey. Dün benimkide çok hareketliydi tatlı bişeyler yemiştim ona bağladım bende

Günaydın kızlar ya çok saçma belki hatta ben hiç inanmam böyle şeylere ama hamilelik psikolojisi işte. Sizce saç kesmekte sorun olur mu ya artık dayanamıyorum çok yıprandı uzadı azıcık da olsa kesmek istiyorum ama içim rahat etmiyor

Haber edersin bende merak ettim şimdi. Ben var olan bacaksızım uyusun diye ayaktayım, 1 buçuk saattir yatakta gözü kapalı dönüyor. Ben yoruldum beyefendinin yerine o hala dönüyor
Benimkide beni uyandiriyor kendi gulerek ruyalar goruyor hic uyutmadi beni🥲

Günaydın kızlar ya çok saçma belki hatta ben hiç inanmam böyle şeylere ama hamilelik psikolojisi işte. Sizce saç kesmekte sorun olur mu ya artık dayanamıyorum çok yıprandı uzadı azıcık da olsa kesmek istiyorum ama içim rahat etmiyor
Günaydın tatlımm. Asla saçma değil hepimiz öyleyiz düşünüyoruz sürekli. Doktorlar genel olarak kesme ile ilgili birşey söylemiyorlar sadece boyamak isterseniz organik boya kullanın belirli bir haftadan sonra diyorlar. Ben kestirdim ve boyadım doktroruma sorarak. Öyle iyi hisettirdi ki. Hasta değiliz bakımlı olmak bize iyi hissettiriyor ve motivasyonumuzu arttırıyor bence. Birde geçen karşıma çıktı Kasım ayında saç kesme tarihleri diye eğer inanıyorsan o tarihlerde kesmek biraz daha rahatlatabilir seni 💕

İnşallah bişey olmayacak canım bebek kendine yer açıyordur belki. Bazı günler gerçekten çok hareket oluyor. Tekme değilde dönme gibi değişik bişey. Dün benimkide çok hareketliydi tatlı bişeyler yemiştim ona bağladım bende
İnşallah canim ya
Tuhaf bir kasilma gibi karnimin ici acidi resmen:/

Günaydın tatlımm. Asla saçma değil hepimiz öyleyiz düşünüyoruz sürekli. Doktorlar genel olarak kesme ile ilgili birşey söylemiyorlar sadece boyamak isterseniz organik boya kullanın belirli bir haftadan sonra diyorlar. Ben kestirdim ve boyadım doktroruma sorarak. Öyle iyi hisettirdi ki. Hasta değiliz bakımlı olmak bize iyi hissettiriyor ve motivasyonumuzu arttırıyor bence. Birde geçen karşıma çıktı Kasım ayında saç kesme tarihleri diye eğer inanıyorsan o tarihlerde kesmek biraz daha rahatlatabilir seni 💕
Evet kesinlikle kendimizi iiyi hissetmeye o kadar ihtiyacımız var ki tazelenme hissi geliyor resmen 😍 bir dönem çok takmıştım önemli günler tutulmalar vs bakayım bi tekrar 🤭

28desin sanırım şu an . Benim de öyleydi makat geliş dedi 1,5 ay öyle kaldı artık korkmaya başladım dönmeyecek diye 30a tam girdiğim zamanlarda döndü ve hissettim bunu . Ertesi gün doktor kontrolü vardi sordum doktor da söyledi ve gösterdi dönmüş pozisyon almış endişe edecek bir şey yok dedi . Döner yani daha korkma hiç
Aslında bana zararı yok doğuma yakın nasıl durursa dursun en son dönsün de :D Yani en fazla ayaklarının aşağıda olması sebebiyle sık idrara çıkıyorum baskı oluyor idrar torbamda. Ama doktoruum ayakların aşağıda olması şu haftalarda tercih ettiğimiz bir durum. Ayakların aşağıda olmasıyla serviks kısalmaz ama baş aşağı olursa kısalma durumu veya kasıklarda sancı ağrı olabiliryor. O yüzden iyidir dert etme demişti :) İl gebelikte de 38 e kadar döneni gördüm demiştii.
29+4 acılmam yok cok sükürr
Bu iyi haber tabiki canım şimdi nasılsınn iyisindir umarımm.
Canım bizi de haberdar et merak ettim. Ama ben hiç kötü birşey olacağını düşünmüyorum sende kendine stress yapma sakın hareket iyidir :)
Kuzum ben açıkçası bilimle örtüşmeyen hurafelere karşı çok katıyım. Yok saç kestirmemek yok hamileyken tavşana bakmamak yok midem yanıyor saçlı olacak. Bu tarz şeylere inanmam. Saçımı da hiç düşünmeden kestirdim. Ayrıca doğunca yüzünün önüne sarı tülbentte asla koymıycam. Israr edecek olan akrabalımla da gerekirse tartışırım. Bence hamilelik bu kadar yorucu ve stresliyken boş hurafelere takılmamalıyız kuzumm

Back
X