• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Yok kız ne yalnızlığı hepsi aynı bunların cenevar cenevar aklımı alıyor bazen kuzuların sessizliğinin ortasında dan dun vurunca. Diyorum sen bi sağlıkla çıkta ben senin o totişini nasıl kesim göreceksin sen :D
Vallahi benim gebelik sürecim bol bulantılı ve kusmalı olduğu için , hep şey diyorum bi doğ sen sağlıkla , o totişini ısırmayan ne olsun :D yattığım yerde deprem oluyo sanıyorum ben bazen , eşimin yanında otururken falan , yine kendini titreşime aldın diye dalga geçiyor benle o kadar hissediliyor :D

Yok kuzum bu muayeneydi 2 hafta sonra kontrol olcak. İlk olcak böyle. Hafta ilerleyince benim doktor böyle yapıyor ilk gebeliğimdede böyleydi. Hatta son zamanlar daha sıklaştırıyor. Ben bugün 30+0 oldum tam. Seninki 1600ü de geçmiştir kesin.
Ne farkı oluyor peki kuzu muayene ile kontrolun arasında. Ben de kaçıncı haftadan sonra 2 haftada bire sonra haftada bire iniyor onu merak ediyorum da. Ben de 32 de gittikten sonra belki 2 haftada bire döner 34 ve 37 de giderim sonra zamanım kalırsa her hafta mı giderim acaba 37 den sonra diyorum :D oalbilir kuzum 1600 ü geçmiştir muhtemelen. Ben 28+2 de gittiğimde boy (FL) 30+1 ile uyumlu çıktı zaten her kontrolde uzun olacak diye söylüyordu. Muhtemelen ondan kilo topluyor şey derler ya kilolu değilim kemiklerim ağır çekiyor, o hesap :D
Vallahi benim gebelik sürecim bol bulantılı ve kusmalı olduğu için , hep şey diyorum bi doğ sen sağlıkla , o totişini ısırmayan ne olsun :D yattığım yerde deprem oluyo sanıyorum ben bazen , eşimin yanında otururken falan , yine kendini titreşime aldın diye dalga geçiyor benle o kadar hissediliyor :D
Sorma ya sındırgı depremleri bizim burda da hissediliyor bende anlayamıyorum deprem mi oldu yoksa benim içimde mi oluyor o depremler yanımdakilere soruyorum :D

Ne farkı oluyor peki kuzu muayene ile kontrolun arasında. Ben de kaçıncı haftadan sonra 2 haftada bire sonra haftada bire iniyor onu merak ediyorum da. Ben de 32 de gittikten sonra belki 2 haftada bire döner 34 ve 37 de giderim sonra zamanım kalırsa her hafta mı giderim acaba 37 den sonra diyorum :D oalbilir kuzum 1600 ü geçmiştir muhtemelen. Ben 28+2 de gittiğimde boy (FL) 30+1 ile uyumlu çıktı zaten her kontrolde uzun olacak diye söylüyordu. Muhtemelen ondan kilo topluyor şey derler ya kilolu değilim kemiklerim ağır çekiyor, o hesap :D

Sorma ya sındırgı depremleri bizim burda da hissediliyor bende anlayamıyorum deprem mi oldu yoksa benim içimde mi oluyor o depremler yanımdakilere soruyorum :D
Canım benim tam uyumlu çıkmıyor mesela baş daha önde çıktı. 32+0 çıktı ama ben zaten son adet tarihimi bilmiyorum hangisi doğru onu da bilemiyorum o yüzden. Sadece bu farklılıkların bu zamanlarda normal olduğunu biliyorum. Her doktora göre de muayene sıklığı farklı olabilir. Ben özel bir kliniğe gidiyorum. Belki özel hastanelerde ya da devlette değişiyor olabilir bu çağırma sıklığı. Hastanın durumuna göre bile değişiyor ama son haftalar hatırlıyorum her hafta nst çekiliyordum. Sadece kaçıncı haftadan beri her hafta görmeye başlamıştı onu hatırlamıyorum ben 41. Haftamda doğum yapmıştım. 42 bile olabilirim muamma orası. Benim kız gelmek bilmemişti. Her hafta klinik yolu tutmuştuk. Muayene ile kontrol arasındaki fark para canım kontrollerde ücret almıyorlar.😁 Yoksa yine ultrasona sokuyor bağlıcaksa nst’ye bağlıyor.

Eklentiler

• 2C32E0E5-6CE6-4816-8B99-871047CD2EFA.webp
    2C32E0E5-6CE6-4816-8B99-871047CD2EFA.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 16
Canım benim tam uyumlu çıkmıyor mesela baş daha önde çıktı. 32+0 çıktı ama ben zaten son adet tarihimi bilmiyorum hangisi doğru onu da bilemiyorum o yüzden. Sadece bu farklılıkların bu zamanlarda normal olduğunu biliyorum. Her doktora göre de muayene sıklığı farklı olabilir. Ben özel bir kliniğe gidiyorum. Belki özel hastanelerde ya da devlette değişiyor olabilir bu çağırma sıklığı. Hastanın durumuna göre bile değişiyor ama son haftalar hatırlıyorum her hafta nst çekiliyordum. Sadece kaçıncı haftadan beri her hafta görmeye başlamıştı onu hatırlamıyorum ben 41. Haftamda doğum yapmıştım. 42 bile olabilirim muamma orası. Benim kız gelmek bilmemişti. Her hafta klinik yolu tutmuştuk. Muayene ile kontrol arasındaki fark para canım kontrollerde ücret almıyorlar.😁 Yoksa yine ultrasona sokuyor bağlıcaksa nst’ye bağlıyor.
He anladım canımm bende özel hastaneye gidiyorum ama bizim kontroller 10 gün oluyor. Bende her seferinde gitmiyorum tabi kontrollere bu zamana kadar belki 2 kere gitmişimdir. Özlüyoruz yaa bir an önce hemen hemen çağırsa diyorum :) İlk randevum 8 aralıkta çalışabilir alıcam sata göre 32 oluyorum 8 aralıkta, daha da çok var :)

Beni ayda 1 cagiriyor doktor
10 gun ucretsiz kontrol hakkim var ama cagirmiyor bende gitmiyorum 🥴
32den sonra 2 haftada bir
35ten sonra haftada 1 cagirmisti oglumdayken

Oglum kundakta durmamisti hepsini denemiştim cırtlı fermuarlı kapatınca uyanıyodu
Pamuklu ince pazenle sarınca uyuyordu yavrum 🤣ilk annelik çok tuhaftı her tuşa basiyordum
3aydan sonra da eli ayağı durmuyordu ya çok tatlıydı 🥰🥰🥰
en kötü yarım kundak yaparım, kızımda hiç kullanmadım ama bunda gerekli gibi gördüm hep. Doğduktan sonra bakarım artık 🤣

Bi de bi konuda dertlesmek istiyorum ya benim annem de kayinvalidem de ayni sehirdeler ama annemler surekli grip oluyor evde okula giden kardes olunca malum bi turlu iyilesemiyorlar bebek gormeye hatta yardima nasil cagiricam onu dusunuyorum iyilesmezlerse kayinvalidem son care gelebilir evet ama onun yaninda da ben rahat edemem hic istemiyorum . Evin temizligini yapmakta zorlaniyorum tek basima annem gelir son haftalarda yapariz diyodum hal boyle olursa onlari da tek basima yapicam artik sonra kendi kendime diyorum gurbette yasayanlar da var bi sekilde yapiyorlar diye teselli etmeye calisiyorum artik ... Daha hafta erken oldugu icin temizlik konusunda zorlamicam kendimi son haftalar o bi sekilde hallolur artik dogumu tetiklese de o aktiflik sorun olmaz diyorum sizler ne durumdasiniz bu tarz konularda birazcik motivasyona ihtiyacim var modum dustu :(
Valla hastalık geçirmektense kendini iyi hissetmen daha önemli🙏 benimde kim ne zaman gelicek bilmiyorum, dediğin gibi ikiside aynı şehirde ama ben kimseyi istemiyorm dedim. Bu sefer sen gittin ben geldim muhabbeti dönüyor en başından gelmesin kimse dedim. İyi mi.kötü mü bilmiyorum vakti gelince görücem 🤣 ev işlerinide bende zorlanıyorum artık, yavaş yavaş nefesim yettiğince yapıyorum. Bazen mutfak kalıyor bazen banyo yetişebildiğin kadar kasma kendini çok fazla

Ben aldım canımm. Normalde ben Sleepy bio natural aldım 1 ve 2 numara. Ama bulunduğum yerdeki yakındaki migrosta sleepy'nin bu modeli olmadığı için molfix aldım 3 numara

Bu muhabbet ne ya ben bunu kaçırdım :D
Dolaptan sling aldımda, 350 ₺ kargo hizmet bedeli içinde onun mubabbeti 🤣

Bezlerde stok kalmamış benim burada 😔

Hanimlar ara ara yazdiklarinizi okuyorum bende sorunlu bir hamilelik geciriyorum o yizden fazla aktif olamoyorum gebelige bagli kum doktum protein kacagi ama herseye ragmen bebegim cok sukur iyi 32. Haftadayim 7 kilo aldim bebegimin herseyi hazir sadece bebegimiz eksik 🥰 3 Cocugumu devlet hastahenesinde yaptim inslalh bu dogumumda orda yapmayi dusunuyorum gayet memnunkaldim.ben Kocelide yasiyorum bebek camtasini belediye hamilelere veriyor icinde bezi ates olcer krem ve sut yapsin diye caylar mevcut hamilelikte sorun yasayan arkadaslr Allah sifa versin yasamayanlar sonuna kadar hep oyle kalsin gercekten sorunlarka cok zorlayici bir surec oluyor insallh cok guzel dogumlar nasip olur hepimize🥰
Oh az kalmış canım, bendensin sende. Bende bugün 31+6 oldum yarın kontrolüm var bakalım ne durumda oğluşum 😍 ah keşke istanbuldada olsa o. Bizim belediyede pek iş yok 🥺

Kızlar biz de doktordan çıktık şimdi benim kızçe 1617 gr 39 cm olmuş bir sonraki randevumuz 2 hafta sonra.
Maşallah canım benim, benimde o haftalarda öyleydi doktor iri bi bebek olacak deyip gözümü korkuttu 🤣 seninki yime 2 hafta sonra iyi çağırmış, bakalım bana ne diyecek yarın

BurcuRemzi BurcuRemzi canım ne yaptın seni merak ettim
Şimdi çıktık hastaneden canım . Muayene olduk bir sıkıntı yok çok şükür tekrardan NTS baktı sancı çıkmadı. Bekleyeceğiz dedi doktor stres sıkıntı üzüntü tuzlu yemek yok dedi. 15 gün daha bekleyelim öncesinde olmasın doğum dedi. Ne kadar beklerse o kadar iyi bizim için. Bebiş 2050 Gr olmuş. Bundan sonra tansiyondan dolayı gelişim gormeyebiliriz dedi. Ciğer geliştirici iğne vurdum, yarın tekrar vurucam.

Benim oğlan babasını, ablasını duyunca sessizliği oynuyor:halay::KK70: ama ne zaman yatarsam tamam her yerden vuruyor. Bide ters hala dönmedi popoyu dayayıp sağ kasığıma bıçak saplanıyor gibi hissettiriyor 🥴

Şimdi çıktık hastaneden canım . Muayene olduk bir sıkıntı yok çok şükür tekrardan NTS baktı sancı çıkmadı. Bekleyeceğiz dedi doktor stres sıkıntı üzüntü tuzlu yemek yok dedi. 15 gün daha bekleyelim öncesinde olmasın doğum dedi. Ne kadar beklerse o kadar iyi bizim için. Bebiş 2050 Gr olmuş. Bundan sonra tansiyondan dolayı gelişim gormeyebiliriz dedi. Ciğer geliştirici iğne vurdum, yarın tekrar vurucam.
Çook geçmiş olsun canım, stressiz geçirmen dileğiyle bu 15 günüde. Zamanında gelsin minik bebeğin 💙 maşallah yine, onlar bizden daha güçlü merak etme eminim ki dayanıcaktır

:) olan malzemeyı cıkarıyorum ılk dogumdan kalan varı yogu bılelım dıye. sagma mak sankı kokuyor gıbı geldı. kaynatınca da koktu . değişik eksimsi. sütü de eksıtır bu dedım borusunu orasını burasını yıkarken cart bı plastık parcayı yırttım:D neyse eledim gitti 5000 :) oglum telsizin alıcı cubugunu koparmış ben ugrasırken neden otursun ki :) bı de bantlayıp tamır ettım suprız dıye yanıma geldı.. ay yarabbı ordan da 2500 :)bıberonları zaten atmıstım mıllet emzık kısmını alıyor devam edıyor.. bebek bakım cantamız oglum 2 yasına kadar resmen yanımdaydı. onun da yenısı sart.. e bu cocuktan ne kaldı da bana sımdı :D neyde kar etcem ben :D

He anladım canımm bende özel hastaneye gidiyorum ama bizim kontroller 10 gün oluyor. Bende her seferinde gitmiyorum tabi kontrollere bu zamana kadar belki 2 kere gitmişimdir. Özlüyoruz yaa bir an önce hemen hemen çağırsa diyorum :) İlk randevum 8 aralıkta çalışabilir alıcam sata göre 32 oluyorum 8 aralıkta, daha da çok var :)
Haftada 1 çağırsa gideriz valla insan görmek istiyor. Özellikle son zamanlarda merak ediyor kilosunu, yüzünü falan. Kardeşimle konuşuyoruz Amerikada toplam 4 kere görüyorlarmış her seferinde ultrason olmuyormuş kalp atışı dinletiyorlarmış sadece. Biz burda ayda bir kere görüyoruz diye ooo siz iyisiniz biz hiç göremiyoruz diyor.

Back
X