• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kizlar 2 3 gundur asiri oksuruyorum burnum da akiyor hapsuruk da var
Oksurdukce bogazim aciyor hatta fazla oksurunce karnim bile aciyor
Her ilaci da kullanamiyoruz bitki cayi bile icemiyoruz mahvoldum ya😮‍💨
Gerekirse doktora git, 1 ay kadar önce ha geçti ha geçicek derken 1 buçuk ay çektim. Keşke başta gitseydim eziyet çektim boş yere. Bazı durumlarda ilaç kullanmak kullanmamaktan daha iyi olabiliyor

Ay bende de var yiyip icip yatiyorum baska bisey yapmiyorum kendimi bakimsiz hissetmeye basladim ama surekli bi ruj da olsa surmeye calisiyorum . Yine de onceden evde de olsa tayt falan bisey giyerdim simdi 2-3 esofman var bol sadece onlar oluyor ustume pijamayla oturunca da modum dusuyor. Yemek bile yapasim yok her seye kuruluyorum 🤣 dogumdan sonra sacimi falan boyatsam kestirsem biseyler yapsam kendime gelirim gibi
Bende abarttım bu sıra. İşlerin karmaşasından modum düştü sanıyodum ama meğer hepimiz böyleymişiz 😂 ye iç yat, çocuğa yetecek kadar kalk. Ev aldı başını gidiyo cidden toplamam lazım ne zaman 🤷🏻‍♀️ çokta tın modundayım bi yandan için sıkılıyo evin halinden bi yandan yapasım yok hiç. Bütün gün pijamayla koltukta yatmak istiyorum 😂

Kızlar geceleri uyandığımda karnımın sert olduğunu farkediyorum ağrı sızı yok ama geceleri bunu yaşayan var mı

Ben de geceleri zor uyuyorum baya bi sürü rahat edip uykuya dalmak 3-4 gibi 6-7 gibi de uyanıyorum hep ama hamileliği çok sevdim ya 🥹🥹🥹 bitecek diye üzülüyorum ben hiç geçsin şu günler demedim daha
Ben diş konusuna gelene kadar çok iyiydim, geçen hafta dişim ağrımaya başlayınca biran önce doğrayım artık dedim 😔 yoksa bende çok seviyorum, içimde böyle kıpır kıpır, bazen hıçkırıyor tekmeliyor çok değişik duygular:) ama sona geldim artık bende bakalım günde kesinleşirse iyice heyecan basar bana 😊

Bende abarttım bu sıra. İşlerin karmaşasından modum düştü sanıyodum ama meğer hepimiz böyleymişiz 😂 ye iç yat, çocuğa yetecek kadar kalk. Ev aldı başını gidiyo cidden toplamam lazım ne zaman 🤷🏻‍♀️ çokta tın modundayım bi yandan için sıkılıyo evin halinden bi yandan yapasım yok hiç. Bütün gün pijamayla koltukta yatmak istiyorum 😂
Son haftalar ya artık canım, eski enerji kalmıyor pek 😄 en ufak şeye alınma modundundayım şu sıralar 🫣 3. Trimester üstümden geçti resmen.ev konusunda bende öyleyim. Sabah kalktığımda yaparsam azcık tamam beni götürüyor. Ama bazen diyorum ya mal gibi oluyorum 🫣

Kızlar geceleri uyandığımda karnımın sert olduğunu farkediyorum ağrı sızı yok ama geceleri bunu yaşayan var mı
Benim bazı geceler oluyor, bazen gündüz oluyor. Akşamdan beride böyle kasığıma anlık batma hissi geliyor anlayamadığım. O sertleşme yalancı kasılma diye biliyorum bende 🤷‍♀️

Çok geçmiş olsun canım. Pazartesiden beride bende öksürük var hatta ciğerlerde hırıltı vardı. Aile hekimi ventolin verdi ama fayda sağlamayınca bugün kbbye göründüm. Viral enfeksiyon varmış sende de olabilir. Eğer çok zordaysan bi görün derim, balgam söktürücü vs verdi banada iyi gelir diye ümit ediyorum 😔
Balgam sokturucu daha da oksurtuyor canim bilgin olsun
Sana da gecmis olsun oksurmekten uyuyamiyorum resmen cok fena kapmisim😮‍💨

Gerekirse doktora git, 1 ay kadar önce ha geçti ha geçicek derken 1 buçuk ay çektim. Keşke başta gitseydim eziyet çektim boş yere. Bazı durumlarda ilaç kullanmak kullanmamaktan daha iyi olabiliyor
Doktoruma yazdim parol ic nane limon ihlamur serbest bide bitkisel bi surup soyledi
Oglumda da doguma yakin grip olmustum bu soyledigi surup bi halta yaramamisti daha cok oksurmustum hatta
Cok agir geciriyorum su an
Her ilaci da kullanamiyoruz malum
Paroldan baska birsey onermiyor

Son haftalar ya artık canım, eski enerji kalmıyor pek 😄 en ufak şeye alınma modundundayım şu sıralar 🫣 3. Trimester üstümden geçti resmen.ev konusunda bende öyleyim. Sabah kalktığımda yaparsam azcık tamam beni götürüyor. Ama bazen diyorum ya mal gibi oluyorum 🫣
Açıkçası bi de acil bişey olsa ev şu an asla için rahat bırakıcak durumda değil 😂 bende sabah kalkınca yapabilirsem yapıyorum. Kötü kalktıysam yandık. Gece bi çok kere uykumdan uyanıyorum. Tam uyanmıyorum ama kendime gelip bebeğin hareketini takip ediyorum. Hissedersem geri dalıyorum. Tansiyon ilacı da başlsdı artık doktor bugün. 1 haftadır 2 günde bir gidiyorum artık sıkıldım evde yayılmak istiyorum inşallah yani

Ben de geceleri zor uyuyorum baya bi sürü rahat edip uykuya dalmak 3-4 gibi 6-7 gibi de uyanıyorum hep ama hamileliği çok sevdim ya 🥹🥹🥹 bitecek diye üzülüyorum ben hiç geçsin şu günler demedim daha
Ilk hamilelik mi?
Ilkinde bende sevmistim ilk 3 ay haric
Ama kucuk cocuk olunca hamilelik zorlasiyor
Bitse de gitsek modunda oluyor insan🥴
Tabi zamaninda saglikla gelsinler o ayri ama
Ben dogum yapicam toparlanicam yaza kadar da kilolar gidecek sacimi falan boyatirim diye motive ediyorum kendimi sahsen🥹
Hic kendime bakamiyorum asiri bakimsiz geziyorum evin icinde
Fönsüz dolasmazdim
Simdi 50 tane toka takiyorum sagdan soldan fiskiran saclar icin🤥🥴

Doktoruma yazdim parol ic nane limon ihlamur serbest bide bitkisel bi surup soyledi
Oglumda da doguma yakin grip olmustum bu soyledigi surup bi halta yaramamisti daha cok oksurmustum hatta
Cok agir geciriyorum su an
Her ilaci da kullanamiyoruz malum
Paroldan baska birsey onermiyor
Aslında haklı ama ben 1 buçuk litre suyu kalkınca tek seferde içiyodum öyle boğazındaki genzimdeki balgam açılıyordu anca 10 gün çektim o halini. Halsizliği öksürüğü saymıyorum bile. Tabi sonrasında o kadar çok geniz akıntısı oldu ki kulağımda ıslık sesi başladı. KBB doktoruns gidince de bu halde 1 buçuk ay hasta olmak bebeğide enfeksiyona maruz bırakmak daha mı iyi oldu diye azarladı 🙄 o kadar akıntı doluluk kulağımdaki dengeyi bozmuş nasıl olduysa. Zamanla düzeldi. Ben ondan diyorum yani eğer uzarsa toparlayamazsan bi doktor görsün seni hastalığın için. Yoksa şu an çektiğini çooook iyi anlıyorum

Aslında haklı ama ben 1 buçuk litre suyu kalkınca tek seferde içiyodum öyle boğazındaki genzimdeki balgam açılıyordu anca 10 gün çektim o halini. Halsizliği öksürüğü saymıyorum bile. Tabi sonrasında o kadar çok geniz akıntısı oldu ki kulağımda ıslık sesi başladı. KBB doktoruns gidince de bu halde 1 buçuk ay hasta olmak bebeğide enfeksiyona maruz bırakmak daha mı iyi oldu diye azarladı 🙄 o kadar akıntı doluluk kulağımdaki dengeyi bozmuş nasıl olduysa. Zamanla düzeldi. Ben ondan diyorum yani eğer uzarsa toparlayamazsan bi doktor görsün seni hastalığın için. Yoksa şu an çektiğini çooook iyi anlıyorum
Bugun 3.gün
Haftasonu az da olsa toparlayamazsam haftabasi gideyim diye dusunuyorum bende
Evet cok zor ya
Oglumda tam dogum zamanina yakin grip olmustum
Yilbasinda griptim
5 gun sonra da dogum oldu
Agzimda maskeyle geziyordum evin icinde
Emzirirken de maske takiyordum falan cok zordu
O yuzden acilen toparlamam lazim oksuruk zor geciyor zaten😮‍💨

Aklima su video geldi 🥴

Bugun 3.gün
Haftasonu az da olsa toparlayamazsam haftabasi gideyim diye dusunuyorum bende
Evet cok zor ya
Oglumda tam dogum zamanina yakin grip olmustum
Yilbasinda griptim
5 gun sonra da dogum oldu
Agzimda maskeyle geziyordum evin icinde
Emzirirken de maske takiyordum falan cok zordu
O yuzden acilen toparlamam lazim oksuruk zor geciyor zaten😮‍💨

Aklima su video geldi 🥴

Şu an kaç haftalıksın? Vücudun bebeği korumak için sahip olduğu bütün antikorları bebeğine veriyor sana bişey kalmıyor iyileşemiyorsunda haliyle. Çok normal yani. O yüzden dışarıdan desteğe ihtiyaç duyabilirsin. Bence de doktorunun önerdiklerini dene baktın çözmüyor gidersin. KBB doktoru bana gebelikle güvenli burun spreyleri önermişti. Ihlamur hastaysam benim boğazımı kurutuyor çok sevmeme rağmen hastayken tercih etmem o yüzden. Sık sık bir yudumda olsa su iç boğazın ne kadar çok kuru kalırsa öksürüğün de o kadar şiddetli olur hem balgamın falan varsa da en iyi sökücü yine su. Bi de gebelik şekerin yoksa sorun olmazsa bi kaşık bal yutmakta boğazında bi tabaka bırakıp yumuşatır. Normalde ben bal limon karabiber karışımını kullanırım öksürüğü yumuşatmaya çok yardımcı oluyor ama gebeykrn böyle şeyler güvenli mi emin değilim yanlış bişey yaptırmış olmıyım

Şu an kaç haftalıksın? Vücudun bebeği korumak için sahip olduğu bütün antikorları bebeğine veriyor sana bişey kalmıyor iyileşemiyorsunda haliyle. Çok normal yani. O yüzden dışarıdan desteğe ihtiyaç duyabilirsin. Bence de doktorunun önerdiklerini dene baktın çözmüyor gidersin. KBB doktoru bana gebelikle güvenli burun spreyleri önermişti. Ihlamur hastaysam benim boğazımı kurutuyor çok sevmeme rağmen hastayken tercih etmem o yüzden. Sık sık bir yudumda olsa su iç boğazın ne kadar çok kuru kalırsa öksürüğün de o kadar şiddetli olur hem balgamın falan varsa da en iyi sökücü yine su. Bi de gebelik şekerin yoksa sorun olmazsa bi kaşık bal yutmakta boğazında bi tabaka bırakıp yumuşatır. Normalde ben bal limon karabiber karışımını kullanırım öksürüğü yumuşatmaya çok yardımcı oluyor ama gebeykrn böyle şeyler güvenli mi emin değilim yanlış bişey yaptırmış olmıyım
32yim su an
Tavuk suyuna corba vs yaptim guzel beslenmeye calistim gebelik sekerim yok pekmezdi baldi tuketiyorum ama benim bunye zayif bi kere kaptim mi zor atiyorum koronaya bile 3 kez yakalandim dusun🥲
Gripken karabiber beni tikiyor ya
1 kasik bal yiyip ustune su icmiyorum ama faydasini goremedim hic onun
Kriz gibi geliyor oksuruk
Hapsuruk geliyor hapsuramiyorum geri gidiyor gozlerim yasariyor falan tam pik yapmis durumda su an grip🤥

32yim su an
Tavuk suyuna corba vs yaptim guzel beslenmeye calistim gebelik sekerim yok pekmezdi baldi tuketiyorum ama benim bunye zayif bi kere kaptim mi zor atiyorum koronaya bile 3 kez yakalandim dusun🥲
Gripken karabiber beni tikiyor ya
1 kasik bal yiyip ustune su icmiyorum ama faydasini goremedim hic onun
Kriz gibi geliyor oksuruk
Hapsuruk geliyor hapsuramiyorum geri gidiyor gozlerim yasariyor falan tam pik yapmis durumda su an grip🤥
Ay bende hasta oldum mu pek öksürmem hapşırırım sürekli ve için dışıma çıkar hapşırmaktan 🙄 heralde öksürsem daha az yorulurum. Öksürük için sanırım en iyi seçeneğin yudum yudumda olsa su içip boğazı nemli tutman gibi geldi. Hamilelik başlı başına zayıf bünye demek zaten benim bünyem hiç zayıf değildir ama bak 1 buçuk ay çektim 🥲 eşim ilaçlarla aynı hastalığı 10 günde tamamen atlattı ben süründüm resmen. Aklıma başka bişey gelmedi sanırım ya. Terleyerek atmayı deneyebilirsin bi de aslında ama nasıl terlemeyi başarırsın onu bilemiyorum 😂

Balgam sokturucu daha da oksurtuyor canim bilgin olsun
Sana da gecmis olsun oksurmekten uyuyamiyorum resmen cok fena kapmisim😮‍💨
Bende aynı durumdayım yaklaşık 1.5-2 aydır. Geceleri tutuyor genelde. Gıcık gibi. Hırıltı da var ama bir şey kullanmadım hiç gündüz olmayınca. Gece dedim acaba oda havasız kalıyor ya da bir şey mi tetikliyor diye düşündüm. Nemden şüphelendim nem cihazı aldık gayet normal seviyede nem. Bende yarın doktora sormayı düşünüyorum ne kullanabilirim diye. Zaten uyuyamıyorum öksürünce hepten zor oluyor yatmak.

Back
X