- 29 Haziran 2024
- 2.213
- 2.875
- 53
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #8.901
Bebek zayıfsa kafası büyük duruyor olamaz mı? Çünkü yeğenimin vucudu zayıftı kafası büyük gibiydi. Doğduktan sonra beslendikçe düzeldi. Gerçekten sorun yoktur Allahın izni ileTeşekkür ederim kızlarinşallah bir şey yoktur, kafası vücuduna göre daha büyük ama zaten bu haftalarda böyle oluyor sonra eşitleniyor diye biliyorum
Ham değerler çıkmış yorumlanınca yine bir doktora gösterir bir de detaylı usg yaptırırım
Ben de bir şey olmadığını düşünüyorum ama çok saçma bi anlık evham yaptım.
Haftası da beklediğimden geride çıktı çünkü
Allah hepimize sağlıklı, sıhhatlı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah,
Hata payı yüksek zaten de yine de kandil gününün hürmetine dualarınızı almak istedim
Allah razı olsun hepinizden
kesinlikle öyle evladın cinsiyeti olmazmış gerçekten ne gelirse gelsin bize çok şey öğretiyorlar hem de şimdiden... bence özele gidince bile epey için rahatlayacak ben yerinde olsam çok vakit kaybetmeden guvenılır bi doktor bulur giderim böyle kafana ister istemez takacaksın çünküÖyle gerçekten, şunu da anlamış oldum, bir hevesle acaba cinsiyeti ne derken.. önemli olan gerçekten sağlıklı olmasıymış.
Allah hayırlısını versin, 2 ya da 3 haftaya özelde gideyim diyorum en azından rahat rahat aklıma takılan her şeyi sorarım
Sağım rahim kasılmasını tetikliyormuş sanırım. Erken doğumu tetikleyebilir diye yapmamamız gerekiyormuş. E bebekten soğuk kompres için lansinohun ürününü vardı onu alayım o zamanBenim doktorum da soğuk uygulama yapabilirsin kesinlikle masaj veya sağım yapma demişti kuzum
Rahim kasılması ile ilgili bir şey söylemedi doktorum o an ama benim zaten ıslaklık değil de resmen sütüm gelmişti göğüslerim taş gibi olmuştu çok ağrıyordu .kolostrum üretimi önceden başlar zaten şu an sağım veya masaj yaparsan süt üretimini arttirirsin demişti .ben o ara e bebeğe çıkamadım bu plastik eldivenler varya onlara su doldurup buzlukta bekletip koyuyordum bence iş görüyorduSağım rahim kasılmasını tetikliyormuş sanırım. Erken doğumu tetikleyebilir diye yapmamamız gerekiyormuş. E bebekten soğuk kompres için lansinohun ürününü vardı onu alayım o zaman
Ben gruptan cevap gelene kadar chatcpt ye sordum. Üstüne biraz araştırdım. Göğüsleri sıkmak oksitosin hormonunu tetikleyebileceği için düşük bir ihtimalde olsa kasılma başlatabilirmiş.Rahim kasılması ile ilgili bir şey söylemedi doktorum o an ama benim zaten ıslaklık değil de resmen sütüm gelmişti göğüslerim taş gibi olmuştu çok ağrıyordu .kolostrum üretimi önceden başlar zaten şu an sağım veya masaj yaparsan süt üretimini arttirirsin demişti .ben o ara e bebeğe çıkamadım bu plastik eldivenler varya onlara su doldurup buzlukta bekletip koyuyordum bence iş görüyordu
Zayıflık olarak değil ki uzunluk ve gelişimsel olarak bakıldı. Mesela 16+2 diyerek gittim ben, hani artık cinsel organının oluşması lazımdı mesela ama hala çok küçük dendi, alt kısmı geriden gelirken, başı ileride gidiyor.Bebek zayıfsa kafası büyük duruyor olamaz mı? Çünkü yeğenimin vucudu zayıftı kafası büyük gibiydi. Doğduktan sonra beslendikçe düzeldi. Gerçekten sorun yoktur Allahın izni ile
Öyle yapayım diyorum 2 haftaya her şey net belli olur zaten hem özele hem devlete giderim, duruma göre yakın çevrede başka illere de gidebilirimkesinlikle öyle evladın cinsiyeti olmazmış gerçekten ne gelirse gelsin bize çok şey öğretiyorlar hem de şimdiden... bence özele gidince bile epey için rahatlayacak ben yerinde olsam çok vakit kaybetmeden guvenılır bi doktor bulur giderim böyle kafana ister istemez takacaksın çünkü
Cnm perinatolog en iisi ama bildigim kafa yapisi bu haftalarda zaten tam oturmazkiÖyle yapayım diyorum 2 haftaya her şey net belli olur zaten hem özele hem devlete giderim, duruma göre yakın çevrede başka illere de gidebilirim
Beraber 2 ay daha çalışmak mecburiyetindeyim o yüzden iletişimim 2 ay daha olmak zorunda. Daha sonra nobetten çıkacağım 24 haftam dolunca yer değişikliği yapılacak bana. Ama ordan çıkınca iletişime geçmeyeceğim biri artık. Bir anne ve sağlıkçı olarak etkileneceğimi bilmeli, bilinçsiz bi insan değil. Ben de iyi niyetli bulmuyorum. Allah'a havale ettim. Daha önce de gebelikle alakalı bi konuda yorum yapıp canımı sıkışmıştı zaten bu 2 oldu. Bu arada ekibe yeni katılmış biri aslında yani bi sorunum da olmadı, herkese şaka adı altinda zorbalık yapıyor öyle bi karakterbana bu tarz davranışlr hiç iyi niyetli gelmiyor ya nedense:) başkalarına duyduğu hıncı o an zor durumda olan bundan etkileneceğini bildiği birinden çıkarmak çok kötü niyetli bence. böyle insanların üstüne bir çizik atıyorum ben . küsmem ama allaha da havale ederim mesafemi korurum. hamile bir kadının duasını almak varken ahını almak enayilik ya neden yanı.
Ben de öyle düşünüyorum, başı daha büyük olur sonradan vücutla dengelenir diye biliyorum. Bu zamana kadar okuduğum ettiğim bütün araştırmalarda da böyle gördüm yani.. bu doktor evham yaptırdıCnm perinatolog en iisi ama bildigim kafa yapisi bu haftalarda zaten tam oturmazki
Benim kardeşim için anneme oyle demişler. Alalım falan demişler hatta düşünün. Ailem kabul etmemiş. Gayet sağlıklı doğdu maşallah. Baba tarafında biraz bu durum varmış, bebeklik ve çocuklukta kafa iriymiş. Yaşı büyüdükçe normale dönmüşler orantisal olarak. Kardeşim de öyle oldu, maşallah yakışıklı bi delikanlı şimdi. Alakası var mı yok mu sizde bilmiyorum ama baş o yüzden önde görünüyor da olabilirZayıflık olarak değil ki uzunluk ve gelişimsel olarak bakıldı. Mesela 16+2 diyerek gittim ben, hani artık cinsel organının oluşması lazımdı mesela ama hala çok küçük dendi, alt kısmı geriden gelirken, başı ileride gidiyor.
Ben de ilk başta önemsemedim bunun babası da koca kafalı zaten dedim de onunla alakalı değilmiş
bazı insanlar böyle hayatta yaşadıkları şeylerin acısını böyle çıkarıyorlar bence. yapacak bır sey yok herkesi anlayıp herkesin yükünü yüklenemeyiz. çevremizi yaşadıkları şeylerin sorumluluğunu alan mücadele eden iyiliği seçen insanlarla donatmakta bizim tercihimiz. allah hep iyilerle karşılaştırsın, biz de başkalarına hep iyi gelelim inşallahBeraber 2 ay daha çalışmak mecburiyetindeyim o yüzden iletişimim 2 ay daha olmak zorunda. Daha sonra nobetten çıkacağım 24 haftam dolunca yer değişikliği yapılacak bana. Ama ordan çıkınca iletişime geçmeyeceğim biri artık. Bir anne ve sağlıkçı olarak etkileneceğimi bilmeli, bilinçsiz bi insan değil. Ben de iyi niyetli bulmuyorum. Allah'a havale ettim. Daha önce de gebelikle alakalı bi konuda yorum yapıp canımı sıkışmıştı zaten bu 2 oldu. Bu arada ekibe yeni katılmış biri aslında yani bi sorunum da olmadı, herkese şaka adı altinda zorbalık yapıyor öyle bi karakter
Aminnn. Evet ben de aynısını düşünüyorum, bu onunla alakalı diyorum. Benim şahsımla ilgili değil. Böyle yapınca psikolojik olarak da yük olmuyordu fazla. Ama bu ara sanırım hamilelik hassas yaptı. Farkında olmadan etkilenmisim. İş hayatindakileri secemiyoruz maalesef ama özelime sokmuyorum az insan çok huzur bence. Benim gibi maruz kalan olmaz inşallah huzurlu geçsin hepimiz içinbazı insanlar böyle hayatta yaşadıkları şeylerin acısını böyle çıkarıyorlar bence. yapacak bır sey yok herkesi anlayıp herkesin yükünü yüklenemeyiz. çevremizi yaşadıkları şeylerin sorumluluğunu alan mücadele eden iyiliği seçen insanlarla donatmakta bizim tercihimiz. allah hep iyilerle karşılaştırsın, biz de başkalarına hep iyi gelelim inşallah
İyi de belli aya kadar kilo almamak zaten normal değil mi? Hani insan kusuyor ediyor ya@_haziran size kilo konusunda cevap yazarken aklıma geldi yine. Biliyor musunuz normalde de çok zayıftım zaten, bi arkadaşım dedi ki bebeğin nasıl büyüyecek birsey yediğin yok. Ve bu kişi benim gibi sağlıkçı. Daha da komiği kendisi benden daha minyon ve ona da zayıfsın kilo al diyorlar öyle biribebeğimin boyu kilosu haftasıyla uyumlu gidiyor merak etme sen dedim başka da yorum yaptırmadım. Dr um da kilo almaman sorun değil şu an dedi diye de söyledim. Yani başkaları da birsey dese dahi en önemlisi Dr umun yorumu, bebeğimin sağlıklı büyüyor olması. Gerisi umrumda degil. Bunu mantıken biliyorum ama hormonlarin bizi evhama surukledigi gercegi de var maalesef. Şuna üzüldüm keşke hamile birine hele de bebegi ile ilgili bu kadar rahat konuşmasa insanlar dün sabah oldu bu konusma ve eve geldikten sonra aşırı duygusaldım ve saçma birseyden o kadar ağladım ki. Sebebine anlam veremedim. Ve bu gece kötü rüyalar gördüm. Kafama takmıyorum desem de bilinç altıma etki yapmış demek ki onu farkettim.
Kilo konusu dönmüş burda ve ben de böyle bi konuda biri beni üzdüğü için içimi dökmek istedim. Siz siz olun bebeğiniz ve sizinle ilgili olumsuz yorum yapılmasına izin vermeyin, yapmaya kalkanı tersleyip atın gerekirse. Keşke o an öyle yapsaydım ama yuz yüze bakıyoruz diyip sakin cevap verdim. Ama o yuz yüze bakıyoruz incitir miyim vs demedi. Kendisi de anne olduğu haldeKilo biraz fazla biraz az alınır herkes aynı olamaz zaten imkansız. Herkesin gebeliği de bebeği de kendine özel. Süreci de kendine göre değerlendirmeli. Dr unuz ne diyorsa ona göre hareket edin. Siz ve bebeğiniz sağlıklı devam ediyorsaniz daha kiymetli hiçbir şey yok. Rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin hepimiz çok güzeliz ve hamilelik her haliyle, hepimize çok yakıştı bunu bilin ve asla unutmayın lütfen
Çok çok geçmiş olsun canım rabbim hiç kimseyi eşsiz hiç bir çocuğu da annesiz babasız bırakmasın inşallah sondur hiç bir zaman da yaşanmaz Rabbim hayırlısıyla evladını kucağına almayı nasip
Evet stres yapmamaya çalışıyorum ama yinede dediğim gibi insan tedirgin oluyor birazda panikliyimdir ben bide 3 dogumum normaldi oyuzden sezaryen duyunca korktum gibi ondan önce tabiki kanama flan olmadan inşallah sağlıklı geçiririm hamileligimibenimde önde 20. haftalara kadar yukarı çıkabiliyormuş. çıkmayan gebeliklerde aşağıdaysa takip ediliyor zorunlu sezaryen ve gebelikte eğilmemek gerekiyormuş çok büyük bir sıkıntı değil yani doktorum büyük bi dert gibi aktarmadı bana. test içinde içinizi ferah tutun güzel geçsin herşey sağlıklıdır inşallah yanılma payı büyük biliyorsunuz ki
etkileniyoruz cnm ya bu cok tuhaf gerçekten herkes derdi çok takıntılı oluyosun hamilelikte diye ben de derdim ben normalde de öyleyım felan ama hiç öle değilmişim meğerse gece gündüz aklımdan çıkmıyor bazı şeyler elimde de değil durduramıyorum allah yardımcımız olsunAminnn. Evet ben de aynısını düşünüyorum, bu onunla alakalı diyorum. Benim şahsımla ilgili değil. Böyle yapınca psikolojik olarak da yük olmuyordu fazla. Ama bu ara sanırım hamilelik hassas yaptı. Farkında olmadan etkilenmisim. İş hayatindakileri secemiyoruz maalesef ama özelime sokmuyorum az insan çok huzur bence. Benim gibi maruz kalan olmaz inşallah huzurlu geçsin hepimiz için
Doğum iznine 2 ay kala nasıl çıkarıldın. Kaç haftalıksın ki sen?Kızlar selam,
Ben doğum iznine 2 ay kala işten çıkarıldım. Doğum izni boyunca sgk'dan para alabiliyor muyum? Konuyu bilen varsa yardımcı olabilir mi?
sağlıklı olacağına inanın sağlıklı olsun kötü düşünmeyin lütfen benimde çok sıkıntılı başladı sürecim bazen dün olduğu gibi arada kendimi acillerde bulduğumda oldu ama dibe düştüğümde hemen kendimi modumu bebeğimi düşünerek arttırıyorumEvet stres yapmamaya çalışıyorum ama yinede dediğim gibi insan tedirgin oluyor birazda panikliyimdir ben bide 3 dogumum normaldi oyuzden sezaryen duyunca korktum gibi ondan önce tabiki kanama flan olmadan inşallah sağlıklı geçiririm hamileligimi
Kesinlikle öyle. Alsan da almasan da laf etmek isteyen ediyor. Enerji emici tiplerİyi de belli aya kadar kilo almamak zaten normal değil mi? Hani insan kusuyor ediyor yaBana iyi niyetli gelmedi. Ee mankenlerin coğu zaten hamikeyken kilo almıyor, bebek alıyor Kilo alsan kilo aldın olur, almasan almadı olur. Çok fesat insanlar var ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?