- 12 Nisan 2024
- 1.372
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
- #8.921
Kraft Kenya modelini aldıkMarka ve model var mı aklınızda acaba
İnşallah öyle bir şeydir, kaynanama sorayım bari sana da dediler mi böyle bir şey, oğlun koca kafalı biraz diyim, tövbe estağfurullah ya onlara da sinir oldum halden anladıkları yok strese sokup duruyorlarBenim kardeşim için anneme oyle demişler. Alalım falan demişler hatta düşünün. Ailem kabul etmemiş. Gayet sağlıklı doğdu maşallah. Baba tarafında biraz bu durum varmış, bebeklik ve çocuklukta kafa iriymiş. Yaşı büyüdükçe normale dönmüşler orantisal olarak. Kardeşim de öyle oldu, maşallah yakışıklı bi delikanlı şimdi. Alakası var mı yok mu sizde bilmiyorum ama baş o yüzden önde görünüyor da olabilir
Kraft Tokyo modeline baktınız mı onu da çokk duyuyorum amaKraft Kenya modelini aldık
Evet baktım ikisini birbirine çok benzettim aradaki farkı anlayamadım. Bu konularda iyi olan bir arkadaşıma attım karşılaştırmayı o yaptı kenyada güvenlik sistemi standartı vs var dedi o yüzden onu tercih ettikKraft Tokyo modeline baktınız mı onu da çokk duyuyorum ama
Teşekkür ederim kesinlikle öylesağlıklı olacağına inanın sağlıklı olsun kötü düşünmeyin lütfen benimde çok sıkıntılı başladı sürecim bazen dün olduğu gibi arada kendimi acillerde bulduğumda oldu ama dibe düştüğümde hemen kendimi modumu bebeğimi düşünerek arttırıyorumdoğum şekli konusunda öncelik tabi sağlıklı olsun nasıl gelmek isterse o şekilde gelsin , siz normal doğum yapmış insansınız sezaryeni hayli hayli yaparsınız kendinize güvenin ben mesela tercihe bağlı sezaryen düşünüyorum her iki şekildede doğum kafanıza takmayın sonu çok güzel olacak ki siz bunu deneyimlemiş birisiniz
Aaa bilmiyordum ona da bakayım o zamannnEvet baktım ikisini birbirine çok benzettim aradaki farkı anlayamadım. Bu konularda iyi olan bir arkadaşıma attım karşılaştırmayı o yaptı kenyada güvenlik sistemi standartı vs var dedi o yüzden onu tercih ettik
Yaa o şimdi oğluna toz kondurmamak için reddedebilirİnşallah öyle bir şeydir, kaynanama sorayım bari sana da dediler mi böyle bir şey, oğlun koca kafalı biraz diyim, tövbe estağfurullah ya onlara da sinir oldum halden anladıkları yok strese sokup duruyorlar
Canım benim geçmiş olsun Allahım güzel haberler duyursun, hiç endişe etme sen belki gelişimi sonradan normal bi şekilde devam edecek Allah çok büyük sağlıkla kolaylıkla al evladını kucağına duamdasınHayırlı kandiller
bugün kontrolüm vardı, doktorum fetal anomali olabilir dedi.
Baş-vücut büyüklüğüne bakarak
Bir anlık evhamla kesinlik içermeyen testleri yaptırmam diyen ben 4'lü tarama testi yaptırmış oldum.
Araştırdıktan sonra çıkan hata oranlarını da görünce çok pişman oldum.
Dualarınıza talibim
Haziran ayında doğum yapan arkadaşım bebeği doğurunca eksi kiloya düştü toplam 4 kilo falan aldı yanlış hatırlamıyorsam ve bebek 40+larda doğdu gayet sağlıklıKesinlikle öyle. Alsan da almasan da laf etmek isteyen ediyor. Enerji emici tipler
:)) Ay buna güldüm kusura bakmayın. benim kuzenımın de 20 yıl önce kafası büyük dediler normal doğuramazsın dediler sezercik oldu bu yüzden. doğunca da cidden öyleydi ama büyüdükçe normalleşti şimdi maşallah çok yakışıklı bir genç adam boylu posluİnşallah öyle bir şeydir, kaynanama sorayım bari sana da dediler mi böyle bir şey, oğlun koca kafalı biraz diyim, tövbe estağfurullah ya onlara da sinir oldum halden anladıkları yok strese sokup duruyorlar
kesinlikle herkesin bünyesi çok farklı mesela ben tatile gittiğim hafta 4 kilo felan alıyorumHaziran ayında doğum yapan arkadaşım bebeği doğurunca eksi kiloya düştü toplam 4 kilo falan aldı yanlış hatırlamıyorsam ve bebek 40+larda doğdu gayet sağlıklıben de 2 kiloya yakın almışım 14. haftamdayım ona moralim bozuldu keşke almasaydım daha diye demem o ki herkesin bünyesi bambaşka doktor dışında konuşanların hiçbir değeri yok
4 aya yakınım. Eylül sonu 5 olucam. Aralıkta doğuma 2 ay kala doğum iznine çıkıyoruz ya o yüzden. Benim brütüm yüksekti eğer ben sigortayı devam ettitsem düşükten, doğum paramı da ona göre mi alacağım?Doğum iznine 2 ay kala nasıl çıkarıldın. Kaç haftalıksın ki sen?
Hayır o 2 ay boyunca hemen sigorta yaptır biyerde boşluk olmasın. Minimumdan ödemeli bi sigorta öde öyle alabiliyorsun. Yaşlı bakımı vs gibi .
İşsizlik maaşı alabiliyorsan ona da bak hangisi daha yüksek yatacaksa onu tercih edersin
Arkadaşınız kaç kilolardaydiHaziran ayında doğum yapan arkadaşım bebeği doğurunca eksi kiloya düştü toplam 4 kilo falan aldı yanlış hatırlamıyorsam ve bebek 40+larda doğdu gayet sağlıklıben de 2 kiloya yakın almışım 14. haftamdayım ona moralim bozuldu keşke almasaydım daha diye demem o ki herkesin bünyesi bambaşka doktor dışında konuşanların hiçbir değeri yok
Benim ikili test orta riskli çıktı doktor fetal önerdi ama yaptirmiycam dedim dün kendiside bu testlerin 100 de 100 doğru çıkmıyor sağlıksız olcak anlamına gelmez dedi 3 lü zamanı şimdide dedi onuda düşünmüyorum dedim hayır benim anlamadığım doktorlarda bu testlere garanti vermiyorlar peki neden yaptırıyorlar ozaman anlamış degilimKızlar merhabalarBugun nipt sonucumuz çıktı çok şükür sağlıcakla bir oğlumuz olacak. Son mesajlaşmayı okuyunca özellikle belirtmek istedim. Nipt testini yaptırmamıza ikili test sonucumuzun yüksek risk grubunda çıkması sebep olmuştu. Hatta periontoloji doktoru ultrasonda ense kalınlığından kendince yüzde yüz Down sendromu tanımını koydurup direk amniyosentez işlemini şart koymuştu. Gerçekten şuan bu yoldan geçen biri olarak bu süreçlerin çok zor yaşandığının farkındayım. Fakat gönlünüzü ferah tutmaya çalışın, ülkemizde rutine binen tarama testlerinin ne yazık ki böyle bir tarafı da var. Dilerim hiç bir anne bu endişeli süreci yaşamaz. İyi düşünelim iyi olsun
Üçlü test için benim gittiğim perinatolog açık açık aptal bir test dedi ona gitmeden kendi doktorum üçlünun zamanı gelmiş yaptıralım dediği için yaptırmıştım ama perinatolog direkt öyle dediği için riskli gelse de umrumda olmazdi açıkçasıBenim ikili test orta riskli çıktı doktor fetal önerdi ama yaptirmiycam dedim dün kendiside bu testlerin 100 de 100 doğru çıkmıyor sağlıksız olcak anlamına gelmez dedi 3 lü zamanı şimdide dedi onuda düşünmüyorum dedim hayır benim anlamadığım doktorlarda bu testlere garanti vermiyorlar peki neden yaptırıyorlar ozaman anlamış degilim
Çok sevindim, inşallah bu da kendiliğinden düzelir evet reddederYaa o şimdi oğluna toz kondurmamak için reddedebilirnasıl bir karakter bilmiyorum da bir başka ihtimal de onların zamanında böyle detayli ultrason muhabbetleri var mıydı ya da söylendi mi acaba benim kardeşim doğunca prof a falan göstermiş bizimkiler kafasi vucuduna oranla buyuk diye. Bu çocukta birsey yok çok zeki olacak demiş. Diğer konuşanları dinlemeyin birseyi yok bu çocuğun demis kızmış falan
Çok teşekkür ederim, çok araştırdım takibi önemliymiş, takip ettirip bir bakacağımCanım benim geçmiş olsun Allahım güzel haberler duyursun, hiç endişe etme sen belki gelişimi sonradan normal bi şekilde devam edecek Allah çok büyük sağlıkla kolaylıkla al evladını kucağına duamdasın
Estağfurullah, evet öyleymiş, bos birikmesi durumunda kafa büyük oluyormuş genelde, öyle bir şey olsa görülürdü herhalde diyorum. En azından detaylıda netleştiririz sanırım. Çoğu da kendiliğinden düzeliyormuş gerçekten, sezaryene bahaneyse sorun yok, zaten normal doğumdan korkuyodum, sağlıklı olsun da sezaryen işime gelir gibi:)) Ay buna güldüm kusura bakmayın. benim kuzenımın de 20 yıl önce kafası büyük dediler normal doğuramazsın dediler sezercik oldu bu yüzden. doğunca da cidden öyleydi ama büyüdükçe normalleşti şimdi maşallah çok yakışıklı bir genç adam boylu poslu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?