Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Ben de 2 hafta önce kan vermiştim karaciğerle ilgili yarın bidaha vericem. İnşallah değerlerim normale dönmüştür. Kaşıntım aşırı yok aslında vücudum şiştiği için kıyafetlerden kaşıntı oluyor gibi hissediyorum bi de burda her kaşıntı lafını suyunca kaşınıyorum
Şimdiden zorlanmaya başladım 3 ay daha nasıl geçecek kızlar onun hesabını yapıyorum. Rabbim sağlık versin inşallah en önemlisi o da hem sabırsızlanıyorum hem şu mide asidi problemi göbeğim bazen yırtılacak gibi hissediyorum çok zormuş analık

Bi de ben daha bir tanecik bile alışveriş yapmadım kızıma. Önümüzdeki hafta hastane çantamı hazırlayarak başlıycam inşallah. Alacağım herşeyi biriktirdim aslında böyle de heyecanlı oluyormuş bir tulum bile almadım

11.11 ve black friday var orda alırsınız ben de çoğunu favoriledim bekliyorum. Bence favoriye koyun en azından aklınızda belli olsun alacaklarınız sonra kafa çok karışıyor çok çeşit var. Ben liste çıkarıp ordan işaretleyerek gittim

Ya dönüp dönüp aynı şeyi konuşuyoruz ama
Şu 32-37. Haftalar arası hastalık raporu alabiliyor muyuz? Bi kaynak alınır diyor bi kaynak alınmaz diyor kafam çok karıştı

Ya dönüp dönüp aynı şeyi konuşuyoruz ama
Şu 32-37. Haftalar arası hastalık raporu alabiliyor muyuz? Bi kaynak alınır diyor bi kaynak alınmaz diyor kafam çok karıştı
cnm ben bunla ilgili geçmiş yorumlarda bi yazı paylaşmıştım bulursam paylaşayım yıne

Kızlar merhaba umarım iyisinizdir bir süredir hastane hastane koşturmaktan aktif değildim.Artik 28 .haftaya yaklaşıyoruz gebelik tansiyonu yönünden riskli döneme girdik lütfen normal olmasına aldanmayın ve ara ara da olsa tansiyonunuzu kontrol edin . gebelik tansiyonu fark edilmediğinde bebekte gelişim geriliğine de sebep oluyor malesef ve kontrole gittiğinizde bir kere ölçümle fark etmeyebilirsiniz yükselişi.umarim hicbirinizin olmaz tabiki ama olmadığı olmayacağı anlamına gelmiyor malesef takip etmekte fayda var .özellikle bedeninizde ödem vs de başlayacak ona da çok dikkat edin öyle anlarda ekstra tansiyon bakabilirseniz çok iyi olur.benim başlarda gayet iyiydi tansiyonum sonrasında yükselmeye başladı ve hastanede kontrollerde normal geliyordu fark edilmemişti evde kendim fark edip doktora belirttim ,ilaçla kontrol altında gözüküyordu ama geçen hafta ödeme eşlik eden mide çevresi ağrım ve yüksek tansiyonla hastaneye gittiğimde yatış verildi ekstra ilaç vs uygulandi toparlanmasaydi damardan ilaç başlanacaktı preeklampsi nöbeti olarak geçiyor çünkü bu tarz şeyler .hamilelik belirtileri ile bunun belirtileri de benziyor o yüzden kontrol etmekte ve önlem almakta fayda var

Canın kuşum ya geçmiş olsun, ever tansiyon malesef çok sinsi ve tehlikeli hamilelikte bende ölçüyorum ilaç kullanıyorum hatta sağlık ocağına gittiğimde bacaklarıma bastırarak baktılar ödem var mı diye, çok fazla su tüketmeye çalışıyorum, 3. Trimester de ortaya da çıkabilen durum bu dikkat etmekte fayda var, sağ Salim kolaylıkla tamamlayalım inşallah süreçlerimizi

Çok çok geçmiş olsun. Hamilelikte olması gereken bir değer var mı üst sınır? Yoksa herkesin kendi bünyesine göre mi artışı takip etmesi doğru

Cok gecmis olsunn suan iyisinizdir inşallah

Çok çok geçmiş olsun. Hamilelikte olması gereken bir değer var mı üst sınır? Yoksa herkesin kendi bünyesine göre mi artışı takip etmesi doğru
Bana doktorum 14-9 gecerse riskli dedi ama normalde daha dusuk olanlar 13-9 da da dikkat etmeli demisti
Benim ornegin gebelik öncesi 11-7 idi gebelik basi 9-6 suan 10-7 cikiyor. Her gun sabah aksam olcum yaptiriyor doktorum
Ama iyot eksikligi yasamamak icin tuzu cok azaltma azicik da olsa ye demisti 1 gr falan

Benim mesela küçük tansiyonum yüksekti genelde 9.5 du hep, doktorun odasında zaten heyecandan daha yüksek çıkıyordu evde ölçmeye başladım 13/9.5 12.5 /9.5 çıkıyordu, kardiyolojiye gittim holter taktılar normal sınırın biraz üstünde dedi şimdi ilaçla 11/8 11/8.5 ama şöylede bişey var herkesinki farklıdır 12/8 genelde normal kabul edilir kimisinin daha düşüktür normali, 15/10 filan görünce Allah korusun direk doktorla görüşmek lazım. Dip not: tansiyon ölçmeden önce yarım saat dinlenmiş olup dik şekilde oturup ölçmek en uygunu

Cok gecmis olsunn suan iyisinizdir inşallah

Hepinize teşekkür ederim benim başlarda 11/7 falandı hep iyiydi 13/9 dan sonra dikkat etmek lazım 14/10 üst sınır diye biliyorum .benim protein kaçağım da başlamıştı yakın zamanda takip altında idi o da hastane yatisi verildiği zaman birden 16/12 gördüm doktoruma diğer belirtilerle beraber yazdım biraz uzakta idi doktorum o tansiyonla bana gelmen riskli olur hemen en yakın kadın doğum acile geç dedi.surekli takip altında tutuldum 24 saatlik idrar falan toplandı kaçağım bir anda çok artmış oysa daha bakılalı 2 hafta bile olmamıştı .hâlâ takip altında tutuyoruz tansiyonunu ve protein kaçağımı inanın hiç belli olmuyor bu süreç bir gün çok iyi iken bir anda yine ekstra yükseliş görebiliyorum o kadar zor bir süreç ki ödemim artınca korkudan uyuyamıyorum bile ekstra belirti olur da uyurken fark etmezsem diye

Ayy bu şekilde olmasıda güzel ama toplu şekilde almak ve gelen birsürü kargoyu açmak

Çok geçmiş olsun umarım tekrarı olmaz Bebekler büyüdükçe vücutta birtakım problemler ortaya çıkabiliyor malesef ayda bir doktor kontrolüne gitmekle olacak iş değil kendi kendimizi kontrol etmeliyiz sürekli temkinli olmakta fayda var

Ay evet bayadır liste yapmak aklımdaydı ama yapmamıştım liste yaparak başlayım

Çok çok geçmiş olsun inşAllah daha iyiye gidersiniz.. Benim de 20. haftada bir kere 19,12 çıkmıştı normaldede heppppp 10,5 /9,5 gibi düşük tansiyonum vardır. Araç içerisinde baygınlık geçirmişim ogün direksiyondaydım bide. Hafiften sersemlediğimi farkedince kıyıya çekebildim camı biraz araladım sonrası bende yok.. Polis fark etmiş gözümü açtığımda acildeydim tansiyona bağladılar o gece takip ettiler düşünce strese dayalı olabılır ama dikkat et diyerek gönderdiler. O günden sonra bi daha 12,6 dan yukarıya çıkmadı bende çok önemsemedim. Ama geçen gün kontrolde maalesef ki devlet hastanesinde kendini bilmez bi doktora denk geldim acil yatış verdi bebeğin suyu artmış hemen yatış yapılsın sende bebekte risktesiniz falan diyince neye uğradığımızı şaşırdık o günde bi yükseldi tansiyonum ama fark ettim ki stres anlarında oluyor. Yani şuan için öyle inşAllah aksi bi durumla karşılaşmam. Yatışı kabul etmeyip özeldeki kendi hocama göründüm acil sekilde. Oda evet suda artış var ama aşırı diyemem tehlikeli hiç bir durum yokkkk çok hafif suyun fazla diyebilirim ne abartmış yatış yapıp ne yapacakmış merak ettim falan diyerek rahatlattı beni. Birde bebeğin böbreklerinin tekinde genişleme saptamıştık bundan dolayı olabilir yada bebek hep kilolu ve uzun görünüyor bundan kaynaklı olabilir ama risk almadan bi seker yuklemesi yapalım dedi şükür oda temiz çıktı. Tansiyonu söyledim bağlantılı olabilir mi diye. Genelde hayır derim ama bünye tabi ki bişeylere tepki veriyor olabilir ona daha sık bakalım artık günde 2 kere ölç bakalım dedi. Özetle 1 ay sonraya kontrole çağırdı dedim ciddi bi durum olsa bi ay sonra gel demez heralde.. Ama ben gidene kadar şu tansiyonu bi takip edicem elinizden geliyorsa sizde muhakkkakkk edin.. Şu evre sağ sağlim bi bitse de kucağımıza alsak yavrularımızı ya..

İdrarda protein kaçağınız hangi hafta görülmüştü. Her kontrolde doktorum benim de istiyor tansiyonum bi kaç kere yükseldi çünkü. Ama ben de idrarda protein kaçağı yok. Geçmiş olaun size de önemli olan farkedilmesi bnce farkedilmeyen durumlarda tehlikeli oluyor, kontrol altında tutulabilen bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…