• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Hanımlar neden normal doğum istemiyosunuz ben bilemiyorum korkuyorum tabi ki de ama herkes vaginal doğum daha iyi diyor mesela kaynanam normal doğum daha iyi diyip duruyor ben hic bişey demiyorum hangisi olur bilemicem duruma bağlı sanırım ama sezeryanda kötü ağrılı sonrasında diyolar nasıl olcak bilmiyorum Allahım hepimize yardım etsin kolayca gelsinler inşaAllah
Ben vajinal doğum çok istiyorum ama doktoruma sorduğumda da nasıl geleceğine bebek karar veriyor, sen şimdiden kafanda hiçbir şeyi planlama zaten zamanla nasıl olacağı şekillenir dedi. Ben şu an iki doğum için de tamamen önyargısız ve tarafsız bakmaya çalışıyorum. Sağlıkla gelsin de iki türlü de bir şekilde toparlanıyor insan. Zaten gerçekten bir yere kadar bizim tercihimize göre ilerliyor süreç :anneadayı:

Ben direk sezeryan düşünüyorum. Diğer türlü bana zor geliyor gerçekten. 🥲 Çok büyük fark ne acaba ikisi arasında?
Sanırım normal doğum da cabuk toparlanıyomuşsun diğerinde ağrılardan dolayı dikiş yeri falan sürüyomuş ne biliyim bende artık zamanı geldiğinde hayırlısı neyse o olsun diyelim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Yaa keşke fotoğraf alsaydınız barii hemen birilerine gösterir öğrenirdik
Ona da müsade etmedi ki 😂 ultrason görüntüsü bile vermedi sağolsun 😂 gerçekten boğasım geldi tavırlarından dolayı. Asla bu mesleği yapmaması gereken biri ultrason baktı keşke bi psikolojik yeterlilikten de geçseler 🤦🏻‍♀️

Cinsiyeti öğrenip erkek bebek bekleyenler en çok severek yediğiniz meyve nedir ve genel olarak neler yiyesiniz geliyor neler istemiyorsunuz
Ben eskiden kahve tatlı delisiydim ama hamileliğimde öyle bi tiksinme geldi ki, çikolata bile almadığımı farkettim, limon istedim hep böyle dilim dilim limon yedim greyfurt ekşi ekşi oh

Ben eskiden tuzlayıp tuzlayıp limon yememe rağmen hamileliğimden beri ekşi bir şeyi görmek bile istemiyorum

Ben eskiden kahve tatlı delisiydim ama hamileliğimde öyle bi tiksinme geldi ki, çikolata bile almadığımı farkettim, limon istedim hep böyle dilim dilim limon yedim greyfurt ekşi ekşi oh
En çok erik yedim ben😂sürekli erik ve turşu istiyor canım
Yaa demekki herkesin bünyesine goremi acaba kimisi ekşi istiyor kimisi istemiyor😃

Hanımlar neden normal doğum istemiyosunuz ben bilemiyorum korkuyorum tabi ki de ama herkes vaginal doğum daha iyi diyor mesela kaynanam normal doğum daha iyi diyip duruyor ben hic bişey demiyorum hangisi olur bilemicem duruma bağlı sanırım ama sezeryanda kötü ağrılı sonrasında diyolar nasıl olcak bilmiyorum Allahım hepimize yardım etsin kolayca gelsinler inşaAllah
ben vajinal doğum çok istiyorum ama allah nasip eder mi bilemem. istememin ilk sebebi nedense normal doğumda bebeğin kendi isteğiyle geliyor olması. tamamen yanlış bir inanç olabilir kimseyi üzmek istemem ama bana nedense şöyle geliyor sezeryanla doğan bebek sanki dünyaya daha zor alışıyor. gerçeklik payı var mıdır gerçekten bilmiyorum ama kendi istediği dışında belki de uyurken pat diye alınıveriyor gibi geliyor bana fazla empati kurduğumu söylemiş miydim:) ikincisi de daha kolay toparlanıyor olmak bu da bana kendimi daha özgür hissettiriyor. ama bazı kadınlarda vajinal doğum fobisi oluyor ki bu da çok anlaşılır bence fobisi olanlar rahat bir şekilde anlar.

Ona da müsade etmedi ki 😂 ultrason görüntüsü bile vermedi sağolsun 😂 gerçekten boğasım geldi tavırlarından dolayı. Asla bu mesleği yapmaması gereken biri ultrason baktı keşke bi psikolojik yeterlilikten de geçseler 🤦🏻‍♀️
Ne diyim bilemedim, artık doğuruncaya kaldı 🥲

Kızlar manifestliyoruz :KK53:

Eklentiler

• IMG_9264.webp
    IMG_9264.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 60
ben vajinal doğum çok istiyorum ama allah nasip eder mi bilemem. istememin ilk sebebi nedense normal doğumda bebeğin kendi isteğiyle geliyor olması. tamamen yanlış bir inanç olabilir kimseyi üzmek istemem ama bana nedense şöyle geliyor sezeryanla doğan bebek sanki dünyaya daha zor alışıyor. gerçeklik payı var mıdır gerçekten bilmiyorum ama kendi istediği dışında belki de uyurken pat diye alınıveriyor gibi geliyor bana fazla empati kurduğumu söylemiş miydim:) ikincisi de daha kolay toparlanıyor olmak bu da bana kendimi daha özgür hissettiriyor. ama bazı kadınlarda vajinal doğum fobisi oluyor ki bu da çok anlaşılır bence fobisi olanlar rahat bir şekilde anlar.
Güzel anlattınız aslında bende korkuyorum ama vaginal isterdim onu yaşamak isterdim sağlıklı şekilde Allahın bize verdiği bu güzel kutsal duyguyu o şekilde yaşamak isterdim ama durum neyi gösterir bilemiyorum. Sizin düşünme şeklinizde çok doğru hic o yönden bakmamıştım 😌 hayırlısı neyse o olsun hakkımızda

Güzel anlattınız aslında bende korkuyorum ama vaginal isterdim onu yaşamak isterdim sağlıklı şekilde Allahın bize verdiği bu güzel kutsal duyguyu o şekilde yaşamak isterdim ama durum neyi gösterir bilemiyorum. Sizin düşünme şeklinizde çok doğru hic o yönden bakmamıştım 😌 hayırlısı neyse o olsun hakkımızda
amin inşallah sunu da unutmamak gerekir tabi ki sezeryan hayat kurtarır. o yüzden umarım hakkıyla işini yapan doktorlara denk gelmişizdir ve bizim ve bebeğimiz için en doğrusu neyse ona yönlendirirler. önce allaha sonra onlara emanetiz. ben de bebek ne isterse o olacak diyorum soranlara ama ben vajinal doğum yapmaya niyet ettim ve enerjimi de öyle gönderiyorum . hep vajinal doğum yaparken hayal ediyorum. çok rahat ve çok kolay olacak diye düşünüyorum. benim müdahalem bu kadar olabilir:) gerisi allaha kalmış. bir de son zamanlarda gücüm yettiği kadar merdiven in çık ve yürüyüş yaparım. çevremde vajinal doğuran ne kadar insan varsa hep aynı şeyi söylüyor hep yerleri ellerimle sildim, hep yürüdüm merdiven çıktım diyorlar. bence bebekler de bakıyor burası çok rahatsız bir yer ben doğayım bari :D

Cinsiyeti öğrenip erkek bebek bekleyenler en çok severek yediğiniz meyve nedir ve genel olarak neler yiyesiniz geliyor neler istemiyorsunuz
Ben zaten pek tatlıya düşkün değildim ama hamileliğimin başından beri iyice uzaklaştım tatlılardan çikolatalardan. Hep ekşi ferah şeyler istiyorum 🤓

Kızlar nasılsınız benim fetal sonucum da monosmy x testim sonuçlanmamıştı bizde perinatolojiye gittik tekrar fetal verdik bu sefer devlete,bugün sonuçları aldım yüksek turner sendromu olabilir dedi doktor ben hala inanmak istemiyorum yanılma olabilir mi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum

Kızlar nasılsınız benim fetal sonucum da monosmy x testim sonuçlanmamıştı bizde perinatolojiye gittik tekrar fetal verdik bu sefer devlete,bugün sonuçları aldım yüksek turner sendromu olabilir dedi doktor ben hala inanmak istemiyorum yanılma olabilir mi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum
Bugün tekrar verdiğin fetal sonuçları mı çıktı yani canım hani bekliyorduk ikinci bi test vermiştin o mu

Back
X