• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Geçmiş olsun, süt için iyi gelir inşallah
Yok değilim eşimle bir arada ve evet hamile olduğumu bilmemesi imkansız, kendisi çok istekliymiş bir bebeğe meğerse..
Bir benim haberim yokmuş
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri annemlerdeyim. Teşekkür ederim sadece yazmak bile bana çok iyi geldi
en son anne sütü bile içmiş olabilirim. Sütle hiç aram yok. Prilama yüklendim yine bakalım..
Tam olarak süreçleri bilmediğimiz için şöyle yap böyle yap demek haddimiz olmaz tabi ama bence zaman en güzel ilaçtır. Süreç ne gösterecek izleyerek hissederek karar verirsiniz.
Anladığım kadarıyla siz de şu an sadece bebeğinize odaklandınız bence de en güzeli en doğrusu bu. Bu bebeğiniz ve sizin süreciniz. Onun masumiyeti size iyi gelecektir. Sonrasına sonra karar verirsiniz. Bizler de buradayız 💖

Çok şanslısınız mimar eş konusunda 😀 ben de enerjim olsa tekrar okurdum severek yapardım bu mesleği.Artık evim bitti kısmetse kızıma oda yaparım. Minik projelerim onlar olur.
şimdilik dinlenme odamızda bulunacak dolabı yatağı ıvır zıvırı. Ben de orada düşünüyorum emzirme gündüz uyutma işlerini. Seneye yaparım artık. Gerçekten çok tatlı eğlenceli işler. Küçük dünyaları olacak orası 💖🌸
İlgi alanı da gerçekten çok önemli bende çok severim ve vakit ayırırım dekorasyon işlerine mesleğim çok ilgisiz olsa da🥰 eminim odalarımız çok tatlı ve şirin olucak sizde çok seviyormuşsunuz araştırıp güzel bir konsept oluşturursunuz kesinlikle🤍 bence dinlenme odanızda çok yeterli minik fıstıklar çok şanslı henüz doğmadan🫠 sabırsızlanıyorum gelmeleri için🧿🤍

Eki Görüntüle 3637994 Eki Görüntüle 3637995 Eki Görüntüle 3637996 Eki Görüntüle 3637997
Ayy kızlar liste yapayım dedim bayaaa bir şeyi aldığımı farkettim çok sevindim. Sizce eksik bir şey var mı listede ya da şu gereksiz alma dediğiniz bir şey

Bebek alışverişi çok güzel bir şey😍

Bana yenidoğan kıyafet olarak çok şey alma demişlerdi ama pişman oldum az aldığıma.
Bazen günde 4-5 kez kıyafetini değiştiriyordum. Bi şey dökülüyordu, kusuyordu, ya da bezden taşıyordu(prima premium care kullanmama rağmen)

Yani kısa süreli kullanılsa dahi yenidoğan daha fazla takım alınmalı. Yelek de çok fazla kullandım ben. Hep batıyor bi şekilde ve değiştiriyorsun. O yüzden az şeyle idare edilmiyor.

Ben 10lu hastane çıkışı, 3 tane yenidoğan takım, 3 tane 1-3 ay takım aldım şimdilik. Ama 2 tane daha yenidoğan takım alayım diyorum.

Hastanede bile ilk giydiği takım batmıştı hemen değiştirdik mesela.
bebeğe öyle büyük büyük giydirmeyi de sevmiyorum. Ayına uygun olması en iyisi. Zıbın zaten bol bol olmalı.

İlk kızımda pek takım almadım diye bunda çok heveslendim. O hatayı yapmayıp şimdiden almaya başladım. Ayrıca dayısı amerika seyahatinden bir şeyler getirmişti. Arkadaşım da 7 ay önce doğum yaptı. bana hiç giyilmemiş yenidoğan kıyafetler ayırmış. O tarz etraftan gelecekleri de hesap edip almalı.

fitili bırakalı 2 hafta olucak ama hala sarı akıntı mı desem akıntı gibi değil günlük ped kullanıyorum düzeli sarı sarı oluyor ter değil bence sarı akıntı ama jel kıvamı değil koku veya kaşınmam yok idrar yolu enfeksiyonu olsa fark ederdim tuvolet yaparken heralde sizlerdede sarı akıntı mevcut mu bu arada 13+5 günüm acaba ilerde biter mi diyorum bilemedim bunun için doktora gideyim mi
Benim de en baştan beri var dün doktora gittiğimde tekrar sordum, tedavi edemeyeceğiz kaşıntı ve koku yoksa sorun yok dedi. Ama her doktor farklı fikirli bilemiyorum.

İlgi alanı da gerçekten çok önemli bende çok severim ve vakit ayırırım dekorasyon işlerine mesleğim çok ilgisiz olsa da🥰 eminim odalarımız çok tatlı ve şirin olucak sizde çok seviyormuşsunuz araştırıp güzel bir konsept oluşturursunuz kesinlikle🤍 bence dinlenme odanızda çok yeterli minik fıstıklar çok şanslı henüz doğmadan🫠 sabırsızlanıyorum gelmeleri için🧿🤍
Kesinlikle öyle 💖 biz de fazlasıyla zaman geçireceğiz oralarda. Bizim de içimiz açılsın masal dünyalarında 😂 sevgiler size de minik kızınıza da 🥰

en son anne sütü bile içmiş olabilirim. Sütle hiç aram yok. Prilama yüklendim yine bakalım..
Tam olarak süreçleri bilmediğimiz için şöyle yap böyle yap demek haddimiz olmaz tabi ama bence zaman en güzel ilaçtır. Süreç ne gösterecek izleyerek hissederek karar verirsiniz.
Anladığım kadarıyla siz de şu an sadece bebeğinize odaklandınız bence de en güzeli en doğrusu bu. Bu bebeğiniz ve sizin süreciniz. Onun masumiyeti size iyi gelecektir. Sonrasına sonra karar verirsiniz. Bizler de buradayız 💖
Aa ben mide yanması sanmıştım, süt ona iyi geliyor zaten, artık o da başladı bende
Öyle oluyor dediğiniz gibi,
✨Hayat şaşırtır hep zaten✨
Bu da benim sürprizim

Bebek alışverişi çok güzel bir şey😍

Bana yenidoğan kıyafet olarak çok şey alma demişlerdi ama pişman oldum az aldığıma.
Bazen günde 4-5 kez kıyafetini değiştiriyordum. Bi şey dökülüyordu, kusuyordu, ya da bezden taşıyordu(prima premium care kullanmama rağmen)

Yani kısa süreli kullanılsa dahi yenidoğan daha fazla takım alınmalı. Yelek de çok fazla kullandım ben. Hep batıyor bi şekilde ve değiştiriyorsun. O yüzden az şeyle idare edilmiyor.

Ben 10lu hastane çıkışı, 3 tane yenidoğan takım, 3 tane 1-3 ay takım aldım şimdilik. Ama 2 tane daha yenidoğan takım alayım diyorum.

Hastanede bile ilk giydiği takım batmıştı hemen değiştirdik mesela.
bebeğe öyle büyük büyük giydirmeyi de sevmiyorum. Ayına uygun olması en iyisi. Zıbın zaten bol bol olmalı.

İlk kızımda pek takım almadım diye bunda çok heveslendim. O hatayı yapmayıp şimdiden almaya başladım. Ayrıca dayısı amerika seyahatinden bir şeyler getirmişti. Arkadaşım da 7 ay önce doğum yaptı. bana hiç giyilmemiş yenidoğan kıyafetler ayırmış. O tarz etraftan gelecekleri de hesap edip almalı.
Bugün 2 tulum 2 alt üst takım daha aldım 🤭🤭 bende sizin gibi kıyafetinin bol bol olması gerektiğini düşünüyorum zaten çok cinsiyetçi şeyler almıyorum kullanamasam bile eğer bir gün nasip olursa ikinci bebeğime kalır ya da eşe dosta verebilirim. Penye yelek çok kullanılıyormuş herkes aynısını söylüyor bir tane almışım bir iki tane daha alırım. Onun dışında müslin örtü vs daha alacağım. Eksikler çok 🤦🏼‍♀️

Aa ben mide yanması sanmıştım, süt ona iyi geliyor zaten, artık o da başladı bende
Öyle oluyor dediğiniz gibi,
✨Hayat şaşırtır hep zaten✨
Bu da benim sürprizim
Tam gitmişti tekrar geri geldi bakalım bu gece uyuyamayacağım gibi. Kız bebek çok bulantı yapıyor. Sizin de böyleyse kız olabilir :)

İşte bu noktada eşlerin tutumu önemli,
Anlayabiliyor mu?
Uyguluyor mu?
Değişime açık mı?
Bunu yapamazsa ip kopuyor zaten yapan da pamuk ipliğiyle de olsa sapasağlam tutunuyor
Rabbim size güzel hayırlı bir kapı açsın. Ummadığınız güzellikler sizi bulsun şans getirsin bebişiniz size🤲🥰

Okudugum kadarıyla ben de aynı şekilde biliyorum. Perinatolog bakıyor ya da bazı kadın doğumcular bakiyor. Benim mesela kendi Dr um hem bayağı tecrübeli hem cihazı çok iyi. Geçen kontrolde 15 haftayı yeni doldurmuşken bakın burası midesi vs ufak tefek birseyler gösterdi hatta😅 detaylı yine kendisi yapacağını söylemişti 2 li yapılan dönemde konusmustuk
Çok güzel böyle olması sürekli takip ediyordur ☺️

Merhabalar ben 17+2 deyim hiç bir şey hissetmiyorum : ( keşke bir an önce hissetsem her gün dikkat kesiliyorum ama 0 hareket biraz araştırdım 16-20. Hafta arası ilk hareketini hissetmek normalmiş endişelenmeyelim🌸
Canım benim 3.cü bebiş bundan öncekinde bu haftada hissetmeye başlamıştım bunda asla hissetmiyorum ve panik yapıyorum kaygılı birisiyim takıyorum maalesef:/

Oioiden epey parça şey aldım ilk hamileliğimde. 1 kez bile kullanmadım. Kızım yemeyen bir bebekti, mama sandalyesine de oturmadı.

Ama yemek yese dahi hiç kullanmasam da olur diye düşündüm. Şimdiki aklım olsa asla almazdım. Influencer şişirmesi bence. En kötü yanı da silikonunun çok fazla kıl tüy ne varsa toplaması. Üstünde birikiyor bir şeye değince.

Memnun olan varsa bilemem. Boşa para verdim ben. Matından bardağına kadar almıştım bi de🥲 ama öyle bir pazarlanıyor ki insanın alası geliyor.
Ben sadece tabak ve kaşık aldim onu da becerebilirsem blw denemek isterim o yüzden. Hem tabağın yapışması hem ona vurunca zarar verecek materyal olmaması iyi olur diye düşündüm. Bi de ilk bebek acemiligi var tabi gereksiz şeyler almaya da meyilliyiz😂 yoksa marka takıntım yok. Sadece uretim materyali bebeğe zararlı mı diye düşünerek bakıyorum ama onu da bugün düzgün dedikleri yarın zararlı çıkıyor bilemiyoruz ki😵‍💫

Yok yok asla, tamam enerji gelebilir, mide bulantısı azalabilir ama rahim de byüyor bebek de, bele binen yük miktarı artıyor, rahim büyürken kaslar bağlar geriliyor
Bi de bugünle beraber 3 gündür mideme doğru acayip sisiyorum akşamları. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum nefes alamıyorum. Bu saatte yürüyüş yapıyoruz. Arkadaşlarım dedi ki bebek midene doğru kafasını baskı yapıyordur. Daha küçük dedim nasil yapacak 😅 öyle deme duruşu önemli dediler. Cidden benimki dik pozisyonda duruyordu son kontrolde. Etkiliyor mu diye düşünmeye başladım 😅

Back
X