Merhaba teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Biraz uzun olacak ama anlatayim daha aydınlatıcı olması için. Benim bacağın üst iç kısmında tam kasikla birleşmeye yakın yerde morluk oluşmuştu. Hafif arkaya doğru olunca tam goremiyordum ezildi ya da çarptım falan sandım ama geçmek bilmedi ve elime dolgunluk gelmeye başladı. Aynayla baktığımda damar ağı oluştuğunu farkettim. Kalp damar cerrahisine gösterdim. Hamileler için külotlu varis çorabı önerdi onu da kadın dogum doktorumun onayı ile aldım. Sonra duş alırken o kısımdan vajina girişine kadar bi şişlik olduğunu farkettim. Damar resmen dolgun şekilde elime geliyordu. Kadın doğum randevuma gidince bunu yeni farkettim o bölgeye kadar gidiyor, daha iç kısma rahme kadar ilerliyor mudur bilmiyorum dedim endişelendim. Kadın dogumcum muayene etmedi, çok mecbur değilse vajinal muayene yapmiyor yani 6 aydır 1 kez bile yapmadı. Sadece yorum olarak bunun gebelerde gorulebildigini söyledi ve maalesef göbeğin büyüdükce baskı artacağı icin dolaşımı bozuyor ve kötü yönde ilerleyecek dedi. Vajinal doğuma engel olur mu dedim eğer epizyotomi ihtiyacı olursa tam o civarlardan geçiyor bir de benim o damar. Daha bunu konuşmak için çok erken, tek bir kriteri yok bu işin, o kısmı ben düşüneyim bırak sen gebeliğin tadını çıkar dedi. Ağrı yapmaya başladı bende o yüzden geçen gün yine kalp damar Dr una randevu aldım. Ultrason randevusu verdi kasıktaki damara bakılacak kaçak var mı diye dedi. Varis sorunu varsa gebe kalmadan tedavi olsaydın keşke dedi. Gebelik sonrası geçer mi dedim biraz geriler ama geçmez tamamen dedi. Doğumdan en az 6 ay geçince tekrar gelirsin kontrol olursun ona göre gerekli tedavilere bakarız dedi. Şu an herhangi bir tedavi ya da ilac uygulamak mumkun degilmis gebelik dolayısıyla. Daha önceki gittiğim kalp damar Dr u başka biriydi, o da emzirme dönemi bitmeden birsey yapamayız demişti. Pıhtı atma riskine karşı bol su içmeyi önerdi. Bi de ne çok ayakta kalmak ne de sürekli oturmak iyi değilmiş dolaşım açısından. Yapacak başka da birsey yokmuş

yarın Ultrason sonucunu gösterirken farklı bir bilgi edinirsem yazarım, aynı durumu olan varsa faydalanır belki