• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    158
Cok gecmis olsunn, uzuldum boyle gecirmene. Bende cok stresle gittim acliktan korktum sekerli sudan korktum😀 ama icince bi rahatladim acligimi bastirdi ahahaha
Gece yeme bende de var findik ceviz sut yiyorum hep, zaten psikolojik ac uyandim sabah midem arkama yapismis givi😀
Bebek buyuktur genetik olarak belki yani sekerden olmama ihtimali de var. Dikkat edersen bisey olmaz Allahin izniyle insallaah.
Bu arada ben neredeyse 2 katin kilodayim shsjjs 88 kiloyum hic almadim daha
Eşimde bende baya zayıfız boy desen eşim ben gibi değil ama ben bildiğin cücük :D Ama ikimizin de bebekliği cok tosunmuş sanırım ona benzicek. Tek tesellim bu :D Ya pkos vardı bende ondan insülin hep tetikteydi tırstım yalan yok ama şükür cıkmadı. Gene de dedi yani dikkat edelim çok yiyoruz diye. O su nası tuttu seniiii ben içtim yaaa resmen midemden yardımm çığlıkları geliyordu :D açımm diye ağladım ilk bi saat sonra :D Neyse şükür geçti gitti ya.. Şu evreyii bi sağ sağlim atlatsak valla süper olur alak yavrilerimizi kucağımıza

Eşimde bende baya zayıfız boy desen eşim ben gibi değil ama ben bildiğin cücük :D Ama ikimizin de bebekliği cok tosunmuş sanırım ona benzicek. Tek tesellim bu :D Ya pkos vardı bende ondan insülin hep tetikteydi tırstım yalan yok ama şükür cıkmadı. Gene de dedi yani dikkat edelim çok yiyoruz diye. O su nası tuttu seniiii ben içtim yaaa resmen midemden yardımm çığlıkları geliyordu :D açımm diye ağladım ilk bi saat sonra :D Neyse şükür geçti gitti ya.. Şu evreyii bi sağ sağlim atlatsak valla süper olur alak yavrilerimizi kucağımıza
Bende de pcos vardi, ama ben hayatim boyunca kahvaltisa sekerli yerdim tuzlu pek sevmezdim sjsj pcos arti insulin direnci olunca sekere meyil oluyor ve hep kiloluydum. Vucudum bayram etti heralde sekeri gorunce hahaha
Esim de kilolu benim ama boyu 1.95 gostermiyo 100+ kiloda.
Oglan da bi ara tombik cikti 22+6 da 625 gr cok korktum iri olacak diye ama dun 26+4te 940 cikti
Aynen sag salim dogsunlar az kaldi son 3 ay :)

Kızımın bundan var ama ilk zamanları için kullanmadım, kollarının kısıtlamasını kabul etmediği için kundak benzeri bir şey kullanamadık. Bunu ben kollarını çıkararak daha çok ara mevsimlerde kullanıyorum. 2 kuştur da ergopouch 2.5 Tog kullanıyorum. Uyku tulumu super bir şey yeni doğan iken ya örtüyü üstüne atarsa endişesi oluyor, büyüyünce de üstünü açıyor.
selamlar oda kaç derece oluyor 2.5 togda bi de içine ne giydiriyosunuz

Tesekkur ederim canim, insallah guzel cikar. Insulin direnci oldugu icin korkuyorum acikcasi yuksek cikar diye. Ama uc aylik seker iyi cikmisti gecen ay.
Benim de yemek yiyince agirlik çöküyor. Ama senin bayagi iyi hatta dusuk cikmis tokluk maşallah
Evet ama bi ara hipoglisemilerim oluyordu hamilelikten önceydi. Ben de ondan korkuyorum aç kalmamaya çalışıyorum ama bu ara bulantilar ara ara geliyor reflu oluyor falan iştahım kaçtı yine

Bende geçenlerde geçirdiğim baygınlık ardından su artışı, tansiyon artışı, bebeğin kilolu oluşu gibi bir ton şeyle beraber şeker yüklemesini acil yaptırdım. 75 gr ile devlet hastanesinde oldum. Bir kere gece 12den sonra yemek yeme dediği an ben bittim çünkü asla aç kalamıyorum gece uykumdan uyanıp bişeyler yiyorum. Kontrollerde bebek hep kilolu olacak gibi falan diyorlardı. Ta ki şikayetler artana kadar en son su fazlalaşınca şeker olabilir diye acil test yaptılar. Aç gittim aldılar kanımı suyu içtim limonlu bişeydi cok kötü değildi ama bir mide bulantısı oldu anlatamam. Bir saat sonra tekrar kan verdim ama dedim ben dayanamıycam sanırım cok fenayım kusabilirim. Dedi ki kusarsan iptal olur :D Yarım saat daha dayanabildim sonradan sırtımda bi karıncalanma gözlerimde kararma oldu eşime acil lavaboya götür beni dedim ayağa kalktığımm an yığıldım :D Ayağa kalkınca daha kötü oluyorsun diye uyarmıştı oysa sağlıkçı arkadaşım :( Bilincim falan gitmedi ama ayaklarım asssssslaaa tutmadı :D Jöle kıvamındaydım ve maalesef çıkardım. Hemen parmaktan kan aldı 124 çıktı aslında cokta yüksek değil hocana sor eğer tekrarla derse tekrarlarız dedi. Çok şükür hoca bu kadar kötü olmamı tansiyona bağladı tekrarlamamı istemedi. Çok kötü bir test diyemem ama ben açlığa aslaaaaaaa gelemiyorum :D 47 kiloyla hamile kaldım şuan 53 kiloyum ama göbeğimi görmeniz lazım oburiks gibi dolanıyorum :D İnşAllah bu sıkıntılar sadece oğluşun kilolu oluşundandır..
Çok geçmiş olsun. Çok zayıf olunca toleransımız azalıyor mu bilmiyorum ki ben de 49 kiloyum bebek iyi gelismezse diye korkuyorum 😵‍💫

Evet ama bi ara hipoglisemilerim oluyordu hamilelikten önceydi. Ben de ondan korkuyorum aç kalmamaya çalışıyorum ama bu ara bulantilar ara ara geliyor reflu oluyor falan iştahım kaçtı yine
Bize aynı anda güncelleme geliyor sanırım 🤣🤣 mide yanmasını çözdüm derken şimdi de reflü çıktı başıma gece boğuluyorum afedersiniz ağzıma iğrenç acı su geliyor bu da midemi aşırı bulandırıyor gece öğürmekten öldüm 🙁🙁

Günaydın geçmiş olsun iyi çıkmış açlık sonuçları ne güzel. Tokluk da iyi cikar İnşallah. Benim 50gr la açlık 84.4 tokluk 1 saat sonra 99.7 çıkmış. Dün sağlık ocağına vermiştim o yüzden anca gördüm sonuçları e nabizdan. Ben de aç kalınca elim ayağım titrer ama insülin direnci yok. Yemek yiyince aşırı uykum geliyor diye acaba mi demistim. Haftaya kadın doğuma kontrolüm var gidince gosterecegim. İnşallah normal değerlerle devam ederiz burdan sonra da
Tokluk da 118 cikmis nasil rahatladim :) cok şükür

Çok geçmiş olsun. Çok zayıf olunca toleransımız azalıyor mu bilmiyorum ki ben de 49 kiloyum bebek iyi gelismezse diye korkuyorum 😵‍💫
Yokkk yokk sakın korkmaa.. Rahatlatmak için söylemiyorum ama kuzenim 50 kg ile doğum yaptı bebişimizde 3 bucuk kiloydu :) Ben 47 kg ile gebe kaldım 54 um şuan bezelye yutmuş solucan gibi dolanıyorum :D

Yaaa bi dakikaaa ben seni nerden hatırladım nerden hatırladım diye düşünürken çatlatma iğnesi olup takibini yaptığımız bi başlık vardıııı onun altında konuşmuştuk şuan gördümmm duygulandım beeee :(

Şeker yükleme testini yaptırırken Aile hekimim tüm kan değerlerinize de bakalım dedi.50 grm şeker testi sonucu bir saat sonra 122 çıktı.onda sorun yok dedi ama Demirin 9 ferritin 7 çıkmış çok düşük dedi.Demiri en hızlı nasıl yükseltebilirim.Demir ilacını biraz düzensiz kullandım şimdi günde iki kere düzenli kullanıyorum.ekstra önereceğiniz bir şey var mıdır?

Şeker yükleme testini yaptırırken Aile hekimim tüm kan değerlerinize de bakalım dedi.50 grm şeker testi sonucu bir saat sonra 122 çıktı.onda sorun yok dedi ama Demirin 9 ferritin 7 çıkmış çok düşük dedi.Demiri en hızlı nasıl yükseltebilirim.Demir ilacını biraz düzensiz kullandım şimdi günde iki kere düzenli kullanıyorum.ekstra önereceğiniz bir şey var mıdır?
Canım süt ve süt ürünleri tüketimine dikkat et onlarda demiri düşürüyormuş yani emilimini, demir içeren yiyecekler tüketirken yanında süt ürünü tüketme yada demir takviyesi aldıktan sonra en az iki saat bekleyip süt ürünü tüketmeye çalış

Pekmez iyi geliyor diye biliyorum, ben azicik azicik yiyorum dut pekmezi gun asiri

Back
X