• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    158
Kızlar ya ben iki üç parça hariç hiçbişey almadım nerden başlasam bilmiyorum,birde bebiş için magnet yaptırmak istiyorum önerebileceğiniz sayfa var mı ?
Doktor plesenta aşağıda ama çıkar bişey olmaz dedi ama benim içime bi kurt düştü sizde durumlar nasıl ? bu haftaya kadar hiç plesenta ile ilgili bişey söylenmedi bana, biraz endişelendim açıkçası
Başlama noktası yok bence yaa aklınıza ilk gelenden başlayın, hepsi alınacak nasıl olsa🤭 ilk kullanılacak seyler yenidogan hastane çıkışı setleri ve kendinize pijama bakın mesela fikir olsun 😊

Kızlar selam hastane çıkış seti aldınız mı? Nereden aldınız? Seçemiyorum. Hastaneye kaç set götüreceksiniz?
Ben 2 hastane çıkışı götüreceğim birini çekimde kullanıcaz. Birkaç tanede tulum veya alt üst takımlardan koyacağım. Hastane çıkışlarından biri idil baby diğerini Trendyoldan aldım konseptimize uygun. Andy wawanın hastane çıkışlarıda güzel görünüyor zaten birkaç şey aldım bu markadan çokta kaliteli

Kızlar ya ben iki üç parça hariç hiçbişey almadım nerden başlasam bilmiyorum,birde bebiş için magnet yaptırmak istiyorum önerebileceğiniz sayfa var mı ?
Doktor plesenta aşağıda ama çıkar bişey olmaz dedi ama benim içime bi kurt düştü sizde durumlar nasıl ? bu haftaya kadar hiç plesenta ile ilgili bişey söylenmedi bana, biraz endişelendim açıkçası
Benim 17. Haftada plasentamın yukarı çıkmadığı söylendi, 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatologta ultrasonu açar açmaz aynı şeyi söyledi. En son 23+5 te kontrolümüz vardı doktorum plasentanın büyük çoğunluğunun yukarı çıktığını, sadece 3 cmlik bir kısmının aşağıda olduğunu, onun da 28. Haftaya kadar yukarı çıkacağını düşündüğünü söyledi. Hala daha çıkabilir yani 32. Haftaya kadar çıkabiliyormuş. Ağır kaldırmak ve cinsel ilişki yasak demişti bize

Evet bi yerden başlamalıyım 🥹
Bol bol zıbın, penye battaniyeler, müslin örtüler, şapka, önlük,çorap, birkaç adet altüst takım birkaç adet tulum, penye yelekler, hastane çıkışı seti, kendin için emzirme atleti ve sütyeni pijama takımları vs alarak başlayabilirsin zaten eksikler al al bitmiyor 🤣🤣

Canım çok geçmiş olsun dua ediyorum sana umarım hamileliğini sağlıklı ve güzel bir şekilde tamamlarsın endişelenme kendini yorma herşey yoluna girecek inşallah bol bol tesbih çek dua et moralini yüksek tut az kaldı sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤍❤️
Çok teşekkür ediyorum tek çaremiz teslimiyet ve dualar o yüzden sizin dualarınıza talibim

Bol bol zıbın, penye battaniyeler, müslin örtüler, şapka, önlük,çorap, birkaç adet altüst takım birkaç adet tulum, penye yelekler, hastane çıkışı seti, kendin için emzirme atleti ve sütyeni pijama takımları vs alarak başlayabilirsin zaten eksikler al al bitmiyor 🤣🤣
Emzirme sütyeni bakınca içime fenalık bastı atletini aldım ben sadece😂 sütyen o kadar rahatsız ediyor ki artık beni ondan mi nedir 😂

Dişim şişip duruyor kızlar ya, yaşayan var mı durumu ? Bir de kulaklarım tıkanıyor bıktım artık. Yüzüm şiş yine 🥹
Bugün hastanede yatan bi hamile bayan söyledi belli bir ayda kulağımın biri kapandı ve koku almamaya başladım herkesin hamileliği değişik ama olsun bana bu günlerin kıymetini bil diyorlar çok güzel günler diye ama isyan etmiyorum benim hep sıkıntı önce dış gebelik sonra kalp sonra düşük şimdide erken doğum karnımı sıvazlayıp gönlümce alışveriş yapamıyorum o kadar şey varki gözümde en güzelinden alacağım ama korkumdan bişey alamıyorum çünkü Allah korusun bişe olsa çok kötü olurum

Bugün hastanede yatan bi hamile bayan söyledi belli bir ayda kulağımın biri kapandı ve koku almamaya başladım herkesin hamileliği değişik ama olsun bana bu günlerin kıymetini bil diyorlar çok güzel günler diye ama isyan etmiyorum benim hep sıkıntı önce dış gebelik sonra kalp sonra düşük şimdide erken doğum karnımı sıvazlayıp gönlümce alışveriş yapamıyorum o kadar şey varki gözümde en güzelinden alacağım ama korkumdan bişey alamıyorum çünkü Allah korusun bişe olsa çok kötü olurum
Ben de kanamalı başlamıştı kürtaj yapalım demişlerdi son anda başka doktor gördü yapmadı kürtaj. İlk aylar hep riskli geçti hiçbi şey bakmak istemedim. İlk hediyesini aldığında ablam çok ağlamıştım. Bi şey olursa çok üzülürüm yapmayın almayın demiştim. Sonradan oda yaptım yaptığım gün içime korku düştü ya bi şey olurss ben bu odaya dayanamam dedim. Her güzel anımı kaygılarımla bozdum.
O yüzden o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Allah ne derse o olur. Şu an karnınızda sizinle beraber. Önce orada büyüyecek sonra eğer erken gelmek isterse de artık erken doğumlarda şanslar çok yüksek. Bu yüzden henüz olmamış kötü bir durum için önden üzülüp hırpalamayın kendinizi. Şu an hala sizinle hem de kocaman bir bebiş oldu o artık. Güzel düşünün güzel olsun 🤲🏻💖

Benim 17. Haftada plasentamın yukarı çıkmadığı söylendi, 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatologta ultrasonu açar açmaz aynı şeyi söyledi. En son 23+5 te kontrolümüz vardı doktorum plasentanın büyük çoğunluğunun yukarı çıktığını, sadece 3 cmlik bir kısmının aşağıda olduğunu, onun da 28. Haftaya kadar yukarı çıkacağını düşündüğünü söyledi. Hala daha çıkabilir yani 32. Haftaya kadar çıkabiliyormuş. Ağır kaldırmak ve cinsel ilişki yasak demişti bize
Benim de ayni sekilde plesenta anterior denildi. 22. Haftada Rahim agzina 1.8 cm uzakliktaydi. Doktor endise edici konusmadi ya da birseyi yasaklamadi bana yukari cikar normal doguma Engel degil dedi. Ben yine de tedirginim ya cikmazsa veya daha da asagiya inerse diye...

ben de 75 gram yaptırdım doğrudan olması gereken bu aslında 50 yaptırıp sınırda çıkarsa bu sefer 75 talep ediyorlar. toplam 125 gram yükleme olmuş oluyor 25 gramdan kaçarken. 75 gram 5 adet baklavaya eş değer, 50 gram da 3,5-4 baklava. Bence korkulacak bir şey yok.

Dr gebeye göre karar veriyor, kan değerlerimizi, şikayetlerimizi, bebeğin durumunu, aile öyküsünü vs hepsini düşünerek. Mesela benim için bi sorun çıkacağını dusunmuyorum o yuzden 50 gr yaptir yeter dedi nedenini sormadan

ben dün yaptırdım doktorum direk 75 gr önerdi açlık ölçümü 82 di ama bende gitmeden biraz araştırdım genelde 75 gr öneriliyor

Ben 50 gr yaptirdim aclik sekerim 81di. Ama bende 75 diye dusunerek gitmistim. Cunku 50 gr tolerans 75 ve 100 tani testiymis sanirim
Ama 75 in de zarari olmaz hatta 50 yaptirip seker ciksaydi 75 veya 100 tekrar yapilscakti en azinsan tek seferde ogrenebilirsin boyle.
Bu güzel bilgilendirmeler için hepimize teşekkür ediyorum, gittiğimde hemen yapalım 28. Haftaya kadar oluyor birkaç gün kalmış deyince doktor çok ani oldu hiç araştıramamıştım. Şimdi rahatladım sonuçlarda normal gelmis hepsi için🧿 hepimize saglik dolu dogumlar diliyorum

Kızlar selam hastane çıkış seti aldınız mı? Nereden aldınız? Seçemiyorum. Hastaneye kaç set götüreceksiniz?
Ben bitane kitikatenin 10 lü hastene çıkışını aldım beyaz, bebiştomuz ilk doğunca onu verip ertesi güne de bi tane böyle vintage bi yeni doğan seti vardı zarahome de onu alıcam isimli hastane çıkışı da istedim ama arkadaşım aslında çokta gerekli olmadığını söyledi o heyecanla o an o kıyafetler görülmüyor dedi beğendiğim takımda nitenite de yani o fiyata onu alıp almamakla çok kararsızım :) olursa 3 tane olcak, bide kalın örme battaniye alıp yanımda hastane beşiğinin içine sermeyi düşündüm

Ayy okurken bile fenalık geldi bugün gideyim alışverişe 😂🥳😍
Benim de ayni sekilde plesenta anterior denildi. 22. Haftada Rahim agzina 1.8 cm uzakliktaydi. Doktor endise edici konusmadi ya da birseyi yasaklamadi bana yukari cikar normal doguma Engel degil dedi. Ben yine de tedirginim ya cikmazsa veya daha da asagiya inerse diye...
Bakalım bende 28-30 haftalarda gitmeyi düşünüyorum bebişle konuşuyorum plesentana söyle yukarı çıksın diye 🤣🤣 tüm tuşlara basıyorum elimi plesentanın olduğu yere koyup besmele okuyorum yukarı çık diyorum 😂😂 ben ben değilim bu aralar 🫣

Selamlar bu hafta yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istedim buradan sizlerden okuyarak pek çok konuda yeni bilgiler öğrendim belki size de faydası olur🥰 gebelikte karaciger enzimlerim yükseldi. ALT VE AST degerlerim 10 gün içinde 2 katına çıkmıştı. Tesadüfen bakıldı ve farkedildi hiç bir belirtisi yoktu. Hemen endişelendik, çünkü erken doğum vs. olabiliyor ciddi takip gerektiren bir süreçmiş. Doktorum ve gastroenterelog kullandığım tüm vitaminleri bırakmamı istedi. Vitaminler karaciğeri inanılmaz yorup harap ediyormuş ben mıltivitamin, demir, magnezyum, d vitamini alıyordum. Doktor normal beslenme ile hepsini alabilirsiniz bu çok daha ciddi sonuçları olan bir durum dedi. Ve değerlerim anında düştü. Çok şükür. Bilinçsizce her şeyi kullandığıma üzüldüm ama hepsini zaten dr lar yazmıştı. Sizlere önerim bu değerlerinizi kontrol ettirin ve çok fazla gereksiz olabilecek vitaminleri kullanmayalım, nedense bende dahil tüm vitaminler çocuğa bana çok faydalı diye düşünüyordum meğerse diğer organlarımıza zararlı olabilirmiş. Bilinçli ve gerektiği kadar tüketmek en iyisi sanıyorum

Selamlar bu hafta yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istedim buradan sizlerden okuyarak pek çok konuda yeni bilgiler öğrendim belki size de faydası olur🥰 gebelikte karaciger enzimlerim yükseldi. ALT VE AST degerlerim 10 gün içinde 2 katına çıkmıştı. Tesadüfen bakıldı ve farkedildi hiç bir belirtisi yoktu. Hemen endişelendik, çünkü erken doğum vs. olabiliyor ciddi takip gerektiren bir süreçmiş. Doktorum ve gastroenterelog kullandığım tüm vitaminleri bırakmamı istedi. Vitaminler karaciğeri inanılmaz yorup harap ediyormuş ben mıltivitamin, demir, magnezyum, d vitamini alıyordum. Doktor normal beslenme ile hepsini alabilirsiniz bu çok daha ciddi sonuçları olan bir durum dedi. Ve değerlerim anında düştü. Çok şükür. Bilinçsizce her şeyi kullandığıma üzüldüm ama hepsini zaten dr lar yazmıştı. Sizlere önerim bu değerlerinizi kontrol ettirin ve çok fazla gereksiz olabilecek vitaminleri kullanmayalım, nedense bende dahil tüm vitaminler çocuğa bana çok faydalı diye düşünüyordum meğerse diğer organlarımıza zararlı olabilirmiş. Bilinçli ve gerektiği kadar tüketmek en iyisi sanıyorum
Merhaba, benimde ALT ve AST değerlerim çok yüksek çıktı. 2 haftada bir kan verip baktırıyorum. Doktor vitaminleri bıraktırıyor, sonra yeniden başlatıyor. 5. kez kan vericem bu değerler için bu hafta. Gerçekten takip etmek çok önemli. Hepimizin sıkıntılı dönemleri oldu hamilelikte. Ama yolu kolayladık 🥰 İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize 🤲

Benim de 22. haftada söyledi. Çıkması umudu ile doktora gidicem yine 🥹 İnternetten okudum yorumlar doğru değildir inşallah.Doktor sezeryan olursun ne olcak dedi.

Back
X