Selamlar bu hafta yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istedim buradan sizlerden okuyarak pek çok konuda yeni bilgiler öğrendim belki size de faydası olur

gebelikte karaciger enzimlerim yükseldi. ALT VE AST degerlerim 10 gün içinde 2 katına çıkmıştı. Tesadüfen bakıldı ve farkedildi hiç bir belirtisi yoktu. Hemen endişelendik, çünkü erken doğum vs. olabiliyor ciddi takip gerektiren bir süreçmiş. Doktorum ve gastroenterelog kullandığım tüm vitaminleri bırakmamı istedi. Vitaminler karaciğeri inanılmaz yorup harap ediyormuş ben mıltivitamin, demir, magnezyum, d vitamini alıyordum. Doktor normal beslenme ile hepsini alabilirsiniz bu çok daha ciddi sonuçları olan bir durum dedi. Ve değerlerim anında düştü. Çok şükür. Bilinçsizce her şeyi kullandığıma üzüldüm ama hepsini zaten dr lar yazmıştı. Sizlere önerim bu değerlerinizi kontrol ettirin ve çok fazla gereksiz olabilecek vitaminleri kullanmayalım, nedense bende dahil tüm vitaminler çocuğa bana çok faydalı diye düşünüyordum meğerse diğer organlarımıza zararlı olabilirmiş. Bilinçli ve gerektiği kadar tüketmek en iyisi sanıyorum