• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Selamlar bu hafta yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istedim buradan sizlerden okuyarak pek çok konuda yeni bilgiler öğrendim belki size de faydası olur🥰 gebelikte karaciger enzimlerim yükseldi. ALT VE AST degerlerim 10 gün içinde 2 katına çıkmıştı. Tesadüfen bakıldı ve farkedildi hiç bir belirtisi yoktu. Hemen endişelendik, çünkü erken doğum vs. olabiliyor ciddi takip gerektiren bir süreçmiş. Doktorum ve gastroenterelog kullandığım tüm vitaminleri bırakmamı istedi. Vitaminler karaciğeri inanılmaz yorup harap ediyormuş ben mıltivitamin, demir, magnezyum, d vitamini alıyordum. Doktor normal beslenme ile hepsini alabilirsiniz bu çok daha ciddi sonuçları olan bir durum dedi. Ve değerlerim anında düştü. Çok şükür. Bilinçsizce her şeyi kullandığıma üzüldüm ama hepsini zaten dr lar yazmıştı. Sizlere önerim bu değerlerinizi kontrol ettirin ve çok fazla gereksiz olabilecek vitaminleri kullanmayalım, nedense bende dahil tüm vitaminler çocuğa bana çok faydalı diye düşünüyordum meğerse diğer organlarımıza zararlı olabilirmiş. Bilinçli ve gerektiği kadar tüketmek en iyisi sanıyorum
Merhaba çok geçmiş olsun. D vitamini asla çok kullanılmamalıymış.

Benim de 22. haftada söyledi. Çıkması umudu ile doktora gidicem yine 🥹 İnternetten okudum yorumlar doğru değildir inşallah.Doktor sezeryan olursun ne olcak dedi.
İnternetteki yorumlara hiç aldırmayın, son zamanlarda bile çıkan oluyormuş nasip diyelim bebişlerimiz sağlıklı sıhhatli olsun sezeryan ya da normal hiç fark etmez 🤍 inşallah hayırlı bir şekilde yukarıya çıkarlar bu sürece kolaylıkla tamamlarız 🌷

Selamlar bu hafta yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istedim buradan sizlerden okuyarak pek çok konuda yeni bilgiler öğrendim belki size de faydası olur🥰 gebelikte karaciger enzimlerim yükseldi. ALT VE AST degerlerim 10 gün içinde 2 katına çıkmıştı. Tesadüfen bakıldı ve farkedildi hiç bir belirtisi yoktu. Hemen endişelendik, çünkü erken doğum vs. olabiliyor ciddi takip gerektiren bir süreçmiş. Doktorum ve gastroenterelog kullandığım tüm vitaminleri bırakmamı istedi. Vitaminler karaciğeri inanılmaz yorup harap ediyormuş ben mıltivitamin, demir, magnezyum, d vitamini alıyordum. Doktor normal beslenme ile hepsini alabilirsiniz bu çok daha ciddi sonuçları olan bir durum dedi. Ve değerlerim anında düştü. Çok şükür. Bilinçsizce her şeyi kullandığıma üzüldüm ama hepsini zaten dr lar yazmıştı. Sizlere önerim bu değerlerinizi kontrol ettirin ve çok fazla gereksiz olabilecek vitaminleri kullanmayalım, nedense bende dahil tüm vitaminler çocuğa bana çok faydalı diye düşünüyordum meğerse diğer organlarımıza zararlı olabilirmiş. Bilinçli ve gerektiği kadar tüketmek en iyisi sanıyorum
Selam birebir aynı sorunu yaşadım. Herkes aynı tepkiyi vermese de bazı kişilerin karaciğerine ciddi bir yük. Ben de sürecimi şöyle kayıt altına almıştım incelemenizi öneririm

Eklentiler

• Screenshot_20251108-112320_Drive.webp
    Screenshot_20251108-112320_Drive.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 34
Emzirme sütyeni bakınca içime fenalık bastı atletini aldım ben sadece😂 sütyen o kadar rahatsız ediyor ki artık beni ondan mi nedir 😂
Aynıııı şekildeee buhrannn basıyorrrr işten geldiğim an fıydırıp atıyorum. İndirimden şu H&M emzirme sütyenlerinden aldım yemin ederim üzerimde yok gibiiii. Geçen gece denedikten sonra üstümde unutmuşum sabah kalkınca fark ettim uyumuşum bide fark etmemişim o kadar diyorum :D

Selam birebir aynı sorunu yaşadım. Herkes aynı tepkiyi vermese de bazı kişilerin karaciğerine ciddi bir yük. Ben de sürecimi şöyle kayıt altına almıştım incelemenizi öneririm
Teşekkürler, evet kesinlikle fayda sağlamaya çalışırken daha büyük sorunlara yol açmayalım çok az kaldı umarım sonuna kadar sağlıklı şekilde tamamlarız🩵

Merhaba çok geçmiş olsun. D vitamini asla çok kullanılmamalıymış.
Aynen benim Dr um toksisite yapabilir diye vermedi düşük olmasına rağmen değerim. Kar zarar hesabı yapmak gerekiyor. Sadece demir ek kullanıyorum ben multivitaminle. Fazla vitamine hep olumsuz baktı kramplarıma magnezyumu bile gerek yok falan dedi multivitamin aldığım için o yeter diyor hep o derece😅

Aynıııı şekildeee buhrannn basıyorrrr işten geldiğim an fıydırıp atıyorum. İndirimden şu H&M emzirme sütyenlerinden aldım yemin ederim üzerimde yok gibiiii. Geçen gece denedikten sonra üstümde unutmuşum sabah kalkınca fark ettim uyumuşum bide fark etmemişim o kadar diyorum :D
Evet evet evde hic kullanmiyorum zaten kışın avantajından faydalanıyorum yelek falan giyiyorum belli olmuyor birsey 😅 hastanede de göğüs ucunun belli olma kaygısı olmasa sadece emzirme atletiyle geçirmek isterdim hastaneyi ama almak lazım işte 😂bakayım dediginize teşekkür ederim 😊

Bugün hastanede yatan bi hamile bayan söyledi belli bir ayda kulağımın biri kapandı ve koku almamaya başladım herkesin hamileliği değişik ama olsun bana bu günlerin kıymetini bil diyorlar çok güzel günler diye ama isyan etmiyorum benim hep sıkıntı önce dış gebelik sonra kalp sonra düşük şimdide erken doğum karnımı sıvazlayıp gönlümce alışveriş yapamıyorum o kadar şey varki gözümde en güzelinden alacağım ama korkumdan bişey alamıyorum çünkü Allah korusun bişe olsa çok kötü olurum
Hiç üzülmeyin sağlıkla gelsin de karnınızda değil de yanınızda gelir alışverişe sonra 🥰 internette mağazalardan daha fazla seçenek var ve daha uygun fiyatlar zaten ilk etapta acil gerekenleri öyle alın ya da guvendiginiz biri doğum zamanı gerekli şeyleri alıp dogum çantasi yapsın, herseyin başı sağlık gerçekten Rabbim sağlıkla giydirmeyi de nasip etsin hepimize🙏

Emzirme sütyeni bakınca içime fenalık bastı atletini aldım ben sadece😂 sütyen o kadar rahatsız ediyor ki artık beni ondan mi nedir 😂
H&M den aldım ben çok beğendim çok rahat diğer sütyenlerim biraz sıkmaya başladı bunları şimdiden kullanmayı düşünüyorum 🤣

Kesinlikle katılıyorum. Kullandığım multivitamin bende inanılmaz bir çarpıntı yapmıştı şuan multivitamin kullanmıyorum ve çarpıntı sorunu yaşamıyorum o günden beri çarpıntıdan uyuyamaz hale gelmiştim o şekilde devam etsem kalbim inanılmaz yorulurdu. Güzelce beslenip besinlerden almaya çalışacağız her şeyi yapacak bir şey yok

Benim de ayni sekilde plesenta anterior denildi. 22. Haftada Rahim agzina 1.8 cm uzakliktaydi. Doktor endise edici konusmadi ya da birseyi yasaklamadi bana yukari cikar normal doguma Engel degil dedi. Ben yine de tedirginim ya cikmazsa veya daha da asagiya inerse diye...
Aşağıya inmez bence bundan sonra o plasentalar yukarı çıkacak başka yolu yok 🤣🤣

Ayy okurken bile fenalık geldi bugün gideyim alışverişe 😂🥳😍

Bakalım bende 28-30 haftalarda gitmeyi düşünüyorum bebişle konuşuyorum plesentana söyle yukarı çıksın diye 🤣🤣 tüm tuşlara basıyorum elimi plesentanın olduğu yere koyup besmele okuyorum yukarı çık diyorum 😂😂 ben ben değilim bu aralar 🫣
Alışveriş fotolarını bekliyoruz o zaman 🤣🤣

Teşekkürler, evet kesinlikle fayda sağlamaya çalışırken daha büyük sorunlara yol açmayalım çok az kaldı umarım sonuna kadar sağlıklı şekilde tamamlarız🩵
Ah inşallah sağlıkla kavuşalım miniklere 🌸 vitaminleri bırakmamla birlikte haftada 2 kez balık ve gün aşırı protein özellikle et dedi doktorum aklınız bulunsun.

Back
X