• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Kızlar ben sizlerden okuduğum kadarıyla son iki kontroldür doktoruma şeker yüklemesi yapıcak mısınız diye sorduğumda beni sağlık ocağında teste gönderdi. Açken kan ver ve normal bi kahvaltı yap ve 1 saat sonra tekrar kan ver dedi. Şeker yüklemesi yapılmaması bi sorun teşkil etmiyo mu

Kızlar ben sizlerden okuduğum kadarıyla son iki kontroldür doktoruma şeker yüklemesi yapıcak mısınız diye sorduğumda beni sağlık ocağında teste gönderdi. Açken kan ver ve normal bi kahvaltı yap ve 1 saat sonra tekrar kan ver dedi. Şeker yüklemesi yapılmaması bi sorun teşkil etmiyo mu
Yaptirmayanlarda var, benim gorustugum doktorlar (kadin dogum,dahiliye) onerdi. O yuzden yaptirdim risk grubunda oldugum icin ama cevremde yaptirmayanlar da var.
Bizim saglik ocaginda tokluk olcmuyorlar onceden arayip sorup gitmenizde fayda var

Kizlar gozumde arpacik cikti, aile hekimi bir damla verdi ama once ilik su pamuk ile dene gecmezse kullan dedi, icimden de pek kullanmak gelmiyor ama cok aciyor.
Dogal yontem var mi bildiginiz?

Kizlar gozumde arpacik cikti, aile hekimi bir damla verdi ama once ilik su pamuk ile dene gecmezse kullan dedi, icimden de pek kullanmak gelmiyor ama cok aciyor.
Dogal yontem var mi bildiginiz?
sorma canım benimde sabah uyandıgımdan beri 2 çenemin altında kulaklarıma dogru şişti yanaklarım. kan verdim iltihap var sanırım ya da 20 lik diş. yarın kbb ye gideceğim bakalım

Elenatal 2 kullanan var mı? İçinde a vitamini var bu sakıncalı değil mi? sanırım beta karoten olan a vitamini güvenli ama çok da bilmiyorum nasıl oluyor doktoru bu konuda açıklama yapan oldu mu acaba

sorma canım benimde sabah uyandıgımdan beri 2 çenemin altında kulaklarıma dogru şişti yanaklarım. kan verdim iltihap var sanırım ya da 20 lik diş. yarın kbb ye gideceğim bakalım
Dis eti iltihabi olabilir hassas gebelikte dis etleri gecmis olsun :(
Ust solunum yolu enfeksiyonum var suan arpacik vucut bağışıklığı dustu diye cikmistir dedi doktor

Elenatal 2 kullanan var mı? İçinde a vitamini var bu sakıncalı değil mi? sanırım beta karoten olan a vitamini güvenli ama çok da bilmiyorum nasıl oluyor doktoru bu konuda açıklama yapan oldu mu acaba
Ben vinalac kullaniyorum icinde beta karoten yaziyor, ama elenatali gebelikte kullanan cok duydum. Bi sorun olsa vermezler doktorlar bence

Yaptirmayanlarda var, benim gorustugum doktorlar (kadin dogum,dahiliye) onerdi. O yuzden yaptirdim risk grubunda oldugum icin ama cevremde yaptirmayanlar da var.
Bizim saglik ocaginda tokluk olcmuyorlar onceden arayip sorup gitmenizde fayda var
Ben kendi isteğimle yaptırmak için sordum ancak doktor açlık tokluk şekerine bakmam yeterli olur dedi. Eğer şeker yükleme testi gibi bi doğruluk payı varsa yaptırmiyim tabii ama çoğu kişi yaptırmış işte o takıldı aklıma

Ben kendi isteğimle yaptırmak için sordum ancak doktor açlık tokluk şekerine bakmam yeterli olur dedi. Eğer şeker yükleme testi gibi bi doğruluk payı varsa yaptırmiyim tabii ama çoğu kişi yaptırmış işte o takıldı aklıma
Yediklerinize dikkat edip, duzenli olcum yaparsaniz dogruluk payi olur. Ama bir kere olcturup sonra bakilmazsa bence faydasi yok.
Ayrica devlet hastanesinde yapilan rutin saglik bakanligi gebe takip sureci icinde seker yukleme testi, neden yapmadilar ki şaşırdım.
Perinatoloji dernegi, endokrin dernegi, jinekoloji dernegi hepsi hem fikir, saglik bakanligi klavuzlarinda var. Istemezseniz sizin kararınız tabi o ayri.
Ek bir rahatsizliginiz ozel durumunuz varmi onun icin belki yaptirma demişlerdir

Yediklerinize dikkat edip, duzenli olcum yaparsaniz dogruluk payi olur. Ama bir kere olcturup sonra bakilmazsa bence faydasi yok.
Ayrica devlet hastanesinde yapilan rutin saglik bakanligi gebe takip sureci icinde seker yukleme testi, neden yapmadilar ki şaşırdım.
Perinatoloji dernegi, endokrin dernegi, jinekoloji dernegi hepsi hem fikir, saglik bakanligi klavuzlarinda var. Istemezseniz sizin kararınız tabi o ayri.
Ek bir rahatsizliginiz ozel durumunuz varmi onun icin belki yaptirma demişlerdir
Yani yediklerime dikkat ediyorum şu an 6.ayım 6 kilo aldım. Doktorum çok sıkmıyor kilo konusunda da. Şimdilik açlık tokluk şekerini ölç bakalım dedi bende şaşkınım

Merhabalar 26 haftalık hamisler kaç kilo aldınız acaba ben mi anormalim bilemedim 🙈

Benim de aynı şekilde yapıldı açlık ve tokluk olarak fakat iki saat sonra bakıldı tokluk sekere

Ben onu yaptırmak istemedim bu gün ilçedeki devlet hastanesine gittim yaptırmak istemiyorum evde ölçsem yazsam getirsem bakar mısınız dedim bakarım istersen öyle yap dedi. Eğer sıkıntı çıkmazsa öyle düşünüyorum inşallah bi problem olmaz
Biri de bana neden yaptırtın, diyabet oluyormuş onu yaptıran dedi. Anlamadım ki valla.

Yok sınırda değil değerleriniz gayet güzel. Evdeki ölçümle bu bir değil. Evde şerbet gibi su içip ölçüm yapmıyoruz. Eğer 75gr ölçüm yaptıysanız ki öyle görünüyor çünkü onda açlık+ 1- ve 2. Saat tokluk bakılır. Oradaki değerler 1. Saatte 180 nin altında 2. Saatte 153 ün altında olması beklenir. Eğer herhangi biri üstündeyse gebelik şekeri tanısı koyulur
Insallah ya. Çunku tatlı konusunda kendimi bastıramıyorum.

Insallah ya. Çunku tatlı konusunda kendimi bastıramıyorum.
Eğer 1. Saat üst sınır 140 olsaydı 176 ya doktor çok yüksek demeliydi, bana 1. Saat değerin normal, 2. Saatin yüksek dedi. Rahat olun. Gebelik şekeriniz yok. Ama yine de size tavsiyem tatlı yemeği abartmayın gebelik şekeriniz olmasa bile hamilelikte tatlıyı fazla yemek bebeğe zarar verebilir.

Merhabalar 26 haftalık hamisler kaç kilo aldınız acaba ben mi anormalim bilemedim 🙈
27+2 de +5 kilo ile devam ediyorum ama ilk beş ay hatta 24. Haftaya kadar hiç kilo almamıştım bu kadar kısa sürede 5 kilo almak beni çok korkuttu açıkçası

Eğer 1. Saat üst sınır 140 olsaydı 176 ya doktor çok yüksek demeliydi, bana 1. Saat değerin normal, 2. Saatin yüksek dedi. Rahat olun. Gebelik şekeriniz yok. Ama yine de size tavsiyem tatlı yemeği abartmayın gebelik şekeriniz olmasa bile hamilelikte tatlıyı fazla yemek bebeğe zarar verebilir.
Evet malesef çok seviyorum tatlıyı. Ama azaltıcam :(

Çok teşekkür ederim çiğ bademi önermeniz iyi oldu yarın ufak ufak başlarım🙏
Benim sıkıntım meyveydi bu arada😢 aşırı çok yiyordum yani asla porsiyon kavramım yoktu 🥺 şeker yüklemesinden bi gece önce de bi kase dolusu nar yedim diğer yediklerimi saymıyorum bile 🤦🏻‍♀️
Mandalina bi kilo alıp yemişliğim var, sadece mandalina aşerdim hamilelikte🫢
Sanırım bunlara dikkat etsem Allah’ın izniyle bitecek.

Bu arada haftada 3 kez şekerimi ölçtürmeye başladım dün açlık 92 tokluk 112 çıktı🙏🤲🏼 doktor açlık 100den aşağı, tokluk 150dan aşağı olmasını istiyoruz dedi ilk gün sonuçlar güzel çıktı inşallah hep böyle gitsin de 😢🤲🏼
Nar yemeyin lutfen riskli bizim haftalarimizda rahmi rahatlatiyor Allah korususn dusuk riski yaratiyor

Back
X